Τζίζας, οι ζάτοκρεβ είναι ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. Όνομα ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ. Το Myspace είναι δικό τους, ούτε είμαι τσέχος ούτε είναι αυτό το προφίλ μου. Dude.
Μάντεψε, εσύ ανέφερες την καταγωγή μου και μ' έκρινες με βάση αυτή, δε θα βγεις κι από πάνω. Εδώ λήγει αυτή η κουβέντα.
... είναι όντως άσχετο, αλλά ας απαντήσω ότι αυτό που προτείνεις είναι απάθεια και παραίτηση από κάθε προσπάθεια αλλαγής. Δεν είμαι τέτοιος.
Πράγματι, αλλά αρνούμαι ότι τα ελληνικά πανηγύρια έχουν σχέση με αρχαιοελληνικές γιορτές. Ο χριστιανισμός και η κληρονομιά του Βυζαντίου έχει διαβρώσει τόσο πολύ το χαρακτήρα του ελληνισμού όπως αυτός υπήρχε στην αρχαιότητα, που πιστεύω ότι το μόνο μας κοινό πλέον με τους αρχαίους Έλληνες είναι ο τόπος και η ρίζα της γλώσσας (εκτός κι αν βλέπεις παγανιστικά στοιχεία στα πανηγύρια και διονυσιακές τελετές και τραγωδίες).
Αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε σαν κράτος τα σύνορά μας, αυτό είναι άλλο πρόβλημα και δεν έχει τη ρίζα του στα διπλωματίστικα περί ονομασίας.
Ε κανένα πρόβλημα, υπερασπιστείτε τα εθνικά συμφέροντα, γιατί είναι μείζον πρόβλημα του κόσμου μας αυτό άλλωστε, το ασφαλιστικό κι το εκπαιδευτικό δεν είναι σαφώς θέματα αρκετά για να ρίξουμε την κυβέρνηση, το Μακεδονικό είναι το σημαντικό. Έλεος.
Ντρέπομαι για τα ρατσιστικά σχόλια που γράφονται και για το γεγονός ότι κάποιος προσπάθησε να με κρίνει με βάση την εθνικότητά μου. Ως άνθρωπος.
1) Άλλο απάθεια κι άλλο κατανόηση της πραγματικής κατάστασης, πέρα από κενούς ιδεολογισμούς και φαντασιώσεις που εμπνέονται από κάποιους που το παίζουν φιλόσοφοι. Είναι η ώρα της απόφασης και όχι της θεωρίας.
2) Ο Χριστιανισμός δεν διάβρωσε, αλλά συμπλήρωσε, γιατί πάτησε πάνω στον Αρχαιο Ελληνικό Πολιτισμό. Έννοιες όπως Θεοφάνεια είναι ελληνικές.
Αν έχεις αμφιβολία για το πως τα γνήσια πανηγύρια συνδέονται αδιασπαστα με αρχαίες τελετές, σου προτείνω να ακούσεις κάποια από τα περίφημα "Αποκριάτικα" και να παρακολουθήσεις έθιμα όπως οι Αναστενάρηδες, που'ναι και τώρα της εποχής αν δεν κάνω λάθος. Ας μας διαφωτίσουν οι Μακεδόνες του forum. Αν εσύ πανηγύρι θεωρείς τον Κονιτόπουλο και τη Θώδη, τότε μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ, όχι τα πανηγύρια...
3) Αν είχες παραμικρή ιδεα απο πολιτική και ιστορία θα ήξερες οτι:
α) Στα Βαλκάνια παίζουν ρόλο
τα πάντα, πόσο μάλλον το όνομα μιας ιστορικής και σημαντικής περιοχής.
β) Τα διπλωματικά παιχνίδια καθορίζουν τον ρου της ιστορίας, μαζί με τις στρατιωτικές υπερδυνάμεις, από τότε που οι ΗΠΑ έγιναν ανεξάρτητο κράτος...
4) Πρώτον, δεν είσαι εσύ αυτος που θα ταξινομήσει τη σημαντικότητα των προβλημάτων μας. Ο κόσμος ξέρεις λίγο με αφορά. Πρώτα θα χτίσω το σπίτι μου και μετά θα κοιτάξω των άλλων. Όταν η Ελλάδα γίνει τέλεια θα έχω το ηθικό δικαίωμα σαν Έλληνας να ενδιαφερθώ για αυτό που ορίζεις ως κόσμο.
"Ειρήνη στο σπίτι σου, ειρήνη στον κόσμο", έλεγε ο Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά αυτό ειναι μια πραγματικότητα που δεν αφορά μόνο την ειρήνη, αλλά όλες της εκφάνσεις των ανθρώπινων κοινωνιών...