-----------------------------------------
α ναι? ποιο αλλο πανεπιστημιο στελνει τους φοιτητες του στο εξωτερικο? δεν ειναι αυτο ενδειξη ποιοτητας. πανεπιστημια στην αγγλια τη γαλλια και τη γερμανια δεν δεχονται οποιον και οποιον. και αντε το αφηνουμε αυτο.
εδω περα θα βρει ο καθενας οτιδηποτε θελει σχετικα με τα μαθηματα, το εξαμηνο εξωτερικου, το πρωσοπικο κ.α.
το σαιτ του τμηματος
https://www.dflti.ionio.gr/
σαιτ του υπουργειου εξωτερικων μεταφραστικη υπηρεσια
https://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Citizens/Interpret_Service/
πανελληνια ενωση μεταφραστων
https://www.pem.gr/?page_id=2
ελληνικος συλλογος μεταφραστων
αν θελετε περαιτερω πληροφοριες υπαρχουν παντου

και δεν σε ειπα αγραμματο. απλα σταματα να το παιζεις οτι τα ξερεις ολα.
Ακόμη και το ΤΕΙ Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη στέλνει φοιτητές του στο Coventry και για πρακτική τους στέλνει στις Ευρωπαϊκές μονάδες της Mercedes!Τι πάει να πει αυτό;
Άλλο παράδειγμα...το ΤΕΙ Σερρών είναι πολύ πιθανό να κάνει συνεργασία σε μεταπτυχιακό επίπεδο με το πανεπιστήμιο του Newcastle,το οποίο είναι γνωστό για την ποιότητά του...αυτό τι πάει να πει ότι το ΤΕΙ Σερρών είναι της προκοπής;!
Το τι εστί κριτήριο για να κρίνουμε ποιότητα και φήμη μιας σχολης/τμήματος για τους επίσημους "οίκους" αξιολόγησης σ'το ανέφερα σε άλλη απάντηση και σίγουρα σ'αυτούς τους πολύ σημαντικούς τομείς το τμήμα της Κέρκυρας είναι έτη φωτός πίσω...κι ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ αξιολογητές γιατί δίχως αυτούς θα έλεγε ο καθένας το μακρύ και κοντό του...
Τώρα αν το ανωτέρω αποτελεί "προσωπικό" σου κριτήριο δικαίωμά σου,απλώς δεν είναι σωστό να δημιουργείται λανθασμένα η "κοινή γνώμη" με ΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια...
Η δική μου άποψη (μια που το ανέφερες) είναι ότι απλώς κατά το 7ο εξάμηνο σας διώχνουν για να σας ξεφορτωθούν μια ώρα νωρίτερα και να γλιτώσουν χρήματα από τον εκπαιδετικό προϋπολογισμό και να τα τσεπώσουν!Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί απ'ότι διάβασα η φοίτηση έξω κατά το Ζ' εξάμηνο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!Από που και ως που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ;ΑΝ ήθελαν το καλό σας,
θα σας επέτρεπαν να επιλέξετε σε ποιο εξάμηνο θέλετε να πάτε,θα σας ενίσχυαν οικονομικά κ.λπ. κ.λπ. και φυσικά
αν επιλέγατε να μείνετε στο τμήμα μέχρι την αποφοίτηση θα σέβονταν την απόφασή σας...
Κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο δεν υποχρεώνει τους φοιτητές του να φύγουν και μάλιστα κατά τη διάρκεια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ εξαμήνου!Γι'αυτό έχει θεσπιστεί και το Erasmus κ.λπ.
Φυσικά αποτελεί άποψή μου και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να την πάρει στα σοβαρά,απλώς ο αναγνώστης διαβάζει και κρίνει ανάλογα...
Θέλω όμως το δικό σου σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και σε παρακαλώ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,χωρίς ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ και ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ προς το καθηγητικό προσωπικό...επίσης αν υπάρχει κάτι που παραλείπω (αν ας πούμε σας "σκάνε" 10 χιλιάρικα euro ως "επιδότηση" για να πάτε έξω ή αν τη "βγάζουν" όντως στη φθήνια οι μάγκες και πληρώνουν οι γονείς) παρακαλώ να το αναφέρεις!:thanks:
Τέλος,φυσικά αγράμματος δεν είμαι και ούτε ντροπή θα ήταν να ήμουν (just kidding)...να έχεις στο νου σου ότι ο μελλοντικός εργοδότης σου πιθανότατα ίσα που θα έχει τελειώσει Λύκειο γι'αυτό μην διατυμπανίζεις διάφορα περί επιπέδου γιατί πίστεψέ με δεν "αρέσουν"...
Φυσικά και δεν τα ξέρω όλα!Ξέρω όμως πολλά και μάλιστα ΚΥΡΙΩΣ πράγματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τα παιδιά εδώ μέσα...και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το σύλλογο των νέων αν στους 1000 μεταφραστές οι 10 έχουν στο Ε1 τους πάνω από 50 χιλιάρικα δήλωση!
Υ.Γ. (Off-Topic) Πανεπιστήμια Αγγλίας,Γερμανίας,Γαλλίας και όχι μόνο μια χαρά δέχονται όποιον κι όποιον,εξαρτάται σε ποια πανεπιστήμια αναφέρεσαι,γιατί υπάρχουν ακόμη κάποια ιδρύματα που "αντέχουν" στην κρίση...όσο παιρνούν τα χρόνια και πολλοί νέοι απομακρύνονται προς άλλες κατευθύνσεις (π.χ. τεχνικά επαγγέλματα) τόσο θα δέχονται φοιτητές με 10ρια απολυτήρια τα εν λόγω ιδρύματα (γιατί θυμίζω ότι
έχουν και δίδακτρα δεν είναι δωρεάν

)
-----------------------------------------
Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω ,για τίποτα το μόνο που εκφράζω είναι οι απόψεις.΄Με το ίδιο ύφος που μιλάς και εσύ με το ίδιο απαντάω μην έχεις την απαίτηση να κάνουν όλοι με σενα έναν ουδέτερο διάλογο γιατί εδώ και τόσα πόστς αφορίζεις και κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις.Σωστά άποψη σου, μην περιμένεις καλύτερο τρόπο σαν απάντηση. Πρώτον εφ'οσον κάνεις κριτική πρέπει να δέχεσαι να ακούς κιόλας(αν γνωρίζεις την λέξη διάλογος).Δεύτερον αφού ούτε εγώ ξέρω για το εισόδημα σου πώς εσύ ξέρεις ότι είμαι 18 και φοιτητρια αυτού του τμήματος. Η ξαδερφή μου με πτυχίο απο ΤΔΞΜ έφυγε για μεταπτυχιακό στις Βρυξέλες και με προσωπικό διάβασμα και επιτυχια στις εξετασεις της Ε.Ε είναι διερμηνέας,όπου πληρώνονται με 800 ευρώ την συνεδρια στο ευρωπαικο Κοινοβούλιο, η οποία είναι κάθε μέρα. Πίστεψε με στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κανείς δεν παίρνει τόσα με πτυχίο τει σερρων(Εφ'οσον αφορίζεις αει χωρίς να γνωρίζεις,μπορούν να το κάνουν όλοι)
Όσο για το τριπάκι λέγεται τεχνοκρατία.(Λεξικό έχεις ξεστραβώσου)
Για το ποιός είναι ο καθένας εικασίες κάνουμε,όπως κι εσύ dear!
Συγχαρητήρια για την ξαδέρφη σου και της εύχομαι καλή σταδιοδρομία!
Εσύ όμως με τι ασχολείσαι; (αν επιτρέπεται βέβαια...)
Θέτεις ως μελλοντική απασχόληση με γενναία οικονομικά οφέλη ένα και μόνο χωρό όπου απασχολούνται το πολύ πεντακόσια (500) άτομα τα οποία θα στελεχωθούν από ανθρώπους που θα προέρχονται αν όχι από ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,τουλάχιστον ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
Ρε παιδιά καταλάβετε γιατί τα λέω όλα αυτά...δεν αναφέρομαι σε παιδιά που όντως έχουν ΟΝΕΙΡΑ και ΘΕΛΗΣΗ να πετύχουν κάτι τέτοιο...αναφέρομαι σε παιδιά με χαμηλή θέληση ή σε παιδιά που δεν έχουν προσανατολιστεί ακόμη ή σε παιδιά που θέλουν τουλάχιστον να μην έχουν ΑΓΧΟΣ για το πως θα ζήσουν μετά (και ΔΕΝ είναι ΛΙΓΑ)
Αυτό που λέω και ξαναλέω είναι σπουδάστε κάτι στο οποίο θα κάνετε μια καλή αρχή και χωρίς πολύ ψάξιμο και άγχος (σε κλάδο που θα έχει ας πούμε σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο δεκάδες χιλιάδες θέσεις σαν τις παραπάνω και επομένως
πολλές περισσότερες πιθανότητες στην επιτυχία) και φυσικά κάτι μου στη συνέχεια θα σας αρέσει...
Με τη δική σας λογική,ας παροτρίνουμε τα παιδιά να γίνουν ποδοσφαιριστές!Δεν παίζουν όλοι στη Barcelona όμως!
Εσείς που γουστάρετε το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (προσοχή,το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ όχι το ΤΜΗΜΑ) το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο τμήμα αυτό και βγαίνοντας βλέπουμε...
Μην ξεχνάς ότι η ξαδέρφη σου αποτελεί μια (1) μεμονομένη περίπτωση και δεν ήρθα εδώ να θέσω κάμια δεκαριά (10) προς αντιπαράθεση...το παιχνίδι του "ποιος την έχει μεγαλύτερη" το κάνουν τα μωρά!
Αλλά και μόνο που αναφέρεις ότι με ένα πτυχίο κερδίζει κανείς το ο,τιδήποτε,επέτρεψε μου να αρχίσω τα γέλια...

Πολύ απλά δεν ξέρεις τι γίνεται εκεί έξω και κυρίως,με ποιό τρόπο "βγαίνουν" τα λεφτά...
Και η τεχνοκρατία καλά κρατεί!