Θα σου πω και εγώ την γνώμη μου. Είμαι 2ο έτος Ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Ξάνθη.
Ήμουν πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση με εσένα στην Γ΄ Λυκείου. Μαθηματικά μου άρεσαν ,Φυσική δεν την πολύ-πήγαινα και Φυσική Β΄ Λυκείου -που έχει τα βασικά στοιχεία κυκλωμάτων- ήμουν σκράπας. Ήθελα να γίνω πληροφορικάριος ή κάτι παρόμοιο στην Β΄ Λυκείου καθώς μου άρεσε η ιδέα με τους υπολογιστές. Αν και δεν το περίμενα, πέρασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Ξάνθη. Το πρώτο έτος είχα ψιλό-απογοητευτεί με τη σχολή καθώς πίστευα ότι δεν είχε πολλά μαθήματα με υπολογιστές, ήταν πολλά τα άτομα και γενικά με την όλη κατάσταση. Σκεφτόμουν να κάνω 10% αλλά τελικά δεν έκανα! Πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχω πάρει μέχρι στιγμής. Είδα τελικά ότι υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μαθήματα που δεν τα είχα καν υπόψιν μου και γενικά ότι και οι άλλες επιλογές που προσφέρει η σχολή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες (γενικά να ξέρεις ότι η σχολή έχει μπόλικα μαθηματικά.)
Γνώμη μου είναι αν βγάλεις καλή βαθμολογία και μπορείς να περάσεις ΗΜΜΥ δήλωσε ΗΜΜΥ και μετά ηλεκτρονικός. Ο ΗΜΜΥ έχει και τα δικαιώματα του ηλεκτρονικού, καθώς το πτυχίο που παίρνεις είναι ενιαίο ,δηλαδή δεν γράφει πια κατεύθυνση θα επιλέξεις στην πορεία.Γενικά τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας Ηλεκτρολόγος Μηχ. είναι αρκετά (σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάω του Ηλεκτρονικούς αφού και ηλεκτρονικοί έχουν πάρα πολλές διεξόδους).
Αυτά από εμένα, πιστεύω να σε κάλυψα. Αν έχεις απορία κάνε ένα reply να σου απαντήσω εγώ ή κάποιος άλλος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.