!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

Mόνο;Αρχική Δημοσίευση από ;ςερτυθιοπ2:ναι 17 εκατοστών![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος

Mόνο;![]()
Ακουσε η βαλια για αγγουρια και ετρεξε να δει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στη δευτέρα ήμαστε λίγα άτομα , το πρόγραμμα το είχε αναλάβει μια πολύ καλή φιλόλογος , και μας θεωρούσε μικρά και ψιλοντρεπόταν νομίζω . Κάναμε άλλα πράγματα π.χ γνωρίζω τον εαυτό μου , τις προτιμήσεις μου κλπ .
Στη τρίτη είχαμε έναν κοινωνιολόγο , η συμμετοχή ήταν και μεγαλύτερη .
Εκεί συζητούσαμε πολύ ανοιχτά .λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους ( και με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε) . Λύναμε απορίες και αναλύσαμε το σεξ απο βιολογική και απο ψυχολογική άποψη.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά τους να έρθουν στο πρόγραμμα.Δεν κάναμε κάτι κακό.Το σεξ δεν είναι πια θέμα taboo και είναι απαραίτητο να είναι ο καθένας ενημερωμένος. Νομίζω πάντως ότι όποιος ήταν στο πρόγραμμα κάτι περισσότερο κέρδισε απο τους άλλους .
Φέτος στο λύκειο ανέλαβε μια θεολόγος το πρόγραμμα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν το παρακολούθησα , αν και άλλοι μου είπαν οτι μάλλον κ εκείνη ψιλοντρεπόταν..
Crookshanks
Διάσημο μέλος

Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ε βέβαια, όλοι ψιλοντρέπονται, κι εγώ να ήμουνα θα ψιλοντρεπόμουνα![]()
Ο κοινωνιολόγος πάντως δεν ντρεπόταν ! Έκανε και χιούμορ ! Γι' αυτο αισθανόταν όλοι άνετα!

guess
Δραστήριο μέλος

mitsaras7
Νεοφερμένο μέλος

Orestes
Δραστήριο μέλος

Η εκπαίδευση σε ομαδικό περιβάλλον οδηγεί όχι μόνο στη γνώση, αλλά και στην αποβολή των διάφορων χαζών taboo περί του θέματος.
Θα μάθει ο έφηβος να συζητάει άνετα και χωρίς παιδιαρίσματα για το σεξ, αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει το οικογενειακό περιβάλλον.
Εδώ φταίνε οι γονείς φίλε μου...Με τους δικούς συζητάμε τα πάντα οπώς και πρέπει να γίνεται..Ίσως η πλειοψηφία να είναι υπερβολικά πουριτανοί και να μήν συζητούν τέτοια θέματα στο σπίτι.Και στο κάτω κάτω τον δάσκαλο σου πρέπει να τον ντρέπεσαι περισσότερο απο τον πατέρα σου... :iagree:
tolisman
Δραστήριο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Εμ αφού δεν γίνεται σωστή δουλειά στο σπίτι, ας γίνει στο σχολείο. Έτσι όταν έρθει η σειρά μας να γίνουμε γονείς θα είναι πολυ πιο πιθανό να μιλήσουμε οι ίδιοι στα παιδιά μας.Εδώ φταίνε οι γονείς φίλε μου...Με τους δικούς συζητάμε τα πάντα οπώς και πρέπει να γίνεται..Ίσως η πλειοψηφία να είναι υπερβολικά πουριτανοί και να μήν συζητούν τέτοια θέματα στο σπίτι.Και στο κάτω κάτω τον δάσκαλο σου πρέπει να τον ντρέπεσαι περισσότερο απο τον πατέρα σου... :iagree:
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Εδώ φταίνε οι γονείς φίλε μου...Με τους δικούς συζητάμε τα πάντα οπώς και πρέπει να γίνεται..Ίσως η πλειοψηφία να είναι υπερβολικά πουριτανοί και να μήν συζητούν τέτοια θέματα στο σπίτι.Και στο κάτω κάτω τον δάσκαλο σου πρέπει να τον ντρέπεσαι περισσότερο απο τον πατέρα σου... :iagree:
Πολλοί γονείς όμως είναι αμόρφωτοι και είτε δεν ξέρουν, είτε δε θεωρούν αναγκαίο, να προσεγγίσουν τα παιδιά σε αυτό το θέμα. Για αυτό υπάρχει και το σχολείο άλλωστε

Rafa Nadal
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Κάτι λέγανε ότι θα το εισάγουν στα σχολεία αυτό το μάθημα αλλά απ' ότι φαίνεται το έχουν βάλει στην άκρη. :what:
Πιστεύω πως αναγκαίο το μάθημα της σεξολογίας στα σχολεία από το γυμνάσιο και ύστερα.
Θα ωφεληθούν πολύ τα παιδιά από αυτό, όχι μόνο από άποψης γνώσεων που σίγουρα θα τους χρειαστούν αργότερα αλλά και από πλευράς αντίληψης για το σεξ.
Ίσως εξαλειφθεί αυτή η αντίληψη που έχουν πολλά παιδιά για το σεξ (αστείο, ντροπή) αλλά και να γίνουν πιο ώριμα στις μεταξύ τους σεξουαλικές σχέσεις. :iagree:
-petros
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...πολλά παιδιά θεωρούν το σεξ ντροπή κ αντιδρούν αρνητικά...πιστεύω ότι αυτό το μάθημα είναι απαραίτητο στο σχολείο...είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδια να συζητανε τα παιδια γύρω απο τα θεματα που θεωρουνται ταμπου...το σεξ κατα την απψη μου ειναι η ωραιοτερη απολαυση που μπορει να γευτει ο ανθρωπος κ τον εξυψωνει σαν ον...είναι κάτι στο οποιο τοσο η αποψη των καθηγητων οσο κ των γονιων μας είναι απαραιτητη για να μην υπαρξουν ασχημα αποτελεσματα οπως εγκυμοσυνη, αφροδισια νοσηματα...μεσα απο το μαθημα αυτο θα μαθαιναμε περισσοτερα πραγματα θεωριτικα ωστε πρακτικα να ημασταν πιο σιγουροι κ να μαθαιναμε ευκολοτερα περισσοτερα πραγματα πρακτικα...θα μας βοηθουσε να ξεπερασουμε ενδοιασμους κ αποριες μας κ θα μας εδινε την ευκαιρια να εμπιστευομαστε περισσοτερο ανθρωπους εμπειροτερους σε πολλα ζητηματα...συνεπως το θεωρω απαραιτητο...
fabulous
Δραστήριο μέλος

ΈτσιΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου...πολλά παιδιά θεωρούν το σεξ ντροπή κ αντιδρούν αρνητικά...πιστεύω ότι αυτό το μάθημα είναι απαραίτητο στο σχολείο...είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδια να συζητανε τα παιδια γύρω απο τα θεματα που θεωρουνται ταμπου...το σεξ κατα την απψη μου ειναι η ωραιοτερη απολαυση που μπορει να γευτει ο ανθρωπος κ τον εξυψωνει σαν ον...είναι κάτι στο οποιο τοσο η αποψη των καθηγητων οσο κ των γονιων μας είναι απαραιτητη για να μην υπαρξουν ασχημα αποτελεσματα οπως εγκυμοσυνη, αφροδισια νοσηματα...μεσα απο το μαθημα αυτο θα μαθαιναμε περισσοτερα πραγματα θεωριτικα ωστε πρακτικα να ημασταν πιο σιγουροι κ να μαθαιναμε ευκολοτερα περισσοτερα πραγματα πρακτικα...θα μας βοηθουσε να ξεπερασουμε ενδοιασμους κ αποριες μας κ θα μας εδινε την ευκαιρια να εμπιστευομαστε περισσοτερο ανθρωπους εμπειροτερους σε πολλα ζητηματα...συνεπως το θεωρω απαραιτητο...

Πρέπει να μπει, ώστε κάποια παιδιά που βλέπουν το σεξ ως κάτι αστείο ή γελοίο, να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται... Επειδή όμως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία μου (κυρίως αγόρια) είναι εντελώς ανώριμα, θα γινόταν της Π%πης μέσα στην τάξη απο τα γέλια και τα επιφωνήματα τους, αφού στη βιολογία είχα δώσει μια απάντηση σχετική με αυτό το θέμα που μας είχε ρωτήσει η καθηγήτρια και μετά με δούλευαν για δυό μέρες επειδή ήξερα να απαντήσω πως γίνονται τα όμοια δίδυμα... Έλεος δλδ.
01011001
Δραστήριο μέλος

Neuton
Νεοφερμένο μέλος

Ειδικά στην γερμανία η σεξολογία ειναι πρωτεύον μάθημα, και μετα ειναι τα μαθηματικά...
Το λέω αυτό επειδή έχω φίλους απο γερμανία και έρχονται καθε καλοκαίρι,και συζητάμε για την γερμανία και τον τρόπο ζωής εκεί,καθώς και ιστοριες απο το σχολείο κλπ.....
Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Orlando
Δραστήριο μέλος

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

καλά κάτσε πρώτα νανα διδαχθούν σωστά τα άλλα μαθήματα και βλέπουμε.
Στο σχολείο δε πας για να μάθεις μόνο. Σκοπός του είναι και να σε κάνει άνθρωπο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και γενικές γνώσεις.
fabulous
Δραστήριο μέλος

Έλεος. :ee::mpam:Όχι μόνο στην ηλικία σου, και μεγαλύτεροι![]()
-----------------------------------------
Έτσι :eyesup:Στο σχολείο δε πας για να μάθεις μόνο. Σκοπός του είναι και να σε κάνει άνθρωπο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και γενικές γνώσεις.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος

Όντως!καλά κάτσε πρώτα νανα διδαχθούν σωστά τα άλλα μαθήματα και βλέπουμε.
Έκτός από την φυσική, τα μαθηματικά..... όλα τα άλλα τα βλέπει περιττά το Υπουργείο Παιδείας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.