takis777
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είμαι αφάνταστα καχύποπτη με ότι απόφαση κι αν πάρει το υπουργείο παιδείας απο τη στιγμή που κάθε μέτρο αποδεδειγμένα διακρίνεται απο προχειρότητα και αδιαφορία ή έχει απότερο σκοπό το συμφέρον και μόνο της υπουργού, με αποτέλεσμα στο τέλος να την πληρώνουν πάντα γονείς-μαθητές-καθηγητές.Θυμίζω ''φιάσκο'' με διπλά απολυτήρια δήθεν ισότιμα, λάθος θέματα, ψυχοφθόρες καθυστερήσεις χωρίς λόγο στις πανελλαδικές, συγχωνεύσεις σχολείων, κτλ...
Επιπλέον μην ξεχνάτε οτι τα βιβλία που παραδίδονται στα σχολεία κάθε χρονιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ! Τα έχουμε χρυσοπληρώσει όλοι μας μέσω της φορολογίας.Θέλουν δηλαδή να μας πούν οτι θα μειώσουν τους φόρους αφού κόβεται η διανομή βιβλίων?? Η μήπως θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για κάτι που δεν θα υπάρχει?
Προσωπικά βλέπω οτι κάνουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης μονόδρομο και για να το καταφέρουν ακυρώνουν σιγά σιγά κάθε αγαθό που είχαμε μέχρι σήμερα.Γιατι πώς θα αντικατασταθούν μεθαύριο τα κατεστραμένα πλεον, βιβλία? - τα οποία κακά τα ψέματα δεν αντέχουν και πολύ.Με την τωρινή πρόφαση της ''ανακ'υκλωσης'' και κλείνοντας τον Οργανισμό εκδόσεως διδακτικών βιβλίων (ΟΕΔΒ) ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει το σχολείο -ή ο δήμος για τα σχολεία του - νέα βιβλία είναι να βρεί ''σπόνσορα'' ιδιώτη ή τα παιδιά να πληρώνουν τα ίδια για τα βιβλία τους.Και επαναλαμβάνω τα βιβλία είναι ΗΔΗ πληρωμένα απ'όλους μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!εμένα του χρόνου έτσι και μου δώσουν βιβλίο που να είναι έστω και λίγο χρησιμοποιημένο θα τους το πετάξω στο κεφάλι...σιγά μην πάρω το βιβλίο μαζί με τις χαζομάρες που μπορεί να γράφει ο καθένας πάνω τύπου "ΠΑΟΚΑΡΑ ΣΕ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΟΥ Γ**Ω ΤΟ ΣΠΙΤΙ" και άλλα τέτοια...αφού τους κοστίζει ένα ευρώ τότε να τα αγοράζουμε και εμείς από τα βιβλιοπωλεία 1 ευρώ και όχι 5!
1ον δεν θελω να δω συνθηματα στο βιβλιο..θελω να τα γραφω μονη μου!

2ον ακριβως...τα βιβλια αν τα παρουμε απο βιβλιοπολεια ειναι ακριβα..αν ηταν 1 ευρω το ενα σιγα μη μας ενοιαζε...
3ον υπαρχει περιπτωση να παρουμε βιβλια που να μην ειναι τσαλακωμενα???δεν υπαρχει περιπτωση!!!!!
Johnny15
Επιφανές μέλος

ShatteredIce
Δραστήριο μέλος

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!
1ον δεν θελω να δω συνθηματα στο βιβλιο..θελω να τα γραφω μονη μου!
2ον ακριβως...τα βιβλια αν τα παρουμε απο βιβλιοπολεια ειναι ακριβα..αν ηταν 1 ευρω το ενα σιγα μη μας ενοιαζε...
3ον υπαρχει περιπτωση να παρουμε βιβλια που να μην ειναι τσαλακωμενα???δεν υπαρχει περιπτωση!!!!!
χαχχαχα φαντάζεσαι να σου δώσουν ειδικά εσένα βιβλίο με συνθήματα παναθηναϊκού ή ολυμπιακού;;;;;

Gate4
Επιφανές μέλος

θα τους τα δωσω να τα φανε!!!χαχχαχα φαντάζεσαι να σου δώσουν ειδικά εσένα βιβλίο με συνθήματα παναθηναϊκού ή ολυμπιακού;;;;;είναι να μη το κάψεις μετά φανατισμένο ον;;;
![]()
προτημω να παω να τα αγορασω

jj!
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά, τα "εγώ" είναι 4jj τα βιβλία που έχεις δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκουν σε όλους.Η γνώση δεν είναι ιδιοκτησία. Και εγώ έχω άπειρες σημειώσεις στα βιβλία μου, που δεν τις γράφει ούτε το σχολικό μέσα, αλλά και; Φοβάσαι μήπως κάποιος σε ξεπεράσει ; Έχεις δίκιο, είσαι εγωιστής, μέτρησα ήδη 5 εγώ στο κείμενό σου.
ΕΓΩ τα δίνω όλα (εκτός από τα λατινικά που τα χρειάζομαι για του χρόνου). Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά σέβομαι το γεγονός ότι κάποιος του χρόνου μπορεί να μην έχει βιβλίο ή μπορεί να το χάσει και να του δώσουν το δικό μου σαν έξτρα.(για να μην πληρώσει 3 ευρώ στο βιβλιοπωλείο) Ίσα ίσα θα χαρώ αν κάποιον τον βοηθήσουν οι σημειώσεις μου. Δε θα πω "κάθισα να τις γράψω, κόπιασα και τα δίνω έτοιμα σε κάποιον άχρηστο". Δε θα είμαι τόσο μίζερη. Όπως και τα βοηθητικά που αγοράζω τα δίνω στα παιδιά που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ΟΥΤΕ 1 . Τα 17 ευρώ που λες να δώσεις για να τα κρατήσεις, λες δεν είναι υπέρογκο ποσό. Ρωτάς τους γονείς ; Έχεις δει ανθρώπους που μαζεύουν τα σάπια φρούτα και λαχανικά που πετάνε στις λαικές αγορές; Που δεν τους περισσεύουν 3 ευρώ;
Η αλληλεγγύη είναι σημαντική σε μια κοινωνία. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καταλήξαμε εκεί που καταλήξαμε γιατί έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο σημερινός άνθρωπος σκέφτεται ΜΟΝΟ την πάρτη του.

Τα σημειωμένα σχολικά εγχειρίδια (τα βιβλία, ντε

- Ο μαθητής που θα πάρει το βιβλίο μου, δε θα μπει καν στον κόπο να προσέξει στο μάθημα, για τυχόν sos μαθήματα ή έξτρα πληροφορίες, επειδή θα υπάρχουν ήδη στο βιβλίο. Έτσι, ο μαθητής δε θα αναζητεί τη γνώση, πλέον.
- Είναι λίγο....κάπως... να ξέρεις ότι κάποιος άλλος έχει τις δικές σου γνώσεις, χωρίς κάποια προσπάθεια από μεριά του. Οπότε, χαρακτηρίζεσαι ο "ανόητος" της προηγούμενης χρονιάς, που προσπάθησες για ό,τι καλύτερο μπορούσες και κατέληξες να δίνεις τον προσωπικό σου κόπο σε κάποιον "άγνωστο".
- Όπως είπαν κάποιοι πιο πάνω, όσα βιβλία είναι γραμμένα και ,γενικά, σε κακή κατάσταση, δε θα δίνονται τον επόμενο χρόνο. Οπότε, είναι δώρον-άδωρον να δώσεις τα γεμάτα σημειώσεις βιβλία σου, αφού δε θα χρησιμοποιηθούν ούτως ή άλλως τον επόμενο χρόνο.
Σαφώς και δε μίλησα για τους ανθρώπους που, δυστυχώς, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Αρκετοί μίλησαν για την κακή ποιότητα των βιβλίων. Μάθετε λοιπόν, ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου έχω παιδικό φίλο εκεί), οι σελίδες των βιβλίων είναι κάκιστης ποιότητας, όμοιας με αυτή των σελίδων των τηλεφωνικών καταλόγων. Το σκληρό εξώφυλλο δεν απουσιάζει, όμως. Επίσης, εκεί το κράτος ενισχύει οικονομικά τα σχολεία, άλλα τα οικονομικά του κάθε σχολείου, βασίζονται κυρίως σε δωρεές των κατοίκων (κάτι που εδώ στην Ελλάδα, δεν κάνουμε σχεδόν ποτέ). Βέβαια, σε κάθε πολιτεία μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Πολλοί λένε, επίσης, ότι τα βιβλία τους δεν είναι σε καλή κατάσταση από "τη φύση τους" (πώς να το πω;

Για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, όταν μιλάω στο β' ενικό πρόσωπο, δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.
Dias
Επιφανές μέλος

SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ξέρω αν προαναφέρθηκαν αλλού αυτά που θα γράψω, αλλά εγώ είμαι εντελώς κατά της επιστροφής των βιβλίων και εξηγώ:
Είμαι αφάνταστα καχύποπτη με ότι απόφαση κι αν πάρει το υπουργείο παιδείας απο τη στιγμή που κάθε μέτρο αποδεδειγμένα διακρίνεται απο προχειρότητα και αδιαφορία ή έχει απότερο σκοπό το συμφέρον και μόνο της υπουργού, με αποτέλεσμα στο τέλος να την πληρώνουν πάντα γονείς-μαθητές-καθηγητές.Θυμίζω ''φιάσκο'' με διπλά απολυτήρια δήθεν ισότιμα, λάθος θέματα, ψυχοφθόρες καθυστερήσεις χωρίς λόγο στις πανελλαδικές, συγχωνεύσεις σχολείων, κτλ...
Επιπλέον μην ξεχνάτε οτι τα βιβλία που παραδίδονται στα σχολεία κάθε χρονιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ! Τα έχουμε χρυσοπληρώσει όλοι μας μέσω της φορολογίας.Θέλουν δηλαδή να μας πούν οτι θα μειώσουν τους φόρους αφού κόβεται η διανομή βιβλίων?? Η μήπως θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για κάτι που δεν θα υπάρχει?
Προσωπικά βλέπω οτι κάνουν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης μονόδρομο και για να το καταφέρουν ακυρώνουν σιγά σιγά κάθε αγαθό που είχαμε μέχρι σήμερα.Γιατι πώς θα αντικατασταθούν μεθαύριο τα κατεστραμένα πλεον, βιβλία? - τα οποία κακά τα ψέματα δεν αντέχουν και πολύ.Με την τωρινή πρόφαση της ''ανακ'υκλωσης'' και κλείνοντας τον Οργανισμό εκδόσεως διδακτικών βιβλίων (ΟΕΔΒ) ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει το σχολείο -ή ο δήμος για τα σχολεία του - νέα βιβλία είναι να βρεί ''σπόνσορα'' ιδιώτη ή τα παιδιά να πληρώνουν τα ίδια για τα βιβλία τους.Και επαναλαμβάνω τα βιβλία είναι ΗΔΗ πληρωμένα απ'όλους μας.
Την άποψη μου δεν θα την αναλύσω ξανά, εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως τόσες σελίδες ασχολούμαστε για κάτι τόσο αυτονόητο όσο και ανούσιο. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει κάποιος που αρνείται να δώσει τα παλιά του βιβλία για ανακύκλωση ή απείραχτα βιβλία για επαναχρησημοποίηση (μην αρχίσετε να λέτε για το βιβλίο των μαθηματικών σας, προφανώς κανένας δεν θα σας το ζητήσει υποχρεωτικά).
Μερικές σκέψεις μόνο για το παραπάνω μήνυμα:
Αρχικά, αν και θα φανώ γραφικός , επισημαίνω πως σαν χώρα είμαστε πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή, οπότε η άποψη ότι τα βιβλία τα έχουμε χρυσοπληρώσει φαντάζει λίγο οξύμωρη. Προφανώς το γεγονός αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις απλώς αποτελεί μια ακόμα διάσταση που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας
Επίσης, θα συμφωνήσω πως τα βιβλία δεν είναι ΤΣΑΜΠΑ, όμως δεν θα έλεγα πως είναι πληρωμένα, πιστεύω σωστότερο θα ήταν σωστό να λέγαμε πως είναι εν μέρη δανεικά. Απο την στιγμή λοιπόν πως τα το δημοσιονομικό ισοζύγιο, όπως όλοι γνωρίζουμε-μας έχουν πάρει τα αυτιά, είναι ελλειματικό, δηλαδή, πολύ απλά, ξοδεύουμε περισσότερα απο αυτά που εισπράττουμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρως ανταποδοτική φορολογία. Έτσι ακόμα και αν μηδενιστούν (θεωρητικά) τα έξοδα για τα βιβλία δεν μπορούμε να απαιτούμε αυτόματη μείωση της φορολογίας,στην καλύτερη περίπτωση θα μειωθεί κάποιο δεκαδικό ψηφίο,νιοστής τάξης, απο το έλλειμμα. Πάλι λοιπόν θα ξοδεύουμε περισσότερα απο αυτά που εισπράττουμε.
Gate4
Επιφανές μέλος

αν γεινει τελικα ποτε θα μας το πουν????του χρονου??

Pantelis_P
Νεοφερμένο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

spinalgr1990
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.