αν και μικρος,τα ειπες ωραια.
Επειδή έτυχε να διαβάσω το μήνυμά σου, περι χλευασμού για όσους πιστευουν σε μικροαστικές βλακείες που εσύ τις ταυτίζεις με τα θαύματα, έχω να σου πω, ότι εγώ ως Δέσποινα, μπορω να πιστεύω σε ότι γουστάρω. Έχω επιλέξει να πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού,και επειδή τα θαύματα αποτελούν μέρος της χριστιανικής διδασκαλίας, έχω επιλέξει να πιστεύω και σε αυτά...Και κάποια έχουν συμβεί, γιατί θαύματα στη σύγχρονη εποχή έχουν πράγματι συμβεί, και όποιος θέλει, τα ερμηνεύει όπως θέλει. Εγώ τα θαύματα τα ερμηνευω ως εργο του Θεού... Εσύ τα ερμηνεύεις ως μικροαστικές βλακείες. Πρόβλημά σου. Είναι κάτι υποκειμενικό. Εγω μικροαστικές βλακειες θεωρώ τις δεισιδαιμονίες.
Δε μπορείς να με κρίνεις όμως απο αυτό και έμμεσα να με αποκαλείς χαζή γιατί δε με ξέρεις, οκ?
οι νομοι της φυσης διερευνηθηκαν απο ατομα που δεν συμβιβαστηκαν με την εξηγηση της εκαστοτε θεολογιας (ειτε ειναι 12θεο ειτε ειναι χριστιανισμος), αλλα με υποθεσεις, θεωρειες και πειραματα, εβγαλαν καποια συμπερασματα για τη "λειτουργια". η φυση δεν εχει νομους, εμεις τους δημιουργουμε για να μπορεσουμε να κατανοησουμε και να εξηγησουμε τα φαινομενα.
Προσπαθώ να πω, ότι η επιστήμη συμπορεύεται με τη θεολογία, δεν αντιτίθεται σε αυτή. Όποιες πεποιθήσεις και αν είχαν τα άτομα που ασχολήθηκαν, με τα συμπεράσματά τους, κατέδειξαν το μεγαλείο του δημιουργού (είπα, για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει πράγματι), σύμφωνα με τη θεολογία.
το πιστευε, και μη ερευνα ιστορικα ισχυε η εκκλησια το ηθελε και το επιδιωκε. ενας λαος αμορφωτος δημαγωγείται ευκολα
Εντάξει, τότε γιατί οι Άγιοι Ανάργυροι , ή ο Λουκάς ξέρω 'γω ήτανε γιατροί? Αν ήταν έτσι, θα έμενα άπραγοι, να ασχολούνται μόνο με τη θεολογία και τον "καλό Θεούλη". Γιατί οι τρεις ιεράρχες προωθούσαν την παιδεία ανάμεσα στους φτωχούς?
Μην "απολυτοποιείτε" καταστάσεις...
η πιστη που αναφερεις εσυ ερχεται σε αντιδιαστολη με την ερευνα και την λογικη. το να πιστευεις κατι επειδη ετσι εμαθες δεν νομιζω σε καμια περιπτωση να αποτελει απορροια λογικης σκεψης. επομενως, μπορω να πω οτι δεν ισχυει αυτο που ειπες αρχικα
Εγώ έτσι πιστεύω. Δεν είναι επειδή έτσι τό έμαθα,΄το έχω ψάξει λίγο. Ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο, δίδαξε κλπ, κάποια σημεία της διδασκαλίας του είναι πολύ πιο λογικά απ'ότι του ινδουισμού, ή του βουδισμού, καθως και του προτεσταντισμού.
Κι αν ο άνθρωπος με τη λογική του αποδέχεται το υπερφυσικό? Αν όσο κι αν το ψάξει δε μπορεί να βρει λύση γιατί η έννοια που διερευνά είναι ακατάληπτη?
Και πάλι τη λογική του χρησιμοποιεί. βασικά λέω κάτι για αυτό στο ποστ μου (λανθασμενα) μου διέγραψαν, αλλά βαριέμαι να το ξαναλέω.
Πόσες φορές έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση, αλήθεια?...:emm: