Αναφερόμενοι λοιπόν σε "επίσημα" στοιχεία...
1)
DSM - IV TR (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders)
2)
ICD-10 (International Classification of Diseases)
Το 1ο είναι το πιο γνωστό εγχειρίδιο (αμερικάνικο) που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από το μεγαλύτερο ποσοστό ψυχικών λειτουργών.
Εκεί υπάρχουν καταλογο-γραφημένες όλες οι ψυχικές διαταραχές. Ουδεμία αναφορά φυσικά στην ομοφυλοφιλία.
Το 2ο είναι το εγχειρίδιο του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (
υπάγεται στον ΟΗΕ) το οποίο περιέχει όλες τις σωματικές παθήσεις αλλά και τις ψυχικές διαταραχές. Χρησιμοποιείται κυρίως από γιατρούς για εύκολη συνεννόηση, αλλά τελευταία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και από λειτουργούς ψυχικής υγείας. Ουδεμία αναφορά και εκεί στην ομοφυλοφιλία.
Μπορείτε μάλιστα να πάτε στην
υποενότητα για τις ψυχικές διαταραχές και συγκεκριμένα στους τομείς F64 (Gender identity disorders), F65 (Disorders of sexual preference) και F66 (Psychological and behavioural disorders associated with sexual development and orientation) και να ψάξετε μπας και βρείτε την ομοφυλοφιλία...
Σημειωτέων, πηγαίνοντας στον τομέα F66 στην πρώτη εισαγωγική γραμμή γράφει φαρδιά πλατιά: "
Note: Sexual orientation by itself is not to be regarded as a disorder".
Αρχική Δημοσίευση από November Rain:
Φυσιολογικη συμπεριφορα---> Η αναμενομενη συμπεριφορα απο τα μελη μιας κοινωνιας ή κοινωνικης ομαδας, αρα η ομοφυλοφιλια ως συμπεριφορα δεν ειναι φυσιολογικη.Στα @@ μου τι κανει ενας ομοφυλοφιλος στο κρεβατι του,αυτο που κρινω και δεν γουσταρω ειναι να την πλασαρουν και να την προπαγανδιζουν σαν κατι που ολοι πρεπει να ""δοκιμασουν"" και σαν κατι φυσιολογικο.Ναι και αυτο ακριβως πιστευω οτι αν ενας αντρας γουσταρει αντρες θελει ψυχολογικη βοηθεια, διαφορετικες αντιληψεις δικες μου διαφορετικες δικες σου, τι να κανουμε.Το ειρωνικο σχολιακι σου το αποφευγω καθως ειναι αποτελεσμα παρανοησης το τι εχω γραψει.
Η έννοια του φυσιολογικού είναι πιο πλατιά, ενώ το παραπάνω που περιγράφεις δε τη χαρακτηρίζει.
Ένα από τα βασικότερα όπλα της κριτικής σκέψης (που ως φαίνεται προσπαθείς να έχεις), είναι και η αποφυγή του σφάλματος σύνδεσης (γενίκευσης).
Είναι παράλογο να σου φταίει
ο κάθε άνθρωπος που είναι gay, επειδή βλέπεις πολύ τηλεόραση. Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι γίνεται προπαγάνδα για παράδειγμα στην τηλεόραση (που δε διαφωνώ ότι μπορεί να γίνεται για το θέμα που θέτεις) και αργότερα βλέπει παντού συνωμοσίες, προπαγάνδες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (στην κοινωνία, σε forums και γενικά σε ό,τι άλλο πέρα των ΜΜΕ), αυτός έχει πρόβλημα και όχι η ομάδα την οποία κατηγορεί ότι προπαγανδίζει στην τηλεόραση!
Βάσει λοιπόν των ΜΜΕ, θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι:
- οι γυναίκες είναι όλες χαζογκόμενες και ξέκωλα, χωρίς ουσιώδη ενδιαφέροντα
- οι άντρες είναι όλοι κάγκουρες και η καθημερινότητά τους είναι ποδόσφαιρο, καφετέριες/club, και το ηλίθιο καμάκι
- το σχολικό διάβασμα είναι για τα φυτά
- το διαδίκτυο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για σοβαρή δουλειά, αλλά μόνο για "τσόντες" και hi5 ενώ η πιθανότητα κάποιο παιδί να πέσει θύμα παιδεραστείας ανέρχεται στο 80%
Γιατί στην περίπτωση των straight, θα πρέπει να κατηγορηθούν τα ΜΜΕ ότι προβάλλουν ηλιθιότητες, ενώ στην περίπτωση των gay πρέπει να κατηγορηθούν οι... gay;
Κατά την άποψή μου, το να είναι κανείς gay είναι φυσιολογικό. Είτε είναι από πλευράς βιολογίας είτε από πλευράς βιωμάτων (όχι βλακωδών τύπου βιασμός, αλλά αντίληψης των πραγμάτων ως μοναδική προσωπικότητα). Αυτή είναι η βαθιά φύση του στη μετέπειτα ζωή (και η οποία δε του δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα των κοινωνικών αντιλήψεων* των ηλιθίων και της τεκνοποίησης).
* και οι οποίες κοινωνικές αντιλήψεις μπορούν να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα, αφού στιγματίζουν με το χειρότερο τρόπο ένα βαθύ στοιχείο της προσωπικότητας του ατόμου
Τώρα αν κάποιος ακούει τη φράση "η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική" και το μυαλουδάκι του κάνει τις συνεπαγωγές "τι λέει αυτός, άρα να γίνουμε όλοι", "άλλος ένας που το παίζει προοδευτικάριος" κ.α. σχετικά, καλό θα ήταν να καταφύγει σε συζητήσεις λίγο πιο χαλαρές που δεν απαιτούν και πολύ νοημοσύνη. :iagree:
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός (str8-gay-ΒΙ) είναι καθαρά προσωπικότατη υπόθεση κάθε ανθρώπινου μυαλού ξεχωριστά, όπου δε χωράει η μόδα και η προπαγάνδα.
-petros