agent007
Νεοφερμένο μέλος

Τι να πώ τωρα εντάξει OK
Αμα υπάρχουν τετοια ατομα οκ ασ μπει σαν μαθημα ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος

Εγώ έχω γνωστό 20 χρονών που δεν ήξερε τι είναι το χάπι της επόμενης μέρας. Και δεν είναι λίγα τα άτομα που είναι ανενημέρωτα.
Το να λες οτι δεν είναι απαραίτητο ενώ τόσα 14-15χρονα πηδιούντα αβέρτα είναι τελείως παράλογο για μένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ebe
Νεοφερμένο μέλος

panp27
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μήπως επειδή τότε οι άνθρωποι ήταν πιο λογικοί? Ενώ τώτα σύμφωνα με τη λογική σας πρέπει να μάθουν στα παιδιά!!! πως να κάνουν sex!!! Έλεος! όλα τα προβλήματα τα λύσαμε και ήρθε ο καιρός το σχολείο να εκπαιδεύσει και σε αυτόν τον τομέα (τον σύφωνα με την λογική μου, ψυχαγωγικό...). Και μην κοιτάτε σε άλλες χώρες που έχουν καταντήσει ένα κανονικό μπου....λο! Το παιδί πρέπει να ενηλικιωθεί για να μπορέσει να καταλάβει το σκοπό και την έννοια της σεξουαλική ζωής. Δηλαδή ένας μαθητής που δεν έχει μάθει κάν τα βασικά (μαθηματικά, φυσική, ιστορία κτλ) χρειάζεται να μάθει και γι'αυτό? Αυτό θα το μάθει όταν η ηλικία του θα είναι τέτοια ώστε να ασχοληθεί... Μην το βλέπει εσύ από την πλευρά της "μαγκιάς" των κοριστιών και των αγοριών σήμερα που είναι "γραμμένα" από το σπίτι τους και από το σχολείο και γι'αυτό βρίσκουν το ενδιαφέρον τους σε αυτά και πλέον έχει γίνει μόδα... Βρε καθίστε μάθετε 1,2 πράγματα για να μην είστε γελοίοι αύριο όταν θα βγείτε στην κοινωνία και αυτά θα έρθουν στην ώρα τους... (Και μην ξανακούσω για συντηρητισμούς και τέτοιες αηδίες...αν έχετε καμοια σοβαρή θέση ελεύθερα μπορίτε να την πείτε)Μήπως γιατί ξεκινούσαν να κάνουν σεξ όταν ήθελαν να κάνουν οικογένεια και όχι καθαρά για λόγους απόλαυσης;
Έμαθες τι είναι το χάπι της επόμενης μέρας και πότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί;
Θα μπορούσα να κάνω πολλές ερωτήσεις ακόμα, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα.
-----------------------------------------
Πάλι καλά βρε παιδί μου που δεν μίλησες και για νηπιαγωγείο... Πάτε καλά.? Έχετε σκεφτεί πόση παθολογία (κοινωνική και όχι μόνο) κρύβεται πίσω από την "σεξομανία" που έχει γίνει πλέον μόδα όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά!!! ούτε καν εφήβους! Ξέρω η κοινωνία φταίει για όλο αυτό το μπου...λο που έχουμε καταντήσει αλλά δυστηχώς και σεις δεν βλέπω να πηγαίνετε πίσω...αν όχι στα δημοτικά αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ στα γυμνάσια!
Να μου πεις τόση προβολή τπυ σεξισμού και της σεξομανίας από τα ΜΜΕ πιάνει τελικά τόπο... και "θύματα"...
Anarki
Διάσημο μέλος

Είναι γεγονός οτι τα παιδιά στις μέρες κάνουν πιο νωρίς σεξ απο οτι παλιότερα, είναι αρκετά ανούσιο και ίσως ανέφικτο να προσπαθήσει κανείς να το αλλάξει αυτό. Είναι πολύ πιο χρήσιμο να γίνει προσπάθεια ώστε όσοι επιλέγουν να το κάνουν, να μην έχουν δυσάρεστες σωματικές συνέπειες απο αυτό.
Το οτι πρέπει το παιδί να ενηλικιωθεί κτλ, είναι μπούρδες imo.
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

Μήπως επειδή τότε οι άνθρωποι ήταν πιο λογικοί? Ενώ τώτα σύμφωνα με τη λογική σας πρέπει να μάθουν στα παιδιά!!! πως να κάνουν sex!!! Έλεος! όλα τα προβλήματα τα λύσαμε και ήρθε ο καιρός το σχολείο να εκπαιδεύσει και σε αυτόν τον τομέα (τον σύφωνα με την λογική μου, ψυχαγωγικό...). Και μην κοιτάτε σε άλλες χώρες που έχουν καταντήσει ένα κανονικό μπου....λο! Το παιδί πρέπει να ενηλικιωθεί για να μπορέσει να καταλάβει το σκοπό και την έννοια της σεξουαλική ζωής. Δηλαδή ένας μαθητής που δεν έχει μάθει κάν τα βασικά (μαθηματικά, φυσική, ιστορία κτλ) χρειάζεται να μάθει και γι'αυτό? Αυτό θα το μάθει όταν η ηλικία του θα είναι τέτοια ώστε να ασχοληθεί... Μην το βλέπει εσύ από την πλευρά της "μαγκιάς" των κοριστιών και των αγοριών σήμερα που είναι "γραμμένα" από το σπίτι τους και από το σχολείο και γι'αυτό βρίσκουν το ενδιαφέρον τους σε αυτά και πλέον έχει γίνει μόδα... Βρε καθίστε μάθετε 1,2 πράγματα για να μην είστε γελοίοι αύριο όταν θα βγείτε στην κοινωνία και αυτά θα έρθουν στην ώρα τους... (Και μην ξανακούσω για συντηρητισμούς και τέτοιες αηδίες...αν έχετε καμοια σοβαρή θέση ελεύθερα μπορίτε να την πείτε)
Πάλι καλά βρε παιδί μου που δεν μίλησες και για νηπιαγωγείο... Πάτε καλά.? Έχετε σκεφτεί πόση παθολογία (κοινωνική και όχι μόνο) κρύβεται πίσω από την "σεξομανία" που έχει γίνει πλέον μόδα όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά!!! ούτε καν εφήβους! Ξέρω η κοινωνία φταίει για όλο αυτό το μπου...λο που έχουμε καταντήσει αλλά δυστηχώς και σεις δεν βλέπω να πηγαίνετε πίσω...
Να μου πεις τόση προβολή τπυ σεξισμού και της σεξομανίας από τα ΜΜΕ πιάνει τελικά τόπο... και "θύματα"...
Ή εσύ είσαι υπερβολικά αισιόδοξος ή απλά ανενημέρωτος.
Στην εποχή μας,βάσει στατιστικών,η σεξουαλική επαφή,καλώς ή κακώς,ξεκινά πριν την ενηλικίωση.
Ακόμη,βάσει στατιστικών,τα περισσότερα λάθη (ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,αφροδίσια νοσήματα κλπ) είναι αποτελέσματα ημιμάθειας σχετικά με το σεξ.
Οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτές πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς.
Κανείς δεν είπε να τους διδάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν σεξ,αυτό είναι κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς,το μαθαίνουν πολύ νωρίτερα.
Αυτό που λέμε είναι να υπάρχει ενημέρωση για να αποφευχθούν/μειωθούν αυτά τα λάθη.
Zed
Διάσημο μέλος

Μου δίνεις την αίσθηση ότι ζεις σε μια άλλη κοινωνία, όπου οι νέοι χάνουν την παρθενιά τους μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Συγγνώμη, αλλά σε αυτήν που ζω εγώ τουλάχιστον, την χάνουν κι απ'τα 13 μπορώ να σου πω. Πόσο δε μάλλον έχουν εξοικειωθεί με το αντικείμενο όταν με δύο κλικ μπορούν να δουν μια τσ0ντ@ ή με 5? να πάρουν ένα πορνοπεριοδικό.
Και είναι προτιμότερο να διδαχθούν από αυτήν την ηλικία γενικά περί της σεξουαλικής επαφής, παρά να κάνουν λάθη τα οποία μπορεί να σημαδέψουν τη ζωή τους ή να στοιχίσουν στην υγεία τους.
panp27
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όποιος έχει την μύγα... μυγιάζεται..." Για να το θέσω πιο ευγενικά! Και όμως υπάρχει τρόπος... η ΠΑΙΔΕΙΑ!!!Το οτι πρέπει το παιδί να ενηλικιωθεί κτλ, είναι μπούρδες imo.
Μόνο που αυτό το "άθλημα" που είναι και το δυσκολότερο (γι'αυτό και η εύκολη λύση είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου με αυτό...) το έχουν σχεδόν εγκαταλήψει και η οικογένεια (την οποία αντί να στηρίξουμε πάμε να την γκρεμίσουμε...) και το σχολείο (βλ. καθηγητές...)
Και αυτό που λέτε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει είναι τελείως άκυρο!!! Κάθε γενεία παιδιών προέρχεται από μια γενιά γονέων... καταναλογία τα αυριανά παιδιά θα είναι τα δικά μας. Η παιδεία που θα πάρουν θα καθορίσει και την συμπεριφορά και όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα. Τα παιδιά άν έχουν σταθερές βάσεις από την οικογένεια (όχι να ψυχαναγκασμό αλλά σαν νοοτροπία) ανταποκρίνονται καλύτερα απο ότι οι μεγάλοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι. Και αυτό το παραμύθι με προφυλάξεις κ.τ.λ. ας σταματήσει. Τίποτα δεν σου εγκυάται πλήρη ασφάλεια! Γιατί το AIDS ακόμα θερίζει? Γιατί όσο η "σεξομανία" επικρατεί καμοια προφύλαξη δεν είναι αρκετή (ψυχολογικά και μόνο είναι αρκετή...) για να μειώσει το ποσοστό. Οι άνθρωποι "γενούν" τις ασθένειες και είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους! Απο κει και περά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...!!! "Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο"...
Anarki
Διάσημο μέλος

Δεν βγάζω νόημα, αν μπορείς εξήγησε λίγο καλύτερα.Όποιος έχει την μύγα... μυγιάζεται..." Για να το θέσω πιο ευγενικά! Και όμως υπάρχει τρόπος... η ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
Μόνο που αυτό το "άθλημα" που είναι και το δυσκολότερο (γι'αυτό και η εύκολη λύση είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου με αυτό...) το έχουν σχεδόν εγκαταλήψει και η οικογένεια (την οποία αντί να στηρίξουμε πάμε να την γκρεμίσουμε...) και το σχολείο (βλ. καθηγητές...)
miv
Επιφανές μέλος

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

panp27
Εκκολαπτόμενο μέλος

MIV όπως πάντα είσαι πολύ απόλυτος. Και επιμένω ναι η ΠΑΙΔΕΙΑ!!! Αν το παιδί δεν μάθει την έννοια του "ορίου" μέσα από την οικογένεια του ποτέ δεν θα το κατανοήσει! Και ποτέ δεν θα βάζει όρια στις πράξεις του. Πάντα θα οδηγείται σε υπερβολές (όπως καλή ώρα εσύ). Και δεν θα ακούσει μετά ούτε τον δάσκαλο (πότε τον άκουγε...?) ούτε κανέναν άλλο για οποιοδήποτε θέμα και πόσο μάλλον σε αυτό. Διάβασε και λίγο παιδοψυχολογία να καταλάβεις. (και μην αρχίσεις πάλι να λες ότι σου το παίζω γιατρός κτλ γιατί πλέον όλοι εδώ μέσα τις ίδιες "ατάκες" χρησιμοποιείτε)έχει σαν σκοπό τα παιδάκια που αρχίζουν τη σεξουαλική τους ζωή να ΜΗ μαθαίνουν απ'τις τσόντες.
Bye! Βλέπω ότι έδώ το περιβάλλον είναι πολύ "φιλόξενο" και "καθόλου προκατηλημένο..." και βέβαια αντιπροσωπεύει όλα τα παιδά και τους νέους, όσο δηλ. αντιπροσωπεύει το κάψιμο της Αθήνας και όλης της ελλάδας και οι καταλήψεις σε τηλεοπτοκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, θέατρα, ακρόπολη κτλ. την επανάσταση των νέων και των μαθητών...
miv
Επιφανές μέλος

Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος

......μάθημα σεξουαλικής αγωγής , μάθημα κυκλοφοριακής αγώγης, πολιτικής αγωγής, επαγγελματικού προσανατολισμού κτλ κτλ ...
....γιατί όμως έχω μια μικρή υποψία ότι τίποτα δεν γίνετε ή δεν θα γίνετε με τον σωστό τρόπο.....
....θα βάλουν κανένα φιλόλογο, γυμναστή, που πρέπει να συμπληρώσει ώρες διδασκαλίας να κάνει μαθήματα που θέλουν πολύ λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερη αντιμετώπιση και ειδικές γνώσεις....
.........έτσι να μένει το βύσσινο
ebe
Νεοφερμένο μέλος

Μήπως επειδή τότε οι άνθρωποι ήταν πιο λογικοί? Ενώ τώτα σύμφωνα με τη λογική σας πρέπει να μάθουν στα παιδιά!!! πως να κάνουν sex!!! Έλεος! όλα τα προβλήματα τα λύσαμε και ήρθε ο καιρός το σχολείο να εκπαιδεύσει και σε αυτόν τον τομέα (τον σύφωνα με την λογική μου, ψυχαγωγικό...). Και μην κοιτάτε σε άλλες χώρες που έχουν καταντήσει ένα κανονικό μπου....λο! Το παιδί πρέπει να ενηλικιωθεί για να μπορέσει να καταλάβει το σκοπό και την έννοια της σεξουαλική ζωής. Δηλαδή ένας μαθητής που δεν έχει μάθει κάν τα βασικά (μαθηματικά, φυσική, ιστορία κτλ) χρειάζεται να μάθει και γι'αυτό? Αυτό θα το μάθει όταν η ηλικία του θα είναι τέτοια ώστε να ασχοληθεί... Μην το βλέπει εσύ από την πλευρά της "μαγκιάς" των κοριστιών και των αγοριών σήμερα που είναι "γραμμένα" από το σπίτι τους και από το σχολείο και γι'αυτό βρίσκουν το ενδιαφέρον τους σε αυτά και πλέον έχει γίνει μόδα... Βρε καθίστε μάθετε 1,2 πράγματα για να μην είστε γελοίοι αύριο όταν θα βγείτε στην κοινωνία και αυτά θα έρθουν στην ώρα τους... (Και μην ξανακούσω για συντηρητισμούς και τέτοιες αηδίες...αν έχετε καμοια σοβαρή θέση ελεύθερα μπορίτε να την πείτε)
Πάλι καλά βρε παιδί μου που δεν μίλησες και για νηπιαγωγείο... Πάτε καλά.? Έχετε σκεφτεί πόση παθολογία (κοινωνική και όχι μόνο) κρύβεται πίσω από την "σεξομανία" που έχει γίνει πλέον μόδα όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά!!! ούτε καν εφήβους! Ξέρω η κοινωνία φταίει για όλο αυτό το μπου...λο που έχουμε καταντήσει αλλά δυστηχώς και σεις δεν βλέπω να πηγαίνετε πίσω...
Βρε σύ πάρτο αλλιώς το θέμα..Πες πως αύριο μεθαύριο κάνεις παιδιά γιό ή κόρη..Κ έρχονατι κ σου λένε πως καταλάθος άφησαν ή είναι έγκυοι...Τι θα κάνεις τότε...?Θα σου π΄β εγώ!Θα βρίσεις ό,τι υπάρχει κ δεν ύπάρχει θα πείς 'Μα τι έκανα λάθος?Γιατί το παιδί μου?Γιατί εμένα θεέ μου?'' θα βρίσεις την εταιρία προφυλακτικών τα παιδιά κ στο τέλος θα χέσεις το σημόσιο σχολείο που όταν έπρεπε να κάνουν μάθημα στα παιδία κ να πουν κάποια πράγματα δεν το έκαναν...όμως δεν θα επιρίψεις ευθήνες στον εαυτό σου...Δεν θα πείς εγώ δεν έκατσα να του το πώ να του μιλήσω για τις προφυλάξεις κ.λ.π...Αλλά θα χεσεις όλους τους άλλους όπως κάνουμε όλοι...όμως αν υπήρχε το μάθημα αυτό στα σχολεία (κ το παρέδιδε ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)μπορεί κ να είχε αποφευχθεί...Λοιπόν ας μην ήμεθα στενόμυαλοι κ ας σκεφτούμε λογικά καμιά φορά..
chris_90
Διάσημο μέλος

Εγω οχι, δεν ηξερα, και το λεω με καθε ειλικρινεια.Μην μου πείτε πως στα 10 σας δεν ξέρατε τι είναι το σεξ κ περί τίνος πρόκειται γιατί θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ.

.:aLeX:.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κατα τη γνωμη μου το μαθημα θα πρεπει να μπει στην 1η γυμνασιου. Απο το να γινονται τετοιες αναφορες απο βιολογους (οσο γινονται), καλυτερα να γινονται απο πιο καταληλλα ατομα..
miv
Επιφανές μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Οχι, αυτο με τον πελαργο ποτε δεν το πιστεψα ευτυχως!Εγω θυμαμαι στην 5η δημοτικου να γινεται μια κουβεντα στην ταξη σχετικα με μια φτωχη πολυτεκνη οικογενεια, τον δασκαλο να λεει "αφου ειναι φτωχοι, τι τα ηθελαν τοσα παιδια?" και μια συμμαθητρια να ρωταει μετα "αφου τα παιδια δεν τα φερνει ο πελαργος?". Σοβαρα σου μιλαω. Και μην νομιζεις οτι και οι υπολοιποι ξεραμε τα παντα..

miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.