Πόλεμος δε σημαίνει μόνο αίμα και στρατά κι εσείς οι ιδεολόγοι έπρεπε να το ξέρατε καλά πριν βιαστείτε να σχολιάσετε. Πόλεμος μπορεί να γίνει σε πολλά επίπεδα. Το τελευταίο είναι τα όπλα και οι στρατοί. Το πρώτο που μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει και το έχει ήδη πράξει είναι ο διπλωματικός και ο οικονομικός πόλεμος.
Ο στρατιωτικός πόλεμος είναι φυσικά ό,τι χειρότερο και δεν το θέλει η Ελλάδα. Αν όμως προκληθεί με επεκτατισμούς που κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη μονοπώληση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες, θα απαντήσει αναλόγως. Εκτός κι αν θεωρείτε σοβαρά οτι στο στρατό μπορείς να απαντήσεις με διπλωματία. Δυστυχως αυτό δεν συμβαίνει και μας έχει ήδη οδηγήσει σε διεθνή διασυρμό με τα μυαλά του κυρίου Σημίτη και της κυβέρνησής του το '96 που υπήρξε, μετά το Μητσοτάκη, η πιο φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης με το περίφημο εθνικό ξεφτίλισμα "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους". Ούτε τα ενιάμερα του Αντρέα δε σεβάστηκε ο άχρηστος. Για λεπτομέρειες περί του δειλού χειρισμού της υπόθεσης, δείτε Μάκη. Διαπραγματεύεται το ζήτημα στις τελευταίες 3 εκπομπές. Δυστυχώς για τους ρομαντικούς, στις γροθιές κάτω από τη μέση δε μπορείς να απαντήσεις με συστάσεις, γιατί οπως και στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου θα σε περάσουν το λιγότερο για μαλάκα.
Kristal, έχεις τελικά μεγάλο πρόβλημα με την κομματικη μου τοποθέτηση. Αντί να κάνεις κενά σχόλια, σχολίασε την ουσία της αποψής μου, όπως έκαναν εντίμως οι υπόλοιποι.
nikosl, δεν ξέρω τι ακριβώς λες, πάντως ξέρω οτι τα ίδια έλεγε ο De Rigny στον Κολοκοτρώνη πριν τη μάχη στα Δερβενάκια. Και μην απαντήσεις με κάτι όπως "γίνεσαι γραφικός", γιατί οι σοβαροί άνθρωποι γνωρίζουν οτι η ιστορία κάνει πάντα κύκλους κι επαναλαμβάνεται. Δυστυχώς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτοί που από φόβο κρύβονται στις τρύπες, χάνουν την πίστη τους και τελικά συνεργάζονται με τον εχθρό. Συνήθως όμως αφού το θαύμα γίνει τους κρεμάνε ως απόλυτους προδότες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.