:no1:Άκουω κλασική μουσική περίπου απο τα 6 . Ξεκίνησα πιάνο σε εκείνη την ηλικία , το οποίο συνεχίζω μέχρι σήμερα και το λατρεύω . Αγαπημένοι μου συνθέτες είναι πολλοί , κυρίως ο Frederic Chopin , ακόμα όμως και οι Liszt, Brahms , Schumann, Grieg, Debussy ,Rachmaninoff , κυρίως σε έργα τους για πιάνο. Σε συμφωνικά έργα μου αρέσουν οι προηγούμενοι + Τchaikovsky, Bizet , Borodin .
Οι κλασικοί συνθέτες ήταν πρωτοπόροι της εποχής τους . Μέσα απο αυστηρούς κανόνες σύνθεσης πέτυχαν ένα εξαίσιο ηχητικό αποτέλεσμα. Η κλασική μουσική έχει και μια εκπληκτική ιστορία περίπου 300 ετών. Βέβαια η κλασική δεν πάυει να είναι ένα είδος μουσικής ( για άλλους είναι ολόκληρη φιλοσοφία) που όπως κάθε άλλο είδος δεν είναι δυνατό να αρέσει σε όλους .
Εδώ μπορείται να δείτε μια απο τις καλύτερες κατα τη γνώμη μου ερμηνείες της ουγγρικής ραψωδίας Νο 2 του Franz Liszt . Ο εκτελεστής λέγεται Maksim Mrvica και είναι Κροατός .
https://www.youtube.com/watch?v=byGI1mDi3no
Εννοείται οτι ακούω και πολλά άλλα είδη μουσικής αλλά η κλασική καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του σκληρού μου δισκού !
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανταλλάξει απόψεις , κομμάτια και παρτιτούρες επίσης!:no1: