Ενιαίο δεν παίζει...δυνατότητα όμως να δώσω πανελλαδικές σαν του γενικού λυκείου υπάρχει και λέγεται ΕΠΑ.Λ. Ομάδα Β'...
Το θέμα όμως είναι ότι αυτός ο "δρόμος" θέλει ΠΟΛΥ διάβασμα και εγώ δεν είμαι του διαβάσματος...
Εκτός αυτού να αναφέρω ότι επειδή τα οικονομικά μου είναι κάπως περιορισμένα,δεν έχω την άνεση για φροντιστήριο+ότι αν περάσω εκτός νομού Αττικής κατά 99.9999999999999999999999999% δεν θα πάω λόγω οικονομικών.Επίσης,το ίδιο ισχύει και για ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.(συνήθως ζητάνε 400-600 ευρώ κάθε μήνα,δηλαδή 1600-2400 το τετράμηνο).
Στα δημόσια Ι.Ε.Κ. υπάρχει η ειδικότητα τεχνικού μηχανοτρονικής,δηλαδή μηχανικός και ηλεκτρονικός αυτοκινήτων.Έχω ακούσει όμως ότι τα δημόσια Ι.Ε.Κ.(και υπουργείου παιδείας και Ο.Α.Ε.Δ.) είναι ένα μπάχαλο πχ κάνεις μάθημα σε σχολεία,ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος,το επίπεδο των μαθητών είναι σαν το ΕΠΑ.Λ. δηλαδή φέρονται σαν παιδάκια του νηπιαγωγείου,χαζολογούν και γενικώς δεν ενδιαφέρονται να μάθουν,βιβλία δεν υπάρχουν,σε 2 η 3 απουσίες στο ίδιο μάθημα χάνεις το τετράμηνο κλπ.
Οπότε αν είναι έτσι τα πράγματα,τι να κάνω?
Χρήματα για ιδιωτικό Ι.Ε.Κ./φροντιστήριο για να μπω Τ.Ε.Ι. δεν παίζουν,αν περάσω οπουδήποτε εκτός από Πειραιά δεν έχω την δυνατότητα από οικονομικής άποψης να πάω,τα δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι μπάχαλο κλπ...
Καμιά γνώμη???