indiespyllak
Εκκολαπτόμενο μέλος


Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσους μαθητές έχουν περάσει από την Β' λυκείου μουσικού σχολείου....
Είναι υποχρεωτικό να κάνεις το όργανο επιλογής ή μπορείς να επιλέξεις να κάνεις πιάνο στη Β' και Γ' Λυκείου; Γιατί εμάς ο διευθυντής λέει ότι κάνεις το όργανο επιλογής!! Μήπως ξέρετε αν υπάρχει νόμος γι' αυτό;
Εγώ ρε παιδιά κρατιέμαι στο Μουσικό από το γεγονός ότι Β' και Γ' Λυκείου θα κάνω πιάνο....Αν είναι να φύγω τώρα που είναι και νωρίς...
Σνιφ..σνιφ...Και εγώ πιάνο ήθελα για όργανο επιλογής φέτος αλλά ο διευθυντής δεν με άφησε και τελικά ξαναπήρα φλάουτο..
Βασικά είναι ανάλογα με τη διεύθυνση και τα πόσα παιδιά είναι στο όργανο επιλογής σου.Αν πχ κάνουν μόνο 5 παιδιά φλάουτο,δεν μπορείς εσύ να αλλάξεις όργανο γιατί μετά λιγοστεύουν οι πιθανότητες να έρθει καθηγητής.
Αν όμως αυτό που σε κρατάει εκεί είναι μόνο το πιάνο,κάνε μια κουβέντα με τον διευθυντή σου γιατί μετά θα είναι δύσκολο να αλλάξεις κλίμα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chara_thrylos
Νεοφερμένο μέλος


λοιπόν εγώ φοιτώ σε Μουσικό Σχολείο, είμαι γ λυκείου και θεωρώ ότι το να είσαι σε μουσικό σχολείο και να αξιοποιείς ό,τι σου προσφέρει είναι δύσκολο...Τι εννοώ με αυτό...Όλοι αυτοί των γενικών που βιάζονται να μας κατακρίνουν ίσως δν γνωρίζουν ότι παράλληλα με τα μαθήματα γενικής ετοιμάζουμε μεγάλες συναυλίες που απαίτουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ώρες δουλειάς...Για αυτές τις συναυλίες περνάμε από οντισιόν και επίσης εξεταζόμαστε καθημερινά αν λέμε σωστά τις νότες...Τουλάχιστον στο δικό το Μουσικό, έτσι συμβαίνει..Και μάλιστα στο Βόλο θεωρούμαστε αν όχι το καλύτερο τότε σίγουρα ένα από τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν...Και κάτι που μπορείτε να το εξακριβώσετε όσοι είστε σε Μουσικά Σχολεία..Το Μουσικό Σχολείο Βόλου θεωρείται έαν από τα καλύτερα πανελληνίως και έχουμε αγωνιστεί πολυ γι αυτό όλοι...Όσο για τους καθηγητές..στο δικό μου το σχολείο οι καθηγητές ειναι αξιοπρεπέστατοι....ΚΑΙ ΔΝ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
Αυτά ήθελα να πω,
Θα χαρώ να μιλήσω με όποιον από εσάς θέλει να μου απαντήσει,
Ευχαριστώ ,
Χαρά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
debbie+mary
Νεοφερμένο μέλος


Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolas365
Εκκολαπτόμενο μέλος


Αγαπητή debbie+mary στα μουσικά σχολεία καταρχάς για να μπεις θα πρέπει να δώσεις κάποιες εξετάσεις (ευκολα πραγματα αλλα αν αγχωθεις σου φαίνονται βουνο). Τα μουσικά σχολεία έχουν το πλεονέκτημα ότι σου προσφέρουν μαθήματα μουσικής τα οπόια θα έπρεπε να πληρώσεις έξω για να τα κάνεις. Το καλό είναι ότι αν σ' αρέσει η μουσική μπορείς να τα πας παρα μα πάρα πολύ καλά με λίγο διάβασμα(αναλόγως με το επίπεδο σου πάντα). Το κακό είναι ότι τα παιδιά σχολάνε αργά και κάνουνε μουσικά μαθήματα τα οποία είναι υποχρεωτικά. π.χ. Βυζαντινή μουσική, Μουσική θεωρία και πράξη, πιάνο, ταμπουρά, χορωδία (σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου).ιστορία μουσικής (β'+γ' τάξεις) υμνολογία(γ' τάξη). Αλλά δεν γίνονται μαθήματα οικονομίας, τεχνολογίας και κάποια ακομή δευτερεύοντα (μου ξεφεύγουν τώρα) αλλά στην τρίτη γίνετε η κοιν. και πολιτ. αγωγή. Στο λύκειο ειναι κάπως αλλιώς τα πράγματα αλλα μουσικά μαθηματα μπαινουν άλλα βγάινουν (εκεί κάνεις και όλα τα δευτερεύοντα).Ονομάζομαι Μαρία και είμαι μαμά ενός 11χρονου κοριτσιού. Η κόρη μου ασχολείται με την κιθάρα από τη Β΄Δημοτικού και τώρα είναι κατωτέρα β. Θα ήθελα βοήθεια και πληροφορίες για τα μουσικά γυμνάσια γιατί σκέφτομαι να την πάω εκεί. Είναι καλά ή μετά θα χρειαστεί να ξαναγραφόμαστε στο δημόσιο γυμνάσιο της περιοχής μας? Τί ποσοστά επιτυχίας έχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις?
Ευχαριστώ![]()
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω σου λέω ότι εγώ είδα και απόειδα για να φύγω από εκεί (κυρίως θέμα διευθυντή) αλλά συνήθως μπορείς να φύγεις.
Οσον αφορά το θέμα των πανελληνίων τωρα, τα τελευταία χρόνια και τα μουσικά σχολεία μπήκαν λίγο πιο δυναμικά στο παιχνίδι(αυτο ειναι και θέμα καθηγητών). Φυσικά έχουν επιτυχίες και σε κανονικές σχολές αλλά φυσικά και σε μουσικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάει από άλλο σχολείο δεν θα περάσει σε μουσικές σχολές.
Να σε προετοιμάσω λέγοντας σου ότι το ωράριο είναι δύσκολο και ότι δεν σου μένει χρόνος για όλα τα μαθήματα.
Βέβαια είναι δική σου επιλογή και φυσικά της κόρης σου.!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lyan_14
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
debbie+mary
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος


Ονομάζομαι Μαρία και είμαι μαμά ενός 11χρονου κοριτσιού. Η κόρη μου ασχολείται με την κιθάρα από τη Β΄Δημοτικού και τώρα είναι κατωτέρα β. Θα ήθελα βοήθεια και πληροφορίες για τα μουσικά γυμνάσια γιατί σκέφτομαι να την πάω εκεί. Είναι καλά ή μετά θα χρειαστεί να ξαναγραφόμαστε στο δημόσιο γυμνάσιο της περιοχής μας? Τί ποσοστά επιτυχίας έχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις?
Ευχαριστώ![]()
Κάνει μόνο όργανο και πολύ λίγη θεωρία με τη δασκάλα της. Μάλλον από φέτος θα κάνει 1 ώρα εξτρα θεωρία στο ωδείο. Μου έχουν πει ότι η καλύτερη θεωρία για κιθάρα γίνεται με πρακτική στο πιάνο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι βλακεία?????
Θα ήταν καλό να μας λέγατε σε ποιο μουσικό γυμνάσιο σκέφτεστε να στείλετε την μικρή, ώστε να μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα! (το καθένα έχει διαφορετικά θετικά και προβλήματα). Πάντως, έχοντας τελειώσει το Μουσικό της Παλλήνης , θεωρώ ότι τα μουσικά έχουν κάτι το παραπάνω απ' τα άλλα σχολεία, λόγω του κλίματος που δημιουργεί ο κοινός παρανομαστής της ενασχόλησης με τη μουσική. Δημιουργούνται διαφορετικές, πιο ποιοτικές σχέσεις ματαξύ μαθητών αλλά και μαθητών και καθηγητών.
Γενικά, μόνο ένα μικρό ποσοστό των μαθητών (5%-10% το πολύ) ενδιαφέρεται για μουσικές σχολές στο πανεπιστήμιο και τα ποσοστά επιτυχίας είναι ίδια ή και μεγαλύτερα συχνά απ' τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία.

Τώρα για τη θεωρία (για κάθε όργανο και όχι για την κιθάρα), ισχύει ότι το καλύτερο 'όχημα" για την κατανόησή της είναι το πιάνο, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να κάνεις πιάνο για να την καταλάβεις - απλά βοηθάει αρκετά. Το ερώτημα είναι αν σας το είπαν σαν απλή συμβουλή ή για να την σπρώξουν να αρχίσει και πιάνο στο ωδείο αυτό

Παραπέμπω και σε youtube

1.Δείγμα των συναυλιών που γίνονται στο σχολείο
https://www.youtube.com/watch?v=Q-IIGn7aUo8&feature=related
2.Δείγματα της δουλειάς των παιδιών
https://www.youtube.com/watch?v=kqfHsE_leAc
https://www.youtube.com/watch?v=IgzbqAWtHkA&feature=related
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
debbie+mary
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος


1. Κτηριακές - στις εγκαταστάσεις : πολλά μουσικά είχαν προβλήματα γιατί στεγάζονται σε κτήρια που δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητές τους (δεν έχουν π.χ. αίθουσες συναυλιών, στούντιο για ατομική διδασκαλία οργάνων κλπ.)
2. Μαθημάτων: υπάρχουν μικρές διαφορές στα μουσικά μαθήματα και στις ώρες/εβδομάδα που διδάσκονται
3. Καθηγητών μουσικών μαθημάτων: το επίπεδό τους παίζει από σχολείο σε σχολείο και συνήθως (απ' ότι έχω ακούσει τουλάχιστον) είναι χαμηλότερο στα επαρχιακά (με εξαιρέσεις φυσικά)
4. Εξοπλισμού: μερικά μουσικά έχουν ελλείψεις σε όργανα, πιάνα στις τάξεις, κλπ.
5. Οργάνωσης: δεδομένου ότι έχουν μαγαλύτερο πρόγραμμα και διπλάσιους καθηγητές απ' τα άλλα δημόσια, πρέπει οι διευθυντές να ενδιαφέρονται και να προσπαθούν πολύ για να λειτουργεί σωστά το σχολείο...
Θα επανέλθω δριμύτερος με περισσότερες πληροφορίες για το μουσικό της Καλαμάτας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
debbie+mary
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Italian dream...
Διάσημο μέλος


Αν βρω κανεναν εχω πολλααα να ρωτησω, αλλα αφηνω αυτα για αρχη


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.