Πράξε πρώτα εσύ αυτά που συμβουλεύεις τον συνομιλητή σου. Διάβασε τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός και άσε κατα μέρους την καραμέλα με τα παιδάκια της Αφρικής
Hmm, βασικά, το είπε με την έννοια ότι αφού ο Θεός επεμβαίνει για να σώσει παράλυτους ή τυφλούς, γιατί δεν επεμβαίνει για να σώσει και παιδάκια τα οποία λιμοκτονούν;
Ορθοδοξος σημαινει αυτος που πιστευει τα σωστά. Δεν εχεις ακούσει για ορθοδοξο Ισλάμ (Σουνιτες), για ορθοδοξο ιουδαισμό; Έλεος, καμια σχεση, ποιος σου είπε οτι το ορθοδοξος του ΛΑΟΣ σημαινει χριστιανός ορθοδοξος; Αν ειναι δυνατόν...
Βασικά, τόσο το στυλ του ΛΑΟΣ όσο και ο σταυρός στο έμβλημά του, μου θυμίζουν το σταυρό που υπάρχει στις εκκλησίες επάνω... Ότι πάντως η λέξη "ορθόδοξος" δεν αναφέρεται αποκλειστικά στο χριστιανισμό, ισχύει.
Τοτε μαλλον εχεις λαθος ενημέρωση για τις πραξεις που κανουν οι πιστοί της, οι πραγματικοί. Την επομενη φορα να ψαξεις καλυτερα. Προτου κρινεις τον οποιονδήποτε, ειτε φέρει τη βούλα μιας θρησκείας είτε όχι, ειτε ειναι ο ίδιος ο Θεός, να κρινεις τον εαυτό σου. Δεν εχεις μικροτερη ευθύνη από εναν χριστιανο για τα κακώς κείμενα παρ'ολο που αυτός, για εντελώς δικους του και προσωπικούς λόγους, πιστευει στο Χριστό. Επιμένεις ομως να κρίνεις τονίζοντας τη χριστιανική ιδιοτητα του καθενός (προσωπικό δεδομένο). Μηπως εισαι ελαφρώς ρατσιστής; Και η πολεμική στους Εβραίους απ'το Τρίτο Ράιχ πανω κάτω σε κατι τετοιο πάτησε...
Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε. Νομίζω ότι αυτό το είπε ο Χριστός.
Λογικα δεν γνωρίζεις ιστορία. Δε θα μιλάμε και για τ'αυτονόητα και στην τελική χέστηκα τι έκανε ο ΜΕΓΑΛΟΣ (ουτε εγω σκοπευω να δεχτω τους δικους σου ανιστορητους χαρακτηρισμούς) Κωνσταντίνος. Να πας να του ζητησεις τα ρέστα. Οχι απο μενα ούτε απ'το Χριστό ομως, γιατι στην ουσια αυτό κάνεις.
Τότε δε σε νοιάζει που εξέδωσε το διάταγμα των Μεδιολάνων;
Πολυ ομορφος τρόπος για να βγαζεις τις ευθυνες απο πάνω σου. Δεν πιάνει όμως, κρίμα. Τολματε και μιλάτε για ανθρωπους οποτε σας συμφέρει και για χριστιανούς, όποτε σας συμφέρει επίσης. Θα μπορουσατε να ειστε πιο διακριτικοί με τις διακρίσεις σας γιατι κατα βάθος ειστε ρατσιστές.
Θα μπορούσες να απέχεις από προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ένας από τους κανόνες του φόρουμ είναι αυτός:
2. Απαγορεύονται αυστηρά οι κάθε μορφής προσωπικές επιθέσεις με την χρήση ειρωνικών, χλευαστικών και προσβλητικών εκφράσεων και οι αρνητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Η κάθε μορφής κριτική πρέπει να γίνεται στις ιδέες και όχι στους ανθρώπους. Οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να γίνονται σε κόσμιο επίπεδο, και σε ήπιο τόνο, ώστε να μην προσβάλλεται ο συνομιλητής, σε οποιοδήποτε σημείο του site. Τέλος, παρακαλούνται τα μέλη να ενημερώνουν τους διαχειριστές εάν λάβουν προσβλητικά προσωπικά μηνύματα ώστε να μπορούν οι παραβάτες να λάβουν τις ανάλογες ποινές.
Δεν κανω κανέναν αγώνα, δόξα το Θεό, μας Έδωσε το αυτεξούσιο ή οπως θα έλεγε και λαικά ο φιλος μου ο παπα-Τσάκαλος, ο καθενας ειναι ελευθερος να φάει το κεφάλι του. Αν ηθελα να κάνω αγώνα, θα πηγαινα να μπω σε μια απ'τις χιλιάδες ιεραποστολές των αδερφών μου Χριστιανών στον Τρίτο Κόσμο.
Μμμ, υπάρχει κάποια πηγή η οποία να αναφέρεται σε αυτές τις χιλιάδες ιεραποστολές; Κατά προτίμηση, όχι μεροληπτική...
Αυτοι έχουν το σθένος και προσφέρουν αδιαφορώντας για την κακοπροαίρετη κριτική του κάθε...αμοραλιστή. Ελπιζω καποτε να το έχω κι εγώ. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι για ποιο λόγο θα ετυγχανα άλλης αντιμετώπισης (και μην προσπαθησετε να το αντικρούσετε, ειμαι βεβαιος γι'αυτο), αν δεν αποκάλυπτα τη χριστιανική μου πίστη.
Γιατί είσαι βέβαιος γι' αυτό;
Γιατι δεν εισαι Inn και εξυπνος αμα πιστευεις, θεωρειται αδυναμια απο τους προοδευτικους και μοντερνους :p.
Ποιος το λέει αυτό;
Οπως το ειπες ειναι. Η θρησκεια λειτουργει σαν κοκκινο πανι ωστε ο καθε ενας με την ανασφαλεια που εχει, να βγαλει ολο το κομπλεξ του και να προσπαθει με καθε τροπο μειωνοντας και ακυρωνοντας τον αλλον να νιωσει πως ο "δρομος" που
επελεξε ειναι ο σωστος.

:no1:
...
Υπάρχουν και άθεοι που δε μειώνουν τον άλλο. Απ' ό,τι βλέπω, μάλιστα, οι χριστιανοί που μειώνουν τον άλλο είναι περισσότεροι αναλογικά.
Το μονο που μπορεί, φίλοι μου, να αντικαταστήσει τη πίστη, ειναι η γνώση κι επειδή αυτη ειναι ατελείωτη, άπειρη, στο σύνολό της άγνωστη και ακατάληπτη, θα αναγκαστει να συμπορευεται με την πίστη τουλάχιστον για τα επόμενα πεντεμισι δισεκατομμύρια χρόνια. Οποιος θεωρει οτι κατεχει τοση γνώση ώστε η πίστη του ειναι άχρηστη, τότε εχει την ηθική υποχρεωση να σωσει την ανθρωπότητα εδώ και τώρα. Οποιος μπορεί, καλοδεχούμενος. Θα τον λατρέψω.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να δεχθούμε ότι δεν είμαστε ανώτερο είδος από τα άλλα και να εγκαταλείψουμε τον εγωκεντρισμό που μας διακρίνει, δεχόμενοι ότι δε μπορούμε να είμαστε παντογνώστες και ότι δεν απολαμβάνουμε ειδικής μέριμνας από κάποιον εκεί πάνω.