Εγω φετος περασα μηχανολογων και ειμαι στο απθ. Κανω και γω λογισμο, γραμμικη αλγεβρα, φυσικη κλπ. Εχετε καποιο υλικο που θα μπορουσε να βοηθησει ή καποιο καλο σαιτ ή καναλι στο youtube με καλες και χρησιμες πληροφοριες. Μεχρι τωρα βλεπω διαφορα σκορπια πραγματα. Οποτε οσοι ξερετε κατι κλπ στειλτε

Η Ελληνική βιβλιογραφία, αν και πολυπληθής, υστερεί κατά πολύ έναντι της ξενόγλωσσης (και δη, της αγγλικής) γιατί επικεντρώνεται πιο πολύ σε θεωρητικά ζητήματα και θεωρήματα παρά σε πρακτική επίλυση θεμάτων/ασκήσεων.
Εντούτοις τα
καλύτερα entry-level συγγράμματα για το πρώτο έτος κάθε θετικής σχολής είναι
τζάμπα και γραμμένα από τους τοπ καθηγητές στο είδος τους: η βιβλιοθήκη openstax. Δωρεάν pdf από ολόκληρα βιβλία που οι ίδιοι οι συγγραφείς τους ανοίγουν ελεύθερα σε όλους για να καταπολεμήσουν ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ, αυτό της επί-πληρωμή παρακολούθησης μαθημάτων.
Προτείνω
ανεπιφύλακτα για αρχή τα εξής
- College Algebra, που είναι ουσιαστικά μια εισαγωγή στο πανεπιστημιακό σύστημα μαθηματικών και τα πιάνει όλα εξ'αρχής.
- Calculus I, αυτό που εσύ λες απλά Λογισμό.
Από τα παραπάνω εγώ προσωπικά ξανάπιασα μαθήματα που τα διδάχθηκα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και εντρίφησα με πολλά και σωστά πράγματα. Ειδικά ένα πιο μετά βιβλίο, το
Calculus III μου έμαθε πολυμεταβλητή ολοκληρωτική ανάλυση εκ του μηδενός.
Αν ξανάρχιζα το ταξίδι μου στα μαθηματικά, θα έπιανα αυτά τα δύο πιο πάνω να ξέρεις.
Γενικότερα η όλη ιστορία με το OpenStax αξίζει πολύ παραπάνω σημασία από όσο παίρνει, γιατί είναι εντελώς ελεύθερα βιβλία που έχουν γραφτεί από κορυφαίους παγκόσμια στο είδος τους.
Μήνυμα προς mod: Δεν κάνω διαφήμιση, δεν παίρνω λεφτά από το Openstax --άλλωστε open-source είναι--.