μην έχοντας τι άλλο να κάνω τέτοια ώρα-τέτοια μέρα κουτούλησα πάνω στο θέμα και διάβασα και όλα τα μηνύματα και θα πω και γω την ριμάδα την γνώμη μου γιατί παρατηρώ μία σύγχηση στο όλο σκηνικό...
Α)πρώτον και κύριον πρέπει να δώσουμε τον ορισμό της μαγείας για να δούμε αν υπάρχει αυτό ή να τοποθετειθούμε συγκεκριμένα και να εκφραστούν οι απορίες και οι ενστάσεις μας,για να προχωρήσει η συζήτηση.
Β)αν υποθέσουμε ότι η μαγεία υπάρχει και είναι "όπλο" των σατανιστών ή οπαδών άλλων παγανστικών θρησκειών τότε πρέπει να αυτομάτως να δεχτούμε ότι υπάρχει και μέσα στις επίσημες θρησκείες ανά τον κόσμο και ανά την ιστορία,παραλληλίζοντας τα ξόρκια με τις προσευχές,τις σπονδές με τις προσφορές των ζώων-κρασιού-νερού-λαδιού-σπόρων,τα διάφορα κεριά και αρωματικά('ισως τις περισσότερες φορές)παραισθησιογόνα φυτά που καίνε με το άναμα του κεριού και το θυμιατό των ιερέων.
με το παραπάνο θέλω να πω ότι τα πάντα έχουν δύο όψεις,συνεπώς αν υπάρχει θα είναι στην ευχέρεια του καθενός η διαχείρισή της.
Γ)μέχρι τώρα εχει αποδειχθεί ότι τα περισσότερα ανεξήγητα φαινόμενα που είχαν απασχολήσει τους ανθρώπους από την ιστορική ακόμα εποχή έχουν εξηγηθεί με βάση την επιστήμη,δημιουργώντας όμως νέα ερωτήματα που πιθανόν θα απαντηθούν μετά από 100-200 χρόνια.
άρα τι μπορεί να μας πείσει για το τι όντως είναι μαγεία και όχι μία γνώση που δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο?
για παράδειγμα από την 1η-2α δημοτικού τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο τι είναι το ουράνιο τόξο ανατρέχοντας όμως στην ιστορία βλέπουμε ό,τι θεωρείτε ένα σπουδαίο επίτευγμα μάγων όπως και η έκληψη ηλίου.
Δ)ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι τον εκφράζει καλύτερα αρκεί να το έχει ψάξει ενδελεχώς κυρίως από εξωτερικές πηγές και όχι από τις επίσημες σχετικές με το θέμα ούτως ώστε να είναι σε θέση να ξέρει ακριβώς με το τι πρόκειται και όχι να το ακολουθεί γιατί φαίνεται λαμπερό-ψαγμένο-cool-γαμάτο-δεν ξέρετε εσείς εγώ ξέρω-κλπ-κλπ είτε πρόκειτε για την θύρα7 είτε για την μασονία είτε για το βασίλειο της CANDY CANDY ΚΑΙ ΤΩΝ POKEMON
(δεν αναφέρομε μόνο στο θέμα μαγεία με το παραπάνω αλλά σε όλα αυτά που θέλουν να μας εντάξουν κάπου για την ικανοποίηση της φιλοδοξίας τους...)
Ε)πραγματικά χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν πόσο μάλλον ένα μικρό κορίτσι αλλά σε δύο μέρες ούτε μακαρόνια δεν μαθαίνεις να βράζεις σωστά,όσο φιλότιμη και φιλομαθής να ήσουν και όσο μεταδοτικός να ήταν ο συνομιλητής σου πόσα πια θα μπορούσες να έχεις μάθει και πόσα από αυτά να τα έχεις καταλάβει στην ουσία τους????
Υ.Γ (λίγο άσχετο βέβαια!) αν θεωρήσουμε ότι ο διάβολος-σατανάς εωσφόρος-ή όπως αλιώς θέλετε ήταν ένας άγγελος που εξέπεσε κατ'αντιστοιχία δεν πρέπει να υπάρχει και το κακό μέσα στο "επίσημο" καλό?
Υ.Γ.2 ανο σατανισμός είναι το αντίθετο από αυτό που πρεσβέυει γενικότερα ο χριστιανισμός (ανεξαρτήτος δόγματος) τότε οι σατανιστές αυτομάτως δεν περνιούντε ως άτομα εν δυνάμει εγκληματίες με παραβατικές συμπεριφορές???
(2 ειλικρινείς απορίες,μάλλον ρητορικές...)
(ναι μου αρέσουν οι παρενθέσεις

!!!)