Οι συμβουλες της πρωτης σελιδας ειναι αρκετα καλες. Γενικα μην τους φοβαστε τους τυπους των παραταξεων, δεν δαγκωνουν, απλα ξεκαθαριστε οτι δν θελετε να γραφτειτε, χρησιμοποιηστε τους οπως σας βολευει, κρατειστε σχεσεις με ολους. Ανεξαρτητα που πιστευετε πολιτικα μην ασχοληθειτε σαν μελος παραταξης. Γνωμη μου παντα κι ας εχω ξεκαθαρες πολιτικες πεποιθησεις. Αν παλι θελετε να μαθετε για την πολιτικη, σαφως και δεν θα μαθετε απ αυτους, αυτοι απλα πλυση εγκεφαλου θα σας κανουν. Μην πιστευετε για αγωνες, κατακτησεις τους κλπ, τσαμπα μαγκες ειναι. Ολοι τους. Χτιζουν καριερα απο μικροι. Αλλα παλι μην ειστε απομακροι.
Τις πρωτες μερες πατε ανελλειπως στα αμφιθεατρα. Ειναι η ευκαιρια σας να γνωριστειτε, να δικτυωθειτε, με αυτα τα ατομα θα ειστε μεχρι να αποφοιτησετε. Οι 99/100 δν ξερουν κανενα και ειναι σαν ψαρια εξω απο τα νερα τους. Γνωριστε πολλους, ανεξαρτητα ποσοι θα ειναι φιλοι σας ή κολλητοι σας. Θα σας φανουν χρησιμοι, σε σημειωσεις, σε βοηθεια, σε αντιγραφη κοκ. Να μαθετε να παιρνετε αλλα και να δινετε. Αν σε βοηθησει ενας γνωστος σου, μην κανεις την παπια οταν θα σου ζητησει αυτος να αντιγραψει γτ καηκε στο manager και δν εχει ιδεα τι μαθημα γραφετε. Και επισης πατε σε εργαστηρια, ακομα και προαιρετικα. Εκει ειναι πιο ευκολες οι γνωριμιες γιατι πρεπει με καποιον να συνεργαστεις. Αν περασατε στην πολη σας μην ειστε της λογικης, ''εχω φιλους, δν θελω αλλους''. Οι γνωστοι στο πανεπιστημιο ειναι απαραιτητη προυποθεση για να περασεις ανετα στα φοιτητικα σου χρονια.
Φακελος Παρακολουθηση: Επειδη ολοι ερχεστε απο το λυκειο και ειδικα οσοι περασατε σε σχολες με πολλα μορια καηκατε στο διαβασμα (και με το δικιο σας), πιθανως θα ερθετε στο πανεπιστημιο με τη λογικη οτι ειναι ενα μεγαλυτερο λυκειο. Οπως κανατε τη μεταβαση απο το Γυμνασιο στο Λυκειο. Αρα η παρακολουθηση ειναι απαραιτητη και συστηματικη. Ναι σε καποια μαθηματα ειναι, αλλα πολυ λιγα ειναι αυτα που χωρις παρακολουθηση ειναι απεραστα. Ειδικα σε σχολες με πολλα μαθηματα με χαρακτηριστικο παραδειγμα τις πολυτεχνικες, αν τα παρακολουθειτε ολα θα ειστε 8.30-17 στην καλυτερη περιπτωση στη σχολη. Μετα θα γυρνατε σπιτι και δν θα εχετε ορεξη οχι να βγειτε ή να διαβασετε, αλλα ουτε να πατε μεχρι την τουαλετα. Τις πρωτες μερες στη σχολη γυρναγα 17.30-18.00 στο σπιτι και ειχα ξυπνησει απο τις 7 (ναι τετοια βλακεια με εδερνε). Οταν γυρναγα σπιτι δν ειχα αντοχη να παω απο το κρεβατι στο pc (που ειναι κολλητα

). Και σκεφτειτε οτι εγω μενω στην πολη μου, τα ειχα ολα ετοιμα. Αντε τοτε να πας σουπερμαρκετ, να μαγειρεψεις ή να κανεις τις αλλες δουλειες του σπιτιου (αν δν τις κανεις θα σκουληκιασεις). Δεν σας λεω να μην παρακολουθειτε, αλλα διαλεξτε. Καποια ειναι βαρετα μεχρι να παθεις εξαρθρωση σαγονιου. Αν την βρισκετε να παρακολουθειτε Μαθηματικα και Φυσικες πρωτου ετους, τοτε παω πασο. Οσα δν παρακολουθειτε, μην τα αφησετε για τρεις μερες πριν την εξεταση. Διαβαστε 2 ωρες τη βδομαδα λιγο την υλη, να εχετε μια επαφη (ξερω δν θα το κανετε, ουτε εγω το εκανα

) . Μην πατε σαν εξωγηινοι το προηγουμενο βραδυ.
Εξετασεις: Η πιο αποτελεσματικη μεθοδος να περασεις ειναι να λυνεις μονος σου τα παλια θεματα. Βεβαια μπορει να σου ερθει καμια συνδυαστικη ασκηση και να δεις τον ουρανο σφοντιλι. Μπορει να βλεπετε δευτεροβαθμιες στην αιθουσα και να σας ερθουν διαφορικες στο διαγωνισμα, θα συμβει. Θα αποτυχετε και οικτρα σε μαθημα και ας πατε σουπερ διαβασμενοι. Σε οτι δν ειστε διαβασμενοι κατεβειτε ραμπο. Καμικαζι. Νταξει οχι σε κατι που ειναι η εξεταση στο pc lab αλλα σε μαθημα αμφιθεατρου πατε. Αφοβα, μπορει να σας κατσει κωλοφαρδια και να περασετε. Το πολυ πολυ να γραψετε πεντε μπουρδες και να παρετε 1 ισα για το κοπο σας. Θα χασετε τρεις ωρες (βαρια βαρια με πηγαινε ελα Αθηναικα). Υπαρχουν καθηγητες που πολυ απλα δν τους νοιαζει, το λενε και στους επιτηρητες. Υπηρχε μαθημα που οι επιτηρητες επιασαν κουβεντα την ωρα της εξετασης. Υπαρχουν και καθηγητες που θα δωσουν εντολη να ειναι σκυλοι οι επιτηρητες. Αν σας πετυχει τετοιος και δεν ξερετε τπτ, παραδωστε περηφανα την κολλα και αδεια, ειναι προτιμοτερο απο το να σας πιασουν και να μπειτε στο ματι του καθε καρουμπαλου.