Μπορώ όμως ενώ είμαι εγγεγραμμένος σε σχολή να πάω και να φοιτω σε ιεκ και μετά με το καλό μπορώ να δώσω κατατακτήριες ενώ είμαι ήδη σε ΑΕΙ;
Φυσικα και μπορεις.
Οταν θα γραφτεις στη σχολη σου φετος, θα ζητησεις την ιδια στιγμη αναστολη φοιτησης για 2 χρονια, οποτε δε θα θεωρεισαι φοιτητης γι αυτο το διαστημα κ ετσι θα γραφτεις μετα και στο ΙΕΚ ωστε να φοιτησεις αυτο που θες. Οι κατατακτηριες αλλα και οι πανελληνιες, δεν εχουν καμμια σχεση με το αν εισαι ή οχι γραμμενος καπου ή φοιτητης κλπ, όποτε θες δινεις κ αν περασεις καπου, κανεις μετα διαγραφη απ το ΙΕΚ ή το ΑΕΙ που εισαι ηδη γραμμενος, διαφορετικα αν δε θες να πας στη νεα σχολη, απλα συνεχιζεις στην παλια.
Για να σου δωσω ενα παραδειγμα, εγω προπερσι οταν εδωσα πανελληνιες και περασα στο ICSD, εκανα αναστολη σπουδων κατευθειαν και μετα συνεχισα το ΕΠΑΛ, μιας και ειχα τελειωσει τη Β' ταξη Μηχανολογων τοτε και ειπα να συνεχισω και στη Γ' μιας και το ξεκινησα.
Μη την αφησεις τη σχολη στη Αργοστολι, δεν εχεις να χασεις τιποτα, κανε αναστολη και ασ τη να υπαρχει, διαφορετικα θα τη χασεις τη θεση. Που ξερεις, μπορει του χρονου να αλλαξουν οι αντιστοιχιες των σχολων και να μπορεις να παρεις καμμια μετεγγραφη για αλλου.
Επισης κ εγω θα προτεινα να κανεις 10%. Η σχολη που θες στη Σπαρτη, δεν εχει μεγαλη ζητηση, σκεψου οτι φετος η βαση της με 10% ηταν 8724 για οσους εκαναν πρωτη φορα και στη δευτερη οι θεσεις εμειναν κενες, ειχε δηλαδη 7 θεσεις και μονο ενας εκανε, οποτε οπως πολυ σωστα λεει και ο φιλος μου ο Γιαννης, αν οχι του χρονου, το 2025 θα μπεις κατα 99%.
Αν κ εγω τσουρουφλιστηκα με το 10%, λογω του οτι στοχευα σε σχολες ΗΜΜΥ και ηταν οριακα εκει τα πραγματα, στην προκειμενη περιπτωση πιστευω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το μερος σου, οποτε απ τη στιγμη που αν θυμαμαι καλα εχεις γυρω στα 12600 απ οτι μου χες πει, εγω στη θεση σου δε θα εμπαινα στη διαδικασια να δωσω πανελληνιες ξανα. Δε θελω να σε επιρρεασω βεβαια, αυτο ειναι δικη σου αποφαση.
Η σκεψη σου για το ΙΕΚ ειναι καλη, αν δε θες να παει χαμενος ο χρονος αυτος, αλλα θα μπορουσες επισης αντι για το ΙΕΚ, να κατσεις να χαλαρωσεις μια χρονια, να διαβασεις μαθηματικα, φυσικη κλπ για προετοιμασια για τη σχολη στη Σπαρτη και γιατι οχι, να βρεις μια δουλεια part time για να μαζεψεις κανα φραγκο για τη σχολη.
Σχετικα με τις κατατακτηριες απ το ΙΕΚ, θα πρεπει και η σχολη να δεχεται αποφοιτους ΙΕΚ ομως, το χεις ψαξει αν η Σπαρτη δεχεται? Επισης να ξερεις οτι θα ειναι πολυ πιο δυσκολα απ τις πανελληνιες, γιατι οπως σου ειπαν τα παιδια, δινεις μαθηματα πανεπιστημιου. Καλο ειναι βεβαια να υπαρχει και αυτη η εναλλακτικη, οποτε αν ακολουθησεις το δρομο του ΙΕΚ, θα υπαρχει κ αυτο σαν τελευταια λυση. Βεβαια απ οτι θυμαμαι, πιστοποιηση εδιναν καπου στη μεση της χρονιας παλιοτερα, οποτε ισως να την παρεις αρκετα αργοτερα απ οταν τελειωσεις το ΙΕΚ (κανα εξαμηνο μετα). Μπορει αν βασιστεις σε αυτο, να χασεις 3 χρονια αντι για 2 που υπολογιζεις, αλλα ισως να εχουν αλλαξει τα πραγματα απο οταν εδωσα εγω, οποτε θελει λιγο ψαξιμο κ αυτο.
Οπως και να χει, μην απογοητευεσαι παντως, απλα κανε υπομονη και οτι ειναι γραφτο να γινει θα γινει!