Scandal
Διαχειριστής

Δεν έχω ιδέα τι εστί ιδιωτικό σχολείο..
Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι τάξεις και τα βιβλία είναι ίδια και ότι οι τάξεις διαχωρίζονται ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών (χωρίς να είμαι σίγουρος).
Για πείτε παραπάνω πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τα ιδιωτικά σε σχέση με τα δημόσια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος

1) Οι καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να απολυθούν, σε αντίθεση με τα δημόσια. Αυτό οδηγεί σε διάφορα συμπεράσματα όπως πχ. ο καθηγητής αναγκαστικά πρέπει να κάνει καλά την δουλειά του, καθώς εάν δεν συμβαίνει αυτό θα υπάρχουν κυρώσεις - κάτι που δεν συμβαίνει στο δημόσιο, δηλαδή ο καθηγητής μπορεί να κάνει "χαβαλέ" χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Γι' αυτό τον λόγο το επίπεδο των καθηγητών στα ιδιωτικά είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο (ακόμα και αν ήταν οι ίδιοι καθηγητές) στα δημόσια σχολεία.
2) (Ώς απόρροια του πρώτου) οι μαθητές δεν χρειάζονται να κάνουν φροντιστήρια το απόγευμα - αν και αυτό έχει διαψευστεί ήδη αρκετές φορές

Επίσης υπάρχουν κάποιες άλλες διαφορές, όπως πχ. καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις, δυνατότητα μεταφοράς από και πρός το σχολείο με λεοφωρείο κτλ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτά βοηθάνε καθόλου έναν μαθητή στην απόδοση του, γι' αυτό και δεν τα αναφέρω παραπάνω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Βέβαια δεν μπορούμε να γενικεύουμε πάντα λέγοντας για παράδειγμα: πάω σε δημόσιο σχολείο άρα πρέπει να πάω οπωσδήποτε φροντηστήριο. Υπάρχουν κι εκεί καθηγητές που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Αλλά μία ουσιαστική διαφορά είναι επίσης... οι καταλήψεις. Στα περισσότερα δημόσια χάθηκαν πέρσι μήνες διδασκαλίας, ενώ στο σχολείο μου, όπως κάθε χρονιά, η Γ' Λυκείου έκανε κανονικό μάθημα μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα - μετά SOS ασκήσεις και τα συναφή. :niki:
Subject to change
e-steki.gr Founder

Απο ιδιωτικά δεν έχω εμπειρία, μου είχε προτείνει η μητέρα μου στη δευτέρα λυκείου να πάω σε ιδιωτικό και τότε δεν ήθελα διότι θεωρούσα οτι είναι γεμάτο ψώνια. Τώρα θα πήγαινα διότι πλέον είμαι κι εγώ ψωνάρα

Πάντως ο ξάδερφος μου που πήγαινε στη Λεόντειο μου είχε πει οτι μερικοί κάπνιζαν χασίς (!) στις τουαλέτες και επίσης εκείνος έκανε σε ΟΛΑ τα μαθήματα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ!! :!:
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

Νίκος20694
Νεοφερμένο μέλος

michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

Astraxan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η μια είχε ψυχολογικά προβλήματα και ακόμη δίδασκε (μας έκανε Έκθεση και Κείμενα),ο δεύτερος που μας έκανε Χημεία έβαζε ασκήσεις και σήκωνε την απουσιολόγο διότι δεν ήξερε να λύσει την άσκηση και ο τελευταίος αυτός μας έκανε Οικονομία ήταν και αυτός μια από τα ίδια γιατί τον κάναμε ότι θέλαμε γιατί τα είχε και αυτός χαμμένα!
Από την άλλη θα προτειμούσα Ιδιωτικό γιατί θα ήταν πλουσιότατο σε σχέση με το δικό μας σε εξοπλισμό και γενικά θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο απ' ότι το δικό μας!
Αλλά από την άλλη είναι και τα χρήματα που πρέπει να δώσεις..Αν κάποιος (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) δεν τα έχουν??
Είναι ωραίο το θέμα και μπορούμε να το δούμε από πολλές πλευρές!
Νίκος20694
Νεοφερμένο μέλος

Κοιτάξτε..Για μένα έχει σημασία και το σχολείο..Εγώ ας πούμε πάω σε Δημόσιο και από τους 10-12 καθηγητές που είχα φέτος ήταν ''ΑΚΥΡΟΙ''..
Η μια είχε ψυχολογικά προβλήματα και ακόμη δίδασκε (μας έκανε Έκθεση και Κείμενα),ο δεύτερος που μας έκανε Χημεία έβαζε ασκήσεις και σήκωνε την απουσιολόγο διότι δεν ήξερε να λύσει την άσκηση και ο τελευταίος αυτός μας έκανε Οικονομία ήταν και αυτός μια από τα ίδια γιατί τον κάναμε ότι θέλαμε γιατί τα είχε και αυτός χαμμένα!
Από την άλλη θα προτειμούσα Ιδιωτικό γιατί θα ήταν πλουσιότατο σε σχέση με το δικό μας σε εξοπλισμό και γενικά θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο απ' ότι το δικό μας!
Αλλά από την άλλη είναι και τα χρήματα που πρέπει να δώσεις..Αν κάποιος (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) δεν τα έχουν??
Είναι ωραίο το θέμα και μπορούμε να το δούμε από πολλές πλευρές!
Δυστηχώς μάλλον ζεις σε άλλη χώρα γιατί πολύς κόσμος δεν έχει αρκετά χρήματα να στείλει τα παιδιά του στο ιδιωτικό!Αν είχαμε ΄τοτε δεν θα γινόταν ντόρος και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

nikos20714
Νεοφερμένο μέλος

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι νομίζουν πως τα παιδιά που πηγαίνουν στα ιδιωτικά είναι ψωνάρες και εμείς παιδιά ειμαστε σαν όλα τα υπόλοιπαΑπο ιδιωτικά δεν έχω εμπειρία, μου είχε προτείνει η μητέρα μου στη δευτέρα λυκείου να πάω σε ιδιωτικό και τότε δεν ήθελα διότι θεωρούσα οτι είναι γεμάτο ψώνια.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

[offtopic]εγώ είχα την εντύπωση μέχρι την 4η δημοτικού ότι όλοι εκεί ήταν χοντροί με γυαλιά και σπασίκλες. Στην 5η έιχαμε πάει στο θέατρο και εκεί βρήκα ένα παιδί από τα τσίλερ και είδα ότι δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως νόμιζα...
Κλασσική περίπτωση διάψευσης ενός είδους ρατσισμού.
Το ίδιο θα συμβεί μεγαλώνοντας και με άλλες διακρίσεις που τώρα κάνεις.

(δεν το λέω για σένα συγκεκριμένα, απλά πολλοί τείνουν να έχουν πιο ρατσιστική συμπεριφορά σε μικρές ηλικίες, ενώ μεγαλώνοντας γίνονται πιο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα).
[/offtopic]
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

[offtopic]
Κλασσική περίπτωση διάψευσης ενός είδους ρατσισμού.
Το ίδιο θα συμβεί μεγαλώνοντας και με άλλες διακρίσεις που τώρα κάνεις.
(δεν το λέω για σένα συγκεκριμένα, απλά πολλοί τείνουν να έχουν πιο ρατσιστική συμπεριφορά σε μικρές ηλικίες, ενώ μεγαλώνοντας γίνονται πιο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα).
[/offtopic]
Όχι εγώ δεν είμαι ρατσιστής, απλώς δεν θέλω να βλέπω μπροστά μου αράπηδες, χαλάν τη διακόσμιση και το κάρμα

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος

- κτιριακές εγκαταστάσεις & εξοπλισμό
- διάθεση των καθηγητών να "δουλέψουν"
Προσωπικά νομίζω ότι εάν οι καθηγητές είχαν την διάθεση να κάνουν δουλειά στα δημόσια σχολεία, οι διαφορές για ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων τείνουν στο μηδέν. (δηλαδή μόνη διαφορά το κτίριο κτλ)
[offtopic]Για εσένα ίσως να μην φαίνονε ρατσισμός όμως υποσυνείδητα εφαρμόζεις διάφορα ήδη.
(πχ δημοτικό που θυμάμαι, κοροιδεύουν αυτούς που φοράνε γυαλιά ή σιδεράκια ή είναι κοντοί ή χοντροί κτλ)[/οfftopic]
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

aristogata**
Νεοφερμένο μέλος

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Π.χ. δε μπορώ να συγκρίνω τη ferrari μου (λέμε τώρα) με το fiat του απέναντι γειτονάκου

aristogata**
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.