Επειδή πολλοί θα αναφωνήσετε "Τι 'ναι τούτο ρε Καραμήτρο;" (

), είναι μάθημα επιλογής της Γ' Λυκείου.
Δεν το κάνουν δυστυχώς πολλά σχολεία, γιατί δεν υπάρχουν μαθητές που το επιλέγουν. Σε κάποια μάλιστα δεν υπάρχει καν ως μάθημα επιλογής.
Το μάθημα αυτό είναι πολύ ωραίο αν στο σχολείο υπάρχει ο κατάλληλος καθηγητής για να στο διδάξει.

Το συγκεκριμένο δεν έχει σχέση με τα γνωστά μαθηματικά μας. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ευχάριστο.
Το συγκεκριμένο μάθημα είναι μία εισαγωγή στην πραγματική σημασία και λειτουργία λέξεων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Το "και", το "ή", το "είτε - είτε", το "όχι", το "για κάθε", το "υπάρχει", την έννοια της συνεπαγωγής, και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. :iagree:
Για παράδειγμα, αν εγώ πω στον κολλητό μου "Αν ο Όλυμπος είναι ποτάμι, θα σου δώσω 100?", θα του έχω πει μία αληθής πρόταση.

Ο λόγος είναι ότι η υπόθεση της συνεπαγωγής είναι ψευδής. Κάθε συνεπαγωγή με ψευδή υπόθεση είναι στο σύνολο... αληθής ό,τι και να 'ναι το συμπέρασμα.
Άρα αν πω σ' ένα ζητιάνω "Αν ξαναπεράσω από εδώ, θα σου δώσω 100?." και δεν ξαναπεράσω, θα του έχω πει αλήθεια.
Είναι πολύ χρήσιμο για τους μαθητές της Τεχνολογικής, που θα κάνουν "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" αλλά και σ' όσους θα ασχοληθούν με άλγεβρα boole στο μέλλον.
Το έχετε σκεφτεί να το επιλέξετε σαν μάθημα; Το έχει επιλέξει ποτέ κανείς; Ποια η γνώμη σας για το μάθημα, είτε το 'χετε παρακολουθήσει είτε από τον τρόπο που το περιέγραψα;