ασδφ
Piou*, τα πράσινα ανθρωπάκια σε ευχαριστούν και σου στέλνουν το θησαυρό του χαμελαίοντα ως δείγμα ευγνωμοσύνης, και για να μπορείς κι εσύ να πρασινίζεις

.
Καλά, δε σε βάπτισε ο Θεός. Η διαμόρφωση των πιστεύω έχουμε ξαναπεί πως είναι άλλο θέμα, κοινωνικό τελείως.
1) Εσύ ανέφερες πρώτα το βάπτισμα

.
2) Αφού η διαμόρφωση των πιστεύω είναι κοινωνικό θέμα, τότε πώς ο Θεός μας βοηθά να πιστέψουμε σε αυτόν;
Έχει αισθήματα αγάπης, συγώρεσης, συμπόνιας. Σκέφτεται, Θεός είναι. Ο εγκέφαλός μας είναι υλικός, αλλά αυτό δεν θα πει πως κι ο Θεός χρειάζεται έναν ίδιο για να σκεφτεί.
1) Πώς γίνεται αυτό;

2) Μα ακριβώς για τα αισθήματα συγχώρεσης αυτά μίλησα. Εξάλλου, αν σε παντρέψουν με το ζόρι και μετά εσύ πας τις νύχτες προς αναζήτηση περιπετειών, δε θα φταις σε τίποτα. Κι ακόμη περισσότερο, αν ζητήσεις διαζύγιο.
Με τον Θεό υπάρχει κανονική δέσμευση και σημαδεύει για την αιωνιότητα και όχι για μία νύχτα. Θυμήσου την Αγία Αικατερίνη και τον Νύμφιο...
Δεν έχω ακούσει το περιστατικό.
Στηρίζεται πια στον εαυτό του και μόνο. Ό,τι θα έκανε ο Θεός για εκείνον, προσπαθεί να το κάνει πια αυτός.
Ή, πάλι, μπορείς να πεις ότι εσύ έχεις την εντύπωση πως κάποιος σε έχει ως βασιλιά, και σε βοηθά να κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις.
Πάντως, δεν έχει αναγάγει τον εαυτό του στη θέση του Θεού, γιατί απλούστατα δε δέχεται την ύπαρξή του, και άρα θα ήταν σαν να αρνούνταν τη δική του ύπαρξη (άτοπο).
Ο Χριστιανισμός επιβιώνει άνετα ως θρησκεία χωρίς να μπαίνει σε πολιτικό επίπεδο.
Ας μη μιλήσω για το Μεσαίωνα, όπου συχνά η κοσμική και η θρησκευτική εξουσία ταυτίζονταν ή συνεργάζονταν στενά. Ας μιλήσω για το σήμερα. Ακόμη και τώρα, το Βατικανό (και κακώς) επηρεάζει τα κοσμικά δρώμενα (δες την πρόσφατη περίπτωση της ευθανασίας στην Ιταλία). Ειδικά σε καθολικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Μάλιστα, η Ε.Ε. είχε επιπλήξει την Ισπανία μαζί με την Ελλάδα, λόγω της ευνοϊκής στάσης που δείχνει το κράτος απέναντι στο θεσμό της Εκκλησίας, και ειδικά όσον αφορά τις διάφορες φοροαπαλλαγές. Κι εδώ στην Ελλάδα, αν ο Αρχιεπίσκοπος πει ότι ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος είναι αντιχριστιανικός και άπιστος και και και, θα χάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ψήφους. Ας μην επεκταθώ στις Ισλαμικές χώρες (οι οποίες δε θα σ' ενδιαφέρουν, κιόλας, για την παρούσα συζήτηση τουλάχιστον), όπου τα πράγματα είναι τρισχειρότερα. Δε μπορείς να πεις ότι δεν εισχωρεί στο πολιτικό πεδίο.
Υπάρουν πάρα, πάρα πολλοί άνθρωποι που στηρίζονται στην Βίβλο και μόνο.
Αυτό, σύμφωνα με τα βιβλία των θρησκευτικών, αποτελεί
Αυτοί τι? Θα υπερασπιστούν ποτέ κάποια Εκκλησία? Όχι! Μάλιστα όσους τέτοιους έχω γνωρίσει είναι και ενάντια στο θέμα των Αγίων.
Μα αυτοί είναι λίγοι (τουλάχιστον, απ' ό,τι ξέρω εγώ).
Σου είπα ήδη ένα παράδειγμα: το Μακεδονικό ζήτημα.
Αυτό δεν αποτελεί Ιστορία, αποτελεί σύγχρονη διπλωματικό/διακρατικό πρόβλημα.
Όχι, εγώ λέω πως πρέπει να διδασκόμαστε την Ορθόδοξη θεολογία (και ιστορία?), αλλά όχι ως πίστη. Ως γνώση μόνο.
Όπως και τις θεολογίες των υπόλοιπων θρησκειών, με ίσο βάρος κατανεμημένο σε καθεμία.
Εμ, πρέπει να πεθάνουμε και κάποτε!
Για πρόωρο θάνατο μίλησα. Γι' αυτόν δε μιλούσαμε τόση ώρα;
Απλώς σου είπα για ποιόν λόγο, κατά τον Χριστιανισμό, ο Θεός βοήθησε τους Εβραίους στην αρχή.
Δεν κατάλαβα τον λόγο. Απλώς λέει ότι το έκανε, δε λέει γιατί.
Βαριέμαι να ανοίξω το 7ο.

Τα υπόλοιπα ΟΚ.
ΒΑΡΙΕΣΑΙ;;;;:!::!::!:
Άρα να τον δέχτηκε και για αληθινό? Θαύμα είναι κι αυτο!
Έχω κι άλλο τέτοιο. Πριν σταυρωθεί ο Ιησούς κανένας μαθητής του δεν τολμούσε να ομολογήσει. Και μετά (την Πεντηκοστή, αφού έλαβαν Άγιο Πνεύμα) βγήκαν έξω και άρχισαν να κηρύττουν χωρίς φόβο!
Δεν πιστεύω ότι τους ήρθε η επιφοίτηση του Α. Πνεύματος.
Πραγματικά δεν ξέρω. Ρε, άμα δεις πως ξεφεύγουμε από πολλά θέματα κάθε φορά...
Όχι, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η θρησκεία.
Και πού το στηρίζεις αυτό;
Όχι, το Άγιον Πνεύμα σου λέει να εμπιστευτείς.
Όχι, άνθρωποι μου λένε να εμπιστευθώ άλλους ανθρώπους που έλεγαν να εμπιστευόμαστε άλλους ανθρώπους που έλεγαν να εμπιστευτούμε το Άγιο Πνεύμα (και μάλιστα αυτό που κατά τη γνώμη τους είναι Α. Πνεύμα).
Ο Θεός θα φανερωθεί σε εσένα και μόνο εσένα, δεν θα Τον γνωρίσεις μέσα από άλλους (εκτός αν γνωρίσεις κάποιον που ομοιάζει με Άγιο πια!).
Ε, γιατί δε το κάνει, λοιπόν; Τί φοβάται;
Για να ξέρω αν θα χρειαστεί να σου παραθέτω εδάφια ή να λέω απλώς "Ο Χριστός είπε..." ή "Στην επιστολή Προς Ρωμαίους έχει...".
Α, χρειάζεται, γιατί δε τα λέει τόσο αναλυτικά

.