Κόστος φοιτητικής ζωής

χμ αναλογα το χαρακτηρα και φυσικα το φυλο...οι γυναικεσ ξοδευουμε αντικειμενικα πιο πολλα..αλλα αν υπολογισουμε λογικα και το γεγονοσ οτι ειμαστε εν μεσω κρισησ εχουμε:

ενοικιο 250
λογαριασμοι 200
φαγητο και αλλεσ αναγκεσ 300-400
συνολο:750-850Ε με οικονομια γιατι δεν ειναι αναγκη να ξυριζουμε και να πιεζουμε τουσ γονεισ για λεφτα τωρα που τα πραγματα ειναι ασχημα στην οικονομια τουλαχιστον!!!!!!!
παντωσ θεωρω πολυ τυχερα τα παιδια που εχουν την σχολη που θελουν στην πολη τουσ και σπουδαζουν εκει...:D
μπορείς να την βγάλεις και με λιγότερα λεφτά..ειδικά οι λογαριασμοί 200 ευρώ θα σου έρχονται μόνο αν είσαι εντελώς απρόσεχτη το χειμώνα και σπάταλη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι και τα κοινόχρηστα (αν μένεις σε πολυκατοικία), που τον χειμώνα είναι περισσότερα λόγω πετρελαίου ή θέρμανσης ( αν χρησιμοποιείς κάτι άλλο).
Σωστά, αυτά δεν τα είχα σκεφτεί, και σε ορισμένες πολυκατοικίες είναι πολύ υψηλά! Αλλά γενικά, θεωρώ ότι τα μηνιαία ατομικά έξοδα μπορούν να είναι πολύ πιο μειωμένα. Πλέον, η οικογένειά μου (4μελής), ξοδεύει 400Ε μηνιαίως. Ο φοιτητής σίγουρα μπορεί καλύτερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Μαζί με τα κοινόχρηστα (που και τα δικά μου είναι τσιμπημένα) και τις ενδεχόμενες μετακινήσεις στο σπίτι σου, πάλι τα 750-850 εμένα μου φαίνονται πολλά.

Εγώ χαλάω με ενοίκιο 270 περίπου 600 το μήνα και μαγειρεύω στο σπίτι σχεδόν καθημερινά.

χμ αναλογα το χαρακτηρα και φυσικα το φυλο...οι γυναικεσ ξοδευουμε αντικειμενικα πιο πολλα..αλλα αν υπολογισουμε λογικα και το γεγονοσ οτι ειμαστε εν μεσω κρισησ εχουμε:

ενοικιο 250
λογαριασμοι 200
φαγητο και αλλεσ αναγκεσ 300-400
συνολο:750-850Ε με οικονομια γιατι δεν ειναι αναγκη να ξυριζουμε και να πιεζουμε τουσ γονεισ για λεφτα τωρα που τα πραγματα ειναι ασχημα στην οικονομια τουλαχιστον!!!!!!!
παντωσ θεωρω πολυ τυχερα τα παιδια που εχουν την σχολη που θελουν στην πολη τουσ και σπουδαζουν εκει...:D

250 ευρώ ενοίκιο μου φένεται πάρα πολύ για ένα άτομο. Μπορείς να βρεις γκαρσονιέρες και με 150 ευρώ

Εμένα τα έξοδά μου είναι πάνω/κάτω

ενοίκιο δεν έχω είναι ιδιόκτητο
λογαριασμοί γύρω στα 130
φαγητά γύρω στα 120 (γιατί μαγειρεύω)
Άλλα έξοδα γύρω στα 70

οπότε σύνολο 320 ευρώ χωρίς νοίκι.

τα 750-850 που λες είναι πάρα πολλά για ένα φοιτητή. Είναι ένας ολόκληρος μισθός

Γκαρσονιέρα με 150Ε; Όνειρο θερινής νυκτός σε μερικές πόλεις. :(

Εννοώ αυτό το σπίτι που είναι ένα δωμάτιο με κουζίνα και μπάνιο. Αυτό λέγεται γκαρσονιέρα ή studio αν δεν κάνω λάθος.
Πάντως στη Θεσσαλονίκη βρίσκεις το συγκεκριμένο με 150ε

Ναι, αυτό εννοώ κι εγώ. Στην Κέρκυρα δεν το βρίσκεις με τόσα δυστυχώς. :P :)

Και εγω που κοιταζω για την Κρητη (Ηρακλειο), αυτο που λογικα θα παρω ειναι 35τ.μ. χωρις κοινοχρηστα με 250 €. Δε βρηκα τιποτα αξιοπρεπες με λιγοτερα απο 230 € :/:

τι ειναι ποιο φτηνο το χειμωνα για θερμανση.. καλοριφερ με πετρελαιο ή κλιματιστικο?

Και εγω που κοιταζω για την Κρητη (Ηρακλειο), αυτο που λογικα θα παρω ειναι 35τ.μ. χωρις κοινοχρηστα με 250 €. Δε βρηκα τιποτα αξιοπρεπες με λιγοτερα απο 230 € :/:

επιπλωμενο ή οχι?

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
και γιαννενα εχω απογοητευτει πολυ με αυτα που βλεπω...
150 ευρω γκαρσονιερα;;;παρα πολυυυυ δυσκολοοο:/:

Εγω βρηκα παρα πολλα.Με 150 με 120 ακομα και με 100 ευρα!!!!απιστευτο και ομως αληθινο!

Εγω βρηκα παρα πολλα.Με 150 με 120 ακομα και με 100 ευρα!!!!απιστευτο και ομως αληθινο!
σε ποιο μερος;;;και ειναι σε καλη κατασταση;;

Σε αρτια κατασταση ειναι.Καβαλα.
στην καβαλα μπορει...δεν εχει πολλους φοιτητες και υπαρχουν πιο λογικες τιμες...σε μεγαλες πολεις ομως σε εκμεταλλευονται κανονικοτατα:(

Εννοώ αυτό το σπίτι που είναι ένα δωμάτιο με κουζίνα και μπάνιο. Αυτό λέγεται γκαρσονιέρα ή studio αν δεν κάνω λάθος.
Πάντως στη Θεσσαλονίκη βρίσκεις το συγκεκριμένο με 150ε
150 ευρώ μου φαίνεται φοβερό:eek: στη Λάρισα είχα δει ένα τέτοιο μόνο, που είχε 220 ευρώ αν δεν κάνω λάθος..ε άντε να βρεις και με 200 ευρώ!

150 ευρώ μου φαίνεται φοβερό:eek: στη Λάρισα είχα δει ένα τέτοιο μόνο, που είχε 220 ευρώ αν δεν κάνω λάθος..ε άντε να βρεις και με 200 ευρώ!
Όντως!!!!! Πάντως θεσσαλονίκη είδα μερικά στο ίντερνετ με 150-170 και είναι τα περισσότερα χάλια...:confused::confused:

Θεσσαλονίκη σχετικά καλό σπιτάκι, κάτω απο 230€ ΔΕΝ βρίσκεις.

στην καβαλα μπορει...δεν εχει πολλους φοιτητες και υπαρχουν πιο λογικες τιμες...σε μεγαλες πολεις ομως σε εκμεταλλευονται κανονικοτατα:(

Μην το λες ειναι αρκετα τσιμπιμενα τα πραγματα στο ιντερνετ που ειδα καποια με φωτο τα μαυρα τους τα χαλια ειχαν .Νταξει μονο 1-2 κατι λεγανε σε τιμη κατω απο 200

Μην το λες ειναι αρκετα τσιμπιμενα τα πραγματα στο ιντερνετ που ειδα καποια με φωτο τα μαυρα τους τα χαλια ειχαν .Νταξει μονο 1-2 κατι λεγανε σε τιμη κατω απο 200
Οχι ρε αξα μου.Ολα ειναι κομπλε σε κατασταση.

Sorry γ το off topic αλλα θελω να κανω ενα θεμα για συγκατοικο στην Καστορια αλλα δεν ξερω πως! Μπορει να βοηθησει κανεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back