Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
Οκ για τους καθηγητες αλλα δεν θα κλαψω κιολας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκονάκια?
Ισως στα αρχαια και σε κανα αλλο βαρετο μαθημα....δεν ειμαι παντως τετοιος τυπος αλλα μαλλον θα το εφαρμοσω
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Soleado Febrero ~
Πολύ δραστήριο μέλος
Γι'αυτό τέκνα μου,ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ. Ειδικά στο 2ο τετράμηνο που ο Θουκυδίδης όταν θα προσπαθείς να κάνεις μετάφραση θα αναρωτιέσαι τι αμαρτίες πληρώνεις. Ξενοφώντα,εγώ που είχα άριστες σχέσεις με το συντακτικό διάβαζα λίγο τα γλωσσικά σχόλια στο βιβλίο (το χοντρό) και την έβγαζα μέσω συνταντικού. Α,και επίσης,μην αμελείς τα ερμηνευτικά,στη δική μου περίπτωση ήταν βαθμοί που μπορούσες να πάρεις πάρα πολύ εύκολα και να ξελασκάρεις τον εαυτό σου στο τέλος.
Όλη παπαγαλία;Πως είναι να μάθεις τόσα κομμάτια ΑΠ' ΕΞΩ;
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Γιατί;;Έχει φάσηEγώ το σκέφτομαι σοβαρά στην Αντιγόνη στη μετάφραση.
Θυμάμαι όταν την διάβαζα την έλεγα δυνατά και πέρναγε η μάνα μου εκεί που λέει η Αντιγόνη "Θα θάψω τον αδερφό μου" κλπ και είχε μείνει η γυναίκα.
Όταν λες παπαγαλία την μετάφραση; Εγω την μάθαινα πάντα από το αρχαίο κείμενο.Δηλαδή είχα το μεταφρασμένο δίπλα και την μάθαινα γραμμή γραμμή για να καταλαβαίνω τι μεταφράζω.Βέβαια στην Αντιγόνη ήταν αρκετά δύσκολο αυτό
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Ισως στα αρχαια και σε κανα αλλο βαρετο μαθημα....δεν ειμαι παντως τετοιος τυπος αλλα μαλλον θα το εφαρμοσω
Αν εισαι ο τυπικός, καλός μαθητής, που δεν υποψιάζονται ποτε οι καθηγητές, όπως ήμουν εγω, θα εχεις πλεονέκτημα
Εγω σπάνια εκανα σκονακια αλλα στην τριτη λυκειου του έδωσα να καταλάβει
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Δεν τα μαθαίνεις απ'έξω. Η κάθε παράγραφος ζήτημα να έχει 10 λέξεις με διαφορετική/παράξενη μετάφραση. Ε,αν ξέρεις πχ ότι μία χρονική μετοχή τη μεταφράζεις όταν+το ρηματικό τύπο της μετοχής και ξέρεις τις λέξεις που μεταφράζονται παράξενα η μετάφραση δεν είναι κάτι. Ο Θουκυδίδης είναι το δράμα γιατί έχει πυκνή σύνταξη και ακόμα και αν θέλεις να εφαρμόσεις το παραπάνω τελικά μαθαίνεις σειρά-σειρά τη μετάφραση.Όλη παπαγαλία;Πως είναι να μάθεις τόσα κομμάτια ΑΠ' ΕΞΩ;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ,αυτό με τον αδερφό ήταν γαμάτο.Γιατί;;Έχει φάση
Θυμάμαι όταν την διάβαζα την έλεγα δυνατά και πέρναγε η μάνα μου εκεί που λέει η Αντιγόνη "Θα θάψω τον αδερφό μου" κλπ και είχε μείνει η γυναίκα.
Όταν λες παπαγαλία την μετάφραση; Εγω την μάθαινα πάντα από το αρχαίο κείμενο.Δηλαδή είχα το μεταφρασμένο δίπλα και την μάθαινα γραμμή γραμμή για να καταλαβαίνω τι μεταφράζω.Βέβαια στην Αντιγόνη ήταν αρκετά δύσκολο αυτό
Στην Αντιγόνη εγώ προσωπικά θα παπαγαλίζω μεταφράσεις.. Ό,τι και να κάνεις είναι τόσο απαίσιο κείμενο όπου δεν.
Απαίσιο εννοώ στη σύνταξη και τη ματάφραση,όχι στο νόημά του. Αν και η Αντιγόνη μου είναι αντιπαθής γιατί ήταν ηλίθια. Πχ,έθαψε ψιλά ψιλά τον αδερφό της,αλλά ήθελε να κάνει και ΟΟΛΗ τη διαδικασία να πούμε. Ε,άι.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
ΤΙ ΛΕΣ ΜΑΡΙΚΑ;Γι'αυτό τέκνα μου,ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ. Ειδικά στο 2ο τετράμηνο που ο Θουκυδίδης όταν θα προσπαθείς να κάνεις μετάφραση θα αναρωτιέσαι τι αμαρτίες πληρώνεις. Ξενοφώντα,εγώ που είχα άριστες σχέσεις με το συντακτικό διάβαζα λίγο τα γλωσσικά σχόλια στο βιβλίο (το χοντρό) και την έβγαζα μέσω συνταντικού. Α,και επίσης,μην αμελείς τα ερμηνευτικά,στη δική μου περίπτωση ήταν βαθμοί που μπορούσες να πάρεις πάρα πολύ εύκολα και να ξελασκάρεις τον εαυτό σου στο τέλος.
Ο Θουκυδίδης ήταν υπέροχος
Αν μάθαινες τις μεταφράσεις του Θουκυδίδη παπαγαλία, να δω τι θα κάνεις φέτος στο άγνωστο. Ούτε μια λέξη θα μπορείς να μεταφράσεις
Έχουμε χημεία γενικής στη γ';Εγω χημεια γενικης γτ η υλη ειναι τοσο μικρη που χωραει πανω σε μια ταβλα
Ο Θουκυδίδης έχει την πιο άρτια σύνταξη στα κείμενά του (τουλάχιστον της Α' λυκείου). Δηλαδή στην Αντιγόνη τι θα κάνεις που εννοούνται μέχρι και τα αντικείμενα/κατηγορούμενα και οι δοτικές προσωπικές;Δεν τα μαθαίνεις απ'έξω. Η κάθε παράγραφος ζήτημα να έχει 10 λέξεις με διαφορετική/παράξενη μετάφραση. Ε,αν ξέρεις πχ ότι μία χρονική μετοχή τη μεταφράζεις όταν+το ρηματικό τύπο της μετοχής και ξέρεις τις λέξεις που μεταφράζονται παράξενα η μετάφραση δεν είναι κάτι. Ο Θουκυδίδης είναι το δράμα γιατί έχει πυκνή σύνταξη και ακόμα και αν θέλεις να εφαρμόσεις το παραπάνω τελικά μαθαίνεις σειρά-σειρά τη μετάφραση.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ,αυτό με τον αδερφό ήταν γαμάτο.
Στην Αντιγόνη εγώ προσωπικά θα παπαγαλίζω μεταφράσεις.. Ό,τι και να κάνεις είναι τόσο απαίσιο κείμενο όπου δεν.
Απαίσιο εννοώ στη σύνταξη και τη ματάφραση,όχι στο νόημά του. Αν και η Αντιγόνη μου είναι αντιπαθής γιατί ήταν ηλίθια. Πχ,έθαψε ψιλά ψιλά τον αδερφό της,αλλά ήθελε να κάνει και ΟΟΛΗ τη διαδικασία να πούμε. Ε,άι.
Also, η Αντιγόνη ως κείμενο είναι ότι πιο υπέροχο έχουμε δει σε όλο το γυμνάσιο-λύκειο όσον αφορά τη σύνταξή του. Προφανώς, ο ποιητικός λόγος έχει κάποιες διαφορές από τον πεζό, αλλά αν διαβάζεις σωστά και συστηματικά, ούτε που θα καταλάβεις ότι το κείμενο είναι δύσκολο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
Μακάρι να κάνετε και αρχαϊκή λυρική ποίηση στην κατεύθυνση Σαπφώ
Ευτυχώς όχι, τι ανακούφιση!Έχουμε χημεία γενικής στη γ';
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
intefina
Δραστήριο μέλος
Ε κι εγώ ήμουν τέτοια μαθήτρια αλλά δεν μπορούσα να κάνω σκονάκι ούτε στη Γ'..δεν μπορούσα λέμε!Αν εισαι ο τυπικός, καλός μαθητής, που δεν υποψιάζονται ποτε οι καθηγητές, όπως ήμουν εγω, θα εχεις πλεονέκτημα
Εγω σπάνια εκανα σκονακια αλλα στην τριτη λυκειου του έδωσα να καταλάβει
μόνο στην ιστορία στις ενδοσχολικές έκανα κι εκεί είχαμε μια στριμμένη επιτηρήτρια..ούτε πανελλήνιες να δίναμε..τέτοια φάση
άμα δε σε θέλει, δε σε θέλει
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
intefina
Δραστήριο μέλος
Δεν υπάρχειΧημεια γενικης γ λυκειου ναι υπαρχει
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
peinaw_zw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δημοσιοκαφρος-γραφος
Διακεκριμένο μέλος
Ειδικά μια φιλόλογος που είχα πέρυσι που δε θέλω φέτος να την έχω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.