Ονομασία των Σκοπίων

Τι πιστεύετε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 185)

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Δηλαδη πιστευεις οτι τα συνορα δεν προκειται να αλλαξουν;Αραγε οι Κοσοβιτες τι γνωμη εχουν γι αυτο;
Παιδια,ας συνελθουμε λιγο!Η ονομασια θα αποτελει τη δικαιολογητικη βαση για μια αλυτρωτικη πολιτικη,η οποια το διχως αλλο θα οδηγησει σε πολεμο.




Ας συνέλθει λιγάκι το αρρωστημένο μυαλό του Νεοέλληνα, που θεωρεί καθαρά δική του την έννοια της Μακεδονίας, την στιγμή που κατα την διάρκεια της Τουρκοκρατίας και λίγο νωρίτερα το σλαβικό στοιχείο στην Μακεδονία ήταν ισχυρό και μέχρι το 1912 υπερτερούσε του ελληνικού, κάτι το οποίο αποδεικνύουν, εκτός απο την ευρύτατη παρουσία της εντόπιας, μακεδονικής γλώσσας, και οι ονομασίες πόλεων και χωριών της Μακεδονίας.

Η συσχέτιση της αρχαίας Μακεδονίας,που ήταν κυρίως ελληνική,με την ταυτόχρονη ύπαρξη ελληνικών και βαρβαρικών φυλών(Παίονες,Θράκες, Ιλλυριούς κλπ.) με αυτήν μετέπειτα αιώνων και ειδικά του 20ού, είναι άστοχη, διότι ο πολιτιστικός της χαρακτήρας δεν παρέμεινε αναλλοίωτος,λόγω της εισροής πολλών διαφορετικών λαών σ'αυτήν(ιδιαίτερα του σλαβικού).

Ο τυπικός διαχωρισμός του κομματιού αυτού γης και ηχάραξη συνόρων καθώς η δημιουργία κρατών, δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την ιστορία της Μακεδονίας, όυτε τους διαφορετικούς κατοίκους της, ούτε το δικαίωμα απο μια μερίδα αυτών να την θεωρεί αποκλειστικά δική του.

Η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aggressive

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aggressive αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 957 μηνύματα.
Ναι,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
οι κοσοβιτες τι σχεση εχουν?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Ενος λαου,οποιουδηποτε λαου,του γερμανικου λαου,του ελληνικου λαου,του αιγυπτιακου λαου,ακομα και των Ρομά ,που δεν εχουν καν καταγραψει την ιστορια τους.
Με ρωτας τι κανει τον Ελληνα.Αυτη ειναι μεγαλη συζητηση,οπως και το τι κανει ενα εθνος.Σε γενικες γραμμες,τα στοιχεια που συνθετουν το εθνος ειναι τα εξης:Το ομόαιμον(κοινη καταγωγη),το ομόγλωσσον(κοινη γλώσσα),το ομόθρησκον(κοινή θρησκεια) και το ομότροπον(κοινα ηθη και εθιμα,κοινος τροπος ζωης,κοινη νοοτροπια).Οταν πληρουνται ολα αυτα,εχεις το εθνος,πραγμα που ισχυει για το ελληνικο εθνος,οπως και οταν πληρουνται τρια απο αυτα,ενιοτε, ομως ,μπορει να σχηματιστει εθνος με δυο απο αυτα ή ακομα και με ενα,οπως συμβαινει στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεια αυτα δεν παραμενουν αμεταβλητα στο περασμα του χρονου,αντιθετως,αλληλεπιδρουν με αλλους πολιτισμους,οπως πολυ σωστα επισημανες,και μεταβαλλονται.Οι μεταβολες αυτες,ομως,πρεπει να αφορουν την κοινωνια συλλογικα και να μην αποτελουν μεμονωμενες περιπτωσεις.Ας εξετασουμε το παραδειγμα της θρησκειας.Οι Αρχαιοι Ελληνες πιστευαν στο Δωδεκαθεο.Με το περασμα των αιωνων,σταδιακα,αυτο αντικατασταθηκε απο τη χριστιανικη πιστη.Η μεταβολη αυτη,αφορουσε ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια,η οποια ενεταξε,ομως,πολλα παγανιστικα στοιχεια της παλαιας θρησκειας στη νεα,τα οποια επιβιωνουν ως τις μερες μας.Το αν εσυ εισαι βουδιστης και εγω καθολικη δεν μπορει να μεταβαλει τη συλλογικη δυναμικη της ελληνικης κοινωνιας,καθως στη συντριπτικη τους πλειοψηφια οι Ελληνες δηλωνουν χριστιανοι ορθοδοξοι.Αλλωστε,ακομα και εσυ που εισαι βουδιστης,δε θα πας στη δουλεια την Κυριακη,τα Χριστουγεννα ή το Πασχα ,συμμορφωνεσαι,λοιπον,στα εθιμα και τις παραδοσεις του Χριστιανισμου.
Οσο αφορα τη γλωσσα,ναι,αυτη διαρκως εξελισσεται,ομως,ο βασικος της πυρηνας της παραμενει ο ιδιος.Τα Νεα Ελληνικα δεν αποτελουν τιποτα περισσοτερο απο μια εξελιξη των Αρχαιων.Βλεπεις οτι η ριζα της καθε νεοελληνικης γλωσσας φτανει μεχρι την αρχαιοτητα,ενω παραλληλα δεν ειναι λιγες οι λεξεις που εχουν παραμεινει οι ιδιες,εχοντας την ιδια ή διαφορετικη σημασια ,απο την εποχη του Θουκυδιδη εως τις μερες μας.
Πολυ ευστοχο το παραδειγμα με τα σκυλαδικα,που καταδεικνυει με τον πιο παραστατικο τροπο τη συνεχη μεταβολη του πολιτισμου και γενικοτερα του τροπου ζωης της ελληνικης κοινωνιας.Καποτε οι Ελληνες διασκεδαζαν στα συμποσια ακουγοντας ραψωδους,σημερα διασκεδαζουν στα σκυλαδικα ακουγοντας Παολα.Η μουσικη συνεχως μεταβαλλεται,ακολουθωντας διαφορες μοδες.Παντα αυτο δε συνεβαινε,αλλωστε;Αυτο δεν εχει σημασια.Αυτο που μετραει ειναι οτι ειτε στα 500 π.Χ ,ειτε εν ετει 2012 μ.Χ, η διασκεδαση παιζει σημαντικοτατο ρολο στη ζωη του Ελληνα.
Φυσικα,το αν γεννηθηκες απο Ελληνες γονεις και μιλας ελληνικα τιποτα δε λεει απο μονο του,αν δε νοιωθεις Ελληνας.Κατ'εμε το πιο σημαντικο ειναι η συνειδηση,το πώς αισθανεσαι εσυ ο ιδιος.Αναφερθηκες στο παραδειγμα του 'μαυρου'.Εγω θεωρω πως ναι,αυτος που ελαβε την ελληνικη παιδεια και που νοιωθει Ελληνας,αποτελει την ιστορικη συνεχεια του ελληνικου πολιτισμου, και ο ιδιος, και ακομη περισσοτερο οι απόγονοι του εν λογω 'μαυρου'.Θυμησου τι ελεγε ο Ισοκρατης :Ελληνες ειναι οσοι μετεχουν της ημετερας παιδειας ή καπως ετσι τελοσπαντων.
Τελος,οι συγχρονοι λαοι διχως αμφιβολια αποτελουν τη συνεχεια των αρχαιων λαων.Φυσικα,υπηρξαν ουκ ολιγες φορες επιγαμιες μεταξυ αλλοεθνων.Οι Γερμανοι αναμειχθηκαν με τους Αγγλους.Οι Ισπανοι αναμειχθηκαν με τους Αραβες.Οι Ελληνες αναμειχθηκαν με αλλες φυλες.Παρ´ολα αυτα,οι Αγγλοι δεν ειναι το ιδιο με τους Γερμανους,οι Ισπανοι δεν ειναι το ιδιο με τους Αραβες,εμεις δεν ειμαστε το ιδιο με τους υπολοιπους.Η καθαροτητα μιας φυλης δε μας απασχολει και δεν πρεπει να μας απασχολει,γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει λαος στον κοσμο με 'καθαρο' DNA'.Οι συγχρονοι Γερμανοι ειναι απογονοι των αρχαιων,οι συγχρονοι Ισπανοι ειναι απογονοι των αρχαιων και οι συγχρονοι Ελληνες ειναι απογονοι των αρχαιων Ελληνων.Το αν 10 ή 20 γαμοι στους 100 ηταν μεικτοι δεν αποτελει 'μπασταρδεμα',αλλα απαραιτητο στοιχειο επιβιωσης ενος λαου.Αλλωστε,ερευνες που εχουν γινει απο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ επιστημονες(το τονιζω αυτο)δειχνουν οτι οι Ελληνες εχουν διατηρησει το 'ομοαιμον'περοσσοτερο απο καθε αλλο λαό.Τη μεγαλυτερη αποδειξη αποτελει η γλωσσα μας.Μπορει,οταν διαβαζεις Θουκυδιδη να δυσκολευεσαι να βγαλεις νοημα,αν,ομως,διαβασεις κειμενα που γραφτηκαν 1000 χρονια πριν σε διαβεβαιω οτι θα καταλαβεις τα περισσοτερα,οταν και ο πιο μορφωμενος Αγγλος θα δυσκολευτει πολυ να καταλαβει αγγλικα κειμενα που γραφτηκαν την ιδια περιοδο,αν δεν εχει την αναλογη εκπαιδευση.
Αν σε ενδιαφερει,παντως,να μαθεις περισσοτερα για τη συνεχεια του ελληνικου λαου,προτεινω να διαβασεις το Σβορωνο,ο οποιος ασχοληθηκε διεξοδικα με το θεμα αυτο και μαλιστα απεδειξε ορθολογικα τη συνεχεια των Ελληνων απο τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα.
(Ομόαιμον) Sorry αν δεν το καταλαβαίνω σωστά, αλλά όταν μιλάμε για ένα έθνος και λέμε ότι αυτό το καθορίζεται και από κοινή καταγωγή, αυτό δεν έχει να κάνει με φυλετική ομοιογένεια??:confused:
(Ομόθρησκον) Δηλαδή ο Έλληνας καθολικός ή μάρτυρας του Ιεχωβά ή μουσουλμάνος είναι λιγότερο Έλληνας? Είναι μαϊμού Έλληνας, ας πούμε?
Όσον αφορά την γλώσσα δε θα διαφωνήσω, είναι γεγονός ότι η νέα Ελληνική έχει ως ''πρόγονο'' την αρχαία Ελληνική, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι η νέα ελληνική είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αρχαία και σε επίπεδο γραμματικής και συντακτικού τόσο και σε επίπεδο προφοράς(άμα δε ξέρεις το πόσο διαφορετική είναι η νεοελληνική προφορά με την αρχαία, ψάξ' το και θα εκπλαγείς πραγματικά). Είναι τόσο διαφορετικές που θα έλεγε κανείς ότι είναι 2 διαφορετικές γλώσσες. Και κάποιος νεοέλληνας που δεν έχει κάνει τα βασικά από αρχαία στο σχολείο, δε θα καταλάβαινε χριστό αν του ζητούσε κανείς να μεταφράσει.(εδώ εμείς που κάνουμε και 6 χρόνια αρχαία, σε γυμνάσιο και λύκειο και δεν μπορούμε με ευκολία να μεταφράσουμε) Νομίζω όλες αυτές οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην νεοελληνική και στην αρχαία αντικατοπτρίζουν απόλυτα όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στους ανθρώπους και τις διαφορές που υπάρχουν πλέον ανάμεσα στον λαό που κατοικεί στην σημερινή Ελλάδα και στους αρχαίους.
(Αυτο που μετραει ειναι οτι ειτε στα 500 π.Χ ,ειτε εν ετει 2012 μ.Χ, η διασκεδαση παιζει σημαντικοτατο ρολο στη ζωη του Ελληνα).
Sorry να σε διορθώσω ''Αυτό που μετράει είναι ότι είτε στα 500 π.Χ., είτε εν έτει 2012 μ.Χ. η διασκέδαση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του homo sapiens sapiens.''
(Οι συγχρονοι Γερμανοι ειναι απογονοι των αρχαιων,οι συγχρονοι Ισπανοι ειναι απογονοι των αρχαιων και οι συγχρονοι Ελληνες ειναι απογονοι των αρχαιων Ελληνων.) Να συμπληρώσω, οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, και Τούρκων και Σλάβων και Φράγκων και Ρωμαίων κλπ κλπ...
(Μπορει,οταν διαβαζεις Θουκυδιδη να δυσκολευεσαι να βγαλεις νοημα,αν,ομως,διαβασεις κειμενα που γραφτηκαν 1000 χρονια πριν σε διαβεβαιω οτι θα καταλαβεις τα περισσοτερα). Αν δε μου έχουν διδάξει έστω τα βασικά αρχαία στο σχολείο, σε διαβεβαιώ όχι δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα, δε μπορώ... Τι λέξεις και αηδίες, ναι λέξεις από 'δω και από 'κει καταλαβαίνει κάποιος, αλλά το θέμα είναι να βγάζεις απόλυτο νόημα, κάτι που ένας ανεκπαίδευτος νεοέλληνας δε μπορεί να κάνει. Η Ελληνική γλώσσα έχει αλλάξει, πράγμα που δείχνει και το πόσο έχει αλλάξει ο λαός που κατοικεί στα εδάφη όπου κάποτε κατοικούσαν αρχαίοι Έλληνες.
Κάπου έγραψες ''Κατ'εμε το πιο σημαντικο ειναι η συνειδηση,το πώς αισθανεσαι εσυ ο ιδιος.''. Μήπως αυτό είναι το όλο θέμα? Μήπως το θέμα είναι ακριβώς το πως αισθάνεται κάποιος? Το τι νομίζει κάποιος πως είναι? Μήπως το θέμα είναι το πως μεγάλωσε κανείς, το πως του ''έχωναν'' στο κεφάλι από μωρό παιδί, ιστορίες για καταγωγές και ιστορίες για το περήφανο έθνος στο οποίο ανήκουν? Μήπως είναι το τι νομίζει και θέλει να πιστεύει ο καθένας, αγνοώντας το τι είναι αλήθεια?(και αυτό ισχύει για όλους):hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Ετσι ακριβως ειναι.Ενα τους δινεις,δεκα παιρνουν.Ηδη κανουν λογο για προσαρτηση της ελληνικης Μακεδονιας στη χωρα τους.Οχι,η εθνικη σταση ειναι δεν παραχωρουμε τιποτα.Δεν πρεπει να υπαρχει κανεις που δε συμφωνει με αυτο.
Καλά και οι δικοί μας εθνικιστές-πίθηκοι ονειρεύονται να πάρουν την Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία, αυτό σημαίνει ότι επηρεάζουν έστω και στο ελάχιστο τους Τούρκους? Ας το προσπαθήσουν, τα αρχίδια μου θα πάρουνε.:P:P Τι σε χαλάει δηλαδή το τι λέει ο κάθε Σκοπιανός εθνικοπίθηκας, δε πα να κάνουν λόγο για ότι μαλακίες θέλουν... Εσένα μια φορά και την πατρίδα σου δεν σας επηρεάζουν...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
εγω ξερω οτι ολος ο πλανητης πλην της Ελλαδας οταν αναφερεται στα σκοπια τα ονομαζει φυρομ-μασεντονια...τωρα τι λεμε εμεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Irodis

Δραστήριο μέλος

Ο Irodis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 721 μηνύματα.
εγω ξερω οτι ολος ο πλανητης πλην της Ελλαδας οταν αναφερεται στα σκοπια τα ονομαζει φυρομ-μασεντονια...τωρα τι λεμε εμεις...


Τι να λέμε εμείς ;:/:

Εμείς δώσουμε στον υπόλοιπο κόσμο όλα τα υπόλοιπα εκτός των δημοκρατικών αντιλήψηων, έχουν πάρει τις βάσεις για τα μαθηματικά,αστρονομία,φυσική,φιλοσοφία,γεωμετρία και πολλά άλλα !

Θα τους ρωτήσουμε κιόλας τι θα κάνουμε , δηλαδή συγνώμη θα ρωτήσει ο καθηγητής το μαθητούθι ;:hmm:
Μη λέμε τέτοια πράγματα γιουγκοσλάβοι είναι να βρουν ένα όνομα γιουγκοσλάβικο όνομα να βάλουν και να αφήσουν κάθε ελληνική ονομασία για εμάς που μας ανήκει.

(άντε με τον κάθε ξυπόλυτο που θέλει να τον κάνουμε και πολιτισμένο κλέβοντας τα δικά μας μέρη,ονόματα και τλπ...);)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xaris SSSS

Διάσημο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,139 μηνύματα.
κοιτάξτε κάποιο βίντεο στο YouTube για την Ελλάδα (Euro, στρατός, eurovision, κριση κτλ..) και δείτε από κάτω τα σχόλια των Σκοπιανών. Όλη αυτή την φαία ουσία που καίτε για να ταπώνετε τους συμπολίτες σας χρησιμοποιήστε την για να ταπώσετε τους Σκοπιανούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
κοιτάξτε κάποιο βίντεο στο YouTube για την Ελλάδα (Euro, στρατός, eurovision, κριση κτλ..) και δείτε από κάτω τα σχόλια των Σκοπιανών. Όλη αυτή την φαία ουσία που καίτε για να ταπώνετε τους συμπολίτες σας χρησιμοποιήστε την για να ταπώσετε τους Σκοπιανούς.
Ποιος τους χέζει κι' αυτούς...:whistle::whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Λιβία Αυγούστα

Δραστήριο μέλος

Η Λιβία Αυγούστα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
(Ομόαιμον) Sorry αν δεν το καταλαβαίνω σωστά, αλλά όταν μιλάμε για ένα έθνος και λέμε ότι αυτό το καθορίζεται και από κοινή καταγωγή, αυτό δεν έχει να κάνει με φυλετική ομοιογένεια??:confused:
(Ομόθρησκον) Δηλαδή ο Έλληνας καθολικός ή μάρτυρας του Ιεχωβά ή μουσουλμάνος είναι λιγότερο Έλληνας? Είναι μαϊμού Έλληνας, ας πούμε?
Όσον αφορά την γλώσσα δε θα διαφωνήσω, είναι γεγονός ότι η νέα Ελληνική έχει ως ''πρόγονο'' την αρχαία Ελληνική, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι η νέα ελληνική είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αρχαία και σε επίπεδο γραμματικής και συντακτικού τόσο και σε επίπεδο προφοράς(άμα δε ξέρεις το πόσο διαφορετική είναι η νεοελληνική προφορά με την αρχαία, ψάξ' το και θα εκπλαγείς πραγματικά). Είναι τόσο διαφορετικές που θα έλεγε κανείς ότι είναι 2 διαφορετικές γλώσσες. Και κάποιος νεοέλληνας που δεν έχει κάνει τα βασικά από αρχαία στο σχολείο, δε θα καταλάβαινε χριστό αν του ζητούσε κανείς να μεταφράσει.(εδώ εμείς που κάνουμε και 6 χρόνια αρχαία, σε γυμνάσιο και λύκειο και δεν μπορούμε με ευκολία να μεταφράσουμε) Νομίζω όλες αυτές οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην νεοελληνική και στην αρχαία αντικατοπτρίζουν απόλυτα όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στους ανθρώπους και τις διαφορές που υπάρχουν πλέον ανάμεσα στον λαό που κατοικεί στην σημερινή Ελλάδα και στους αρχαίους.
(Αυτο που μετραει ειναι οτι ειτε στα 500 π.Χ ,ειτε εν ετει 2012 μ.Χ, η διασκεδαση παιζει σημαντικοτατο ρολο στη ζωη του Ελληνα).
Sorry να σε διορθώσω ''Αυτό που μετράει είναι ότι είτε στα 500 π.Χ., είτε εν έτει 2012 μ.Χ. η διασκέδαση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του homo sapiens sapiens.''
(Οι συγχρονοι Γερμανοι ειναι απογονοι των αρχαιων,οι συγχρονοι Ισπανοι ειναι απογονοι των αρχαιων και οι συγχρονοι Ελληνες ειναι απογονοι των αρχαιων Ελληνων.) Να συμπληρώσω, οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, και Τούρκων και Σλάβων και Φράγκων και Ρωμαίων κλπ κλπ...
(Μπορει,οταν διαβαζεις Θουκυδιδη να δυσκολευεσαι να βγαλεις νοημα,αν,ομως,διαβασεις κειμενα που γραφτηκαν 1000 χρονια πριν σε διαβεβαιω οτι θα καταλαβεις τα περισσοτερα). Αν δε μου έχουν διδάξει έστω τα βασικά αρχαία στο σχολείο, σε διαβεβαιώ όχι δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα, δε μπορώ... Τι λέξεις και αηδίες, ναι λέξεις από 'δω και από 'κει καταλαβαίνει κάποιος, αλλά το θέμα είναι να βγάζεις απόλυτο νόημα, κάτι που ένας ανεκπαίδευτος νεοέλληνας δε μπορεί να κάνει. Η Ελληνική γλώσσα έχει αλλάξει, πράγμα που δείχνει και το πόσο έχει αλλάξει ο λαός που κατοικεί στα εδάφη όπου κάποτε κατοικούσαν αρχαίοι Έλληνες.
Κάπου έγραψες ''Κατ'εμε το πιο σημαντικο ειναι η συνειδηση,το πώς αισθανεσαι εσυ ο ιδιος.''. Μήπως αυτό είναι το όλο θέμα? Μήπως το θέμα είναι ακριβώς το πως αισθάνεται κάποιος? Το τι νομίζει κάποιος πως είναι? Μήπως το θέμα είναι το πως μεγάλωσε κανείς, το πως του ''έχωναν'' στο κεφάλι από μωρό παιδί, ιστορίες για καταγωγές και ιστορίες για το περήφανο έθνος στο οποίο ανήκουν? Μήπως είναι το τι νομίζει και θέλει να πιστεύει ο καθένας, αγνοώντας το τι είναι αλήθεια?(και αυτό ισχύει για όλους):hmm:
Το ομοαιμον δεν αποκλειει τις επιμειξιες.Αλλο πραγμα ειναι η φυλετικη καθαροτητα,αλλο πραγμα ειναι το ομοαιμον,το οποιο εχει να κανει περισσοτερο με εναν πληθυσμο,ο οποιος επιβιωνει κατα βαση λογω της αναπαραγωγης μεταξυ των μελων του.
Οχι,ο Ελληνας μουσουλμανος ειναι κανονικοτατος Ελληνας.Δε μιλησα για μεμονωμενες περιπτωσεις.Μιλησα για την πλειοψηφια.Και οι Ελληνες στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ασπαστηκαν το χριστιανισμο,πραγμα που τους βοηθησε να διατηρησουν την ενοτητα τους ως εθνος.Θα σου πω ενα πολυ απλο παραδειγμα για να αντιληφθεις τι εννοω.Οι Σερβοι, που ειναι ορθοδοξοι, ειναι σημερα διαφορετικο εθνος απο τους Κροατες που ειναι καθολικοι στο θρησκευμα ,αν και Σερβοι φυλετικα.Το γεγονος οτι το σερβικο εθνος ειχε διαφορετικες θρησκευτικες πεποιθησεις οδηγησε στη διασπαση του.
Συμφωνοι,η γλωσσα ειναι ζωντανος οργανισμος,αλλαζει,εξελισσεται,κατα βαθος,ομως,παραμενει η ιδια.Τη φραση 'εγω ειμι η αμπελος η αληθινη'δε νομιζω οτι υπαρχει Ελληνας που δεν μπορει να τη μεταφρασει.Τα Νεα Ελληνικα στηριζονται στα Αρχαια,τα οποια ,ομως,ειναι πολυ πιο συνθετα και πολυπλοκα ως γλωσσα,οπως πιο συνθετες και πιο πολυπλοκες απο τις συγχρονες ειναι ολες οι αρχαιες γλωσσες.Συμφωνω,καποιος που δεν εχει διδαχτει Αρχαια Ελληνικα θα δυσκολευτει να μεταφρασει ενα κειμενο του Σωκρατη.Το ιδιο,ομως,θα δυσκολευτει και ενας Ιταλος που θα προσπαθησει να μεταφρασει λατινικα.Αυτο δε σημαινει οτι οι Λατινοι δεν ηταν προγονοι του.
Οταν λες οτι οι Ελληνες ειναι απογονοι των Τουρκων τι ακριβως εννοεις;Οτι κατα τη διαρκεια της Τουρκοκρατιας υπηρχαν Τουρκοι Μουσουλμανοι που αλλαζαν το θρησκευμα τους,οταν αυτο απαγορευοταν με ποινη θανατου απο το Κορανι και που στο κατω κατω δεν ειχαν και λογο να το κανουν;Ή αναφερεσαι στους μεικτους γαμους;Γιατι οταν ενας Τουρκος παντρευοταν μια Ελληνιδα,το παιδι αυτοματως απο το νομο χαρακτηριζοταν Τουρκος Μουσουλμανος.Στην περιπτωση που ενας Ελληνας παντρευοταν Τουρκαλα,εκτελουνταν επιτοπου και αυτος και η Τουρκαλα,επομενως δε νομιζω πως υπηρχαν πολλοι που θα επαιρναν τετοιο ρισκο.Αν αναφερεσαι σε περιπτωση βιασμου Ελληνιδας απο Τουρκο,η Ελληνιδα ή αυτοκτονουσε ή διεκοπτε με καποιον αλλο τροπο την κυηση.Αν παλι επελεγε να γεννησει το παιδι,αλλαζε τη θρησκεια της και το παιδι γεννιοταν μουσουλμανος.Αυτα δεν ισχυουν μονο για τους Ελληνες,αλλα εφαρμοζονταν σε ολους τους χριστιανικους πληθυσμους.Οπως βλεπεις,σε καθε περιπτωση επιμειξιας μεταξυ Τουρκων και Ελληνων,ο απογονος ηταν μουσουλμανος.Επισης,υπηρχαν ελληνικοι πληθυσμοι που αλλαξοπιστησαν και ασπαστηκαν το Ισλαμ,οπως οι Βαλλαχαδες ή οι λεγομενοι Τουρκοκρητικοι,αυτοι,ομως,αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την Ελλαδα με τη Συνθηκη της Λωζαννης το 1923.Αρα,πιο λογικο ειναι να πουμε οτι οι Τουρκοι ειναι απογονοι των Ελληνων,παρα οτι οι Ελληνες ειναι απογονοι των Τουρκων.
Τωρα για Σλαβους,Φραγκους και λοιπους,αυτοι ηταν περηφανοι για την καταγωγη τους και δεν ειχαν λογο να γινουν Ελληνες,αν και υπηρχαν πληθυσμοι που εξελληνιστηκαν.Ωστοσο,δεν αποκλειουμε την περιπτωση μεικτων γαμων.Παντως,βλεπουμε οτι τοσο οι Σλαβοι,οσο και οι Φραγκοι δημιουργησαν δικα τους κρατη και πολιτισμο,επομενως δεν αφομοιωθηκαν απο τους Ελληνες,αρα,οσες επιγαμιες και να εγιναν,δεν μπορουμε να ισχυριστουμε οτι οι Ελληνες ειναι παιδια τους.
Η συνειδηση,τελος,ειναι πολυ σημαντικη.Δεν ξερω για σενα,αλλα εγω θεωρω πολυ περισσοτερο Ελληνα καποιον ξενο,που αγαπαει την Ελλαδα,που εχει ελληνικη εθνικη συνειδηση και ειναι ετοιμος να θυσιασει και τη ζωη του για χαρη της,παρα καποιον που εχει 145 γενιες Ελληνων προγονων ,αλλα δε θελει να εχει καμια σχεση με ό,τι η λεξη αντιπροσωπευει,που εναντιωνεται σε καθετι ελληνικο και που με τη σταση του και τη συμπεριφορα του την προδιδει καθημερινα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Το ομοαιμον δεν αποκλειει τις επιμειξιες.Αλλο πραγμα ειναι η φυλετικη καθαροτητα,αλλο πραγμα ειναι το ομοαιμον,το οποιο εχει να κανει περισσοτερο με εναν πληθυσμο,ο οποιος επιβιωνει κατα βαση λογω της αναπαραγωγης μεταξυ των μελων του.
Οχι,ο Ελληνας μουσουλμανος ειναι κανονικοτατος Ελληνας.Δε μιλησα για μεμονωμενες περιπτωσεις.Μιλησα για την πλειοψηφια.Και οι Ελληνες στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ασπαστηκαν το χριστιανισμο,πραγμα που τους βοηθησε να διατηρησουν την ενοτητα τους ως εθνος.Θα σου πω ενα πολυ απλο παραδειγμα για να αντιληφθεις τι εννοω.Οι Σερβοι, που ειναι ορθοδοξοι, ειναι σημερα διαφορετικο εθνος απο τους Κροατες που ειναι καθολικοι στο θρησκευμα ,αν και Σερβοι φυλετικα.Το γεγονος οτι το σερβικο εθνος ειχε διαφορετικες θρησκευτικες πεποιθησεις οδηγησε στη διασπαση του.
Συμφωνοι,η γλωσσα ειναι ζωντανος οργανισμος,αλλαζει,εξελισσεται,κατα βαθος,ομως,παραμενει η ιδια.Τη φραση 'εγω ειμι η αμπελος η αληθινη'δε νομιζω οτι υπαρχει Ελληνας που δεν μπορει να τη μεταφρασει.Τα Νεα Ελληνικα στηριζονται στα Αρχαια,τα οποια ,ομως,ειναι πολυ πιο συνθετα και πολυπλοκα ως γλωσσα,οπως πιο συνθετες και πιο πολυπλοκες απο τις συγχρονες ειναι ολες οι αρχαιες γλωσσες.Συμφωνω,καποιος που δεν εχει διδαχτει Αρχαια Ελληνικα θα δυσκολευτει να μεταφρασει ενα κειμενο του Σωκρατη.Το ιδιο,ομως,θα δυσκολευτει και ενας Ιταλος που θα προσπαθησει να μεταφρασει λατινικα.Αυτο δε σημαινει οτι οι Λατινοι δεν ηταν προγονοι του.
Οταν λες οτι οι Ελληνες ειναι απογονοι των Τουρκων τι ακριβως εννοεις;Οτι κατα τη διαρκεια της Τουρκοκρατιας υπηρχαν Τουρκοι Μουσουλμανοι που αλλαζαν το θρησκευμα τους,οταν αυτο απαγορευοταν με ποινη θανατου απο το Κορανι και που στο κατω κατω δεν ειχαν και λογο να το κανουν;Ή αναφερεσαι στους μεικτους γαμους;Γιατι οταν ενας Τουρκος παντρευοταν μια Ελληνιδα,το παιδι αυτοματως απο το νομο χαρακτηριζοταν Τουρκος Μουσουλμανος.Στην περιπτωση που ενας Ελληνας παντρευοταν Τουρκαλα,εκτελουνταν επιτοπου και αυτος και η Τουρκαλα,επομενως δε νομιζω πως υπηρχαν πολλοι που θα επαιρναν τετοιο ρισκο.Αν αναφερεσαι σε περιπτωση βιασμου Ελληνιδας απο Τουρκο,η Ελληνιδα ή αυτοκτονουσε ή διεκοπτε με καποιον αλλο τροπο την κυηση.Αν παλι επελεγε να γεννησει το παιδι,αλλαζε τη θρησκεια της και το παιδι γεννιοταν μουσουλμανος.Αυτα δεν ισχυουν μονο για τους Ελληνες,αλλα εφαρμοζονταν σε ολους τους χριστιανικους πληθυσμους.Οπως βλεπεις,σε καθε περιπτωση επιμειξιας μεταξυ Τουρκων και Ελληνων,ο απογονος ηταν μουσουλμανος.Επισης,υπηρχαν ελληνικοι πληθυσμοι που αλλαξοπιστησαν και ασπαστηκαν το Ισλαμ,οπως οι Βαλλαχαδες ή οι λεγομενοι Τουρκοκρητικοι,αυτοι,ομως,αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν την Ελλαδα με τη Συνθηκη της Λωζαννης το 1923.Αρα,πιο λογικο ειναι να πουμε οτι οι Τουρκοι ειναι απογονοι των Ελληνων,παρα οτι οι Ελληνες ειναι απογονοι των Τουρκων.
Τωρα για Σλαβους,Φραγκους και λοιπους,αυτοι ηταν περηφανοι για την καταγωγη τους και δεν ειχαν λογο να γινουν Ελληνες,αν και υπηρχαν πληθυσμοι που εξελληνιστηκαν.Ωστοσο,δεν αποκλειουμε την περιπτωση μεικτων γαμων.Παντως,βλεπουμε οτι τοσο οι Σλαβοι,οσο και οι Φραγκοι δημιουργησαν δικα τους κρατη και πολιτισμο,επομενως δεν αφομοιωθηκαν απο τους Ελληνες,αρα,οσες επιγαμιες και να εγιναν,δεν μπορουμε να ισχυριστουμε οτι οι Ελληνες ειναι παιδια τους.
Η συνειδηση,τελος,ειναι πολυ σημαντικη.Δεν ξερω για σενα,αλλα εγω θεωρω πολυ περισσοτερο Ελληνα καποιον ξενο,που αγαπαει την Ελλαδα,που εχει ελληνικη εθνικη συνειδηση και ειναι ετοιμος να θυσιασει και τη ζωη του για χαρη της,παρα καποιον που εχει 145 γενιες Ελληνων προγονων ,αλλα δε θελει να εχει καμια σχεση με ό,τι η λεξη αντιπροσωπευει,που εναντιωνεται σε καθετι ελληνικο και που με τη σταση του και τη συμπεριφορα του την προδιδει καθημερινα.
Κάτσε λίγο γιατί νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις και θα με τρελάνεις. Ισχυρίζεσαι ότι ως έθνος μας καθορίζει το ομόαιμον ότι δηλαδή έχουμε κοινή καταγωγή και επίσης ισχυρίζεσαι ότι οι επιμειξίες των Ελλήνων με άλλους λαούς είτε ήταν ελάχιστες είτε δεν συνέβησαν καθόλου και ότι είμαστε σε γενικές γραμμές ‘’καθαροί’’ απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων…(!!!). Συγνώμη αλλά έτσι δεν επιδιώκεις να αποδείξεις ότι είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο φυλετικά καθαροί(με μερικούς που εεε δεν έχουν και τόσο το ομόαιμο με ‘μας)? Δεν έχουν όλα αυτά που λες χαρακτηριστικά φυλετικής καθαρότητας??
(Τη φραση 'εγω ειμι η αμπελος η αληθινη') Δε με ενδιαφέρει μια φρασούλα ή μερικές λέξεις, με νοιάζει ο Έλληνας να μπορεί να μεταφράζει το παρακάτω χωρίς να του έχουν διδάξει αρχαία στο σχολείο:
ὅτι μὲν ὑμεῖς, ὦ ἄνδρες Ἀθηναῖοι, πεπόνθατε ὑπὸ τῶν ἐμῶν κατηγόρων, οὐκ οἶδα• ἐγὼ δ᾽ οὖν καὶ αὐτὸς ὑπ᾽ αὐτῶν ὀλίγου ἐμαυτοῦ ἐπελαθόμην, οὕτω πιθανῶς ἔλεγον. καίτοι ἀληθές γε ὡς ἔπος εἰπεῖν οὐδὲν εἰρήκασιν. μάλιστα δὲ αὐτῶν ἓν ἐθαύμασα τῶν πολλῶν ὧν ἐψεύσαντο, τοῦτο ἐν ᾧ ἔλεγον ὡς χρῆν ὑμᾶς εὐλαβεῖσθαι μὴ ὑπ᾽ ἐμοῦ ἐξαπατηθῆτε [17b] ὡς δεινοῦ ὄντος λέγειν.
Μπορεί? Η απάντηση είναι μια, δεν μπορεί. Και για να σε διορθώσω, κάποιος που δεν έχει διδαχθεί τα αρχαία, δε θα δυσκολευτεί απλά να μεταφράσει ένα κείμενο του Πλάτωνα(ο Σωκράτης δεν έχει γράψει ποτέ τίποτα), δεν θα μπορέσει με τίποτα… Απλά δεν γίνεται.
Όταν λέω πως είμαστε απόγονοι Τούρκων, Σλάβων, Φράγκων, Ρωμαίων και βάζω το κλπ κλπ εννοώ πως δεν είμαστε φυλετικά καθαροί!(και αυτά τα, είμαστε περισσότερο αρχαίοι Έλληνες παρά οτιδήποτε άλλο, εγώ τα ακούω βερεσέ ή είσαι καθαρός ή δεν είσαι) Πριν από 2500 χρόνια ένας από τους προγόνους σου μπορεί να μην αγόρευε στην αρχαία Αθήνα αλλά να ψάρευε πέστροφες στον Δούναβη, ή να κυνηγούσε αγριογούρουνα στην Γαλάτεια, αυτό δηλαδή θα είχε οποιαδήποτε επιρροή στην συνείδησή σου? Τέλος πάντων
Τώρα όσον αφορά εμάς του κυρίως ‘’καθαρούς’’ Έλληνες, έχεις ακουστά τους αρβανίτες? https://en.wikipedia.org/wiki/Arvanites
Έχεις ακουστά την κάθοδο των Σλάβων την εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, την εγκατάσταση τους σε ελληνικές σήμερα περιοχές και μη, και την δημιουργία σκλαβινιών, και το γεγονός ότι αφομοιώθηκαν, εξελληνίστηκαν, ‘’εκβυζαντινίστικαν’’ από το βυζαντινό κράτος? https://www.matia.gr/7/78/7806/7806_1_05.html https://el.wikipedia.org/wiki/Σκλαβηνίες
https://en.wikipedia.org/wiki/Sclaveni
Μήπως έχεις ακουστά τους Βλάχους? https://en.wikipedia.org/wiki/Vlachs#Territories_with_Vlach_population https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Wallachia
https://el.wikipedia.org/wiki/Αρμάνοι
Και τι πάει να πει, οι Φράγκοι και οι Σλάβοι(ειδικά αυτοί) ήταν πολλοί περήφανοι για την καταγωγή τους και δεν είχαν λόγο να γίνουν Έλληνες? Που το ξέρεις? Αφού μόνη σου λες ότι υπήρχαν πληθυσμοί που εξελληνίστηκαν. Αφομοιώθηκαν από τους ντόπιους πληθυσμούς, θα ήταν τρελό να έλεγε κανείς πως δεν έγινα επιμειξίες.
(Παντως,βλεπουμε οτι τοσο οι Σλαβοι,οσο και οι Φραγκοι δημιουργησαν δικα τους κρατη και πολιτισμο) ΚΑΙ?? Και τι μ’αυτό???
(επομενως δεν αφομοιωθηκαν απο τους Ελληνες,αρα,οσες επιγαμιες και να εγιναν,δεν μπορουμε να ισχυριστουμε οτι οι Ελληνες ειναι παιδια τους.) Αυτά τα συμπεράσματα με κάνουν να κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Καλά αν είναι δυνατόν, μόνη σου είπες ότι πληθυσμοί σλάβων εξελληνίστηκαν. Τουλάχιστον γνωρίζεις ότι με τις σκλαβηνίες το βυζαντινό κράτος ακολούθησε πολιτική αφομοίωσης? Οι σλαβικοί πληθυσμοί αφομοιώθηκαν και εκβυζαντινίστικαν και είναι μόνο λογικό να σκεφτεί κανείς ότι συνέβησαν επιγαμίες. Όπως και να το κάνουμε το καθαρό Ελληνικό αίμα ‘’μολύνθηκε’’ από βαρβαρικό αίμα. ΦΤΟΟΟΥΥΥ
(αλλα δε θελει να εχει καμια σχεση με ό,τι η λεξη αντιπροσωπευει,που εναντιωνεται σε καθετι ελληνικο και που με τη σταση του και τη συμπεριφορα του την προδιδει καθημερινα) Εξαρτάται τι αντιπροσωπεύει η λέξη Έλληνας, αν το μόνο που αντιπροσωπεύει είναι ‘’ζήτω το περήφανο έθνος των Ελλήνων, οι Νεοέλληνες είναι απόγονοι αποκλειστικά των αρχαίων Ελλήνων και όποιος πει τίποτε διαφορετικό είναι ανθέλληνας, οικειοποίηση ιστορίας η οποία δεν του ανήκει και δεν ανήκει σε κανέναν κλπ κλπ’’, ναι, εγώ προσωπικά δε θέλω να έχω σχέση με κάτι τέτοιο. Τώρα με το εναντιώνεται σε καθετί ελληνικό, τι εννοείς? Είναι λίγο γενικούρα… Εγώ ας πούμε προσωπικά δηλώνω λάτρης του ΑΡΧΑΙΟΥ ελληνικού πολιτισμού και των επιτευγμάτων που αυτός γενικά άφησε ως κληρονομιά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και όχι μόνο σε ένα μικρό κράτος που νομίζει πως έχει και copyright στον αρχαίο πολιτισμό. Γενικά, γοητεύομαι απίστευτα από το παρελθόν όλων των ανθρώπινων πολιτισμών(και κατά συνέπεια μ’ αρέσει πολύ ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός) αλλά γενικά δε νιώθω καθόλου πατριώτης(και άλλες φαμφάρες που δε μπορώ να σκεφτώ τώρα).
Τέλος το θέμα του ποιος προδίδει την ‘’πατρίδα’’ και τους ανθρώπους της(για τους οποίους ενδιαφέρομαι κυρίως) είναι καθαρά υποκειμενικό, ας μην το ανοίξουμε έχω ήδη γράψει πολλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Λιβία Αυγούστα

Δραστήριο μέλος

Η Λιβία Αυγούστα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Κοιτα,δεν προσπαθω να αποδειξω οτι ειμαστε 'καθαροι' σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο,απλως δε μου αρεσουν οι αλλοιωσεις της ιστοριας.Θα μπορουσα να ισχυριστω οτι οι συγχρονοι Ελληνες ειναι παιδια Κινεζων ή χομπιτ,δε θα μπορουσα ,ομως,να το στηριξω επιστημονικα,καθως οι Κινεζοι ζουν σε αλλη ηπειρο και τα χομπιτ ειναι αποκυημα της φαντασιας.Προτιμω,λοιπον,να προσεγγιζω αυτα τα θεματα με γνωμονα τα ιστορικα δεδομενα και οχι τη φαντασια μου.Γιατι δηλαδη πρεπει ντε και καλα να ειμαστε παιδια Τουρκων και Φραγκων,εφοσον ιστορικα κατι τετοιο δεν αποδεικνυεται ουτε κατα διανοια;;
Αναφερθηκα ηδη στις συνθηκες που επικρατουσαν επι Τουρκοκρατιας.Προ Τουρκοκρατιας οι σχεσεις Ελληνων και Τουρκων περιοριζονταν σε πολεμικες συρραξεις ,ενω οι ομαδες Τουρκων που εφτασαν κατα καιρους στην Ελλαδα,ΟΥΔΕΠΟΤΕ εγκατασταθηκαν,εφοσον ηταν νομαδες.
Σχετικα με τους Φραγκους,αυτοι ηρθαν στην Ελλαδα ως κατακτητες.Δε ξερω για σενα ,αλλα εγω δεν ξερω κανενα κατακτητη ,που θελει να γινει απο κατακτητης υποδουλος,εκτος κι αν ειναι ή ηλιθιος ή μαζοχιστης.Θα ηταν τοσο παραλογο να ισχυριστουμε οτι οι Φραγκοι εξελληνιστηκαν ,οσο θα ηταν και το να ισχυριστουμε οτι εξελληνιστηκαν οι Γερμανοι που εφτασαν στην Ελλαδα κατα το Β Παγκοσμιο Πολεμο.Επομενως,η περιπτωση των μαζικων εξελληνισμων Τουρκων και Φραγκων αποκλειεται,εκτος και αν μου δειξεις πηγες που αναφερουν το αντιθετο.
Οσο αφορα τις επιγαμιες,ουδεποτε αρνηθηκα την υπαρξη τους.Ωστοσο,Δεν μπορουμε να γνωριζουμε σε τι εκταση λαμβαναν χωρα.Μπορουμε,ομως, να κοιταξουμε ποσοι μεικτοι γαμοι γινονται εν Ελλαδι σημερα.Δεν ειναι και τοσοι πολλοι.Αν σημερα,την εποχη της παγκοσμιοποιησης ,του ανοιγματος των συνορων και της καταργησης των απαστασεων,οι γαμοι ειναι λιγοι ,φαντασου σε ποσο μικροτερο βαθμο γινονταν τοτε.
Για τους Σλαβους εχεις δικιο,η Βυζαντινη Αυτοκρατορια ακολουθησε αφομοιωτικη πολιτικη,οποτε μπορουμε να κανουμε λογο για μαζικους εξελληνισμους,χωρις να μπορουμε,ομως, να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.Πού,ποτε,ποσοι;;Οι πηγες της εποχης δε μας βοηθουν και τοσο.Απ´την αλλη,αν πουμε οτι ολοι οι Σλαβοι εξελληνιστηκαν,τοτε απο ποιους δημιουργηθηκαν τοσα σλαβικα κρατη στη Βαλκανικη(Σερβια,Κροατια,Μαυροβουνιο,Βουλγαρια,Σκοπια);;;
Το χωριο που παρεθεσες δε μου φαινεται οτι ειναι γραμμενο και στα σουαχιλι,αλλα αναγνωριζω οτι πρεπει να εχεις διδαχτει Αρχαια για να το μεταφρασεις.Μεσαιωνικα κειμενα,ωστοσο,πιστευω οτι οποιοσδηποτε μπορει να τα μεταφρασει,σιγουρα παντως τα καταλαβαινει πολυ ευκολοτερα απ´οτι ενας Εβραιος τα αραμαικα,που δεν ειναι καν η ιδια γλωσσα,και ενας Αιγυπτιος τα κοπτικα.
Αναφερθηκες στους Αρβανιτες.Ναι,γνωριζω γι αυτους.Πολλοι ιστορικοι θεωρουν οτι προκειται για ελληνικο φυλο που αρχισε να μιλαει αρβανιτικα(μειγμα αλβανικων και ελληνικων),επειδη ζουσε μαζι με τους Αλβανους.Πρωτη αναφορα σε αυτους γινεται το 10ο αιωνα,απο την Αννα Κομνηνη,και ξεχωριστα απο τους Αλβανους ,πραγμα που σημαινει οτι προκειται για δυο διαφορετικες εθνοτητες.Αλλωστε,οι Αλβανοι στη γλωσσα τους αποκαλουνται Squiptar,ενω οι Αρβανιτες Arbereshe.Αυτο που σιγουρα γνωριζουμε ειναι οτι οι Αρβανιτες ειχαν ξεκαθαρα ελληνικη συνειδηση,πολεμησαν για την Ελλαδα και ουδεποτε θεωρησαν τους εαυτους τους Αλβανους.Ο ιδιος ο Μαρκος Μποτσαρης ειχε πει:'η χειροτερη προσβολη για μενα ειναι να με αποκαλεσεις Αλβανο'.Υπαρχουν,βεβαια,και ιστορικοι που αρνουνται οτι προκειται για ελληνικα φυλα.Το ιδιο ισχυει και για τους Βλαχους.Οι αποψεις διιστανται για την αρχικη τους καταγωγη.Αυτο που ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε ειναι οτι προκειται για ομογλωσσση πληθυσμιακη ομαδα,χωρις ενιαια εθνικη συνειδηση,που προσκαλλαται στο εθνος με το οποιο συμβιωνει.Δοκιμασε να πεις σε ενα Βλαχο απο την Ελλαδα οτι δεν ειναι Ελληνας και ειμαι σιγουρη οτι δε θα επιζησεις για να πεις τι σου απαντησε.
Ποια,παντως,ειναι η αληθεια για την καταγωγη των Αρβανιτων και των Βλαχων,δεν μπορουμε να ξερουμε και μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.Προσωπικα,δε χρειαζομαι αιματολογικες εξετασεις για να τους θεωρησω Ελληνες.Βλεπουμε οτι αφομοιωθηκαν απο τους Ελληνες και ενσωματωθηκαν περα για περα στο πολιτιστικο γιγνεσθαι της Ελλαδας.Και γενικοτερα,πιστευω οτι αυτο που κανει ενα εθνος ειναι πολυ περισσοτερο η κουλτουρα,τα ηθη και τα εθιμα,ο πολιτισμος που πρεσβευει και αφηνει ως παρακαταθηκη στους απογονους του,παρα το αιμα.Υπαρχει συνδεση αναμεσα στην αρχαια,τη μεσαιωνικη κα τη νεοτερη Ελλαδα,συνδεση λαογραφικη,συνδεση πολιτισμικη,συνδεση γλωσσικη,συνδεση θρησκευτικη και ως ενα βαθμο φυλετικη,γιατι δεν ξερω κανεναν ιστορικο που υποστηριξε στα σοβαρα οτι οι Αρχαιοι Ελληνες αφανιστηκαν απο προσωπου γης ή απηχθησαν απο εξωγηινους ή εξαφανιστηκαν,οπως οι Μαγιας ή δεν ξερω και γω τι αλλο.Με αυτη την εννοια ,ναι,θεωρω πως οι συγχρονοι Ελληνες ειναι 'απογονοι' των Αρχαιων Ελληνων,οπως ειναι και οι Ιταλοι απογονοι των αρχαιων Ιταλων,οπως ειναι και οι Αιγυπτιοι των αρχαιων Αιγυπτιων,οπως ειναι και οι Ιρανοι των Περσων κ.ο.κΜπορει φαινομενικα να νομιζεις οτι τα εθιμα της συγχρονης Ελλαδας δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της αρχαιοτητας,αλλα, αν το ψαξεις βαθυτερα θα βρεις παρα πολλα κοινα.Αν θελεις,μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα.Αλλωστε,η αιματολογικη προσεγγιση εχει αποδεσμευτει απο την εννοια του εθνους εδω και πολλα χρονια,γιατι δεν υπαρχει λαος που δεν εχει αναμειχθει,σε μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο με αλλους.Αν καθισουμε να αναλυσουμε το αιμα των Ιταλων,μπορει και να καταληξουμε στο συμπερασμα οτι στις φλεβες τους δεν κυλαει ουτε σταγονα αιματος απο τους αρχαιους Λατινους.Παρ´ολα αυτα,δεν παυουν να ειναι οι μοναδικοι δικαιουχοι στην πολιτιστικη κληρονομια των Λατινων.Το ιδιο πιστευω και για μας.Ναι,ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος ειναι για ολους,καμια αντιρρηση,αλλα την ιστορια των αρχαιων Ελληνων δεν εχει κανενας λαος το δικαιωμα να τη σφετεριζεται.

οι κοσοβιτες τι σχεση εχουν?

Παραδειγμα ηταν για το πώς αλλαζουν τα συνορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Κοιτα,δεν προσπαθω να αποδειξω οτι ειμαστε 'καθαροι' σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο,απλως δε μου αρεσουν οι αλλοιωσεις της ιστοριας.Θα μπορουσα να ισχυριστω οτι οι συγχρονοι Ελληνες ειναι παιδια Κινεζων ή χομπιτ,δε θα μπορουσα ,ομως,να το στηριξω επιστημονικα,καθως οι Κινεζοι ζουν σε αλλη ηπειρο και τα χομπιτ ειναι αποκυημα της φαντασιας.Προτιμω,λοιπον,να προσεγγιζω αυτα τα θεματα με γνωμονα τα ιστορικα δεδομενα και οχι τη φαντασια μου.Γιατι δηλαδη πρεπει ντε και καλα να ειμαστε παιδια Τουρκων και Φραγκων,εφοσον ιστορικα κατι τετοιο δεν αποδεικνυεται ουτε κατα διανοια;;
Αναφερθηκα ηδη στις συνθηκες που επικρατουσαν επι Τουρκοκρατιας.Προ Τουρκοκρατιας οι σχεσεις Ελληνων και Τουρκων περιοριζονταν σε πολεμικες συρραξεις ,ενω οι ομαδες Τουρκων που εφτασαν κατα καιρους στην Ελλαδα,ΟΥΔΕΠΟΤΕ εγκατασταθηκαν,εφοσον ηταν νομαδες.
Σχετικα με τους Φραγκους,αυτοι ηρθαν στην Ελλαδα ως κατακτητες.Δε ξερω για σενα ,αλλα εγω δεν ξερω κανενα κατακτητη ,που θελει να γινει απο κατακτητης υποδουλος,εκτος κι αν ειναι ή ηλιθιος ή μαζοχιστης.Θα ηταν τοσο παραλογο να ισχυριστουμε οτι οι Φραγκοι εξελληνιστηκαν ,οσο θα ηταν και το να ισχυριστουμε οτι εξελληνιστηκαν οι Γερμανοι που εφτασαν στην Ελλαδα κατα το Β Παγκοσμιο Πολεμο.Επομενως,η περιπτωση των μαζικων εξελληνισμων Τουρκων και Φραγκων αποκλειεται,εκτος και αν μου δειξεις πηγες που αναφερουν το αντιθετο.
Οσο αφορα τις επιγαμιες,ουδεποτε αρνηθηκα την υπαρξη τους.Ωστοσο,Δεν μπορουμε να γνωριζουμε σε τι εκταση λαμβαναν χωρα.Μπορουμε,ομως, να κοιταξουμε ποσοι μεικτοι γαμοι γινονται εν Ελλαδι σημερα.Δεν ειναι και τοσοι πολλοι.Αν σημερα,την εποχη της παγκοσμιοποιησης ,του ανοιγματος των συνορων και της καταργησης των απαστασεων,οι γαμοι ειναι λιγοι ,φαντασου σε ποσο μικροτερο βαθμο γινονταν τοτε.
Για τους Σλαβους εχεις δικιο,η Βυζαντινη Αυτοκρατορια ακολουθησε αφομοιωτικη πολιτικη,οποτε μπορουμε να κανουμε λογο για μαζικους εξελληνισμους,χωρις να μπορουμε,ομως, να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.Πού,ποτε,ποσοι;;Οι πηγες της εποχης δε μας βοηθουν και τοσο.Απ´την αλλη,αν πουμε οτι ολοι οι Σλαβοι εξελληνιστηκαν,τοτε απο ποιους δημιουργηθηκαν τοσα σλαβικα κρατη στη Βαλκανικη(Σερβια,Κροατια,Μαυροβουνιο,Βουλγαρια,Σκοπια);;;
Το χωριο που παρεθεσες δε μου φαινεται οτι ειναι γραμμενο και στα σουαχιλι,αλλα αναγνωριζω οτι πρεπει να εχεις διδαχτει Αρχαια για να το μεταφρασεις.Μεσαιωνικα κειμενα,ωστοσο,πιστευω οτι οποιοσδηποτε μπορει να τα μεταφρασει,σιγουρα παντως τα καταλαβαινει πολυ ευκολοτερα απ´οτι ενας Εβραιος τα αραμαικα,που δεν ειναι καν η ιδια γλωσσα,και ενας Αιγυπτιος τα κοπτικα.
Αναφερθηκες στους Αρβανιτες.Ναι,γνωριζω γι αυτους.Πολλοι ιστορικοι θεωρουν οτι προκειται για ελληνικο φυλο που αρχισε να μιλαει αρβανιτικα(μειγμα αλβανικων και ελληνικων),επειδη ζουσε μαζι με τους Αλβανους.Πρωτη αναφορα σε αυτους γινεται το 10ο αιωνα,απο την Αννα Κομνηνη,και ξεχωριστα απο τους Αλβανους ,πραγμα που σημαινει οτι προκειται για δυο διαφορετικες εθνοτητες.Αλλωστε,οι Αλβανοι στη γλωσσα τους αποκαλουνται Squiptar,ενω οι Αρβανιτες Arbereshe.Αυτο που σιγουρα γνωριζουμε ειναι οτι οι Αρβανιτες ειχαν ξεκαθαρα ελληνικη συνειδηση,πολεμησαν για την Ελλαδα και ουδεποτε θεωρησαν τους εαυτους τους Αλβανους.Ο ιδιος ο Μαρκος Μποτσαρης ειχε πει:'η χειροτερη προσβολη για μενα ειναι να με αποκαλεσεις Αλβανο'.Υπαρχουν,βεβαια,και ιστορικοι που αρνουνται οτι προκειται για ελληνικα φυλα.Το ιδιο ισχυει και για τους Βλαχους.Οι αποψεις διιστανται για την αρχικη τους καταγωγη.Αυτο που ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε ειναι οτι προκειται για ομογλωσσση πληθυσμιακη ομαδα,χωρις ενιαια εθνικη συνειδηση,που προσκαλλαται στο εθνος με το οποιο συμβιωνει.Δοκιμασε να πεις σε ενα Βλαχο απο την Ελλαδα οτι δεν ειναι Ελληνας και ειμαι σιγουρη οτι δε θα επιζησεις για να πεις τι σου απαντησε.
Ποια,παντως,ειναι η αληθεια για την καταγωγη των Αρβανιτων και των Βλαχων,δεν μπορουμε να ξερουμε και μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.Προσωπικα,δε χρειαζομαι αιματολογικες εξετασεις για να τους θεωρησω Ελληνες.Βλεπουμε οτι αφομοιωθηκαν απο τους Ελληνες και ενσωματωθηκαν περα για περα στο πολιτιστικο γιγνεσθαι της Ελλαδας.Και γενικοτερα,πιστευω οτι αυτο που κανει ενα εθνος ειναι πολυ περισσοτερο η κουλτουρα,τα ηθη και τα εθιμα,ο πολιτισμος που πρεσβευει και αφηνει ως παρακαταθηκη στους απογονους του,παρα το αιμα.Υπαρχει συνδεση αναμεσα στην αρχαια,τη μεσαιωνικη κα τη νεοτερη Ελλαδα,συνδεση λαογραφικη,συνδεση πολιτισμικη,συνδεση γλωσσικη,συνδεση θρησκευτικη και ως ενα βαθμο φυλετικη,γιατι δεν ξερω κανεναν ιστορικο που υποστηριξε στα σοβαρα οτι οι Αρχαιοι Ελληνες αφανιστηκαν απο προσωπου γης ή απηχθησαν απο εξωγηινους ή εξαφανιστηκαν,οπως οι Μαγιας ή δεν ξερω και γω τι αλλο.Με αυτη την εννοια ,ναι,θεωρω πως οι συγχρονοι Ελληνες ειναι 'απογονοι' των Αρχαιων Ελληνων,οπως ειναι και οι Ιταλοι απογονοι των αρχαιων Ιταλων,οπως ειναι και οι Αιγυπτιοι των αρχαιων Αιγυπτιων,οπως ειναι και οι Ιρανοι των Περσων κ.ο.κΜπορει φαινομενικα να νομιζεις οτι τα εθιμα της συγχρονης Ελλαδας δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της αρχαιοτητας,αλλα, αν το ψαξεις βαθυτερα θα βρεις παρα πολλα κοινα.Αν θελεις,μπορω να σου αναφερω απειρα παραδειγματα.Αλλωστε,η αιματολογικη προσεγγιση εχει αποδεσμευτει απο την εννοια του εθνους εδω και πολλα χρονια,γιατι δεν υπαρχει λαος που δεν εχει αναμειχθει,σε μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο με αλλους.Αν καθισουμε να αναλυσουμε το αιμα των Ιταλων,μπορει και να καταληξουμε στο συμπερασμα οτι στις φλεβες τους δεν κυλαει ουτε σταγονα αιματος απο τους αρχαιους Λατινους.Παρ´ολα αυτα,δεν παυουν να ειναι οι μοναδικοι δικαιουχοι στην πολιτιστικη κληρονομια των Λατινων.Το ιδιο πιστευω και για μας.Ναι,ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος ειναι για ολους,καμια αντιρρηση,αλλα την ιστορια των αρχαιων Ελληνων δεν εχει κανενας λαος το δικαιωμα να τη σφετεριζεται.
Ρε Λιβία, you are missing the point γαμώ το κέρατο μου:P... Κολλάς σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν βλέπεις το ''όλον''.. Τι θες δηλαδή? Κάτσε τότε να το διορθώσω αν αυτό είναι που σε χαλάει ''οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ΆΛΛΩΝ''. Ωραία? Το άφησα να αιωρείται, γενικά και αόριστα...
(Γιατι δηλαδη πρεπει ντε και καλα να ειμαστε παιδια Τουρκων και Φραγκων,εφοσον ιστορικα κατι τετοιο δεν αποδεικνυεται ουτε κατα διανοια;; ) Δεν είναι καθόλου ντε και καλά. Κανείς δεν είπε ντε και καλά, είμαστε απόγονοι(όχι παιδιά) Τούρκων και Φράγκων, αυτό που κάποιος είπε ντε και καλά είναι το ότι δεν είμαστε ''καθαροί'' απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά τώρα αν εσένα σ'αρέσει να πιστεύεις πως είσαι εγγονάκι του Περικλή, δικαίωμά σου, δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω, βαρέθηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
(Απ´την αλλη,αν πουμε οτι ολοι οι Σλαβοι εξελληνιστηκαν,τοτε απο ποιους δημιουργηθηκαν τοσα σλαβικα κρατη στη Βαλκανικη(Σερβια,Κροατια,Μαυροβουνιο,Βουλγαρια,Σκοπια);;; ) Αν αυτό που κατάλαβες απ'αυτό έγραψα, είναι πως όλοι οι Σλάβοι γενικά εξελληνίστηκαν, τότε με το σκεπτικό σου, γιατί σήμερα οι Ρώσοι δεν μιλάνε ελληνικά? Τι πάει να πει ανατολικοί Σλάβοι? Σλάβοι δε είναι και αυτοί?:blink: Νομίζω όταν μιλάμε για εξελληνισμούς Σλάβων στην βυζαντινή αυτοκρατορία, θα πρέπει να αναφερόμαστε σε σκλαβηνίες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στου διαόλου τη μάνα(Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο) και με κράτη τα οποία τις περισσότερες φορές επί βυζαντινής αυτοκρατορίας ή ήταν ανεξάρτητα ή με τα οποία γενικά δεν ακολούθησε (απ' όσο ξέρω) πολιτική αφομοίωσης[Βουλγαρία (και Σκόπια καθώς νομίζω πως έχουν μεγάλη σχέση με την Βουλγαρία, αν δε κάνω λάθος)].
Τέλος πάντων, για να μην το πολυκουράζουμε, το όλο θέμα του ποιος είναι Έλληνας και οτιδήποτε άλλο, έχει να κάνει αυστηρά με την εθνική συνείδηση, με το τι νομίζει ο καθένας, με το πως αισθάνεται γενικά και το πως τον έχουνε μεγαλώσει και όχι με καταγωγές και άλλα τέτοια.
(αλλα την ιστορια των αρχαιων Ελληνων δεν εχει κανενας λαος το δικαιωμα να τη σφετεριζεται.) Και κάτι τελευταίο, προσωπικά, πιστεύω πως η ιστορία είναι μια και δεν ανήκει σε κανέναν λαό για να την οικειοποιείται και να την σφετερίζεται όπως κάνουμε εμείς, ή οι Σκοπιανοί ή οποιοσδήποτε άλλος. Αυτό που λέμε δηλαδή με το ''ιστορία μας'' και ''ιστορία μας'' λες και έχουμε copyright πάνω της, το βρίσκω εντελώς pathetic.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Κοιτα,δεν προσπαθω να αποδειξω οτι ειμαστε 'καθαροι' σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο,απλως δε μου αρεσουν οι αλλοιωσεις της ιστοριας.Θα μπορουσα να ισχυριστω οτι οι συγχρονοι Ελληνες ειναι παιδια Κινεζων ή χομπιτ,δε θα μπορουσα ,ομως,να το στηριξω επιστημονικα,καθως οι Κινεζοι ζουν σε αλλη ηπειρο και τα χομπιτ ειναι αποκυημα της φαντασιας.

Η Ιστορια ειναι υποκειμενικη,ασχετα αμα υπηρξαν καποια αντικειμενικα γεγονοτα.Το θεμα ειναι,οτι δεν ζησαμε εμεις οι ιδιοι,εκεινη την χρονοιστορικη περιοδο για να δουμε τι εγινε,και ετσι πρεπει καποιος να μας τα περιγραψει.Αυτη την δουλεια την κανουν οι Ιστορικοι,και ο καθενας κανει την περιγραφει απο την δικη του οπτικη γωνια,υποκειμενισμος δηλαδη.
Η Βιολογια ομως δεν ειναι υποκειμενικη

Εγω θα ισχυριστω οτι ολοι,δηλαδη ΚΑΙ οι Ελληνες,ειμαστε παιδια μαυρης μανας.(σου ειχα παραθεσει και κατι αρθρακια για καταγωγη απο το αφρικα),και θα το αποδειξω επιστημονικα,δηλαδη αντικειμενικα.

https://www.tovima.gr/science/article/?aid=259453

Ξεχνας απο το μυαλουδακι σου κοινες καταγωγες και αλλα αντιεπιστημονικα αμβλωματα της κοινωνιας.

Αν όλες αυτές οι πρόσφατες αποκαλύψεις συμπλέουν στο ότι οι εκτός Αφρικής άνθρωποι, τουλάχιστον, έχουμε γενετικά την ίδια μάνα- και αυτή Αφρικανή-, προς τι το μίσος και ο σπαραγμός για το αν ο χ τωρινός κάτοικος του πλανήτη έλκει πραγματικά την καταγωγή από τον ψ πρώην νοικοκύρη της γειτονιάς του; ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bικυ

Νεοφερμένος

Η Bικυ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Ειλικρινα οι Σκοπιανοι προσπαθουν να παρουν αυτο που θελουν και αρχιζουν να το καταφερνουν!! Και εμεις?? ως κρατος τι κανουμε για αυτο??τιποτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λιβία Αυγούστα

Δραστήριο μέλος

Η Λιβία Αυγούστα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
... Κολλάς σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν βλέπεις το ''όλον''.. Τι θες δηλαδή? Κάτσε τότε να το διορθώσω αν αυτό είναι που σε χαλάει ''οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ΆΛΛΩΝ''. Ωραία? Το άφησα να αιωρείται, γενικά και αόριστα.....
)
Το ιδιο λεμε:PΦυσικα και δεν ειμαστε 'καθαροι',ουτε καν οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν 'καθαροι''.Απλως,δεν εγιναν εξελληνισμοι Τουρκων και Φραγκων,σε βαθμο που να λεμε οτι ειμαστε παιδια τους,να μην το επισημανω αυτο;;;Νομιζω οτι τελικα διαφωνουντες συμφωνουμε:PΠαντως,δεν ειναι μονο θεμα συνειδησης,γιατι η συνεχεια του ελληνισμου,σε ολους τους τομεις,εχει αποδειχτει απο παρα πολλους επιστημονες,δεν ειναι δικοι μου ευσεβεις ποθοι.Νομιζω οτι εξεταζεις το ζητημα μονο με φυλετικα κριτηρια:/:
Τωρα για την ιστορια , πώς οριζεις το copy paste;

Η Ιστορια ειναι υποκειμενικη,ασχετα αμα υπηρξαν καποια αντικειμενικα γεγονοτα.Το θεμα ειναι,οτι δεν ζησαμε εμεις οι ιδιοι,εκεινη την χρονοιστορικη περιοδο για να δουμε τι εγινε,και ετσι πρεπει καποιος να μας τα περιγραψει.Αυτη την δουλεια την κανουν οι Ιστορικοι,και ο καθενας κανει την περιγραφει απο την δικη του οπτικη γωνια,υποκειμενισμος δηλαδη.
Η Βιολογια ομως δεν ειναι υποκειμενικη

Εγω θα ισχυριστω οτι ολοι,δηλαδη ΚΑΙ οι Ελληνες,ειμαστε παιδια μαυρης μανας.(σου ειχα παραθεσει και κατι αρθρακια για καταγωγη απο το αφρικα),και θα το αποδειξω επιστημονικα,δηλαδη αντικειμενικα.

https://www.tovima.gr/science/article/?aid=259453

Ξεχνας απο το μυαλουδακι σου κοινες καταγωγες και αλλα αντιεπιστημονικα αμβλωματα της κοινωνιας.

Αν όλες αυτές οι πρόσφατες αποκαλύψεις συμπλέουν στο ότι οι εκτός Αφρικής άνθρωποι, τουλάχιστον, έχουμε γενετικά την ίδια μάνα- και αυτή Αφρικανή-, προς τι το μίσος και ο σπαραγμός για το αν ο χ τωρινός κάτοικος του πλανήτη έλκει πραγματικά την καταγωγή από τον ψ πρώην νοικοκύρη της γειτονιάς του; ...
Αν ολοι οι ανθρωποι ελκουν την καταγωγη τους απο την Αφρικη,τοτε οι Ελληνες γιατι να αποτελουν την εξαιρεση;
Απλως,εγω πιστευω οτι δεν ειναι μονο η καταγωγη που κανει ενα εθνος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Ειλικρινα οι Σκοπιανοι προσπαθουν να παρουν αυτο που θελουν και αρχιζουν να το καταφερνουν!! Και εμεις?? ως κρατος τι κανουμε για αυτο??τιποτα


Ως κράτος-μπουρδέλο που είναι σήμερα η Ελλάδα ας κοιτάξει να ανασυγκροτηθεί και να πάει επιτέλους μπροστά, επιλύοντας τα πραγματικά προβλήματά της(διαφθορά,φοροδιαφυγή,κλέψιμο,γραφειοκρατία κλπ.) γιατί σε όλους τους τομείς είναι τελευταία και να σταματήσει τους φασιστοτειδής εθνικισμούς του παραπάνου τύπου,που θυμίζουν άλλες εποχές.

Αντι μερικοί να ανοίξουν την στενή κεφάλα τους και να καταλάβουν οτι με την συνεργασία των βαλκανικών κρατών η Ελλάδα έχει να επωφεληθεί, αυτοί πέφτουν στην παγίδα των ισχυρών δυνάμεων που θέλουν φτώχα και διχασμένα Βαλκάνια για τα δικά τους συμφέροντα.

Το "πρόβλημα" της ονομασίας μπορεί να λυθεί μέσα σε ούτε ενα 24ωρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Το ιδιο λεμε:PΦυσικα και δεν ειμαστε 'καθαροι',ουτε καν οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν 'καθαροι''.Απλως,δεν εγιναν εξελληνισμοι Τουρκων και Φραγκων,σε βαθμο που να λεμε οτι ειμαστε παιδια τους,να μην το επισημανω αυτο;;;Νομιζω οτι τελικα διαφωνουντες συμφωνουμε:PΠαντως,δεν ειναι μονο θεμα συνειδησης,γιατι η συνεχεια του ελληνισμου,σε ολους τους τομεις,εχει αποδειχτει απο παρα πολλους επιστημονες,δεν ειναι δικοι μου ευσεβεις ποθοι.Νομιζω οτι εξεταζεις το ζητημα μονο με φυλετικα κριτηρια:/:
Τωρα για την ιστορια , πώς οριζεις το copy paste;
(Νομίζω ότι εξετάζεις το ζήτημα μόνο με φυλετικά κριτήρια). Νομίζω θες να πεις ότι ΔΕΝ εξετάζω το ζήτημα με φυλετικά κριτήρια.(το ζήτημα του ποιος είναι Έλληνας ή οτιδήποτε άλλο)
Για να σε διορθώσω λίγο, δε ανέφερα τίποτα για copy paste, αναφέρθηκα σε ‘’copyright’’. Είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω με αυτό που λέμε ‘’ιστορία μας’’ και ‘’ιστορία μας’’ λες και είναι κάτι που μας ανήκει, κάτι για το οποίο μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων σαν σε τραγούδι ή έργο τέχνης.
Η ιστορία ανήκει στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, αποτελεί πεδίο αυτών των επιστημών και κατά συνέπεια δεν ανήκει σε καμία χώρα και σε κανέναν λαό. Για εμένα ιστορία είναι αυτό: History (from Greek ἱστορία - historia, meaning "inquiry, knowledge acquired by investigation"[2]) is the discovery, collection, organization, and presentation of information about past events. History can also mean the period of time after writing was invented. Scholars who write about history are called historians. It is a field of research which uses a narrative to examine and analyze the sequence of events, and it sometimes attempts to investigate objectively the patterns of cause and effect that determine events.
Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/History
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λεγονται,και στο μελλον ετσι θα ονομαστουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
και ολος ο κόσμος Μακεδονία να τους λεει,στα @@ μας..
σημασία εχει πως θα τους λεμε εμείς..αυτο άλλωστε τους καίει.
Σκόπια θα τους λεμε μια ζωη..και παντού βετο.

[FONT=&quot]εδω ολόκληρη Γαλλία έβαλε βετο για το ονομα μεγάλη Βρετανία, και ετσι το άλλαξαν σε ηνωμένο βασίλειο..
αλλα ετσι ειναι, αν οι πολίτες σου ειναι φλώροι και οι πολιτικοί μπινεδες.. αφήνεις ενα[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ανύπαρκτο κρατίδιο να σου ανέβει στο κρεβάτι[/FONT]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top