trela-7
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Niemann
Νεοφερμένο μέλος

Niemann
Νεοφερμένο μέλος

trela-7
Νεοφερμένο μέλος

Τα βιβλία που είπατε τα είδα..μου φαίνονται απλά νορμάλ,αυτό!Το βιβλίο της Ηλεκτρολογίας με ενθουσίασε πραγματικά..Ουφ..πρέπει να αποφασίσω...Και ακόμα δεν έχω ιδέα τι να κάνω...

Ε, δηλωσε την και αμα δε γινει τμημα πηγαινε στην Θετικη.
Seitjo90
Νεοφερμένο μέλος

Μην σε φοβίζει ότι δεν υπάρχουν βοηθήματα.Στο σχολείο μόνο να προσέχεις είναι αρκετό.Θα είστε και λίγα άτομα και θα κάνετε σωστό μάθημα(χωρίς φασαρία, άμεση επαφή με καθηγητή κ.ά.)
Mixalis91
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπόν πρέπει να πω ότι η Βιοχημεία της Τεχν. είναι σαφώς πιο μικρή ως ύλη απο τη Βιολογία της Θετ.,η οποία πραγματικά,αν και ενδιαφέρουσα, είναι ζόρικη με μεγάλη ύλη σε συνδυασμό με το 'αυτολεξεί'

Τώρα είναι και το θέμα του 3ου πεδίου...αν δεν σε ενδιαφέρει κάποια σχολή απο εκεί κάποιοι το θεωρούν ανοησία να επιλέξεις θετική

chris_90
Διάσημο μέλος

Γιατι ειναι ανοησια; Αυτη τη λογικη ποτε δεν την καταλαβα. Για παραδειγμα το Χημικο ειναι στο 2ο πεδιο (βλακεια κατα τη γνωμη μου, επρεπε να ειναι και στο 3ο οπως το Βιολογικο). Αυτο σημαινει οτι μπαινεις και απο Τεχνολογικη. Δεν ειναι καλυτερο ομως να κανεις Χημεια αντι για ΑΕΠΠ, μια που ειναι πιο κοντα στα ενδιαφεροντα σου; Εγω πηγα Θετικη οχι μονο γιατι οι πρωτες μου επιλογες ηταν απο 3ο πεδιο (ασχετα που δεν τις πιανω) αλλα και γιατι μου αρεσαν περισσοτερο τα μαθηματα. Δεν θα μπορουσα ποτε να με φανταστω να διαβαζω προγραμματισμο, καθως ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει. Επισης απο το να παπαγαλιζω ΑΟΔΕ προτιμω χιλιες φορες να παπαγαλιζω Βιολογια. Για καποιους μπορει η Θετικη να ειναι πιο ευκολη ακομα και αν δεν προτιμουν σχολες 3ου πεδιου.Τώρα είναι και το θέμα του 3ου πεδίου...αν δεν σε ενδιαφέρει κάποια σχολή απο εκεί κάποιοι το θεωρούν ανοησία να επιλέξεις θετική.
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος

john20
Νεοφερμένο μέλος

Σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου να επιλέξω τον κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής της Τεχνολογικής Κατευθυνσης..(Περιλαμβάνει Ηλεκτρολογία και Βιοχημεία αντί ια ΑΕΠ και ΑΟΔΕ...)...Φετος στη Β λυκείου επέλεξα Θετική Κατεύθυνση και μου άρεσε πάρα πολύ η χημεία...Αλλά απ την άλλη απεχθανόμουν τη Βιολογία γενικής...Οποτε δεν είμαι για να συνεχίσω Θετική Κατεύθυνση..Πιστευω ότι το τμήμα Βιοχημείας-Ηλεκτρολογίας είναι ιδανικό για εμένα,αλλά δυστάζω γιατί τα περισσότερα σχολεία δεν σχηματίζουν καν αυτό το τμήμα..Οπότε και οι καθηγητές που μπορούν να τα διδάξουν είναι περιορισμένοι..κυκλοφορούν λίγα βοηθήματα κτλ..Είμαι σε τρελό δίλλημα...ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ...![]()
Και εγω στην ιδια φαση ημουν και τελικα επελεξα τεχνολογικη, τον κυκλο με το ΑΟΔΕ κ την Πληροφορικη. Η χημεια της Β λυκειου ειναι απ τα πιο ωραια μαθηματα. Στην Γ Λυκειου ομως οταν πρεπει να δωσεις και βιολογια ενω πας για πολυτεχνειο ειναι δυσκολα τα πραγματα γιατι μπορει να τυχεις σε περιεργα θεματα λογω ιατρικης. Αντιθετα οταν καταλαβεις πληροφορικη στην Γ θα πορωθεις ειναι σιγουρο! κ ειναι πολυ χρησιμη σε θετικες σχολες οταν ξεκινας προγ/σμο.
charlotte25250
Νεοφερμένο μέλος

Ballaki
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ εξ' αρχής :thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι γεγονός ότι σπάνια σχηματίζονται τμήματα αυτού του κύκλου. Πολύ πιθανό να χρειαστείς να αλλάξεις σχολείο. Η χημεία γίνεται από το βιβλίο της θετικής κατεύθυνσης, ενώ για βιοχημεία υπάρχει ξεχωριστό. Από τα λίγα που έχω κοιτάξει, η ηλεκτρολογία μοιάζει πάρα πολύ με τη φυσική ΓΠ Β' Λυκείου. Βέβαια είναι λίγο πιο προχωρημένα τα πράγματα.
Η συμβουλή μου είναι πως αν πραγματικά το θες, πήγαινε σε αυτόν τον κύκλο, πέρα από τις δυσκολίες που θα βρεις. Στο κάτω κάτω, εσύ θα δώσεις πανελλαδικές και μέσω αυτών έχεις την πρώτη σου ευκαιρία να κάνεις κάτι αξιόλογο στη ζωή σου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
HEADBANGER
Νεοφερμένο μέλος

Chrysa32485
Νεοφερμένο μέλος

Η ηλεκτρολογία είναι γενικά εύκολο μάθημα και αρκετά γνωστό στο πρώτο μέλος που ασχολείται με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα. Το δεύτερο μέρος έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά και είναι τρομερά ενδιαφέρον και χρήσιμο σε όσους ενδιαφέρονται για ηλεκτρολόγους μηχανολόγους και παρεμφερείς σχολές. Ειναι ελαφρά πιο δύσκολο από το πρώτο, γιατι είναι πιο άγνωστο, αλλά γενικά οι απαιτήσεις τω εξεταστών είναι πού μικρές. Γενικά η ύλη είναι πολύ μικρή! Από φέτος κυκλοφορεί και βοήθημα από γωστό εκδοτικό οίκο. Ψάξτε το είναι πολύ κατατοπιστικό!
Η Χημεία-Βιοχημεία έχει ως εξής: Η Χημεία έχει ως αντικείμενο τα δύο από τα τρία κεφάλαια της ύλης της Θετικής (αφαιρείται το πρώτο της Θετικής που είναι πιο θεωρητικό σε σχέση με τα άλλα). Τα άλλα δύο είναι ιοντική ισορροπία (μια περιπτωση χημικής ισορροπίας) και οργανική χημεία. Γενικά οι ασκήσεις ειναι αρκετα τυποποιημένες και μαθαίνονται εύκολα. Η Βιοχημεία είναι, όπως είπε ο Ηeasbanger, εύκολή αρκεί να διαβάσεις. Η ύλη της περιλαμβάνει πρωτεϊνες, DNA, σάκχαρα και μεταβολισμό δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τη βιολόγία της θετικής και μοιάζει στη βιολογία γενικής της β Λυκείου απλά εμβαθύνει περισσότερο στα παραπάνω θέματα.
Γενικά προτείνω την κατεύθυνση αυτή και κυρίως σε όσους δεν μπορουν την αποστήθηση του ΑΔΟΕ (όπως εγώ). Ενδεικτικά στα μαθήματα αυτά στο σχολείο μου ο χαμηλότερος βαθμός ήταν το 93% και πανελλαδικά έχουν πολύ μεγάλο αριθμό επιτυχόντων (18-20).
Ελπίζω να βοήθησα!
Καλό κουράγιο!
-----------------------------------------
Επίσης, για τη δημιουργία τμήματος απαιτείτε ένας αριθμός μαθητών, αλλά δεν γνωρίζω ποιος. Στο δικό μου σχολείο είχαμε την τύχη να μα την φτιάξουν με πέντε άτομα επέιδή είμαστε πειραματικό. Γενικά γνωρίζω πως αν τη ζη΄τησεις και δεν γίνει έχεις τη δυνατότητα να πάς σε σχολείο που θα δημιουργηθει! Πάντως προσπαθείστε να την προωθήσετε και δεν θα χάσετε!
Ballaki
Νεοφερμένο μέλος

Pavlitos
Δραστήριο μέλος

Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.