παιδιά και μέλη του ischool καλησπέρα σας. Μετά από πολύ σκέψη, και με βάση τους προβληματισμούς μου που εμφανίζονται σε αυτό στο νήμα
https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=50992 αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές για τον Μάιο του 2011. Είμαι 23 ετών και τελειόφοιτος πληροφορικής αλλά δεν με εκφράζει καθόλου η επιστήμη που σπούδασα και θέλω να ξαναδώσω ξανά πανελλαδικές με στόχο αυτό που ήθελα πάντα, τη σχολή φαρμακευτικής. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω posts έχω ενθαρρυνθεί και βλέπω θετικά τη κίνηση να ξαναπάρω μέρος στις εξετάσεις. Ωστόσο έχω κάποια ερωτήματα γραφειοκρατικής και τεχνικής φύσεως που θα ήθελα την αρωγή σας.
1)Σχετικά με τις αιτήσεις. Οι Αιτήσεις για να δηλώσει ότι θα ξαναδώσει κάποιος πανελλαδικές γίνονται από 1-22 Φεβρουαρίου?
2)Η πρώτη φορά που έδωσα πανελλαδικές ήταν το Μάιο του 2005. θα ήθελα να ρωτήσω εάν από τότε μπορώ να διατηρήσω τους προφορικούς βαθμούς μου από τότε?
3)Επίσης θυμάμαι ότι είχαμε μια μαθητική ταυτότητα μαζί μας όταν δίναμε πανελλαδικές. Αυτήν την έχω κρατήσει, θα ήθελα να ρωτήσω εάν ακόμη ισχύει ή πρέπει να βγάλω καινούργια?
4)Επίσης όταν δώσω πανελλαδικές θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι νέοι βαθμοί θα επηρεάσουν το απολυτήριο λυκείου που έχω.
5)Επιπροσθέτως επειδή είχα δώσει πανελλαδικές όταν ήμουν Β' Λυκείου (με το τότε νόμο έδινες στην Β και στην Γ λυκείου) γνωρίζεται εάν ισχύει ο βαθμός που είχα βγάλει σε εκείνες τις πανελλαδικές της Β λυκείου.
6) Επίσης πέρα από την αίτηση ότι κάποιος θέλει να ξαναδώσει πανελλαδικές υπάρχει κάποια άλλη αίτηση που πρέπει να κάνει?
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τώρα σχετικά με το τι να διαβάσω, δηλαδή έχω κρατήσει όλα τα βιβλία των μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας γενικής και κατεύθυνσης από την Α',Β' και Γ' λυκείου.
Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν ξέρω πως να αρχίσω και να ξεκινήσω να διαβάσω. Πιστεύω ότι πέρα από τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ λυκείου για τα μαθηματικά, φυσική και τη χημεία πρέπει να διαβάσω τα βιβλία από Α,Β λυκείου τουλάχιστον της γενικής κατεύθυνσης για να έχω βάσεις για την Γ λυκείου. Αλλά δεν ξέρω εάν χρειάζεται να διαβάσω την βιολογία γενικής, τη χημεία και φυσική κατευθ. της Β λυκείου.
Δηλαδή αυτό που με απασχολεί είναι εάν χρειάζεται να διαβάσω τα μαθήματα βιολογία γενικής, φυσικής και χημείας κατευθ. Β λυκείου και εάν αυτά εξετάζονται στις πανελλαδικές της Γ λυκείου ή θα πρέπει να ασχοληθώ μόνο με τα γενικά μαθήματα της Α λυκείου και τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ λυκείου??