Δε θα αρνηθώ εγώ αυτό που είμαι.

Ποια θυσία του; Αφού ο Χριστός δεν ήταν παρά ένας κοινωνικός επαναστάτης, του οποίου η δράση ερμηνεύθηκε ως θεϊκή από ορισμένους που το παραφούσκωσαν, είτε άθελά τους, είτε με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα θρησκεία.
Μα μιλάμε για
τελείως άλλο FM...
Ξέρω πως τώρα εκπέμπω σε άλλη συχνότητα και ότι δε θα οδηγηθούμε σε κάτι με τον τρόπο αυτό. Απλώς στο λέω, για να σου δείξω πώς σε αντελήφθην, όταν μίλησες περί "θυσίας".
Ναιπ. Έτσι είναι κατά τον Χριστιανισμό. Είναι η θυσία Του. Για να δείξει την αγάπη Του.
Σε παρακαλώ, μη με παραπέμπεις τόσο συχνά σε λεγόμενα που δεν είναι δικά σου.
Καλά, αλλά το ίδιο μεγάλα θα ήταν αυτά.

Αν θες να δεις αν ο Θεός σηκώνει πέτρες πιο βαριές από Αυτόν, δες το link. Nothing special, really...
Πώς είναι γεγονός; Το έχεις δεχτεί ως γεγονός, δε σημαίνει πως είναι κιόλας. Εξάλλου και οι ίδιοι οι "θεολόγοι" λένε πως πολλές ιστορίες για τους "Αγίους" είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που "φούσκωσαν" ορισμένα γεγονότα.
So? Και μερικοί άθεοι λένε πως πιστεύουν στον Θεο?

Ναι, το δέχτηκα ως γεγονός. Αλλά και όλα τα ιστορικά έγγραφα θα μπορούσαν να θεωρηθούν θρύλοι...μόνο αν ξεφεύγουν και πάνε στο μεταφυσικό όμως.
Τέλος πάντων, a man's trash is another man's treasure.
Νύμφιο; Παντρεύτηκαν, δηλαδή, με παπά και με κουμπάρο;
Θέλει να δείξει πως η αφιέρωσή της στον Θεό ήταν τόση πολλή που ήταν σα να είχαν παντρευτεί.
Εγώ θα προτιμήσω το δημαρχείο.
Θέλω να ερωτευθείς τρελά μία Χριστιανή που σου πει να πάτε σε εκκλησία.
Και τότε, πού είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής; Πού είναι ο δρόμος για την Ιθάκη, όταν πάμε μέσα σε μια άμαξα;
WTF?! Πλάκα μου κάνεις, ε? Αν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο απ' όλα σε αυτόν τον κόσμο αυτή την στιγμή, αυτό είναι να γίνεις Χριστιανός (κανονικός, όχι στα λόγια όπως εγώ π.χ.)!
Το ίδιο είναι. Γιατί η εξέλιξη του τότε Ιουδαϊσμού είναι ο σημερινός Ιουδαϊσμός. Μπορείς να πεις πως είναι και ο Χριστιανισμός. Δεν έχει σημασία. Τϊ αίρεση, τί εξέλιξη. Εννοιολογικά, είναι το ίδιο πράγμα.
Όχι, όχι...ο Ιουδαϊσμός σήμερα άλλαξε αρκετά από τότε. Έχουν κι αυτοί κάποιους..."Πατέρες" (?). Χμ. Α, μάλιστα χρειάστηκε να συμπεριλάβουν στα νέα τους βιβλία τον "μέγα μάγο και ψευδοπροφήτη Ιησού".
Ποιος θα σκεφτεί τον καλό και ήρεμο Ιησού; Αφού πλέον κανείς σχεδόν δεν κάνει τα λεγόμενά του πράξη. Κι έπειτα, αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε πως είναι ο Υιός του Θεού, θα του έλεγα να πάει σε ψυχίατρο.
Και γι' αυτό φταίμε εμείς οι Χριστιανοί! Πώρε, νοιώθω απαίσια, πραγματικά... Κι όσο πιο πολύ απομακρύνομαι τόσο χειρότερος γίνομαι.
Άθεος: Θεωρεί την ύπαρξη του Θεού τελείως μη-λογική.
Θεϊστής: Θεωρεί τον θεό δεδομένο. Ό,τι κι αν του πει ο άθεος, δεν πρόκεται να αλλάξει (κατά μέσο όρο).
Έλληνες: Θεωρούμε δεδομένο πως δεν γίνεται να είναι Σλάβικη η Μακεδονία, μιας και δεν υπάρχει τίποτα υπέρ τους.
Σκοπιανοί: Δε πα' να τους δώσεις το σημείο που λέει "Ο μεγαλύτερος Έλληνας βασιλιάς: ο Μ. ΑΛέξανδρος!", δεν θα βάλουν μυαλό!
Όταν λες "αυτό που λέω", εννοείς όλα όσα είπα σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών;
Να διδάσκονται όλες οι θρησκείες. Τώρα το ποιες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα...
Στην επίπεδη Γη πες τα!

Ε, οι πιο πολλοί τώρα θα πούνε Ορθοδοξία. :-\
Όποιος θέλει να διδαχθεί τη Μασονία και κάποια παρακλάδια, που είναι τόσο ολιγομελή, ας πάει να διαβάσει στη βιβλιοθήκη. Θα πρέπει, βέβαια, να υπάρχει τέτοια βιβλιοθήκη. Δεν υπάρχει θα και όλος ο χρόνος του κόσμου, για να κάνουμε όλες τις θρησκείες του κόσμου.
Κι αν αφήσουμε την αληθινή έξω? Υποτίθεται πως μία από αυτές είναι αληθινή μόνο.
Δεν κατάλαβα και πολύ καλά τί εννοείς με το δέντρο. Αλλά και πάλι, δε θέλω να με βάλουν να είμαι με έναν ξένο κορμό. Θέλω τον δικό μου. Δεν μπορώ να τον έχω;
Εδώ καλά-καλά έχω ν' ακούσω ραδιόφωνο κάνα εξάμηνο, θα ακούσω το σταθμό της Εκκλησίας;
Χάλια το radio, indeed.

Δεν είναι τόσο θεολογική εκπομπή, όσο μία συνομιλία? Δεν ξέρω, πολύ παράξενο.
Ναι, με τη διαφορά ότι κανένας επιστήμονας δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν να πιστέψει σε κάτι.
Διαφέρουν όλοι. Και Χριστιανοί που δεν ενοχλούνται υπάρχουν, και επιστήμονες που πωρώνονται. Απ' όλα...
Ο πάπας της Ρώμης έχει το αλάθητο όπως προηπα και οτι και να κάνει είναι σωστο! Οι σταυροφορίες όπως επίσης προήπα βοήθησαν την εκκλησία να σταθεί στα πόδια της να μαζέψει χρήματα αλλά και να διαδώσει τον χριστιανισμό. Τα συγχοροχάρτια δεν θα τα αναφέρω. Το θέμα της Ιεράς Εξέτασης είναι πολύ μεγάλο και δεν θα το αναφέρω εδώ. Τ ο μόνο που θα πω είναι οτι ακόμα και αυτό είχε πλεονεκτηματα.
Όχι. Αν ο πάπας είναι αλάθητος τότε παραβιάζει τα λόγια της Γραφής που λένε πως κανείς δεν είναι αναμάρτητος.
By the way, αν και δεν είναι επιχείρημα εγκυρο ίσως, αλλά ο λεξάριθμος του ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ (ο πάπας σας) βγάζει 666. Χωρίς πλάκα.:xixi:
Φίλε, θεολογικώς οι Καθολικοί έχετε βγει έξω. Το Καθαρτήριο, η θυσία του Χριστού, ο κακός Θεός, ο Δάντης σας... Μα
τελείως έξω! :-\