Connan ο βαρβαρος και ετσι;
Zed, μην τα ξαναλεμε, αν ειναι >50% καπνιζοντες, και ενα μεγαλο ποσοστο δεν εχει προβλημα μαζι τους,δεν γινεται να επιβαλει τη γνωμη του το 10-20%.Απο τη στιγμη που μπαινεις σε αυτο το χωρο που ξερεις πως καπνιζουν οι περισσοτεροι, δεν ερχεται ο καπνος πανω σου, πας εσυ σε εκεινον.
'Ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει πρόβλημα μαζί τους'? Δηλαδή δεν το ενοχλεί να απολαύσει όλα τα προβλήματα του τσιγάρου ενώ δεν καπνίζει? Δεν νομίζω ότι υπάρχει καν τέτοιο ποσοστό...
Έπειτα, τί είναι πιο σημαντικό? Το δικαίωμα του μαγαζάτορα να μην κακοκαρδίζει την καπνίζουσα πελατεία του, ή το αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία?
Εγώ πάντως ψηφίζω το 2ο....
Τέλος, πας εσύ στον καπνό συνειδητά, επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή. Αν το μόνο που άλλαξε από την εφαρμογή του νόμου είναι το μπλε σηματάκι έξω από το κάθε μαγαζί, τί να κάνει ο μη καπνίζων?
Δηλαδή ο μαγαζάτορας με υποχρεώνει:
α. Να πάω στην κάθε μεγάλη καφετέρια στου διαόλου τη μάνα και να πληρώσω και τα κέρατά μου για ένα καφέ
β. Να μείνω σπίτι μου και να πιω εκεί τον καφέ μου (που πιθανώς να μην μπορώ να φτιάξω έναν εσπρέσσο σπίτι μου). Σόρρυ αλλά δεν θα κλειστώ μέσα για τον κάθε ******.
γ. Να μπω και να πιω τον καφέ μου μέσα στο ντουμάνι (γιατί μην ξεχνάμε ότι παρ' όλο που ο νόμος εφαρμόζεται κατά το ήμισυ, όπως βολεύει τους καταστηματάρχες, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.)
Οι καπνιστές που λένε ότι περιορίζονται τα δικαιώματά τους με τον νόμο, ας αναλογιστούν: αυτά τα παραπάνω δεν αποτελούν ρατσιστική αντιμετώπιση προς αυτούς που θέλουν να είναι υγιείς ???
Ωραία ας μην πάς τότε.Κάτσε σπίτι σου και πιές και τον καφέ τζάμπα

Σοβαρά τώρα οι πιο πολλές έχουν και τμήμα μη καπνιζόντων.
Όχι αν είναι κάτω από 70 τετραγωνικά... Και προφανώς οι περισσότεροι επιλέγουν να δηλώσουν το μαγαζί τους ως 'καπνιστών'... Γι αυτό προτείνεται η ολική απαγόρευση.