Θρησκεία

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
H Angelica το είπε.:D
Το είπα για να κάνω χουμοράκι !Και βέβαια δεν έχει καζάνια , έχει κάτι για πύρινους ποταμούς .Πάντως απ'ότι έχω δει σε κάτι τοιχογραφίες με την αποκάλυψη ,λέει πως οι ιερείς δεν θα πάνε στον παράδεισο αλλά στην κόλαση ??Ξέρει κανένας γιατί ??:emm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kotatsuneko

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,494 μηνύματα.
Έλα ντε...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Το μόνο που έχει σημασία είναι να σκέφτεσαι. Έτσι και σταματήσεις να σκέφτεσαι και να κυνηγάς την αλήθεια, έχασες το νόημα της ζωής. Αυτό πιστεύω εγώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Όχι σοβαρά (:P) ,μου έκανε μεγάλη εντύπωση !Θα μου πεις ,λόγω Βατοπαιδίου (:P) αν εξαιρέσουμε πως η τοιχογραφίες είναι πολύ παλιές .:PΓιατί όμως ??:emm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Κοίτα, σίγουρα κάποιος που πιστεύει πραγματικά θα θέλει να λάβει μέρος στην Θεία Κοινωνία, υπάρχουν πολλά εδάφια γι' αυτήν έτσι κι αλλιώς, δεν την έβγαλε το δόγμα.

Υπάρχουν και εδάφια που ο Θεός λέει να τρώνε οι άνθρωποι από τα ζώα της θάλασσας μόνο όσα έχουν πτερύγια και ουρά (ψάρια), αλλά δε το τηρούν.
Ω, ναι, το δόγμα την έβγαλε. Ο Χριστός δεν είπε να κοινωνούν όλοι οι πιστοί, στους μαθητές του απευθύνθηκε. Και τέλος πάντων, το θεωρώ απάνθρωπο να κρίνεσαι από αυτό. Υποτίθεται ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει τί έχεις στην καρδιά σου. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ πιο πραγματικοί χριστιανοί και δεν κοινωνούν, απ' ό,τι οι περισσότεροι που το κάνουν.

Πάντως, ναι. Η αγάπη είναι το παν κι όποιος την έχει φεύγει μακριά από όλα τα πάθη του, θέλοντας και μη. Την έχει μοναδικό σκοπό μετά.

Ε;:P Τί εννοείς με το ότι "φεύγει μακριά από όλα τα πάθη του";

Crook, κανείς δεν μας ρώτησε για πολλά. Απ' όποια μεριά κι αν το βλέπεις (φιλοσοφικά, επιστημονικά, θρησκευτικά, οτιδήποτε) δεν έχεις απόλυτη ελευθερία.

Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος από τη στιγμή που αποφασίζει να σπάσει τα δεσμά του (ο Γκάντι το είπε νομίζω). Αυτό σημαίνει ότι αν θες να είσαι ελεύθερος και εφόσον συνειδητοποιήσεις κάποια δεσμά, θα θες να ελευθερωθείς, και οι από πάνω δε θα μπορούν πια να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία. Αυτήν, όμως, της οποίας την δυνητική ύπαρξη μπορούμε να αντιληφθούμε, πρέπει να την επιδιώκουμε, εκτός κι αν δε θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι.

Καλά, αφού δεν τους πιστεύεις δεν πρέπει να σε νοιάζει, μωρέ! Σιγά το πράγμα, αυτοί καλύτεροι είναι; Μη κρίνετε για να μην κριθείτε!
(Τι οξύμωρο, μόλις μία πρόταση πριν το έκανα.:P)

Με νοιάζει, γιατί η θρησκευτική τους συμπεριφορά επηρεάζει και την κοινωνική και επομένως και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρώ εγώ με αυτούς.

Εγώ θα το έκανα "κρίνετε, ίνα κριθήτε".

Όποιος, λοιπόν, είναι Χριστιανός (ή Ιουδαϊστής ή Ισλαμιστής:P) οφείλει να πιστεύει στον έναν και μοναδικό Θεό του. Εάν θες μπορείς να μην δεχθείς την θρησκεία απλά...

Ναι, αλλά στα μάτια των πιστών θα είμαι αμαρτωλός.

Όχι, αυτό είναι το στερεότυπο! Είναι τόσο κακό να πιστεύουμε πως η Ορθοδοξία λέει αυτό σα να πιστεύουμε πως οι άθεοι είναι άθεοι λόγω του σκανδάλου στο Βατοπέδι!

Είναι το στερεότυπο, το οποίο είναι βαθιά ριζωμένο στο υποσυνείδητο των πιστών. Τουλάχιστον οι 7 στους 10 (προσεγγιστικά μιλάω, δεν έχω κάνει κάποια έρευνα, αλλά τη συναντώ πολύ συχνά αυτή τη νοοτροπία) έχουν αυτό το σκεπτικό.

Καλύτερο θρησκευτικός χωρίς επίσημα χαρτιά.:P

Μπλιαχ:P.

Ε, πρέπει να είναι πολύ φτηνός/ή τότε. Δηλαδή να κολλάνε σε όλα και να τα χαλάσουν στο σεξ; Και να τον/την χωρίσει γι' αυτόν τον λόγο; Είπαμε...

Δεν υπάρχουν άνθρωποι που να κολλάνε πραγματικά σε όλα. Αλλά χάριν απλότητας, θα το δεχτώ αυτό.
Το σεξ μπορεί να αποτελέσει λόγο διάλυσης ενός γάμου.

Όχι, το δέχομαι εν μέρει, αλλά όχι ακριβώς. Έχουμε και μία αντίπαλη πλευρά στον Χριστιανισμό (όχι τους άθεους:P).

Δηλαδή;
Δέχεσαι το τί λέει το έπος του Γιλγαμές;
Εννοείς αυτούς που οι χριστιανοί ονομάζουν "ειδωλολάτρες";

Αχ, επιτέλους, ζήτησες κάποι εδάφιο.:D:P
Δες αυτό εδώ, βλέπε footnotes για αντίστοιχο εδάφια στην ΠΔ.

:P
"only the remnant will be saved". Α, αυτός είναι ο καλούλης ο θεούλης.
Αυτή είναι η επιστολή προς Ρωμαίος, δεν είναι προφητεία.

Με το ίδιο σκεπτικό, αφού η θεωρία της εξέλιξης προωθεί κάτι που είναι ενάντια στην ηθική μου, δεν το δέχομαι;

Μα δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι αυτό αποτελεί επιχείρημα κατά της ύπαρξης του Θεού, είπα απλώς ότι είναι ανήθικο. Ο Θεός υποτίθεται ότι είναι ηθικός, σύμφωνα με τη χριστιανοσύνη, άρα τουλάχιστον ο χριστιανικός Θεός φεύγει από τη μέση, γιατί αυτοαναιρείται.

Άλλη η κρίση του Θεού, άλλη η ανθρώπινη, εκεί κολλάς μάλλον. Όπως λέει κι ο π. Παΐσιος, η δική μας κατάκριση προέρχεται από πάθος, όχι από αγάπη προς διόρθωση (όπως του γονιού, παράδειγμα).

*έλεγε, αποδήμησεν εις Κύριον, σωστά;:hmm:

Η κρίση του Θεού είναι ίδια με την ανθρώπινη, αν λάβουμε υπόψη τη Βίβλο (κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση).

Ναι, το είπαμε αυτό. Και;

Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε αυτά που λένε με επιφύλαξη, και ότι τα χρησιμοποιούμε ως πυξίδα για να κάνουμε αρχαιολογικές έρευνες είτε ως επιπρόσθετη επιβεβαίωση για κάποιο συμπέρασμα.

Οι καταστροφές, η διαφθορά, το χάος, αυτά κι άλλα πολλά έχουν να κάνουν με την Αποκάλυψη.

Δε μίλησα ούτε για καταστροφές, ούτε για διαφθορά, ούτε για χάος, στα υπόλοιπα που αναφέρεσαι (αυτά που δεν είχαν σχέση με τον άνθρωπο).

Παράξενο, βέβαια. Έχω συνηθίσω τσαγιέρες σε σπίτια, πώς βρέθηκε στον ουρανό; Εννοώ, πρόσφατα (το 1513:P) τις φτιάξαμε. Πώς βρέθηκε κιόλας να πετάει στο φεγγάρι; Όχι, δεν σημαίνει πως υπάρχει. Παρ' όλα αυτά, μπορούμε να μελετήσουμε την περίπτωσή της, μιας και είναι υλική.

Δε μπορούμε, υπάρχουν υλικοί περιορισμοί. Και αν κάποτε μπορέσουμε, θα περάσει πάρα πολύς καιρός. Δεν είναι ανάγκη να είναι στο φεγγάρι ή ανάμεσα στη Γη και στον Άρη, το έφερα ως παράδειγμα (ο Russell, μάλλον), θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται γύρω από τον Πλούτωνα.

Εμ...κάν' το;:P

Ακριβώς. Με ερωτηματικό:P.

Απέρριψα; Αμφισβήτησα μάλλον, όχι απέρριψα. Με όσες πληροφορίες έχω για τώρα (Βίβλος κλπ.) κάνω τις υποθέσεις.

Εσύ μίλησες για απόρριψη.
Ουδεμία απόδειξη για τα σύμπαντα (είχα δει ένα vid για τις 10 διαστάσεις πριν λίγο πάντως) και μιας και δεν μπορώ να εμπιστευθώ τυφλά τους επιστήμονες, το αποκλείουμε για τώρα.

Ε, δώσε καμία πληροφορία, στο αέρα κάνω άνετα υποθέσεις.:P

Τα βιβλιαράκια με τα μοντέλα τσαγιού των διαφόρων εταιρειών. Η μια, η μεγαλύτερη, λέγεται "Ματθαίος-Μάρκος-Λουκάς-Ιωάννης Ε.Π.Ε.":P. Η άλλες είναι πιο μικρές, π.χ. τα "Απόκρυφα Α.Ε." και η "ΑΦΟΙ Ευαγγελίου Ιούδα":P.

Είχε γίνει θρύλος κάποια στιγμή. Κι αν τελικά ήταν από πριν θρύλος; Δεν φαίνεται πολύ απίθανη η περίπτωσή του; Αφού γράφτηκαν τόσα για αυτόν, τα αποδεχόμαστε.

Θρύλος δε γεννιέσαι, γίνεσαι.

Δε μιλάμε για όσα αφορούν τους θρύλους που μιλούν για τον Μ.Α., μιλάμε για τα όσα είναι ιστορικά επιβεβαιωμένα, μέσα από τη διασταύρωση πηγών και τις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Και για το Δία έχουν γραφεί πολλά. Ίσως και πολύ περισσότερα. Και για τον Αλλάχ έχουν γραφεί πολλά. Και για την Κοκκινοσκουφίτσα.

Πέτυχες δύο πηγές ανάμεσα στις περίπου 30 (+ Απόκρυφα κλπ.) που μιλάνε για θαύματα, θάνατο κι ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Υποτίθεται ότι τα Απόκρυφα είναι αιρετικά, αποφασίστε τελικά.


Αυτό στο οποίο αναφέρθηκες στο προηγούμενο παλιό σου μήνυμα που παρέθεσα:P. Δε θυμάμαι τί ήταν.

Τα οποία προϋποθέτουν εμπιστοσύνη σε επιστήμονες συν το παραπάνω που είπα.

Το ίδιο λες με πριν:P.

Οπότε τί θεολογίες να λέμε αν δεν υπάρχει καν Θεός;;)

Μα και οι μάγισσες δεν υπάρχουν (λέω τώρα, κάποιοι μπορεί να λένε ότι υπάρχουν:P), αλλά υπάρχουν ένα σωρό ιστορίες για μάγισσες.

Ναι, εγώ λέω πως η ζωή έχει νόημα.:P

Did I say the opposite?

Δεν τα λες τόσο επιστημονικά. Αν το πετύχω ξανά θα στο δείξω σίγουρα.

Τί σχέση έχει το πώς τα λέω εγώ; Προσπάθησα να αποδείξω κάτι;

Όχι, δεν εννοούσα τον άνθρωπο άμεσα. Αλλά να ήταν μία κατάσταση, να βρεθεί κάποια άλλη μας μορφή σε μία δυσκολία (όπως το να την κυνηγάει ένα άλλο πλάσμα με μαστίγιο) κι έτσι να συνεισέφερε στο να εξελιχθεί.

Ο άνθρωπος δεν κυνηγάει μονοκύτταρους οργανισμούς (αυτοί είναι που χρειάζονται το μαστίγιο).

Έχω συνδυάσει μεγαλείο με δημιουργό. Άνθρωπο, κάποιο ζώο, Θεό...

Μα δεν είναι απαραίτητο να ισχύει αυτός ο συνδυασμός. Ο Λουδοβίκος ο δε θυμάμαι ποιος (:P) ήταν μεγαλειώδης. Ο Παρθενώνας είναι μεγαλειώδης. Σημαίνει ότη ο Λουδοβίκος έφτιαξε τον Παρθενώνα;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε απλώς, cannot be (dis)proven. Τυχαίους τους θεωρούμε εμείς, αλλά αν τελικά ήταν γραφτό να γίνουν; Θα το μάθουμε ποτέ;

Ξέρω πως γυρίζει τώρα, άρα γιατί όχι και παλιά, μιας και -απ' όσα κείμενα βλέπουμε- υπήρχαν ίδιες καταστάσεις.

Το ίδιο και με την εξέλιξη (δε τη βλέπεις σε κείμενα, αλλά τη βλέπεις να συμβαίνει).

Τους βλέπεις ως θεούς όπως τον Τριαδικό Θεό; Αν τους βλέπεις ως δαιμόνια και τους αγαπάς ακόμα, τότε είσαι με τον αντίπαλο.

Έχει σημασία το πώς τους βλέπω;

Ναι, εννοούσα πως δεν γίνεται να παραπονιέται ένας μη-Χριστιανός για το γεγονός ότι περνάει δύσκολη ζωή λόγω του ότι είναι θνητός. Γεννήθηκε από θνητούς, τί περίμενε;
Επίσης, είμαστε όλοι από τον ίδιο Θεό και σε Εκείνον θα καταλήξουμε τελικά.

Μπλιαχ.:P
Ποιος παραπονιέται επειδή είναι θνητός;

Θα περίμενες φιλοσοφικές συζητήσεις με παπάδες μάλλον.

Τί να περίμενα, να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και συνταγές;:P

Αν έδινες και καμιά πηγή θα ήταν πιο εύκολο.

Μιχαήλ Καλόπουλος.

Εμένα δεν μ' αρέσει η όλη ιδέα των ειδών να μαλώνουν τόσα χρόνια για να εξελιχθούν. Είναι σπησισμός.

Δε μαλώνουν τα είδη. Μαλώνουν τα γονίδια.

Εξήγηση είν' αυτό τώρα; Για να τρομάξει τους άντρες της εποχής;

Ναι, να τους αποτρέψει από το να μην είναι "καλά παιδιά". Πού το λέει, επί τη ευκαιρία;

Βλ. topic "Αναρχία".:P

Άλλη φορά, βιάζομαι:P.

Το δικαίωμά μας να κρίνουμε τον κόσμο από πού το έβγαλες; Αβάσιμη ηθική αξία;

Εφόσον δεν παραβιάζεις το δικαίωμα κάποιου άλλου, και εφόσον ο άλλος έχει τα ίδια δικαιώματα με σένα, είναι επιτρεπτό.

Ναι, γιατί σε άφησε να κάνεις ό,τι θες. Άμα δεν νοιάζεσαι για Εκείνον, δε νομίζω να σε πειράξει που είσαι αμαρτωλός.

Τώρα από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;:P

Αναφορά στον Θεό δεν δίνεις, τα ξέρει ήδη.:P

Ωραία, τότε, αν με πάει στο δικαστήριο, θα του πω ότι τα ξέρει ήδη και ότι θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το χρόνο που μας μένει για να μου δώσει εκείνος αναφορά.:P Δε νομίζω να αρνηθεί, αφού υποτίθεται ότι είναι καλός...

Λυδία, δεν έχει καζάνια η Κόλαση. :P

Σωστά, δεν έχει καζάνια, σχάρες έχει:P.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Συγγνώμη που επεμβαίνω στην συζήτηση,αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
Πιστευετε ή τρεφετε τουλάχιστον κάποια ελπίδα οτι μετά το θανατο σας θα ''γνωρίσετε'' κάτι περισσοτερο σχετικά με το αν υπάρχει θεός,οτι θα λύσετε κάποιες σχετικες απορίες σας;Εστω κι αν δε πιστευτε στη μεταθάνατο ζωή.Δε ξέρω ίσως ακουγεται χαζό αυτο που ρωτάω..:/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Η απάντηση είναι απλή :Ναι !:PΌλο και κάτι θα υπάρχει εκεί έξω . . .μετά τον θάνταο εννοώ !Έστω μία πύλη (:P) από τον παράδεισο !Έστω ένα καζάνι (:P) της κόλασης . . .κάτι τέλως πάντων !Ή μπορεί να είναι ο Άγιος Πέτρος και να μου πει να κάτσω στην σειρά !:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Και αν δεν ειναι; Αν δεν υπαρχει τιποτα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Τότε ειλικρινά ,θα απογοητευτώ (αν έχω αντίληψη :P)..Και να είναι όμως έτσι όπως λες , τότε ποιός ο λόγος να ζούμε ?:PΑυτό κάνει ο Χριστιανισμός :δίνει ελπίδα στον κόσμο για κάτι καλύτερο και αιώνιο !Για κάποιο μέρος όπου όλοι θα κριθούμε και θα πάμε μετά τον θάνατό μας !Αν δεν γίνει κάτι μετά τον θάνατό μας ,τότε ποιός ο λόγος της ζωής ?Γιατί να μας δόθηκε ??Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάτι που θα δω μετά τον θάνατό μου .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Πως να είναι το τίποτα όμως;Τιποτα.Παράξενη λέξη.:/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kotatsuneko

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kotatsuneko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,494 μηνύματα.
Αν υπάρχει κάτι ή όχι είναι στον καθένα μας.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτα..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Τότε ειλικρινά ,θα απογοητευτώ (αν έχω αντίληψη :P)..Και να είναι όμως έτσι όπως λες , τότε ποιός ο λόγος να ζούμε ?:PΑυτό κάνει ο Χριστιανισμός :δίνει ελπίδα στον κόσμο για κάτι καλύτερο και αιώνιο !Για κάποιο μέρος όπου όλοι θα κριθούμε και θα πάμε μετά τον θάνατό μας !Αν δεν γίνει κάτι μετά τον θάνατό μας ,τότε ποιός ο λόγος της ζωής ?Γιατί να μας δόθηκε ??Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάτι που θα δω μετά τον θάνατό μου .


Μπορει να μην υπαρχει καποιο μεγαλυτερο νοημα στην υπαρξη μας. Απο κει και περα επειδη ο κοσμος και η ανθρωποτητα ειναι οπως ειναι μπορεις να βρεις πραγματα να κανεις στη ζωη σου και να περνας καλα. Δε μπορεις να ξερεις αν υπαρχει καποιο νοημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Μα το θέμα δεν έιναι να περάσω καλά αλλά να ανακαλύψω πως η ζωή μου έχει κάποιο νόημα .Πως οι πράξεις που θα κανω σήμερα ,θα έχουν συνέπεια και την τελική κατάληξή μου !Γι'αυτό πιστεύουμε -γιατί έτσι ,με τον Χριστιανισμό - η ζωή όλων των ανθρωπων έχει κάποιο νόημα :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
και γιατι να θες να εχουν συνεπεια στην καταληξη σου και οχι οσο ζεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Θα έχουν και όσο ζω ,αλλά και αφού πεθάνω ,επαιδή συμφωνα με τις πράξεις μου ,θα κριθώ .:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Όχι σοβαρά (:P) ,μου έκανε μεγάλη εντύπωση !Θα μου πεις ,λόγω Βατοπαιδίου (:P) αν εξαιρέσουμε πως η τοιχογραφίες είναι πολύ παλιές .:PΓιατί όμως ??:emm:


δεν σημαινει απο την στιγμη που γινεσαι παπας εξασφαλιζεις μια θεση στο παραδεισο .......ολοι το βλεπυν πως υπαρχουν πολλοι ¨παραξενοι¨παπαδες ......καταλαβαινεις πιστευω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
δεν σημαινει απο την στιγμη που γινεσαι παπας εξασφαλιζεις μια θεση στο παραδεισο .......ολοι το βλεπυν πως υπαρχουν πολλοι ¨παραξενοι¨παπαδες ......καταλαβαινεις πιστευω...
Ναι σίγουρα ,αλλά αν ένας ιερέας είναι σωστός χριστιανός ??:(Θα πάει στην κόλαση ??Δεν τον νομίζω .Γιατί όμως να το έγραφε αυτό γενικότερα ??:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas tifkitsis

Νεοφερμένος

Ο kostas tifkitsis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
νομιζω λες για την εικονα των δυο δρομων οπου στο φαρδυ δρομο πηγαιναν οι απιστοι ασ το πουμε και απο τονστενο και δυσβατο οι αγιοι και αυτοι που αγωνιζοταν.....ηταν αυτη? ? ? ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Υπάρχουν και εδάφια που ο Θεός λέει να τρώνε οι άνθρωποι από τα ζώα της θάλασσας μόνο όσα έχουν πτερύγια και ουρά (ψάρια), αλλά δε το τηρούν.
Ναι, γιατί δεν σε σώζει ο Μωσσαϊκός Νόμος, αλλά η πίστη σου.

Ω, ναι, το δόγμα την έβγαλε. Ο Χριστός δεν είπε να κοινωνούν όλοι οι πιστοί, στους μαθητές του απευθύνθηκε. Και τέλος πάντων, το θεωρώ απάνθρωπο να κρίνεσαι από αυτό. Υποτίθεται ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει τί έχεις στην καρδιά σου. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ πιο πραγματικοί χριστιανοί και δεν κοινωνούν, απ' ό,τι οι περισσότεροι που το κάνουν.
Πέρα από τον Μυστικό Δείπνο, υπάρχουν κι εδάφια στις Επιστολές που δείχνουν πως οι πρώτες εκκλησίες (που έρχονταν κατ' ευθείαν από τους Αποστόλους) τελούσαν την Θεία Ευχαριστία. Στο δεύτερο συμφωνώ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που λες δεν έχουν ούτε εκκλησίες, είναι οι φτωχοί (ταπεινοί) στην καρδιά, αλλά και στην τσέπη.

Τί εννοείς με το ότι "φεύγει μακριά από όλα τα πάθη του";
Να μην τον ενδιαφέρουν εγκόσμια, όπως η λανγεία κλπ., να είναι ελεύθερος από την αμαρτία (τα πάθη του).

Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος από τη στιγμή που αποφασίζει να σπάσει τα δεσμά του (ο Γκάντι το είπε νομίζω). Αυτό σημαίνει ότι αν θες να είσαι ελεύθερος και εφόσον συνειδητοποιήσεις κάποια δεσμά, θα θες να ελευθερωθείς, και οι από πάνω δε θα μπορούν πια να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία. Αυτήν, όμως, της οποίας την δυνητική ύπαρξη μπορούμε να αντιληφθούμε, πρέπει να την επιδιώκουμε, εκτός κι αν δε θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι.
Α, ωραία.:)
Ας μην παραπονιόμαστε πως φτιαχτήκαμε έτσι τότε.:P

Με νοιάζει, γιατί η θρησκευτική τους συμπεριφορά επηρεάζει και την κοινωνική και επομένως και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρώ εγώ με αυτούς.
Έχε μερικά εδάφια περί κατάκρισης να τους πετάς που και που.:P

Ναι, αλλά στα μάτια των πιστών θα είμαι αμαρτωλός.
Κι εγώ στα μάτια του Ισλαμιστή είμαι άπιστος και πλανεμένος, αλλά δεν με ενδιαφέρει.
Κι αυτοί δηλαδή τί έκαναν; Τήρησαν την εντολή για τον έναν Θεό, αλλά τις υπόλοιπες; Μάλλον όχι, ένας πραγματικός Χριστιανός δεν θα σου φερόταν ποτέ έτσι (απόδειξη ο π. Παΐσιος).

Είναι το στερεότυπο, το οποίο είναι βαθιά ριζωμένο στο υποσυνείδητο των πιστών. Τουλάχιστον οι 7 στους 10 (προσεγγιστικά μιλάω, δεν έχω κάνει κάποια έρευνα, αλλά τη συναντώ πολύ συχνά αυτή τη νοοτροπία) έχουν αυτό το σκεπτικό.
Δυστυχώς έτσι είναι...
Ντρέπομαι κι εγώ όταν μου λένε για τους άλλους Χριστιανούς, που ίσως μόνο Χριστιανοί να μην είναι...δεν ξέρω.

Τα λες επειδή φοβάσαι τον γάμο γενικά.:P

Δεν υπάρχουν άνθρωποι που να κολλάνε πραγματικά σε όλα. Αλλά χάριν απλότητας, θα το δεχτώ αυτό.
Το σεξ μπορεί να αποτελέσει λόγο διάλυσης ενός γάμου.
Ε, έχουμε να κάνουμε με ασυμβίβαστο άνθρωπο, ψευτοαγάπη ή φτηνή σχέση.

Δηλαδή;
Δέχεσαι το τί λέει το έπος του Γιλγαμές;
Εννοείς αυτούς που οι χριστιανοί ονομάζουν "ειδωλολάτρες";
Δαιμόνια. Πιστεύω πως ίσως να μην το έγραψαν άνθρωποι. Και μερικά κομμάτια της Θεογονίας μπορώ να δεχθώ. Όλα είναι ένα μεγάλο puzzle και όταν ενωθούν, βλέπεις πως είναι το ίδιο...

Αυτή είναι η επιστολή προς Ρωμαίος, δεν είναι προφητεία.
Αφού σου είπα, δες τα footnotes που παραπέμπουν σε Προφήτες!:P

Μα δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι αυτό αποτελεί επιχείρημα κατά της ύπαρξης του Θεού, είπα απλώς ότι είναι ανήθικο. Ο Θεός υποτίθεται ότι είναι ηθικός, σύμφωνα με τη χριστιανοσύνη, άρα τουλάχιστον ο χριστιανικός Θεός φεύγει από τη μέση, γιατί αυτοαναιρείται.
Το ηθικό ποιος το όρισε; Ποιος -αν μη ποιος άλλος- ο Θεός...

Η κρίση του Θεού είναι ίδια με την ανθρώπινη, αν λάβουμε υπόψη τη Βίβλο (κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση).
Μπορεί να γίνει, δεν είναι. Όταν ένας καλός γέροντας ή κάποιος γονιός σε "κατακρίνει" για το δικό σου καλό, τότε ναι, είναι σαν αυτή του Θεού.
Μα όταν γίνεται στο στυλ των Φαρισαίων, τότε -προφανώς- όχι.

Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε αυτά που λένε με επιφύλαξη, και ότι τα χρησιμοποιούμε ως πυξίδα για να κάνουμε αρχαιολογικές έρευνες είτε ως επιπρόσθετη επιβεβαίωση για κάποιο συμπέρασμα.
Ωραία, συγκεντρώνοντας όσα έχουμε για τον Ιησού, μπορούμε να καταλήξουμε κάπου; Δεν υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως η εποχή που έζησε, η σταύρωση, ο πατέρας του ο μαραγκός κλπ.; Ή το ότι ήταν διδάσκαλος;

Δε μίλησα ούτε για καταστροφές, ούτε για διαφθορά, ούτε για χάος, στα υπόλοιπα που αναφέρεσαι (αυτά που δεν είχαν σχέση με τον άνθρωπο).
Καταστροφές φυσικές εννοούσα. Θα μου πεις, από την μία βοηθάει κι ο άνθρωπος εδώ, αλλά υπάρχει και η άλλη, το φυσικό αίτιο.

Δε μπορούμε, υπάρχουν υλικοί περιορισμοί. Και αν κάποτε μπορέσουμε, θα περάσει πάρα πολύς καιρός. Δεν είναι ανάγκη να είναι στο φεγγάρι ή ανάμεσα στη Γη και στον Άρη, το έφερα ως παράδειγμα (ο Russell, μάλλον), θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται γύρω από τον Πλούτωνα.
Έστω κι έτσι. Αν το πιστέψουμε αυτό, πρόκειται να μας βοηθήσει σε τίποτα;

Εσύ μίλησες για απόρριψη.
Όχι ξαφνική κι από το πουθενά. Πρώτα ήρθε η αμφιβολία.

Τα βιβλιαράκια με τα μοντέλα τσαγιού των διαφόρων εταιρειών. Η μια, η μεγαλύτερη, λέγεται "Ματθαίος-Μάρκος-Λουκάς-Ιωάννης Ε.Π.Ε.":P. Η άλλες είναι πιο μικρές, π.χ. τα "Απόκρυφα Α.Ε." και η "ΑΦΟΙ Ευαγγελίου Ιούδα":P.
Καλό.:P
Δηλαδή θα λάβει θρησκευτικές διαστάσεις πια;

Θρύλος δε γεννιέσαι, γίνεσαι.
Ακούγεται πολύ αστείο, σαν διαφιμηστηκό...:lol:

Δε μιλάμε για όσα αφορούν τους θρύλους που μιλούν για τον Μ.Α., μιλάμε για τα όσα είναι ιστορικά επιβεβαιωμένα, μέσα από τη διασταύρωση πηγών και τις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Άρα θέλουμε άδειο τάφο Ιησού και όλα εντάξει;:D

Υποτίθεται ότι τα Απόκρυφα είναι αιρετικά, αποφασίστε τελικά.
Ναι, από την πλευρά της θρησκείας, αλλά ένας σωστός ιστορικός οφείλει να κοιτάξει όλες τις πηγές.

Μα και οι μάγισσες δεν υπάρχουν (λέω τώρα, κάποιοι μπορεί να λένε ότι υπάρχουν:P), αλλά υπάρχουν ένα σωρό ιστορίες για μάγισσες.
Έμειναν ως θρύλος παρ' όλα αυτά. Περάσανε στην σφαίρα της φαντασίας πια.

Did I say the opposite?
Πιστεύεις πως η ζωή έχει κάποιο νόημα; Πέρα από το να περνάς το DNA σου και να αναπαράγεσαι, λέμε.

Τί σχέση έχει το πώς τα λέω εγώ; Προσπάθησα να αποδείξω κάτι;
:P:P:P
Λέει έπρεπε να γράψω.

Ο άνθρωπος δεν κυνηγάει μονοκύτταρους οργανισμούς (αυτοί είναι που χρειάζονται το μαστίγιο).
Ούτε στην πρώτη του μορφή, όντας ακόμη μες το νερό;

Μα δεν είναι απαραίτητο να ισχύει αυτός ο συνδυασμός. Ο Λουδοβίκος ο δε θυμάμαι ποιος (:P) ήταν μεγαλειώδης. Ο Παρθενώνας είναι μεγαλειώδης. Σημαίνει ότη ο Λουδοβίκος έφτιαξε τον Παρθενώνα;
Χάχα, όχι.:P
Αλλά το ότι ο Παρθενώνας προϋποθέτει κάποιον δημιουργό, ναι, είναι αναγκαίον.

Το ίδιο και με την εξέλιξη (δε τη βλέπεις σε κείμενα, αλλά τη βλέπεις να συμβαίνει).
Μόνο που η θεωρία της εξέλιξης είναι ολόκληρη μελέτη του ζωϊκού βασιλείου, όχι μία περιστροφή μόνο.

Έχει σημασία το πώς τους βλέπω;
Ε, ναι. Κι εγώ τους βλέπω ως υπαρκτούς ίσως, αλλά δεν συγκρίνεται το ανθρωποειδές δαιμόνιο πού 'ναι απλό πνεύμα με τον πανταχού παρών κλπ. Δημιουργό.

Ποιος παραπονιέται επειδή είναι θνητός;
Το "Εμείς πληρώνουμε τις αμαρτίες της Εύας δηλαδή;" δεν το έχεις ακούσει ποτέ;:P

Τί να περίμενα, να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και συνταγές;:P
Τσάμπα περίμενες. Λίγοι παπάδες μπορούν να σου μιλήσουν σε φιλοσοφικό επίπεδο. Υπάρχουν και πολλοί μορφωμένοι πάντως.

Μιχαήλ Καλόπουλος.
Γνωστό κολπάκι,ναι. Αλλά κανονικά δεν καίει, σε αντίθεση με την φωτιά του Καλοπούλου. Να και λίγο κράξιμο.
https://www.apologitis.com/gr/ancient/kalopoulos/kalopoulos_per.htm


Δε μαλώνουν τα είδη. Μαλώνουν τα γονίδια.
Πάλι, η θεωρία της εξέλιξης μας μαθαίνει πως ο πιο ισχυρός επιβιώνει, άλλοι αφανίζονται, αυτοί πού 'χουν ανάγκη αναπτύσσονται, πολλά τα οποία οδηγούν στον σπησισμό.
(Ένας άθεος φίλος μου μάλιστα έβριζε την εξέλιξη λόγω του σπησισμού που προβάλει.)

Ναι, να τους αποτρέψει από το να μην είναι "καλά παιδιά". Πού το λέει, επί τη ευκαιρία;
Τιμαίος 42 Β.

Εφόσον δεν παραβιάζεις το δικαίωμα κάποιου άλλου, και εφόσον ο άλλος έχει τα ίδια δικαιώματα με σένα, είναι επιτρεπτό.
Αυτός ο κανόνας/περιορισμός από πού ήρθε;

Τώρα από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;:P
Άρα σε πειράζει αν σε λέει αμαρτωλό ο Θεός;

Ωραία, τότε, αν με πάει στο δικαστήριο, θα του πω ότι τα ξέρει ήδη και ότι θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το χρόνο που μας μένει για να μου δώσει εκείνος αναφορά.:P Δε νομίζω να αρνηθεί, αφού υποτίθεται ότι είναι καλός...
Κι εγώ αυτό νομίζω, αλλά μάλλον δεν θα μπορείς να συνέλθεις από την έκπληξη εάν Τον δεις.:P

Μπορει να μην υπαρχει καποιο μεγαλυτερο νοημα στην υπαρξη μας. Απο κει και περα επειδη ο κοσμος και η ανθρωποτητα ειναι οπως ειναι μπορεις να βρεις πραγματα να κανεις στη ζωη σου και να περνας καλα. Δε μπορεις να ξερεις αν υπαρχει καποιο νοημα.
Δεν αξίζει να ρισκάρεις. Λες και χάνεις τίποτα με τον Χριστιανισμό. Ε, αν είσαι Χριστιανός, σου αρέσει.

Ναι σίγουρα ,αλλά αν ένας ιερέας είναι σωστός χριστιανός ??:(Θα πάει στην κόλαση ??Δεν τον νομίζω .Γιατί όμως να το έγραφε αυτό γενικότερα ??:(
Κάποιοι Άγιοί μας ήταν ιερείς όμως, δεν παίζει άμεσο ρόλο αυτό.
Μάλλον το έγραφε λόγω των υποκριτών που υπάρχουν. Κι ο Χριστός τους Φαρισαίους και τους υποκριτές κατέκρινε, που ήλεγχαν τον κόσμο από την θρησκεία και το έπαιζαν καλοί, αλλά μέσα ήταν βρώμικοι.
Αφού γίνεις ιερέας έχεις και την ευθύνη του να μην είσαι υποκριτής, πιο πολύ από κάποιον πιστό μάλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nikos93

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Nikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Εγώ , έχοντας μάθει αρκετά πραγματάκια για τις "διαφορες" θρησκείες που υπάρχουν , ταυτίζομαι περισσότερο με την εκκλησια του Σατανά και ότι αυτή αντιπροσωπεύει .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top