qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Αντίθετα, εγώ συνήθως στο Δημοτικό έκανα διάλεξη επί της σεξουαλικής αγωγής στους συμμαθητές μου.![]()
Αυτό έκανα και εγώ, από πέμπτη δημοτικού και μετά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zed
Διάσημο μέλος

Αντίθετα, εγώ συνήθως στο Δημοτικό έκανα διάλεξη επί της σεξουαλικής αγωγής στους συμμαθητές μου.![]()
Α ρε miv, σε φαντάζομαι σε μια έδρα να μιλάς με πομπώδες ύφος και τα παιδάκια από κάτω να σε ακούν με ανοιχτό το στόμα...
Είχε και παρουσίαση με slides η διάλεξη?

miv
Επιφανές μέλος

Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όχι, ήταν σε circle group.![]()
...σαν ερωτική φαντασίωση μου ακούγετε αυτό...

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

fabulous
Δραστήριο μέλος

Αυτό για τον πελαργό το έλεγα για πλάκα κι οι άλλοι νόμιζαν πως πραγματικά δεν ήξερα.Εγω θυμαμαι στην 5η δημοτικου να γινεται μια κουβεντα στην ταξη σχετικα με μια φτωχη πολυτεκνη οικογενεια, τον δασκαλο να λεει "αφου ειναι φτωχοι, τι τα ηθελαν τοσα παιδια?" και μια συμμαθητρια να ρωταει μετα "αφου τα παιδια δεν τα φερνει ο πελαργος?". Σοβαρα σου μιλαω. Και μην νομιζεις οτι και οι υπολοιποι ξεραμε τα παντα..
Κατα τη γνωμη μου το μαθημα θα πρεπει να μπει στην 1η γυμνασιου. Απο το να γινονται τετοιες αναφορες απο βιολογους (οσο γινονται), καλυτερα να γινονται απο πιο καταληλλα ατομα..

Εγώ μόνη μου το συνειδητοποίησα, απο πολύ μικρή. Δν ξέρω πως, είχα το ενστικτο

halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακριβως.. και δυστυχως υπαρχει μεγαλη μεριδα των μαθητων που θα χλευασουν αμεσως την οποια προσπαθεια, με αποτελεσμα να χαθει η ουσια...
Αυτά είναι χαζομάρες. Δεν αποτελεί αυτό εμπόδιο στο να μπει το μάθημα στο σχολείο. Ίσως υπάρχουν στην αρχή μερικά ανώριμα σχόλια, μετά από λίγο καιρό, όμως, όλα θα είναι φυσιολογικά.
Για να το θέσω πιο ευγενικά! Και όμως υπάρχει τρόπος... η ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
Για παιδεία δε μιλάμε. Τι επίθεση είναι αυτή; Πραγματικά, αυτό το μάθημα δεν έχει κανένα αρνητικό. Μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει.
antwnioua
Νεοφερμένο μέλος

θα προσεγγισω βεβαια το θεμα λιγο διαφορετικα.πιο παγκοσμια.περα απο οσα ελεχθεισαν για το σεξ, η αληθεια ειναι οτι οι επιδρασεις του ειναι πολυ πιο ισχυρες και ουσιαστικες για τον ανθρωπο.το σεξ μας ανανεωνει, μας ολοκληρωνει ,μας απελευθερωνει, μας υπενθυμιζει το ιδιο μας το ειναι.Γιαυτο και η θρησκεια για παραδειγμα (ο ισχυροτερος θεσμος υπερ της ψυχικης καταπιεσης) το αντιμετωπιζει τοσο υποκριτικα.γιατι δε θελει να μας βλεπει πνευματικα ικανους.το ιδιο επιδιωκουν και πολλοι αλλοι φορεις ενας απο τους οποιους δυστυχως ειναι το εκπαιδευτικο συστημα.οποτε ας μην περιμενουμε πρωτοβουλια απο αυτους ,αλλα απο εμας. αυτοι ξερουν τι κανουν αλλα κι εμεις πρεπει να συνειδητοποιησουμε ποιοι ειμαστε, και να το μεταφερουμε και στα παιδια μας(κι οχι μονο).ειναι επιεικως απανθρωπο μια τοσο βασικη αναγκη της υπαρξης μας να την αντιμετωπιζουμε σαν ταμπου,κριτηριο ανδρισμου,στοχο της βραδυνης εξοδου,μυστικο οικογενειακο, και πολλα αλλα που εχουμε παρατηρησει ολοι πιστευω.
Daisy
Δραστήριο μέλος

Fousekis
Δραστήριο μέλος

beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος

tinymouse!
Νεοφερμένο μέλος

Τίποτα σε αυτό το κόσμο δεν μπορεί να είναι τέλειο.Πραγματικά, αυτό το μάθημα δεν έχει κανένα αρνητικό. Μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει.
Σου θυμίζω το κινέζικο σύμβολο:

Εγώ πιστεύω οτι αυτό το μάθημα είναι στην αναμονή επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν κατάλληλοι άνθρωποι να το διδάξουν!
Δεν φτάνει να έχεις σπουδάσει. Πρέπει να ξέρεις πώς να μιλήσεις σε γεμάτους ορμόνες εφήβους! Ούτε πολύ επιστημονικά ούτε χύμα.
Θα πρέπει να έχουν και σεξολογικές και παιδαγωγικές γνώσεις, γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν την οριμότητα να αντιμετωπίσουν σαν σοβαρά άτομα ένα καθηγητή που μιλάει για ταμπού θέματα!
Ούτε να συζητήσουν στα σοβαρά και να εκφράσουν τις απορίες τους, αν δεν εμπιστεύονται και δεν σέβονται το άτομο που θα τους διδάσκει.
Πού να βρεθούν καθηγητές που θα τους ενδιαφέρει πραγματικά η δουλειά τους, και που θα εμπνέουν ταυτόχρονα και εμπιστοσύνη αλλά και σεβασμό στα παιδιά;
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

Ello
Νεοφερμένο μέλος

Ένας φίλος των γονιών μου εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία και ήθελαν να κάνουν τέτοιου είδους ενημερώσεις σε κάποια σχολεία, αλλά όπως είπε, εμποδίζονται από την εκκλησία.Ξέρετε κάτι σχετικά με το θέμα?Γιατί αν όντως ισχύει,είναι πολύ σοβαρό..

miv
Επιφανές μέλος

orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

με την οπίσθια επαφή

orathac
Πολύ δραστήριο μέλος

υπαρχουνε και χειροτερα...Τουλάχιστον με κάποιο γνωστικό περιεχόμενο όσον αφορά τα ΣΜΝ πρέπει οπωσδήποτε να μπει. Δεν είναι δυνατόν κοπέλες και αγόρια 18 χρονών (μη γελάτε, εμένα μου το χουν ρωτήσει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές) αν μένεις έγκυος με την οπίσθια επαφή.
"η γυναικα εχει μια τριπα για ολα"
miv
Επιφανές μέλος

Δε μπορείτε να πείτε, πολύ πολιτισμένα το έθεσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.