Mην το λες με αυτό το υφάκι(

) γιατί η θεωρία της εξέλιξης αποτελεί το μεγαλύτερο πνευματικό επίτευγμα της ανθρωπότητας.
Δεν το λέω με κανένα υφάκι. Απλώς δεν έχω μελετήσει ιδιαίτερα τη θεωρία της εξέλιξης... Αναγνωρίζω τη συνεισφορά του Δαρβίνου στην ανθρωπότητα και δεν την εκμηδενίζω.
Όπως έχω πει και πριν, πρόκειται καθαρά για συμολισμούς... Το πρόβλημα είναι ότι η έννοια της ζωής, αποτελεί μυστήριο για τους χριστιανούς. Υπάρχει κάποια μαθηματική φόρμουλα που να μας λέει ξέρω γω, "ζωή είναι αυτό"?
Και για τους χριστιανούς, απ'ότι ξέρω δηλαδή, δεν υπάρχει κάποια δογματικός ορισμός της ζωής.
Το Τορά πχ, λεέι ότι η ζωή είναι μια "θαυμάσια λάμψη του σώματος που κείται μέσα στο αίμα..."
Όμως για τις περισσότερες μονοθεϊστικές θρησκείες, η ζωή είναι ο Θεός... Γι'αυτό, οτιδήποτε τον αντικρούει, είναι κατακριτέο...
Βασικά και στην αρχαιότητα, υπήρχαν από τον Αριστοτέλη και τον Ηράκλειτο θεωρίες εξέλιξης κλπ, αλλά φυσικά δεν έγιναν αποδεκτές, γιατί οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, δεν μπορούσαν να τις κατανοήσουν πλήρως.
Γνωρίζω ότι η θεωρία της εξέλιξης, στηρίζεται σε διάφορες αποδείξεις, αλλά παρ'όλα αυτά δέχθηκε επιθέσεις από τους χριστιανούς καθως πίστευαν ότι υπομόνευε τη θρησκευτική πίστη...
Όπως έχω πει και σε άλλα ποστ μου, όλα όσα περιγράφουν τα βίβλια της Π.Δ., είναι συμβολισμοί. Είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιληφθηκαν οι συγγραφείς τους, κάποια γεγονότα της εποχής τους.. Κατάφεραν με τις διηγήσεις τους, να αποδώσουν και το μεγαλείο του Θεού.
Γιατί όμως να μην υπάρχει το θείο? Γιατί να είναι όλα στη φαντασία ενός ανθρώπου που φοβάται?
Ε καλά αυτό είναι η αποθέωση της όπως-μας-συμφλέρει απάντησης.
Xωρίς παρεξήγηση πάντα.
Η απάντησή μου, βασίστηκε στα όσα έμαθα από τα θρησκευτικά αλλά και από αλλού.