Δεδομένου του ότι αποκλείεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη, (αν και στην πρώτη περίπτωση, χάνεις το κύρος του πτυχίου που σου δίνει το Ε.Μ.Π, άσχετα με γνώσεις και υποδομές,και μην ακούς τι σου λέει ο καθένας πάνω σε αυτό, βέβαια κερδίζεις σε πολλά, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες καταλήψεις-παρατάξεις και γενικά ένα χάος είναι η Αθήνα)...
Οπότε καταλήγουμε στις Πάτρα-Κοζάνη-Βόλο...
το τμήμα της Πάτρας πιστεύω είναι από τα καλύτερα τμήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, (και δεν είναι τυχαίο που ήταν η μόνη σχολή Μηχανολόγων που δήλωσα), και από πλευράς υποδομών φοιτητικής ζωής και άλλα πολλά...
Τώρα μένουν Βόλος και Κοζάνη...
Το ένα τμήμα είναι εδώ και χρόνια Μηχανολόγων Βιομηχανίας, και το άλλο Ενεργειακών Πόρων, και τα 2 με δικαιώματα μηχανολόγων...
Από πέρυσι όμως μετονομάστηκαν (τυπικό το θέμα), και πλέον είναι Μηχανολόγων Μηχανικών...
Από πλευράς ισοτιμίας πτυχίου, συμφωνώ απόλυτα, όπως και με το θέμα της καλύτερης φοιτητικής ζωής σε μικρότερες πόλεις...
Να συμπληρώσω μονο:
ότι στην Κοζάνη θα είναι πολύ ήσυχα καθώς είναι η μικρότερη όλων εξ πόλη, αλλά
κάνει πολύ κρύο (δεν ξέρω αν σε ενοχλεί αυτό),
ο Βόλος είναι πολύ ωραία πόλη (δεν έχει όμως Φοιτητική Εστία, αν σε ενδιαφέρει),
η Πάτρα δεν είναι και τόσο ήσυχη πόλη όσο οι άλλες, αλλά οι υποδομές τις Πάτρας είναι άριστες πραγματικά...
Γενικά, για να καταλήξω, εγώ θα σου πρότινα με την εξής σειρά:
1)Πάτρα
2)Βόλος
3)Αθήνα
4)Κοζάνη
5)Θεσσαλονίκη
Τέλος αν σε ενδιαφέρει πολύ το μεταπτυχικό, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να μπείς στην ιστοσελίδα της κάθε σχολής και να ψάξεις να βρείς τι μεταπτυχιακές σπουδές (πάνω σε τι τομείς δλδ) σου προσφέρει το κάθε τμήμα...
αλλά αυτό είναι κάτι που απέχει πολλά χρόνια και θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς και πολύ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση αν έχεις πολύ καλό βαθμό πτυχίου να μην σε πάρουν σε κάποιο τμήμα για μεταπτυχιακό και το σημαντικότερο, υπάρχει και το εξωτερικό...Αγγλία Αμερική και ιστορίες διάφορες!
** Το σημαντικότερο που μπορώ να σου πώ είναι να κοιτάξεις τα μαθήματά σου (κάτι που μου έλεγαν και μένα πέρυσι...και δεν τους άκουγα

)
εγώ ήμουν χειρρότερη περίπτωση και έψαχνα από το Νοέμβριο χεχε...
αλλά τέσπα το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις για το καλύτερο δυνατό και όσο καλή μαθήτρια και να 'σαι, πρέπει να ξέρεις ότι άμα πεις οκ πάω Κοζάνη και μου φτάνουν τα 18000 μόρια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το καλύτερο που θα γράψεις θα 'ναι 18500... το πιθανότερο είναι να γράψεις λίγα μόρια πιο κάτω γιατί θα καθησυχαστείς και δεν θα πολυ-διαβάζεις... οπότε μια μικρή αποτυχία και βρέθηκες εκεί (όπως πάνω κάτω έγινε με μένα).
Αυτά τα ολίγα!