Με όλο το θάρρος λόγω της φοιτητικής μας ιδιότητας, πώς ξέρεις ότι στην άλλη σχολή, που "σκέφτεσαι" ξέρεις ότι θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις; Νομίζω ότι ξέρατε περίπου πριν μπείτε σε αυτές τις σχολές τι περίπου θα παίξει, αν κρίνω και από τα υψηλά μόρια εισόδου. Υποτίθεται ότι σε αυτές τις σχολές, μπαίνουν οι "ώριμοι" και οι "αποφασισμένοι" με δική τους επιλογή. Τελικά, μήπως δεν σπουδάζουμε όλοι μας αυτό που θέλουμε; Μήπως λέμε ψέματα ότι μας αρέσει κάτι ενώ δεν μας αρέσει τίποτα; Βλέπεις δεν είναι φυσιολογικό, σε όλους να αρέσουν οι επιστήμες...Αλλιώς τα ονειρεύεσαι και αλλιώς βγαίνουν.
Προσωπικά, πολλές σκέφτομαι πως μπόρεσα και ανταπεξήλθα σε στην σχολή μου, που οι περισσότεροι την έχουν παρατήσει και απορώ. Σκέφτομαι πολλές φορές και λέω πως μάλλον είχα τύχη να περάσω κάποια μαθήματα και με βαθμό, που τα χρωστάει σχεδόν όλη η σχολή, όταν το υπόβαθρό μου ήταν και θεωρώ ότι είναι πτωχό. Συνέχεια διαβάζω ώστε να καλύψω κενά, χωρίς επιπτώσεις στην προσωπική ζωή μου. Βασικά, είχα περάσει ένα διάστημα αμφισβήτησης του ίδιου μου του εαυτού από θέμα γνώσεων και "πορείας". Ειδικά τότε με τις καταλήψεις του 2007, με είχε πιάσει απελπισία, αφού δεν είχα περάσει κανένα μάθημα...

Αλλά μετά έστρωσα πωπό στην καρέκλα, έκοψα τις πολλές εξόδους σε μπαράκια/..κτλ, είχα να κοιμηθώ πολλά βράδια προκειμένου να μπω σε μια νορμάλ πορεία και το διάβασμά μου να έχει αντίκρισμα, για να οδεύω τώρα προς την λύση (πτυχίο) μέσα σε άκρως νορμάλ χρονικά πλαίσια. Άσε, που τελικά, έχω ερωτευτεί την επιστήμη μου. Όσο περνάνε τα χρόνια, βλέπω κάποια πράγματα με άλλο μάτι. Τελικά, η ίδια η ζωή είναι ο καλύτερος οδηγός για τα πάντα...και όχι οι οδηγοί σπουδών!!!
Αρχικά νόμιζα ότι διάβαζα, αλλά η εξεταστική έδειχνε άλλο...

ΔΕΝ το έβαλα κάτω. Γύρισα την γη ανάποδα για να βρω σημειώσεις, παλιά θέματα εξεταστικών, καλά βοηθήματα, έκανα νέες γνωριμίες και κοινωνικοποίθηκα για να αποδώσω το μέγιστο, έκανα γνωριμίες με διδακτορικούς βοηθούς (και σε προσωπικό επίπεδο) και με βοηθάνε με το παραπάνω, έκανα διπλωματικές "γνωριμίες" σε τυπικά πλαίσια με καθηγητές μέσω των "καλών" γραπτών μου αλλά και αποριών-επισκέψεων στα γραφεία τους. Το πτυχίο θέλει στρώσιμο. Αν δεν βρέξεις πωπό δεν τρως ψάρι.
Μην μασάς. Μην τα παρατάς. Μην το χτενίζεις πολύ.

Συνέχισε με πείσμα εκστρατείας και σκίσε. Αρκεί να θες. Όραμα, στόχο, θέληση, ψάξιμο και εργατικότητα. Να προνοείς για επόμενα εξάμηνα. Θα σε βοηθήσει πολύ. Ό,τι θες σε οργανωσιακή μελέτη για εξεταστική, πες μου να σε βοηθήσω.

Καλή συνέχεια. Μην πτοείσαι από τα μαθήματα. Σιγά τα αυγά...

Σου μιλάει, ένας που δεν είχε το μεράκι ή την "έφεση" της επιστήμης του...δηλ., δεν σκάμπαζα.

...και τελικά τα περί ταλέντου, έφεσης,...είναι ένας μύθος!!!
Φιλικά,
nPb