Εγώ έχασα πάσα ιδέα όταν πήγαμε εκκλησία με το σχολείο και μας παρακάλεσε ο παπάς να εξομολογούμαστε....
Καλά, μην φανταστείς πως του τα λες όλα και τέλειωσες. Είναι κάτι σαν ψυχολόγος μάλλον.
"Αν είχαμε καλούς εξομόλογους, δεν θα χρειαζόμασταν ψυχολόγους."
~Carl Jung
ειναι απαρεδεκτο το γεγονος ομως να σου λενε "ελα στην εκκλησια αλλιως θα παρεις απουσιες"
Ούτε κι εμένα μ' αρέσει να φανταστείς.

(Αν και τελευταία φορά μας πήγαν και πιάσαμε όλοι μία ωραία κουβέντα με έναν παπά μόνο, δεν θέλαμε καν να φύγουμε!

)
δηλαδη θεωρεις κατι κακο να μην ασπαζεσαι τον χριστιανισμο
Αυτό πώς το εννοείς; Κακό ως ανήθικο;
Πραγματικά δηλαδή πιστεύεις στη δευτέρα παρουσία;;; δεν ξέρω κανέναν άλλο που να πιστεύει κι ας είναι και όλοι οι φίλοι μου χριστιανοί...
Δεν θέλω να προσδιορίσω τον πραγματικό όρο (γιατί ίσως να είμαι και λάθος), αλλά ένας αληθινός Χριστιανός θα πρέπει να πιστεύει στην Δευτέρα Παρουσία. Εκτός αν νομίζει πως ο Ιησούς μας είπε ψέματα.
Δεν πιστεύω πως γίνεται, να κατέβει ένας θεός που είναι στον ουρανό και να κρίνει το αν εγώ είμαι καλός άνθρωπος ή όχι. Αυτό είναι στη δική μου κρίση και δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλο να το κάνει αυτό χωρίς τη συκατάθεσή μου.
Απλά: έλεος.

Ο Δημιουργός του σύμπαντος έχει θέσει τους δικούς Του κανόνες κι εσύ πας να Τον κρίνεις με τους δικούς σου, τους ανθρώπινους;
Όλοι οι Χριστιανοί -κατ' εμένα- οφείλουν να πιστεύουν στην Δευτέρα Παρουσία. Σαφώς είναι συμβολικά όσα γράφονται στην Αποκάλυψη, κάποιος που έχει διαβάσει και λίγο από τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης μπορεί να το καταλάβει.
Το ότι δεν πιστεύουμε πως θα κατέβει ο Χριστός με μία σκάλα από τα σύννεφα για να μας χωρίσει δεν σημαίνει πως δεν πιστεύουμε και στην Δευτέρα Παρουσία. Τα υπόλοιπα (ειδικά τα σημάδια που θα προμύνήουν τον ερχομό Του) εμπλέκονται με τον συμβολισμό.
Πιο απλά, πιστεύω πως θα έρθει το τέλος του κόσμου κάποτε (έλααα!) και οι ψυχές μας θα κριθούν μια και καλή. Μετά δεν θα υπάρχει πια υλικός κόσμος ούτε αμαρτία.