meloveyoudo
Δραστήριο μέλος

Δεν μιλησα για κλαμπ, αλλα προχθες βγηκα για καφε στο κεντρο, τσιμπησα κατι μετα και σχεδον χαλασα ενα δεκαρικο. Σε μια μονο φορα. Και στο φαγητο χωρις να παρω τιποτα να πιω, στο χερι. Εσυ δηλαδη τρεφεσαι με γαλα και λαχανικα? Κρεας ψωνιζεις? Τυρια? Και πριν εγραψες 20€ ιντερνετ, νερο και ρευμα. Βαζεις και τη θερμανση στο ρευμα. Με τι ζεστενεσαι? Μονο τα δημοτικα τελη και την ΕΡΤ να βαλεις μπορει να περνανε τα 20€. Μην παραπλανουμε οσους διαβαζουν γιατι οσοι ειναι απο επαρχια δεν εχουν μετρο συγκρισης για τις τιμες.
Ποικιλια εφαγες και χαλασες τόσα? Δεν παραπληροφορω κανεναν. Ενημερωνω παιδια που τους ενδιαφερει πραγματικα ενα αντικειμενο σε κάποια άλλη πόλη και λόγω οκονομικού αναγκαζονται και βαζουν τει ή κατι θεατρικων σπουδων στη πατρα (ξερω 2! κοπελες με 17700 η μια και 16000κατι η αλλη που ανακαστηκαν να δηλωσουν αυτο ως κατι πιο ωραιο απο τα παιδαγωγικα που υπαρχουν εκει). Και κρεας ψωνιζω και τυρια και όλα,το φαγητο δεν το αλλαζω με τιποτα! 20 ευρω ειναι το ιντερνετ το νερο και το ρευμα ειναι ξεχωριστα το ειπα και πιο κατω δεν ειναι μηνιαιο για να ξερω και επειδη πανε κατευτειαν στο πατρικο μου τα πληρωνουν οι δικοι μου οποτε δεν εχω επαφη.
Πέστα γιατί και εγώ όπως και εσύ πίστεψα ότι ζω σε άλλη πόλη με αυτά που ακούω. Και μην με περάσετε για καμιά πλούσια. Απλά το θεωρώ ανθρωπίνως αδύνατον να ζει κάποιος στην Αθήνα με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του και καλύπτοντας τις στοιχειώδεις ανάγκες του.
ε τοτε μαλλον ειμαι ανυπαρκτη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Λοιπον να σου κανω το λογαριασμο, εδωσε 3,50 για τον καφε που ηπια και μετα χαλασα αλλα 4,60 για φαγητο στο χερι. Πηρα και ενα νερο και μου πηγαν ολα μαζι 8,60.Ποικιλια εφαγες και χαλασες τόσα? Δεν παραπληροφορω κανεναν. Ενημερωνω παιδια που τους ενδιαφερει πραγματικα ενα αντικειμενο σε κάποια άλλη πόλη και λόγω οκονομικού αναγκαζονται και βαζουν τει ή κατι θεατρικων σπουδων στη πατρα (ξερω 2! κοπελες με 17700 η μια και 16000κατι η αλλη που ανακαστηκαν να δηλωσουν αυτο ως κατι πιο ωραιο απο τα παιδαγωγικα που υπαρχουν εκει). Και κρεας ψωνιζω και τυρια και όλα,το φαγητο δεν το αλλαζω με τιποτα! 20 ευρω ειναι το ιντερνετ το νερο και το ρευμα ειναι ξεχωριστα το ειπα και πιο κατω δεν ειναι μηνιαιο για να ξερω και επειδη πανε κατευτειαν στο πατρικο μου τα πληρωνουν οι δικοι μου οποτε δεν εχω επαφη.
Δινεις 14€ τη βδομαδα και ψωνιζεις και κρεας και τυρια. Μαλιστα. Πες μας που ψωνιζεις να ερχομαστε και εμεις με τετοιες τιμες. Γιατι φιλος μου που τρωει τις μισες μερες στη σχολη και τις υπολοιπες μαγειρευει, δινει 100€ στο ΣΜ και παιρνοντας και αρκετα πραγματα απο τα Lidl για να του βγουν φθηνοτερα.
Για τους λογαριασμους αν δεν εχεις επαφη καλυτερα να το λες γιατι θα δει κανας φουκαριαρης το ρευμα ειδικα αν βαλεις μεσα και τη θερμανση και θα παθει 7πλο εγκεφαλικο. Καθε φορα που ερχεται ΔΕΗ παιρνω βαθιες ανασες πριν την ανοιξω. Οτι μπορεις να ζησεις λιτα για να κοψεις λεφτα ισχυει και μαγκια σου αν το κανεις. Αλλα για να ζησει αξιοπρεπως στην Αθηνα ενας φοιτητης θελει το λιγοτερο 500-600€. Και οπου αξιοπρεπως να μενει σε ενα πολιτισμενο σπιτι, να εχει ρευμα, νερο, θερμανση και ιντερνετ, να βγαζει το φαγητο του και να τον φτανουν να βγαινει που και που. Ο κυριοτερος τροπος να κοψεις εξοδα ειναι η συγκατοικηση και η σιτιση στη σχολη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gnx
Νεοφερμένο μέλος

ε τοτε μαλλον ειμαι ανυπαρκτη..

Οπως καταλαβαινει κανεις, οι αποψεις ειναι υποκειμενικες και τα μετρα συγκρισης δεν υπαρχουν. παμε να συγκρινουμε με φιλες των φιλων κλπ κλπ. Επισης φαινεται οτι καθενας θεωρει οτι δεν ειναι πλουσιος και οτι παιρνει τα αναγκαια, κι αυτος που τρωει 700 αλλα και αυτος που τρωει 300. Πως γινεται αυτο ;

Αρα ... ;
Αν θελει καποιος να συγκρινει και ιδιαιτερα πρωτοετης καλυτερα να παιρνει ενα ενα παραγοντα (π.χ στεγαση) και να βλεπει που κυμενονται τα κοστη. Επειτα τη θερμανση κοκ. ΟΧΙ συνολικα! Ετσι ισως βγαλει ακρη!
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος

Λοιπον να σου κανω το λογαριασμο, εδωσε 3,50 για τον καφε που ηπια και μετα χαλασα αλλα 4,60 για φαγητο στο χερι. Πηρα και ενα νερο και μου πηγαν ολα μαζι 8,60.
Δινεις 14€ τη βδομαδα και ψωνιζεις και κρεας και τυρια. Μαλιστα. Πες μας που ψωνιζεις να ερχομαστε και εμεις με τετοιες τιμες. Γιατι φιλος μου που τρωει τις μισες μερες στη σχολη και τις υπολοιπες μαγειρευει, δινει 100€ στο ΣΜ και παιρνοντας και αρκετα πραγματα απο τα Lidl για να του βγουν φθηνοτερα.
Για τους λογαριασμους αν δεν εχεις επαφη καλυτερα να το λες γιατι θα δει κανας φουκαριαρης το ρευμα ειδικα αν βαλεις μεσα και τη θερμανση και θα παθει 7πλο εγκεφαλικο. Καθε φορα που ερχεται ΔΕΗ παιρνω βαθιες ανασες πριν την ανοιξω. Οτι μπορεις να ζησεις λιτα για να κοψεις λεφτα ισχυει και μαγκια σου αν το κανεις. Αλλα για να ζησει αξιοπρεπως στην Αθηνα ενας φοιτητης θελει το λιγοτερο 500-600€. Και οπου αξιοπρεπως να μενει σε ενα πολιτισμενο σπιτι, να εχει ρευμα, νερο, θερμανση και ιντερνετ, να βγαζει το φαγητο του και να τον φτανουν να βγαινει που και που. Ο κυριοτερος τροπος να κοψεις εξοδα ειναι η συγκατοικηση και η σιτιση στη σχολη.
Χριστε μου. Lidl carefour και my market αφου τα θες τοσο ναλυτικα. Το μήνα σε ρεύμα περίπου χαλαω 30-40 ευρώ αν το θες ακόμα πιο αναλυτικά. Και πιστεψε με μια χαρα πολιτισμενο ειναι το σπιτι μου και το φαγητο μου και ολα. Προτεραιτοτητα μου ειναι η σχολη οχι να κανω ζωαρα. και το φαγητο που εσυ πηρες απεξω εγω θα το σκεφτομουν 3 φορες πριν το κανω αρα ειμαστε σε αλλη κλιμακα οποτε αστο.
babletheone
Νεοφερμένο μέλος

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Προτεραιτοτητα μου ειναι η σχολη οχι να κανω ζωαρα. και το φαγητο που εσυ πηρες απεξω εγω θα το σκεφτομουν 3 φορες πριν το κανω αρα ειμαστε σε αλλη κλιμακα οποτε αστο.
Εγω κανω ζωαρα παιρνοντας φαγητο στο χερι, αυτη ειναι η αληθεια. Καταξοδευτηκα παλι...
buffon85
Δραστήριο μέλος

Εγω κανω ζωαρα παιρνοντας φαγητο στο χερι, αυτη ειναι η αληθεια. Καταξοδευτηκα παλι...
δεν ειναι οτι κανεις ζωαρα, αλλα με αυτα τα 5 ευρω καποιος αλλος θα μπορουσε να φτιαξει φαι για μια τετραμελη οικογενεια. εσυ μπορει να θεωρεις αυτονοητο οτι θα βγεις και θα φας εξω και πολυ καλα κανεις γιατι ειναι κριμα καποιος να μην μπορει να παρει να τσιμπησει κατι την ωρα που του ερχεται η λιγουρα αλλα καποιος αλλος δεν θα το κανει αυτο και δεν σημαινει οτι δεν ζει με αξιοπρεπεια.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

δεν ειναι οτι κανεις ζωαρα, αλλα με αυτα τα 5 ευρω καποιος αλλος θα μπορουσε να φτιαξει φαι για μια τετραμελη οικογενεια. εσυ μπορει να θεωρεις αυτονοητο οτι θα βγεις και θα φας εξω και πολυ καλα κανεις γιατι ειναι κριμα καποιος να μην μπορει να παρει να τσιμπησει κατι την ωρα που του ερχεται η λιγουρα αλλα καποιος αλλος δεν θα το κανει αυτο και δεν σημαινει οτι δεν ζει με αξιοπρεπεια.
Δεν κατεκρινα που καποιος αλλος δεν θα παρει φαγητο. Αλλα το να αποκαλουμε ζωαρα το να παρεις κατι στο δρομο να φας φτανει στο αλλο ακρο

nPb
Επιφανές μέλος

undead2033
Εκκολαπτόμενο μέλος

buffon85
Δραστήριο μέλος

Εγω ρε παιδια οπως τα εχω υπολογισει για να μεινω μονος Ηρακλειο θελω 750-800ευρω τουλαχιστον...βεβαια με μια σχετικη ανεση, αλλα σπιτι 30-40τμ ειναι 250ευρω, ιντερνετ/τηλ/κινητα 40, ρευμα/θερμ/νερο γυρω στα 50 να μην ειναι, φαι 200 μινιμουμ, εξοδους 100(μετρανε και οι καφεδες κλπ), βενζινη 80(και το λεωφορειο δεν θα ηταν πολυ φθηνοτερο οποτε μην αρχισετε), μικροεξοδα 50-100. Εγω τοσο τα υπολογιζω δεν ξερω πως καποιοι τρωνε με 15 την βδομαδα και βγαινουν με 15 το μηνα(δλδ 5 καφεδες το μηνα....)
ε μα.. καταντια..
κατι αλλους να δεις που ζουν με συνταξεις 400 ευρω και κατι αλλους με μισθο 300.. ζωη και αυτη.
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγω ρε παιδια οπως τα εχω υπολογισει για να μεινω μονος Ηρακλειο θελω 750-800ευρω τουλαχιστον...βεβαια με μια σχετικη ανεση, αλλα σπιτι 30-40τμ ειναι 250ευρω, ιντερνετ/τηλ/κινητα 40, ρευμα/θερμ/νερο γυρω στα 50 να μην ειναι, φαι 200 μινιμουμ, εξοδους 100(μετρανε και οι καφεδες κλπ), βενζινη 80(και το λεωφορειο δεν θα ηταν πολυ φθηνοτερο οποτε μην αρχισετε), μικροεξοδα 50-100. Εγω τοσο τα υπολογιζω δεν ξερω πως καποιοι τρωνε με 15 την βδομαδα και βγαινουν με 15 το μηνα(δλδ 5 καφεδες το μηνα....)
Μα το θεό!! 800 ευρώ για το Ηράκλειο;
Εντάξει δεν είμαστε φθηνή πόλη αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...
Εγώ στο Ρέθυμνο έχω περάσει και με 450 και με 500 και με 550 μάξιμουμ.
Κάθε μήνας πάει ως εξής:
250 νοίκι
7 κοινόχρηστα
20 ρεύμα (άρα την διμηνία 40 με 50) - μαγειρεύω καθημερινά, βάζω θερμοσίφωνα καθημερινά, φώτα ανοιχτά - άρα μην μου πείτε ότι τσιγκουνεύομαι το ρεύμα -
8-10 νερό
(η σπιτονοικοκυρά μου δεν μου δίνει τους λογαριασμούς, δεν τους έχω ζητήσει και ποτέ, έχω δει όμως δυο τρεις φορές λογαριασμό ΔΕΗ και απλά της δίνω τα λεφτά και τα πληρώνει η ίδια)
ίντερνετ δεν πληρώνω - μου δίνει η σπιτονοικοκυρά 24άρα γραμμή
βάζω μία κάρτα το μήνα των 10€ - μου φτάνει και μου περισεύει με αυτά που δίνει η γουάτς απ -
120€ μίνιμουμ στο σούπερ μάρκετ
και μετά μικροέξοδα και καφέδες 50 ευρώ (δεν είμαι κάθε μέρα στην καφετέρια)
εισητήρια για πανεπιστήμιο 25 €
και για ηράκλειο 30 € (συνήθως πάω κάθε ΣΚ)
Gnx
Νεοφερμένο μέλος

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...Εγω ρε παιδια οπως τα εχω υπολογισει για να μεινω μονος Ηρακλειο θελω 750-800ευρω τουλαχιστον...βεβαια με μια σχετικη ανεση, αλλα σπιτι 30-40τμ ειναι 250ευρω, ιντερνετ/τηλ/κινητα 40, ρευμα/θερμ/νερο γυρω στα 50 να μην ειναι, φαι 200 μινιμουμ, εξοδους 100(μετρανε και οι καφεδες κλπ), βενζινη 80(και το λεωφορειο δεν θα ηταν πολυ φθηνοτερο οποτε μην αρχισετε), μικροεξοδα 50-100. Εγω τοσο τα υπολογιζω δεν ξερω πως καποιοι τρωνε με 15 την βδομαδα και βγαινουν με 15 το μηνα(δλδ 5 καφεδες το μηνα....)

Πέστα γτ έβλεπα εδώ κάτι μηνιάτικα και τρελαινόμουνα. Εγω είπα πριν οτι χαλάω 390 χωρίς μαγείρεμα (που γλιτώνεις πολλά λεφτά!) και τους φάνηκε περίεργο.Μα το θεό!! 800 ευρώ για το Ηράκλειο;
Εντάξει δεν είμαστε φθηνή πόλη αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...
Εγώ στο Ρέθυμνο έχω περάσει και με 450 και με 500 και με 550 μάξιμουμ.
Κάθε μήνας πάει ως εξής:
250 νοίκι
7 κοινόχρηστα
20 ρεύμα (άρα την διμηνία 40 με 50) - μαγειρεύω καθημερινά, βάζω θερμοσίφωνα καθημερινά, φώτα ανοιχτά - άρα μην μου πείτε ότι τσιγκουνεύομαι το ρεύμα -
8-10 νερό
(η σπιτονοικοκυρά μου δεν μου δίνει τους λογαριασμούς, δεν τους έχω ζητήσει και ποτέ, έχω δει όμως δυο τρεις φορές λογαριασμό ΔΕΗ και απλά της δίνω τα λεφτά και τα πληρώνει η ίδια)
ίντερνετ δεν πληρώνω - μου δίνει η σπιτονοικοκυρά 24άρα γραμμή
βάζω μία κάρτα το μήνα των 10€ - μου φτάνει και μου περισεύει με αυτά που δίνει η γουάτς απ -
120€ μίνιμουμ στο σούπερ μάρκετ
και μετά μικροέξοδα και καφέδες 50 ευρώ (δεν είμαι κάθε μέρα στην καφετέρια)
εισητήρια για πανεπιστήμιο 25 €
και για ηράκλειο 30 € (συνήθως πάω κάθε ΣΚ)

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Πέστα γτ έβλεπα εδώ κάτι μηνιάτικα και τρελαινόμουνα. Εγω είπα πριν οτι χαλάω 390 χωρίς μαγείρεμα (που γλιτώνεις πολλά λεφτά!) και τους φάνηκε περίεργο.Μόνο τη διαφορά από το νοικι μας να βαλεις ειναι 70 ευρώ
οπότε τα έξοδα που λέω είναι φυσιολογικά γτ το ξανασκεφτόμουν και έλεγα μήπως χαλάω πιο πολλά και τους γράφω εδώ μ@@@@@ες???!!! Εντάξει ρε παιδιά και 500 δεν είναι εξωφρενικο ποσό αλλά όχι και πάνω απο 600 γτ πάει πολύ νομίζω... Άκυρο αλλά γτ δεν τρως λέσχη? Δεν πήρες τη δωρεάν ή δε σ' αρέσει γτ έχουμε την ίδια εταιρεία (Γευσήνους) αν θυμάμαι καλά, βέβαια διαφορετικούς μάγειρες θα μου πεις (-Συμφωνώ παίζει μεγάλο ρόλο
).
Έχω δωρεάν αλλά ειδικά τώρα στο β' εξάμηνο δεν μπορούσα καν να πάω γιατί όταν δεν είχε ακόμα ανοίξει η λέσχη εγώ είχα τελειώσει το πρωινό μάθημα (11:30) ή όταν τελείωνα είχε κλείσει (17:30).

Στο α' εξάμηνο με είχε βολέψει πολύ όμως!

Guest 699855
Επισκέπτης

Οτι μπορεις να ζησεις λιτα για να κοψεις λεφτα ισχυει και μαγκια σου αν το κανεις. Αλλα για να ζησει αξιοπρεπως στην Αθηνα ενας φοιτητης θελει το λιγοτερο 500-600€. Και οπου αξιοπρεπως να μενει σε ενα πολιτισμενο σπιτι, να εχει ρευμα, νερο, θερμανση και ιντερνετ, να βγαζει το φαγητο του και να τον φτανουν να βγαινει που και που. Ο κυριοτερος τροπος να κοψεις εξοδα ειναι η συγκατοικηση και η σιτιση στη σχολη.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ απορώ πάντως πως η ΔΕΗ έρχεται τόσο φτηνά στην κοπέλα εγώ και νυχτερινό που έχω κάτι το αρκουδίσιον , κάτι το πλυντήριο , κάτι η κουζίνα (τρομάρα μου μαγειρεύω κιόλας ) το πάνε το ρεύμα στα ύψη κι ας έρχεται κάθε 2μήνο![]()
Αν αναφέρεσαι σε εμένα να σου πω ότι δεν πληρώνω δημοτικά τέλη. Καθαρό ρεύμα και ΦΠΑ πληρώνω.

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.