Δεν εχει κατι το επιστημονικο,η κατηγοριοποιηση του ανθρωπου σε Τουρκο,Ελληνα η Αγγλο.
Η πρακτικη κατηγοριοποιηση εγκειται σε ηθογραφικα κριτηρια,που εχει αναπτυξει καθε χωρα.Δηλαδη εγω αμα γεννηθω στην Ουγκαντα,και λαβω ελληνικη παιδεια,θα ειμαι Ελληνας.Αμα λαβω Τουρκικη,θα ειμαι Τουρκος κτλπ.Ο λαος χωριζεται βαση ηθογραφικων κριτηριων.οποιος εγκατασταθηκε στην Μακεδονια,ειναι Μακεδονας.
------------------------------------------------------------------------------------------
Και μια ωραια συνεντευξη του κορυφαιου Νικο Δημου
Για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, ανησυχείτε; Για τα Σκόπια, ας πούμε, που θέλουν να ονομάζονται «Μακεδονία»;
Αυτό είναι ένα ψευδοπρόβλημα, όπως λέμε στη φιλοσοφία. Ένα πρόβλημα που δεν υφίσταται.
Γιατί;
Για τον απλούστατο λόγο ότι η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή. Οι κάτοικοι αυτής περιοχής δικαιούνται να ονομάζονται από το όνομά της. Αν μένω στην Ύδρα, μπορώ να λέγομαι Υδραίος. Αν μένω στην Κρήτη, Κρητικός. Αυτοί γιατί να μη λέγονται Μακεδόνες;
Διότι έχουμε κι εμείς Μακεδονία!
Ένα κομμάτι! Όπως μάθαμε στο σχολείο, επισήμως δηλαδή, η Μακεδονία στους Βαλκανικούς πολέμους χωρίστηκε σε τρία κομμάτια. Ένα κομμάτι πήρε η Ελλάδα, ένα η Σερβία, ένα η Βουλγαρία. Γι’ αυτό εγώ το ’92 είχα προτείνει να ονομαστούν τα Σκόπια «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία». (Και θα είχε γίνει τότε αυτό, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε απορρίψει το πακέτο Πινέιρο). Εθνικά πάντως, εμείς δεν είμαστε Μακεδόνες -είμαστε Έλληνες. Αυτοί πήραν τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Μακεδόνες» και θέλουν να τον αναγάγουν σε εθνικό!
https://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?time_id=563&cat_id=39