Πραγματικά, σε νιώθω απόλυτα! Όταν πέρασα στη σχολή μου, Γαλλική Φιλολογία Αθηνών, έκλαιγα για μέρες.Ήθελα μεταφραστικό, ή Αγγλική.Για διάφορους λόγους, εκείνη τη χρονιά, δεν διάβασα, ένας απ'τους λόγους ήταν ότι είχα κουραστεί από το διάβασμα για τα Γ2 Αγγλικών και Γαλλικών αντίστοιχα, κι οι άλλοι προσωπικοί.Η Γαλλική, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά και άθλια από πλευράς κόσμου.Το ένα τρίτο στατιστικά μπαίνει και δε βγαίνει ποτέ, με μέσο όρο φοίτησης(ο τελευταίος παίρνει αυτοκίνητο...χαχαχαχαχα) τα 7-8 έτη... Κάθε Φεβρουάριο έλεγα πάω να κάνω αίτηση να ξαναδώσω Πανελλήνιες, και ποτέ δεν έφτανα μέχρι την πύλη του σχολείου να την κάνω.Στο σχολείο ήμουν πάντα αριστη μαθήτρια, στα θεωρητικά μαθήματα ''έσκιζα'' -να μου επιτραπεί η έκφραση.Σε ό,τι είχε να κάνει με μαθηματικά όμως κ φυσικές, το διάβασμά μου ήταν επιφανειακό, ενώ οι καθηγητές έβαζαν 18-20... Βλέπεις μέχρι Γ' γυμνασίου, ξέραμε ότι θα δώσουμε με δέσμες, σαν να λέμε τα 4 μόνο κατεύθυνσης..οπότε δεν με ενδιέφεραν τα άλλα μαθήματα.Όταν το σύστημα άλλαξε, απλά δεν είχα τις βάσεις, και κλήθηκα να δώσω 9 μαθήματα Πανελλαδικά, εκ των οποίων στα μαθηματικά και τη Φυσική πάτωσα.Έπεσα πολύ ψυχολογικά, και έκανα τη βλακεία να πάω να δώσω τα άλλα, προσπαθώντας (!) να γράψω χάλια, ώστε να μην περάσω πουθενά, με το φόβο μην περάσω σε κάποια σχολή και δεν ξαναδώσω για Μεταφραστικό ή Αγγλική.Δυστυχώς ή ευτυχώς (ακόμα δεν ξέρω) είχα περάσει στη Γαλλική.Επομένως είπα ξενόγλωσση φιλολογία είναι ας παω...Λοιπόν...μέχρι το 3ο έτος, είχα περάσει μονοψήφιο αριθμό μαθημάτων, καθώς δεν πατούσα σχεδόν ποτέ, και ακολουθούσα και ιδιωτική σχολή μετάφρασης Αγγλικών.Μια μέρα ξύπνησα και κατάλαβα τι έκανα! Είχα αποφασίσει να μην ξαναδώσω Πανελλήνιες λοιπόν, για να μην χάσω το 1 έτος της προσπάθειας, και τελικά θα έφτανα να χαραμίσω περισσότερα, μην περνώντας μαθήματα.Έβαλα τα δυνατά μου λοιπόν για 2μισι χρόνια, δεν πήγαινα πουθενά αλλού πέρα από σχολή-σπίτι-2 ιδιαίτερα, στις εξεταστικές είχα γίνει ένα με το γραφείο, και την τέλειωσα.Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα...Δουλεύω ήδη 3-4 χρόνια σε φροντιστηριο, όπου κυρίως κάνω Αγγλικά, καθώς και τα περισσότερα ιδιαίτερα που έχω είναι Αγγλικά, έχω χάσει κάθε ελπίδα διορισμού, καθώς ο κλάδος δεν έιναι απλά κορεσμένος, αλλά επιπλέον έχει και υπεράριθμους που δεν έχουν τι να τους κάνουν...και συχνά πυκνά βλέπω στον ύπνο μου ότι δίνω Πανελλήνιες και δεν πήγα στο τελευταίο μάθημα...Αν και επαγγελματικά λοιπόν είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ποτέ δεν έφυγε το απωθημένο, και δεν ξέρω ποια θα είναι η στιγμή που θα περασω τελικά την πύλη του σχολείου να κάνω εκέινη την αίτηση...Συμπέρασμα...αν θες τη γνώμη μου, προσπάθησε να τελειώσεις το συντομότερο με τη σχολή στην οποία ήδη φοιτάς, και έπειτα ξαναδώσε, ή ψάξε άλλη εναλλακτική κάνοντας ένα μεταπτυχιακό.Θα έχεις άλλο αέρα, και άλλη ψυχολογία έχοντας ήδη ένα πτυχίο.Συγγνωμη για το χαοτικό και μακροσκελές post...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.