Αρχική Δημοσίευση από in flames gn:
καταρχας, η εντολη που λες δεν ειναι επιβολη...
ε ναι ρε συ...μιλησε ο Θεος και ειπε να τον πιστευουμε, γιατι αυτο ειναι σωστο για εμας τους χριστιανους και για Εκεινον..
ποτε δε σου επεβαλε να τον πιστεψεις...δλδ ποτε ο Θεος δεν θα εμφανιζοταν να σου επιβαλλει αυτο που θεωρει σωστο...
Τί είναι δηλαδή; Άμα δουλεύεις σε μια εταιρεία και λάβεις μια εντολή από τον ανώτερό σου είναι προαιρετική η διεκπεραίωση της εργασίας που σου ανέθεσε;
καλα σοβαρολογεις τωρα?
ειναι δυνατον η Εκκλησια να μην προωθει τον Χριστιανισμο?η ιδια η Εκκλησια?
ελεος...αν δεν το κανει η Εκκλησια δηλαδη ποιος θα το κανει?
αλλο επιβολη και αλλο προωθηση
Είτε επιβολή κάνει, είτε προώθηση κάνει, να μη την κάνει σε παιδιά, και ειδικά μικρά, τα οποία δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την προσωπικότητά τους πλήρως, και ούτε και κριτική ικανότητα για να αποφασίσουν μόνα τους τί είναι σωστό για εκείνα. Αυτό λέγεται πλύση εγκεφάλου.
η Εκκλησια δε σου επιβαλει "βαπτισου χριστιανος"...αυτα τα επιβαλουν τα ανοητα οπισθοδρομικα μυαλα και εκτος εκκλησιας...
προωθηση φυσικα και θα κανει εφοσον εχουμε δημοκρατια και ανεξιθρησκεια και ελευθερια...ειναι τουλαχιστον ναζιστικο να σταματαμε την προωθηση μιας θρησκειας...
αμα δεν γουσταρεις , δεν εισαι ...νομιζω το υπεραναλυσαμε...
Δέχεται όμως να βαπτίζει μικρά παιδιά. ΞΑΝΑΛΕΩ, ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΦΟΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.
Δηλαδή δεν είναι ναζιστικό να ονομάζεις ένα μικρό παιδί χριστιανό; Ένα μεσαίο παιδί χριστιανό; Ή ένα μεγάλο παιδί χριστιανό; Μη του πεις τίποτα! Άφησέ το να αποφασίσει μόνο του.
λοιπον δεν με ενδιαφερει πως στο καλο ειναι βαπτισμενος καποιος...και αμα το γουσταρει ή οχι...ξερω οτι εχουμε ελευθερια και δημοκρατια στα περισσοτερα χριστιανικα μερη...
εφοσον λοιπον ο περισσοτερος πληθυσμος της γης ειναι χριστιανοι, τα γεγονοτα της Α.Γραφης ειναι αποδεκτα απο τον περισσοτερο κοσμο .... τελος...
αμα δεν σας αρεσουν , παντε να ξεβαφτιστειτε...
ο Χριστιανισμος δεν εχει κανενα προβλημα...
εσεις το εχετε..(αναφερομαι στους και καλα αθεους που ειναι βαπτισμενοι και κατηγορουν τον Χριστιανισμο για τα χιλια μυρια κακα...)
τερμα οι υποκρισιες...δε γουσταρω ατομα που υποκρινονται και μετα ερχονται και κλαιγονται...
δεν σας αρεσει, φυγετε ... ειναι απλο...και αν δεν το κανετε για την πολιτεια για το τι θα πει ο κοσμος...για τα ματια του κοσμου...ε τοτε κακο του κεφαλιου σας...
δεν θα ξαναλεω τα ιδια...
αν παραμενετε Βαπτισμενοι, δε με νοιαζει τι πιστευετε, λεγεστε Χριστιανοι και εχετε αποδεχτει οσα λεει η Α.Γραφη....ΤΕΛΟΣ...
στο χερι σας ειναι να το αλλαξετε αυτο...
αλλα ο Χτριστιανισμος δεν φταιει σε τιποτα...
Να αναφερθώ τώρα κι εγώ σε δεύτερο πρόσωπο σε όλους τους ψευδοχριστιανούς; Ωραία θα ήταν, ε;
Λοιπόν, μπορεί να μη σε ενδιαφέρει πώς στο καλό είναι βαπτισμένος κάποιος, αλλά υπάρχουν ορισμένοι ηθικοί κανόνες και αξίες. Η προσωπικότητα ενός παιδιού δεν πρέπει να βάφεται από κανένα βαφέα. Άσε το παιδί να διαλέξει μόνο του τί χρώμα θέλει να βάψει το ίδιο τον εαυτό του. ΑΝ κατάλαβες τί εννοώ.
Μην είσαι απόλυτος. "εφοσον λοιπον ο περισσοτερος πληθυσμος της γης ειναι χριστιανοι, τα γεγονοτα της Α.Γραφης ειναι αποδεκτα απο τον περισσοτερο κοσμο .... τελος..."... Κατ' αρχήν, οι χριστιανοί αποτελούν το 33% του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν αποτελούν το 51% ούτε το 80%. Επομένως ο περισσότερος πληθυσμός της γης
δεν πιστεύει στο Χριστό. It' s as simple as that. Και δεν είναι τέλος. Τέλος. Τελεία και παύλα. Μην είσαι απόλυτος. Ο χριστιανισμός δεν εξαπλώθηκε μόνο με ειρηνικό τρόπο, ξέρεις... Λοιπόν, αν είναι έτσι, ρίχνει το Ιράν εκατό πυρηνές βόμβες σε Ν. Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λονδίνο, Βερολίνο, Αθήνα, Άμστερνταμ, Ρώμη, Σικάγο, Μόσχα, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Βέρνη, Παρίσι και σε πολλές άλλες περιοχές του χριστιανικού κόσμου και λέει μετά ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει στον Αλλάχ... Η εξάπλωση όλων των θρησκειών δεν έγινε με μέσα θεμιτά.
Δε με νοιάζει κι εμένα τί λες, για μένα το Βάπτισμα δεν σημαίνει τίποτα και επομένως δεν είμαι χριστιανός. Δεν αποδέχομαι όσα λέει η Α. Γραφή. Αυτό δε μπορείς να το αλλάξεις. Τα όσα πιστεύω δεν καθορίζονται από τρεις βουτιές σε μια πισίνα, μπανιέρα ή όποιο άλλο δοχείο με νερό.
Λοιπόν, πολλοί "χριστιανοί" βαπτίζουν μωρά, τους πλένουν τον εγκέφαλο, άλλοι, πιο παλιοί, σκοτώνουν τους αλλόθρησκους, αλλά δεν είναι αληθινοί χριστιανοί γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Δε φταίει ο χριστιανισμός, όχι... Αλλά ούτε και ο κομμουνισμός φταίει για την πολιτική του Στάλιν προς τους αντιπάλους του και προς τους Γερμανούς... Απαπαπα... Ήταν ψευδοκομμουνιστής αυτός...
Το θέμα δεν είναι μόνο η θεωρία, είναι και η πράξη, δύο φάσεις οι οποίες μπορεί να έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη αλλά συσχετίζονται και μάλιστα άμεσα. Αν η πράξη χωλαίνει, χωλαίνει μια, χωλαίνει δυο, χωλαίνει τρεις, στο τέλος σημαίνει πως η θεωρία κάτι δεν έχει κάνει καλά...
Λοιπόν, είνα εύκολο να μιλάτε εσείς που είσαστε η πλειοψηφία και να λέτε να μη λαμβάνουμε υπόψη μας τη στάση του περιγύρου. Εσείς δεν έχετε όμως να χάσετε τίποτα από αυτό. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ξεφαπτιστώ, αλλά δε θα κάτσω να χάσω το χρόνο μου με τα γραφειοκρατικά, γιατί ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλω είναι για να μην έχει η Εκκλησία άλλον ένα στους καταλόγους της και να ισχυρίζεται πως είναι χριστιανός ορθόδοξος. Μόνο γι' αυτό. Ο μόνος λόγος, ξαναλέω, για τον οποίο διαφωνώ με την πρακτική του νηπιοβαπτισμού είναι η καταπάτηση της ελευθερίας του παιδιού να σχηματίσει το δικό του χαρακτήρα και να επιλέξει μόνο του τη θρησκεία που το εκφράζει.
οκ...δεν με ενδιαφερουν...οι Συνοδοι τα καταδικασαν, και ορισαν την Α.Γραφη και μαγκια μας να την πιστευουμε ....αφου αυτη η πιστη μας αρεσει τελος...δεν τιθεται θεμα...σε οποιον δεν αρεσει ας μην πιστεψει...ειναι αντιδημοκρατικο και φασιστικο να κλονιζεις την πιστη καποιου που θελει να παραμεινει πιστος...
Δεν είναι αντιδημοκρατικό ούτε φασιστικό, εφ' όσον κάποιος περιορίζεται απλώς στο να λέει τη γνώμη του σε κάποιον που έχει διαμορφώσει ήδη δική του γνώμη.
Αν θεωρείς σωστό να αφήνεις τους κληρικούς των Συνόδων να καθορίζουν τη δική σου πίστη, τότε μη λάβεις υπόψη σου το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα υπήρχαν διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Και κάτι άλλο: πώς είναι δυνατόν να κλονίζεις την πίστη κάποιου με τη λογική αφού η πίστη δε βασίζεται σε λογικά θεμέλια;
τι μας λες τωρα?
δλδ η Εκκλησια επικροτησε τετοιες ενεργειες οπως οι βιασμοι? ε τι να σου πω ρε φιλε...αμα το πιστευεις αυτο, κανεις μεγαλο λαθος και κριμα...
το να κοιτας ολα τα κακα που δεν εχουν καμια σχεση με τον Χριστιανισμο ειναι εγωιστικο...
θεωρω τουλαχιστον ματαιοδοξο να προσπαθει ενας αθεος να αλλαξει τα μυαλα ενος πιστου...
καποτε ενας γνωστος συγγραφεας ειπε οτι οι αθεοι πεθαινουν απο ματαιοδοξια...
Κοίταξε, δεν προσπαθώ να αλλάξω τα μυαλά κανενός. Μια συζήτηση κάνουμε. Αν θεωρείς πως προσπαθώ να σου αλλάξω τα μυαλά μη συμμετέχεις. Κι αν εσύ προσπαθείς να κάνεις το ίδιο με εμένα, πες το μου για να μη συνεχίσω να γράφω άδικα.
Αν πρόσεχες περισσότερο σε ποιο σημείο του ποστ μου αναφέρθηκα, θα έβλεπες πως υπάρχει και ένα λινκ με κείμενο στο οποίο γράφει ότι η Εκκλησία καταδίκασε την απόφαση του Υπουργείου να μην απαιτείται αιτιολόγηση για την απαλλαγή ενός μαθητή από το μάθημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής έτσι όπως την παρουσιάζει η Εκκλησία. Σε αυτό αναφέρομαι. Μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.
Και τα κακά αυτά μπορεί να μην έχουν σχέση με το χριστιανισμό τον οποίο δεν κατηγορώ για τίποτε, αλλά έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας. Λοιπόν, τόσο και τόσο καιρό, η Εκκλησία συνεχίζει να λειτουργεί με συχνά αθέμιτα μέσα. Αν θεωρείς ότι θα ωφελήσει το χριστιανισμό, υπερασπίσου την Εκκλησία. Πάντως εγώ το λέω και το εννοώ, δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός για την ακεραιότητα και τις αξίες του χριστιανισμού από την Εκκλησία.
ολο τα ιδια και τα ιδια....
τα ριχνουμε ολα στους μερικους κληρικους..χανω πασα ιδεα...
ε οκ...και εγω συνεχιζω..
καμια σχεση με τον Χριστιανισμο η υποκρισια...
ο Χριστος ειπε να εισαι ειλικρινης, να σεβεσαι τον συνανθρωπο σου..
αρα οι υποκριτες κληρικοι δεν ειναι Χριστιανοι, απλουστατο...
αρα ο Χριστιανισμος δεν φταιει πουθενα...ΤΕΛΟΣ
Ε, ναι, όλο τα ίδια και τα ίδια. Μερικούς κληρικούς; Συγγνώμη, αν έχεις την καλοσύνη, άναψε κάνα πρωί την τηλεόραση το Σαββατοκύριακο και δες πόσα κοσμήματα φοράνε οι παπάδες που κάνουν τη λειτουργία. Ή πήγαινε καλύτερα στην Εκκλησία, να τα θαυμάσεις από κοντά.
Ο Χριστιανισμός δε φταίει πουθενά. Συμφωνώ απολύτως. Φταίνε όμως οι χριστιανοί πολλοί από τους οποίους (γιατί ας είμαστε ρεαλιστές, ξέρω πολλούς που θα ήταν ικανοί να παρατήσουν τη δουλειά τους και να πάνε να κάνουν τάμα στην Εκκλησία) αντί να ανοίξουν τα μάτια τους, ακολουθούν με προσήλωση την Εκκλησία και αυτή συχνά τους εκμεταλλεύεται. Και μαζί με αυτούς, υφιστάμεθα όλοι εμείς οι υπόλοιποι, χριστιανοί και μη, κάποιες από τις συνέπειες της εκμετάλλευσης αυτής και της συσώρρευσης ισχύος από την Εκκλησία.
αυτο δε γινεται απο τη μια μερα στην αλλη...οπως δε γινεται να σταματησεις τον πολεμο και να χτισεις την ιδανικη κοινωνια απο τη μια μερα στην αλλη...
Δε βλέπω όμως και καμία βελτιώση...
ε πες το ετσι...πριν με εκανες να καταλαβω οτι αλλο εννοουσες
ουτε ολη η Εκκλησια, ουτε ολα τα σχολεια, ουτε ολο το κοινωνικο περιβαλλον κανει προπαγανδα...μην εισαι απολυτος...
και να κανει...παλι καμια σχεση δεν θα χει με τα χριστιανικα ιδεωδη...
Θεωρώ πως ήμουν αρκετά ξεκάθαρος, δεν ανέφερα πουθενά ότι ο χριστιανισμός είναι προπαγάνδα.
Ε;;; Με κούφανες τώρα. Ποιο δημόσιο σχολείο κάνει μια δίκαιη παρουσίαση για όλες τις θρησκείες;
Και; Τί θα βγει που δεν κάνει όλη η Εκκλησία προπαγάνδα; Βγήκε κανείς ιερεύς να πει ότι θα έπρεπε να μη βαπτίζονται τα νήπια; Και η κοινωνία όλη μπορεί να μην κάνει προπαγάνδα, αλλά δεν καταδικάζει και όσους κάνουν.
δεν θα το λεγα...
το καθε κομμα στις εκλογες παρουσιαζει το δικο του ως σωστο...τι σημαινει οτι καταπαταν ανθρωπινα δικαιωματα?οχι βεβαια...αν εχεις κριτικη ικανοτητα θα επιλεξεις αυτο που ειναι για σενα σωστο...
με αλλα λογια ειναι εντελως βλακωδες....μην κοροιδευομαστε τωρα...
ειναι σα να μου λες...θα πας σε εναν παπα και θα σου μιλαει για τον Χριστιανισμο οπως μιλα και για τον Βουδισμο...
(σαν παραδειγμα εφερα την εκκλησια, μην την κατακρεουργησεις...

)
Βασικά αναφερόμουν κυρίως στο σχολείο και στην κοινωνία. Δε μπορείς να συγκρίνεις τη Θρησκευτική Αγωγή ενός παιδιού, το οποίο δεν έχει κριτική ικανότητα για να κρίνει το τί λέει η κάθε θρησκεία και είναι ευάλωτο στις πνευματικές επιρροές, με τις εκλογές. Γιατί στις εκλογές βγαίνουν πολλοί πολιτικοί αρχηγοί και μιλάνε. Στην περίπτωση της θρησκευτικής αγωγής ενός παιδιού, μιλάει μόνο ένας... Πρόσεχε σε παρακαλώ τις λέξεις που χρησιμοποιείς όταν αναφέρεσαι σε εμένα ή στα λεγόμενά μου.
στο σχολειο μου τουλαχιστον δεν ισχυει κατι τετοιο...πηγαινουμε εκκλησια αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο για ολους τους χριστιανους μαθητες...
Χμ... Δηλαδή δεν παίρνετε απουσίες στην Εκκλησία;
οκ...με τις χιλιες παραθεσεις που να θυμαμαι τι εννοουσες με τα τεραστια ποστ σου..
(κοιτα ποιος μιλαει

)
Εγώ δηλαδή τί είμαι και κάθομαι και ψάχνω τί γράφαμε στα προηγούμενά μας ποστ; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μεγάλα ποστς, αρκεί να διαβάζονται (δηλ. να μην είναι Greeklish ή γεμάτα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη). Ευτυχώς τα δικά σου διαβάζονται μια χαρά.
λοιπον..η γνωμη μου ειναι οτι οσο πιο σκληρο καθεστως υπαρξει τοσο πιο πολλα παραστρατηματα θα συμβουν...οπως και με τη νομοθεσια το ιδιο πιστευω...
γιατι μπαινει στο μυαλο πιο εντονα η ιδεα της παρανομιας....
Δηλ. να μην έχουμε ως παράνομο τίποτα γιατί ωθούμε τους ανθρώπους να προσχωρήσουν σε αυτή την πράξη... Ναι, τους καημένους τους παπάδες, θα τους συμπεριφερθούμε σκληρά αν γίνονται έλεγχοι στα οικονομικά της εκκλησίας...
το θεμα μας ειναι που πιστευουμε και εμεις φτασαμε να μιλαμε για την Εκκλησια και τα πλουτη της...δεν πιστευω ουτε στην Εκκλησια, ουτε στα πλουτη της και τα καταδικαζω τα αφειδως κειμενα πλουτη...
πιστευω στον Θεο...
αν δεις στο ποστ μου δε λεω οτι ο Χριστιανισμος δεν εχει σχεση με την εκκλησια...
αλλα δεν εχει σχεση με τις βρωμιες των κληρικων...αυτο,.
το αν γινεται καποια προσπαθεια, ειναι εκτος θεματος...αλλο πιστη και αλλο "μετρα εναντιον της διαφθορας καποιων κληρικων"...
και σαφως παιρνονται οπως με ολους τους πολιτες θελω τουλαχιστον να πιστευω...
Το θέμα μας είναι η θρησκεία, η οποία έχει άμεση σχέση με την Εκκλησία.
Ο Χριστιανισμός μπορεί να μην έχει ιδεολογικά σχέση με τις βρωμιές των κληρικών, πράγμα με το οποίο συμφωνώ απολύτως, αλλά οι βρωμιές αυτές έχουν σχέση με τους χριστιανούς. Πραγματικά, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα: Σε τί έχουμε ανάγκη τους κληρικούς; Οι πιστοί μόνο τους δεν μπορούν να είναι σωστοί χριστιανοί;
Ε... χμ... η Εκκλησία έχει ειδικό καθεστώς φορολόγησης (μόνο σε Ελλάδα και Ισπανία από όλη την Ευρώπη γίνεται αυτό). Τώρα, για τη διαφθορά, έχω μόνο να πω ότι τις επιχειρήσεις τις υπόλοιπες δεν ελέγχουν και θα ελέγξουν την Εκκλησία; Γενικότερα από έλεγχο σκίζουμε στην Ελλάδα αλλά ας μην το προχωρήσουμε αυτό γιατί είναι offtopic.
Flames::no1:
επισης,θεωρω οτι αν καποιον συνειδητα δεν τον εκφραζει ο χριστιανισμος για τον α,β σεβαστο λογο και ειναι βαπτισμενος πρεπει να διεκδικησει το ξε-βαπτισμα του..τι σημαινει φοβαμαι τι θα πουν οι αλλοι ? αμα δεν διορθωσετε εσεις μια κοινωνια που σας αδικει,οπως λετε,ποιος περιμενετε να το κανει ? εχουμε φτασει οι χριστιανοι(τουλαχιστον οι εντος του φορουμ αλλα και πολλοι αλλοι) να υπερασπιζομαστε περισσοτερο το δικαιωμα στην αθεια ή ανεξιθρησκεια απο ο,τι εσεις..ελεος δηλαδη..που στο κατω-κατω θα μπορουσαμε να πουμε στα παλια μας υποδηματα η αδικια των αλλων,εμεις δεν θιγομαστε και να κατσουμε στην ησυχια μας..εχε χαρη που ειναι θεμα αρχων οτι δεν ακολουθουμε τετοιες λογικες..
πως νομιζετε οτι αλλαζει μια κοινωνια ? αν δεν ξε-βαπτιστειτε τοτε μαλλον δεν ειστε αθεοι..μοιρολατρες ειστε αν περιμενετε ολα να σας ερθουν στο πιατο..η κοινωνια απο εμας αποτελειται..αν αδικειστε,ξεσηκωθειτε και αλλαξτε τη..
και ο περιγυρος..αν δεν καποιο προσφιλες σε σας προσωπο ,τοτε στα @ σας..ελεος!! δν γινεται να μας νοιαζει και η αποψη ολων των εκατομμυριων της Ελλαδας..σε οποιον αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε..και αν ο περιγυρος που θαρρειτε πως θα σας κρινει αποτελειται απο αγαπημενα σας προσωπα..ηρεμηστε !αν πραγματικα σας αγαπανε και σας σεβονται (που νομιζω οτι αυτο γινεται με μελη οικογενειας,φιλους κλπ) θα σεβαστουν την επιλογη σας και ας γκρινιαξουν στην αρχη..αν δουν οτι ειστε σταθεροι και συνειδητοποιημενοι σε αυτο που λετε ,θα σας σεβαστουν..αν οχι,μαλλον διαλεξατε λαθος φιλους ή ο θεος (ή γουατεβερ

) σας εδωσε ακυρη οικογενεια..ψαξτε αλλου πορτοκαλιες που βγαζουν πορτοκαλια ..για ολους υπαρχει καποιος εκει εξω..
και αναφερω ενα απλο παραδειγμα..ενας τυπος ειναι ομοφυλοφιλος..οκ ? πρεπει να το κρυψει μεσα του και μια ζωη εχεμυθα να μισει την οικογενεια του ,υποθετοντας πως δε θα τον δεχτει ? ή θα ανοιχτει με τις οποιες συνεπειες και θα αλλαξει και με τν τροπο του την κοινωνια ? οι γονεις ισως ξενερωσουν στην αρχη αλλα αν τον αγαπανε ,θα τον δεχτουν..αν οχι θα του συμπεριφερθουν ασχημα αλλα και ετσι παλι ο τυπος θα εχει εναν καλο λογο να τους μισει και δε θα τους κατηγορει γενικα και αοριστα για κατι που αυτος πιστευε οτι δεν θα αποδεχτουν..
Ξαναλέω ότι δεν είναι για τους βαπτισμένους άθεους το πρόβλημα, ούτως ή άλλως δεν έχει κανένα νόημα για μας το Βάπτισμα, πέραν από το πρώτο μας ίσως μπάνιο έξω από το σπίτι και το νοσοκομείο. Το πρόβλημα έγκειται στην πρακτική του νηπιοβαπτισμού.
Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να χάσω το χρόνο μου για να "ξεβαπτιστώ".
Μα σας θίγει η αδικία των άλλων γιατί τα αρνητικά σχόλια για αυτήν στοχεύουν γενικά στους χριστιανούς. Δυστυχώς, γιατί ούτε και σε μένα μου αρέσουν οι γενικεύσεις.
Ναι, είναι κάποιος προσφιλές μου πρόσωπο το οποίο δεν επέλεξα. Σου ξαναλέω: Έλα να αντιμετωπίσεις τη γιαγιά μου... Θα σε βγάλει knock-out με το πρώτο χτύπημα
Ξαναλέω και το λέω για τελευταία φορά για όσους δε το πρόσεξαν ότι
δεν είναι για τους βαπτισμένους άθεους το πρόβλημα, αλλά για τον νηπιοβαπτισμό.
Πάντα φιλικά σε όλους!