Tα Αρχαία Ελληνικά είναι ένα δύσκολο μάθημα και συνήθως οι μαθητές αδιαφορούν και αγνοούν αυτό το μάθημα.Σαν μαθήτρια γνωρίζω πως οι περισσότεροι μαθητές δεν συμπαθούν τα Αρχαία,αλλά εγώ το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον μάθημα.
Λοιπόν, θα σας συμβούλευα κάτι: Μην γίνετε ΠΟΤΕ κουραστική και βαρετή,αλλά προσθέστε διάφορες μεθόδους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.Μην τους υπαγορεύετε μόνο και κυρίως μην κάνετε μόνη σας το μάθημα.Η φετινή μου καθηγήτρια (χωρίς να θέλω να ττην μειώσω) στα Αρχαία είναι πολύ κουραστική, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να βρίσκουν ανιαρό το μάθημά της. Η καθηγήτρια αυτή εφαρμόζει μία απαράδεκτη μέθοδο: μιλάει μόνη της και δεν είναι καθόλου μεταδοτική. Είναι,επίσης, απαιτητική σχετικά με θέματα που δεν έχουμε αναλύσει στην τάξη. Τα Αρχαία,κατά τη γνώμη μου,βασίζονται στην επανάληψη και όχι στο γρήγορο πέρασμα των σελιδών,απλά και μόνο για να καλυπτεί η ύλη. Το μάθημα στα Αρχαία πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει διασκεδαστικό και ευχάριστο στα παιδιά. Σαν καθηγήτρια,πιστέυω πως θα ξέρετε τρόπους για την επίτευξη αυτού του θέματος.
Ιδανικός καθηγητής: αμερόληπτος,δίκαιος, μεταδοτικός, ευχάριστος, χαμογελαστός όσο μπορεί, φιλικός και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά και για την πραγματοποίηση των στόχων του...Αυτά...