Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Δεν μπορείς εσύ να καθορίζεις στους άλλους τι θα κάνουν, γιατί απλά δεν θες.
Γιώργο, από τη στιγμή που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ για να δώσεις τα χρήματα για να έχεις τα βιβλία, γιατί να τα δώσεις;
Στην τάξη μου φέτος, πολλοί δεν έδωσαν τα 15 ευρώ που ζητούσε η αγγλικού για να αγοράσουμε βιβλίο αγγλικών. Βέβαια, αυτά που λέω είναι παράλογα και δε συμβαίνουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ε βέβαια, όταν βγαίνεις δύο φορές την εβδομάδα για καφέ (3-5€ ο καφές), βγαίνεις και για ποτό (άλλα 5€), πας για ψώνια (20-30€ για τους άντρες, 200€++ για τις κοπέλες), έχεις το τελευταίο iPod και κινητό με 3G και webcam και έχεις πάρει και ένα laptop ή netbook για να surfάρεις με τις ώρες στο facebook ... πού να σου περισσέψουν 17€ για βιβλία.Έλα τώρα... δεν περισσεύουν σε όλους 17 ευρώ.
Για μαζευτείτε λίγο βρε wanna-be Νίκοι Ξανθόπουλοι που ξαφνικά θυμηθήκατε ότι είστε φτωχοί κι απένταροι.
Και μόνο που έχετε λεφτά για να έχετε δικό σας Η/Υ και να μπαίνετε και στο Internet και γράφετε "δεν έχουμε να πληρώσουμε τα βιβλία μας" θα έπρεπε να ντρέπεστε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Απλως λεω πως στις οικογενειες που δεν τους περισσευουν 17 ευρω δεν πανε σχολειο τα παιδια καν.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Δεν είναι τα βιβλία σου ένας σοβαρός λόγος για να δώσεις 17€; Δεν είναι η γνώση ένας σοβαρός λόγος;το θέμα δεν είναι αν είναι πολλά ή λίγα τα 17€ αλλά ο λόγος που πρέπει να τα δώσω.
Εδώ τα σκορπάτε σε τόσες μπούρδες, στα βιβλία κολλάτε.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν είναι τα βιβλία σου ένας σοβαρός λόγος για να δώσεις 17€; Δεν είναι η γνώση ένας σοβαρός λόγος;
Ξεκόλλα, εγώ λέω ότι εφόσον υπάρχει φορολογία γιατί πρέπει να πληρώνω κάτι που θα έπρεπε να μου παρέχεται δωρεάν. Με αυτήν την λογική ας πληρώνουμε δίδακτρα και στα σχολεία, σωστά?σου αρέσει αυτό?δεν νομίζω.Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που το κράτος πρέπει να τα παρέχει δωρεάν εφόσον φορολογεί τους πολίτες.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Δεν είναι τα βιβλία σου ένας σοβαρός λόγος για να δώσεις 17€; Δεν είναι η γνώση ένας σοβαρός λόγος;
άλλο σου λέει, υποτίθεται πως τα έχεις ήδη πληρώσει μέσω της φορολογίας
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

Siritoss
Νεοφερμένο μέλος

Και, επίσης, λέει ότι θα μοιραστούν στους μαθητές εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.(αλλά στην Ελλάδα είμαστε μπορεί να μην το τηρήσουν αυτό). Οπότε βιβλία με σημειώσεις, που έχουν ψιλοδιαλυθεί από τη χρήση δεν χρειάζεται να μπείτε στον κόπο να τα επιστρέψετε, τα υπόλοιπα, όμως, γιατί όχι;(αλλά στην Ελλάδα είμαστε μπορεί να μην το τηρήσουν αυτό).
Johnny15
Επιφανές μέλος

Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημά σας με εμάς που δεν θέλουμε να τα επιστρέψουμε. Μια χαρά μου βάλατε (-5) αλλά κανένας πλην ενός δεν μου εξήγησε που είχε αντίρρηση.
Nα σου κάνω μια ερώτηση. Τα βιβλία από την χρονιά που πέρασαν, θα τα χρησιμοποιήσεις? Απ'όλες τις προηγούμενες χρονιές τα χρησιμοποιείς? Όλα? Σαπίζουν στην αποθήκη(όπως ένας μεγάλος αριθμός δικών μου βιβλίων) ή είναι στην ανακύκλωση? Αν τα χρησιμοποιείς(πραγματικά όμως) πάω πάσο,γούστο σου καπέλο σου. Αν όχι ειλικρινά δεν βλέπω που κολλάς και δεν θες να τα δώσεις.
Johnny15
Επιφανές μέλος

Nα σου κάνω μια ερώτηση. Τα βιβλία από την χρονιά που πέρασαν, θα τα χρησιμοποιήσεις? Απ'όλες τις προηγούμενες χρονιές τα χρησιμοποιείς? Όλα? Σαπίζουν στην αποθήκη(όπως ένας μεγάλος αριθμός δικών μου βιβλίων) ή είναι στην ανακύκλωση? Αν τα χρησιμοποιείς(πραγματικά όμως) πάω πάσο,γούστο σου καπέλο σου. Αν όχι ειλικρινά δεν βλέπω που κολλάς και δεν θες να τα δώσεις.
Ανακύκλωση πάνε. Τουλάχιστον προτιμάω τα επόμενα παιδιά να πάρουν καινούρια βιβλία και όχι τα δικά μου σημειωμένα.
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί θα πάθουν τίποτα? Θα πάθεις τίποτα αν πάρεις ένα βιβλίο με 3 σημειώσεις μέσα? Στο λέω εγώ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πάθεις. Και στο κάτω κάτω τι πια δεν μπορούμε να διαβάσουμε από ένα σημειωμένο βιβλίο? Αυτό είναι πρόβλημα!Ανακύκλωση πάνε. Τουλάχιστον προτιμάω τα επόμενα παιδιά να πάρουν καινούρια βιβλία και όχι τα δικά μου σημειωμένα.

Johnny15
Επιφανές μέλος

Γιατί θα πάθουν τίποτα? Θα πάθεις τίποτα αν πάρεις ένα βιβλίο με 3 σημειώσεις μέσα? Στο λέω εγώ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πάθεις. Και στο κάτω κάτω τι πια δεν μπορούμε να διαβάσουμε από ένα σημειωμένο βιβλίο? Αυτό είναι πρόβλημα!![]()
Είναι ηθικό το πρόβλημα. Θεωρώ γυφτιά και όχι τρόπο εξοικονόμησης αυτό που κάνει το υπουργείο. Υπάρχουν πολλοί και πιο ουσιαστικοί τρόποι για την ανάπτυξη της οικονομίας από το να δώσω και κάποιον ένα μεταχειρισμένο βιβλίο. Αλλά εμείς ότι μας ταΐζουν! Μας λένε πόσο θα εξοικονομήσουν αλλά δεν μας λένε αν θα υπάρξει κάποιο ουσιαστικό κέρδος. Θα σου πω εγώ. Δεν θα υπάρξει. Η παιδεία μάρανε το υπουργείο... θα δεις που του χρόνου πολλοί θα μείνουν χωρίς βιβλία. Γιατί το υπουργείο γουστάρει μεταχειρισμένα. Αλλά εμείς αντί να απαιτήσουμε το λογικό, πάμε με τα νερά τους.
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί το θεωρείς γυφτιά? Δεν αρμόζει αυτή η λέξη στην προκειμένη περίπτωσηΕίναι ηθικό το πρόβλημα. Θεωρώ γυφτιά και όχι τρόπο εξοικονόμησης αυτό που κάνει το υπουργείο. Υπάρχουν πολλοί και πιο ουσιαστικοί τρόποι για την ανάπτυξη της οικονομίας από το να δώσω και κάποιον ένα μεταχειρισμένο βιβλίο. Αλλά εμείς ότι μας ταΐζουν! Μας λένε πόσο θα εξοικονομήσουν αλλά δεν μας λένε αν θα υπάρξει κάποιο ουσιαστικό κέρδος. Θα σου πω εγώ. Δεν θα υπάρξει. Η παιδεία μάρανε το υπουργείο... θα δεις που του χρόνου πολλοί θα μείνουν χωρίς βιβλία. Γιατί το υπουργείο γουστάρει μεταχειρισμένα. Αλλά εμείς αντί να απαιτήσουμε το λογικό, πάμε με τα νερά τους.
![]()

Johnny15
Επιφανές μέλος

Γιατί το θεωρείς γυφτιά? Δεν αρμόζει αυτή η λέξη στην προκειμένη περίπτωσηΔηλαδή εσύ απ'ότι κατάλαβα δεν θέλεις να τα δώσεις για να πας κόντρα στις αποφάσεις του Υπουργείου που σου φαίνονται ηλίθιες. Ναι έχει λογική. Απ'την άλλη όμως αφού θα γίνει που θα γίνει, τουλάχιστον ας το κάνουμε όλοι.
Δεν μπορώ να το κάνω γιατί έχω σημειώσεις/σκισίματα σε όλα.
Ας ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν θα θεωρούσα ποτέ γυφτιά να δώσω σε κάποιον ένα βιβλίο το οποίο του χρειάζεται. Είτε είναι βοήθημα είτε οτιδήποτε. Γιατί πολύ απλά αυτό κοστίζει. Ωστόσο όταν το υπουργείο κάνει νάζια εγώ δεν πρόκειται να το επιδοκιμάσω. Αν μου μείνει κάποιο βιβλίο του χρόνου και ένας μαθητής μείνει χωρίς βιβλίο από τα νάζια του υπουργείου εγώ ναι, θα του το δώσω. Γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει εναλλακτική. Το υπουργείο ουσιαστικά μας προετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια λέγοντας: "ξεχάστε τα βιβλία. Ή θα αγοράζετε ή θα παίρνετε τα παλιά". Εγώ σε αυτό πάω κόντρα.
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλήθεια? Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.. Ακόμα και έτσι να έχει όμως προτιμάω να μην έχω βιβλία παρά να μην έχω να φάω. Εσύ?Δεν μπορώ να το κάνω γιατί έχω σημειώσεις/σκισίματα σε όλα.
Ας ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν θα θεωρούσα ποτέ γυφτιά να δώσω σε κάποιον ένα βιβλίο το οποίο του χρειάζεται. Είτε είναι βοήθημα είτε οτιδήποτε. Γιατί πολύ απλά αυτό κοστίζει. Ωστόσο όταν το υπουργείο κάνει νάζια εγώ δεν πρόκειται να το επιδοκιμάσω. Αν μου μείνει κάποιο βιβλίο του χρόνου και ένας μαθητής μείνει χωρίς βιβλίο από τα νάζια του υπουργείου εγώ ναι, θα του το δώσω. Γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει εναλλακτική. Το υπουργείο ουσιαστικά μας προετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια λέγοντας: "ξεχάστε τα βιβλία. Ή θα αγοράζετε ή θα παίρνετε τα παλιά". Εγώ σε αυτό πάω κόντρα.
Johnny15
Επιφανές μέλος

Αλήθεια? Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.. Ακόμα και έτσι να έχει όμως προτιμάω να μην έχω βιβλία παρά να μην έχω να φάω. Εσύ?
Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα πως κατέλειξες στο φαγητό και πως το συγκρίνεις με τα βιβλία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.