Θρησκεία ή κοροϊδία;

Πιστεύετε στο Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Ναι

    Ψήφοι: 31 47.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 20 30.8%
  • Δεν είμαι σίγουρος(η)

    Ψήφοι: 14 21.5%

constantinekots

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Deja vu!! Αυτο το σκηνικο οπου αυτος με διαφορετικη αποψη βγαινει ανιστορητος και χωρις επιχειρηματα το εχω ζησει πολλες φορες και τελειως τυχαια εδω περα και επισης τελειως τυχαια με τα ιδια προσωπα χαχαχα...

constantinekots καλο κουραγιο στον αγωνα σου!! :)


Δεν κανω κανέναν αγώνα, δόξα το Θεό, μας Έδωσε το αυτεξούσιο ή οπως θα έλεγε και λαικά ο φιλος μου ο παπα-Τσάκαλος, ο καθενας ειναι ελευθερος να φάει το κεφάλι του. Αν ηθελα να κάνω αγώνα, θα πηγαινα να μπω σε μια απ'τις χιλιάδες ιεραποστολές των αδερφών μου Χριστιανών στον Τρίτο Κόσμο. Αυτοι έχουν το σθένος και προσφέρουν αδιαφορώντας για την κακοπροαίρετη κριτική του κάθε...αμοραλιστή. Ελπιζω καποτε να το έχω κι εγώ. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι για ποιο λόγο θα ετυγχανα άλλης αντιμετώπισης (και μην προσπαθησετε να το αντικρούσετε, ειμαι βεβαιος γι'αυτο), αν δεν αποκάλυπτα τη χριστιανική μου πίστη. Τελικά ο (τρελός) άνθρωπος δεν θα παψει ποτέ να αντιδρα σαν ταύρος μολις δει ενα κόκκινο πανί. Το αξιοπερίεργο ειναι πως ο άνθρωπος αυτος, μολις του κρυψεις το πανί, ξαναγυρνάει να κρυφτει στη φωλίτσα του. Δεν ειναι υπευθυνότητα και κρίση αυτό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Δεν κανω κανέναν αγώνα, δόξα το Θεό, μας Έδωσε το αυτεξούσιο ή οπως θα έλεγε και λαικά ο φιλος μου ο παπα-Τσάκαλος, ο καθενας ειναι ελευθερος να φάει το κεφάλι του. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι για ποιο λόγο θα ετυγχανα άλλης αντιμετώπισης (και μην προσπαθησετε να το αντικρούσετε, ειμαι βεβαιος γι'αυτο), αν δεν αποκάλυπτα τη χριστιανική μου πίστη. Τελικά ο (τρελός) άνθρωπος δεν θα παψει ποτέ να αντιδρα σαν ταύρος μολις δει ενα κόκκινο πανί. Το αξιοπερίεργο ειναι πως ο άνθρωπος αυτος, μολις του κρυψεις το πανί, ξαναγυρνάει να κρυφτει στη φωλίτσα του. Δεν ειναι υπευθυνότητα και κρίση αυτό...


Γιατι δεν εισαι Inn και εξυπνος αμα πιστευεις, θεωρειται αδυναμια απο τους προοδευτικους και μοντερνους :p.
Οπως το ειπες ειναι. Η θρησκεια λειτουργει σαν κοκκινο πανι ωστε ο καθε ενας με την ανασφαλεια που εχει, να βγαλει ολο το κομπλεξ του και να προσπαθει με καθε τροπο μειωνοντας και ακυρωνοντας τον αλλον να νιωσει πως ο "δρομος" που επελεξε ειναι ο σωστος. :):no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

constantinekots

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Αυτο συμβαινει παντού, απ'τη σχολη που διαλέγει κάποιος και πάει να τη βγαλει MIT, μέχρι τον τροπο ζωης που διαλεγει καποιος και παει να τον βγαλει ιδανικό. Απλα οταν καποια πραγματα εισερχονται τοσο πολύ σε προσωπικά δεδομένα, πλέον ειναι ασέβεια και οχι προς το Θεό (δεν περιμενω απο άθεους να Τον σεβαστούν), αλλά προς εμένα, με ό,τι αυτο μπορει να συνεπάγεται για το πως κάποιοι άνθρωποι συμπεριφερονται ως προς το κοινωνικό επίπεδο και τους άλλους ανθρώπους. Οι ανασφάλειες του καθενός ειναι δικο του πρόβλημα και ειμαι βεβαιος πως ο καθένας το γνωριζει ασχετως με το πως τις παρουσιάζει προς τα έξω. Το μονο που μπορεί, φίλοι μου, να αντικαταστήσει τη πίστη, ειναι η γνώση κι επειδή αυτη ειναι ατελείωτη, άπειρη, στο σύνολό της άγνωστη και ακατάληπτη, θα αναγκαστει να συμπορευεται με την πίστη τουλάχιστον για τα επόμενα πεντεμισι δισεκατομμύρια χρόνια. Οποιος θεωρει οτι κατεχει τοση γνώση ώστε η πίστη του ειναι άχρηστη, τότε εχει την ηθική υποχρεωση να σωσει την ανθρωπότητα εδώ και τώρα. Οποιος μπορεί, καλοδεχούμενος. Θα τον λατρέψω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

oasis:]

Νεοφερμένος

Η oasis:] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
παιδιά,προσωπικά πιστεύω ότι η αθεία δεν είναι άρνηση στη θρησκεία αλλα κατάφαση στη ζωή...συμφωνώ ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα τέτοιου είδους ερώτημα με βεβαιότητα,αλλα θεωρώ ότι η πίστη στον οποιοδήποτε θεό,μόνο στην οπισθοδρόμηση μπορεί να μας οδηγήσει.Ο άνθρωπος γίνεται μοιρολάτρης και παύει να αγωνίζεται στη ζωή του:nono:εναποθέτει όλες του τις ελπίδες σε κάτι που δεν έχει αποδειχθεί!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Πράξε πρώτα εσύ αυτά που συμβουλεύεις τον συνομιλητή σου. Διάβασε τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός και άσε κατα μέρους την καραμέλα με τα παιδάκια της Αφρικής

Hmm, βασικά, το είπε με την έννοια ότι αφού ο Θεός επεμβαίνει για να σώσει παράλυτους ή τυφλούς, γιατί δεν επεμβαίνει για να σώσει και παιδάκια τα οποία λιμοκτονούν;

Ορθοδοξος σημαινει αυτος που πιστευει τα σωστά. Δεν εχεις ακούσει για ορθοδοξο Ισλάμ (Σουνιτες), για ορθοδοξο ιουδαισμό; Έλεος, καμια σχεση, ποιος σου είπε οτι το ορθοδοξος του ΛΑΟΣ σημαινει χριστιανός ορθοδοξος; Αν ειναι δυνατόν...

Βασικά, τόσο το στυλ του ΛΑΟΣ όσο και ο σταυρός στο έμβλημά του, μου θυμίζουν το σταυρό που υπάρχει στις εκκλησίες επάνω... Ότι πάντως η λέξη "ορθόδοξος" δεν αναφέρεται αποκλειστικά στο χριστιανισμό, ισχύει.

Τοτε μαλλον εχεις λαθος ενημέρωση για τις πραξεις που κανουν οι πιστοί της, οι πραγματικοί. Την επομενη φορα να ψαξεις καλυτερα. Προτου κρινεις τον οποιονδήποτε, ειτε φέρει τη βούλα μιας θρησκείας είτε όχι, ειτε ειναι ο ίδιος ο Θεός, να κρινεις τον εαυτό σου. Δεν εχεις μικροτερη ευθύνη από εναν χριστιανο για τα κακώς κείμενα παρ'ολο που αυτός, για εντελώς δικους του και προσωπικούς λόγους, πιστευει στο Χριστό. Επιμένεις ομως να κρίνεις τονίζοντας τη χριστιανική ιδιοτητα του καθενός (προσωπικό δεδομένο). Μηπως εισαι ελαφρώς ρατσιστής; Και η πολεμική στους Εβραίους απ'το Τρίτο Ράιχ πανω κάτω σε κατι τετοιο πάτησε...

Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε. Νομίζω ότι αυτό το είπε ο Χριστός.

Λογικα δεν γνωρίζεις ιστορία. Δε θα μιλάμε και για τ'αυτονόητα και στην τελική χέστηκα τι έκανε ο ΜΕΓΑΛΟΣ (ουτε εγω σκοπευω να δεχτω τους δικους σου ανιστορητους χαρακτηρισμούς) Κωνσταντίνος. Να πας να του ζητησεις τα ρέστα. Οχι απο μενα ούτε απ'το Χριστό ομως, γιατι στην ουσια αυτό κάνεις.

Τότε δε σε νοιάζει που εξέδωσε το διάταγμα των Μεδιολάνων;

Πολυ ομορφος τρόπος για να βγαζεις τις ευθυνες απο πάνω σου. Δεν πιάνει όμως, κρίμα. Τολματε και μιλάτε για ανθρωπους οποτε σας συμφέρει και για χριστιανούς, όποτε σας συμφέρει επίσης. Θα μπορουσατε να ειστε πιο διακριτικοί με τις διακρίσεις σας γιατι κατα βάθος ειστε ρατσιστές.

Θα μπορούσες να απέχεις από προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ένας από τους κανόνες του φόρουμ είναι αυτός:
2. Απαγορεύονται αυστηρά οι κάθε μορφής προσωπικές επιθέσεις με την χρήση ειρωνικών, χλευαστικών και προσβλητικών εκφράσεων και οι αρνητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Η κάθε μορφής κριτική πρέπει να γίνεται στις ιδέες και όχι στους ανθρώπους. Οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να γίνονται σε κόσμιο επίπεδο, και σε ήπιο τόνο, ώστε να μην προσβάλλεται ο συνομιλητής, σε οποιοδήποτε σημείο του site. Τέλος, παρακαλούνται τα μέλη να ενημερώνουν τους διαχειριστές εάν λάβουν προσβλητικά προσωπικά μηνύματα ώστε να μπορούν οι παραβάτες να λάβουν τις ανάλογες ποινές.

Δεν κανω κανέναν αγώνα, δόξα το Θεό, μας Έδωσε το αυτεξούσιο ή οπως θα έλεγε και λαικά ο φιλος μου ο παπα-Τσάκαλος, ο καθενας ειναι ελευθερος να φάει το κεφάλι του. Αν ηθελα να κάνω αγώνα, θα πηγαινα να μπω σε μια απ'τις χιλιάδες ιεραποστολές των αδερφών μου Χριστιανών στον Τρίτο Κόσμο.

Μμμ, υπάρχει κάποια πηγή η οποία να αναφέρεται σε αυτές τις χιλιάδες ιεραποστολές; Κατά προτίμηση, όχι μεροληπτική...

Αυτοι έχουν το σθένος και προσφέρουν αδιαφορώντας για την κακοπροαίρετη κριτική του κάθε...αμοραλιστή. Ελπιζω καποτε να το έχω κι εγώ. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι για ποιο λόγο θα ετυγχανα άλλης αντιμετώπισης (και μην προσπαθησετε να το αντικρούσετε, ειμαι βεβαιος γι'αυτο), αν δεν αποκάλυπτα τη χριστιανική μου πίστη.

Γιατί είσαι βέβαιος γι' αυτό;

Γιατι δεν εισαι Inn και εξυπνος αμα πιστευεις, θεωρειται αδυναμια απο τους προοδευτικους και μοντερνους :p.

Ποιος το λέει αυτό;

Οπως το ειπες ειναι. Η θρησκεια λειτουργει σαν κοκκινο πανι ωστε ο καθε ενας με την ανασφαλεια που εχει, να βγαλει ολο το κομπλεξ του και να προσπαθει με καθε τροπο μειωνοντας και ακυρωνοντας τον αλλον να νιωσει πως ο "δρομος" που επελεξε ειναι ο σωστος. :):no1:

...
Υπάρχουν και άθεοι που δε μειώνουν τον άλλο. Απ' ό,τι βλέπω, μάλιστα, οι χριστιανοί που μειώνουν τον άλλο είναι περισσότεροι αναλογικά.

Το μονο που μπορεί, φίλοι μου, να αντικαταστήσει τη πίστη, ειναι η γνώση κι επειδή αυτη ειναι ατελείωτη, άπειρη, στο σύνολό της άγνωστη και ακατάληπτη, θα αναγκαστει να συμπορευεται με την πίστη τουλάχιστον για τα επόμενα πεντεμισι δισεκατομμύρια χρόνια. Οποιος θεωρει οτι κατεχει τοση γνώση ώστε η πίστη του ειναι άχρηστη, τότε εχει την ηθική υποχρεωση να σωσει την ανθρωπότητα εδώ και τώρα. Οποιος μπορεί, καλοδεχούμενος. Θα τον λατρέψω.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να δεχθούμε ότι δεν είμαστε ανώτερο είδος από τα άλλα και να εγκαταλείψουμε τον εγωκεντρισμό που μας διακρίνει, δεχόμενοι ότι δε μπορούμε να είμαστε παντογνώστες και ότι δεν απολαμβάνουμε ειδικής μέριμνας από κάποιον εκεί πάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Οπως το ειπες ειναι. Η θρησκεια λειτουργει σαν κοκκινο πανι ωστε ο καθε ενας με την ανασφαλεια που εχει, να βγαλει ολο το κομπλεξ του και να προσπαθει με καθε τροπο μειωνοντας και ακυρωνοντας τον αλλον να νιωσει πως ο "δρομος" που επελεξε ειναι ο σωστος.
Ακριβώς αυτό,όμως ακριβώς αυτό.Ψυχολογικά προβλήματα, δεν εξηγείται αλλιώς.Αναρωτιέμαι αν οι πολέμιοι του χριστιανισμού στο φόρουμ τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και γενικότερα με τον κοινωνικό περίγυρο.
Πιο πολύ αντιχριστιανισμός και μεροληπτική κριτική βγαίνει στην επιφάνεια από τα σχόλια τους παρά ουσιαστική κριτική και αμφισβήτηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Λέγοντας "πολέμιοι του χριστιανισμού", τι ακριβώς εννοείς;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Hmm, βασικά, το είπε με την έννοια ότι αφού ο Θεός επεμβαίνει για να σώσει παράλυτους ή τυφλούς, γιατί δεν επεμβαίνει για να σώσει και παιδάκια τα οποία λιμοκτονούν;

Και ποιός σου είπε ότι δεν το κάνει; ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οδυσσέας

Διάσημο μέλος

Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,499 μηνύματα.
Ορθοδοξος σημαινει αυτος που πιστευει τα σωστά. Δεν εχεις ακούσει για ορθοδοξο Ισλάμ (Σουνιτες), για ορθοδοξο ιουδαισμό; Έλεος, καμια σχεση, ποιος σου είπε οτι το ορθοδοξος του ΛΑΟΣ σημαινει χριστιανός ορθοδοξος; Αν ειναι δυνατόν...
Δεν εννοεί όμως αυτό και το ξέρουμε.
-----------------------------------------
Και ποιός σου είπε ότι δεν το κάνει; ...
Εσύ κάποτε είχες πει πως ο Θεός δεν παρεμβάνει καθόλου στις ζωές των ανθρώπων ακόμα κι αν είναι για καλό.
-----------------------------------------
Ακριβώς αυτό,όμως ακριβώς αυτό.Ψυχολογικά προβλήματα, δεν εξηγείται αλλιώς.Αναρωτιέμαι αν οι πολέμιοι του χριστιανισμού στο φόρουμ τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και γενικότερα με τον κοινωνικό περίγυρο.
Πιο πολύ αντιχριστιανισμός και μεροληπτική κριτική βγαίνει στην επιφάνεια από τα σχόλια τους παρά ουσιαστική κριτική και αμφισβήτηση.
Ποτέ δεν είχες επιχειρήματα.Σταμάτα να το δείχνεις.Μόνο προσωπικές επιθέσεις ξέρεις να εξαπολύεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Και ποιός σου είπε ότι δεν το κάνει; ...

*ποιος:P
(Έχω σταματήσει να κυνηγώ τα ορθογραφικά, εσύ δεν την πρόλαβες αυτή την εποχή:P, αλλά αυτό το συγκεκριμένο μου ήρθε να το πω:P.)

Το γεγονός ότι ακόμη πεθαίνουν από την πείνα άνθρωποι και παιδάκια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Εσύ κάποτε είχες πει πως ο Θεός δεν παρεμβάνει καθόλου στις ζωές των ανθρώπων ακόμα κι αν είναι για καλό.

Δεν παρεμβαίνει αυτοπροσώπως.. Η παρέμβασή του γίνεται μέσα από τη δράση άλλων ανθρώπων και γι'αυτό δε γίνεται εμφανής.

*ποιος:P
(Έχω σταματήσει να κυνηγώ τα ορθογραφικά, εσύ δεν την πρόλαβες αυτή την εποχή:P, αλλά αυτό το συγκεκριμένο μου ήρθε να το πω:P.)

Το γεγονός ότι ακόμη πεθαίνουν από την πείνα άνθρωποι και παιδάκια.

Το ξέρω ότι δεν τονίζεται :p Το τονίζω επίτηδες για να χρωματίσω τη λέξη :p

Το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα δε σημαίνει ότι ο θεός δεν έχει μεριμνήσει για εκείνους. Δρα μέσα από τις ενέργειες άλλων ανθρώπων. Και αυτές οι ενέργειες μπορούν να εμποδιστούν από το αυτεξούσιο εκείνων που θέλουν να πλουτίσουν για παράδειγμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οδυσσέας

Διάσημο μέλος

Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,499 μηνύματα.
Μα και πάλι παρεμβαίνει.:PΜην αρχίσουμε τώρα τα ανθρώπινα κατορθώματα να τα αποδίδουμε στο Θεό.Κρίμαι στους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε κάποια πράγαματα για να έρθουμε εμείς να πούμε ''όχι αυτοί,ο Θεός''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Μα και πάλι παρεμβαίνει.:P

Η παραφυσική παρέμβαση του θεού στη φυσική ροή των πραγμάτων ονομάζεται θαύμα. Παρέμβαση η οποία στερεί την ελεύθερη επιλογή δε γίνεται ποτέ. Παράπλευρες παρεμβάσεις ανθρώπων που θα υλοποιήσουν το θέλημά του μπορούν και γίνονται.

Εγώ αναφερόμουν σε παράμβαση φαντασμαγορική με εκρήξεις και φώτα σε στυλ Λας Βέγκας :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Δεν παρεμβαίνει αυτοπροσώπως.. Η παρέμβασή του γίνεται μέσα από τη δράση άλλων ανθρώπων και γι'αυτό δε γίνεται εμφανής.

Το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα δε σημαίνει ότι ο θεός δεν έχει μεριμνήσει για εκείνους. Δρα μέσα από τις ενέργειες άλλων ανθρώπων. Και αυτές οι ενέργειες μπορούν να εμποδιστούν από το αυτεξούσιο εκείνων που θέλουν να πλουτίσουν για παράδειγμα.

Πράξεις υποκινούμενες από τον Θεό?

(Πάντως το καλό που του θέλω να μην υπάρχει, γιατί αν υπάρχει, και βλέπει τι γίνεται....)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οδυσσέας

Διάσημο μέλος

Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,499 μηνύματα.
Η παραφυσική παρέμβαση του θεού στη φυσική ροή των πραγμάτων ονομάζεται θαύμα. Παρέμβαση η οποία στερεί την ελεύθερη επιλογή δε γίνεται ποτέ. Παράπλευρες παρεμβάσεις ανθρώπων που θα υλοποιήσουν το θέλημά του μπορούν και γίνονται.

Εγώ αναφερόμουν σε παράμβαση φαντασμαγορική με εκρήξεις και φώτα σε στυλ Λας Βέγκας :p
Αν έσωζε ανθρώπους από την πείνα και από φυικές καταστροφές δεν θα ήταν παρέμαβαση στην ελεύθερη επιλογή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fata Morgana

Δραστήριο μέλος

Η Fata Morgana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Οι ανασφάλειες του καθενός ειναι δικο του πρόβλημα και ειμαι βεβαιος πως ο καθένας το γνωριζει ασχετως με το πως τις παρουσιάζει προς τα έξω.
Το μονο που μπορεί, φίλοι μου, να αντικαταστήσει τη πίστη, ειναι η γνώση κι επειδή αυτη ειναι ατελείωτη, άπειρη, στο σύνολό της άγνωστη και ακατάληπτη, θα αναγκαστει να συμπορευεται με την πίστη τουλάχιστον για τα επόμενα πεντεμισι δισεκατομμύρια χρόνια. Οποιος θεωρει οτι κατεχει τοση γνώση ώστε η πίστη του ειναι άχρηστη, τότε εχει την ηθική υποχρεωση να σωσει την ανθρωπότητα εδώ και τώρα. Οποιος μπορεί, καλοδεχούμενος. Θα τον λατρέψω.

Οσον αφορα το πρωτο σκελος των οσων ειπες σου παραθετω αυτα που μου απαντησες πριν (και στα οποια φυσικα δεν εχω απαντηση- ειμαι απλα αφωνη...) και αναρωτιεμαι ποιος εχει τα ψυχολογικα προβληματα :
Λογικα δεν γνωρίζεις ιστορία. Δε θα μιλάμε και για τ'αυτονόητα και στην τελική χέστηκα τι έκανε ο ΜΕΓΑΛΟΣ (ουτε εγω σκοπευω να δεχτω τους δικους σου ανιστορητους χαρακτηρισμούς) Κωνσταντίνος. Να πας να του ζητησεις τα ρέστα. Οχι απο μενα ούτε απ'το Χριστό ομως, γιατι στην ουσια αυτό κάνεις.

Tωρα για το δευτερο.. το οτι υπαρχουν τεραστια κενα στις γνωσεις που εχουμε για τον κοσμο που μας περιβαλλει δε σημαινει οτι πρεπει απαραιτητως να καταφευγουμε σε ενα ανωτερο ον που το προσαρμοζουμε καθε φορα ωστε να καλυψει τα κενα μας. Φερνω ενα παραδειγμα για να γινω κατανοητη :σε παλιοτερες εποχες, οταν οι ανθρωποι δε γνωριζαν την αιτια των κεραυνων, ειχαν φτιαξει θεους που εκανα αυτο ακριβως.. δημιουργουσαν κεραυνους.. Τωρα που ξερουμε περισσοτερα γι αυτο το θεμα, πολυ λιγοι πιστευουν πια στο Δια ή το Θωρ, σωστα;

Γιατι δεν εισαι Inn και εξυπνος αμα πιστευεις, θεωρειται αδυναμια απο τους προοδευτικους και μοντερνους :p.
Οπως το ειπες ειναι. Η θρησκεια λειτουργει σαν κοκκινο πανι ωστε ο καθε ενας με την ανασφαλεια που εχει, να βγαλει ολο το κομπλεξ του και να προσπαθει με καθε τροπο μειωνοντας και ακυρωνοντας τον αλλον να νιωσει πως ο "δρομος" που επελεξε ειναι ο σωστος. :):no1:

Μη βαζετε ταμπελες και μην κατηγοριοποιειτε χωρις να σκεφτειτε.. :xixi:
Ειναι μπερδεμενο θεμα το ποιες πεποιθησεις ειναι ιν και ποιες αουτ. Εξαρταται πως το βλεπεις.. Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι τα τελευταια χρονια ολες οι κοινωνιες ειναι πολυ πιο ανοιχτες στο διαφορετικο. Δεν ειμαι σιγουρη κατα ποσο το μοντερνο ειναι η αθεια γιατι εχει φορεθει πολυ κι εχει ξεθωριασει.. Ετσι μπορει να θεωρεισαι ιν αν πιστευεις καπου, ειδικα αν ζεις δυτικα του Ατλαντικου.. :P
-----------------------------------------
A, τωρα που λετε για θαυματα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο ιδιος Θεος που εφτιαξε τον κοσμο με βαση καποιους κανονες, επιμενει να παρεμβαινει καταλυοντας τους κανονες Του για να αποδειξει την παντοδυναμια του...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Δεν παρεμβαίνει αυτοπροσώπως.. Η παρέμβασή του γίνεται μέσα από τη δράση άλλων ανθρώπων και γι'αυτό δε γίνεται εμφανής.



Το ξέρω ότι δεν τονίζεται :p Το τονίζω επίτηδες για να χρωματίσω τη λέξη :p

Το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα δε σημαίνει ότι ο θεός δεν έχει μεριμνήσει για εκείνους. Δρα μέσα από τις ενέργειες άλλων ανθρώπων. Και αυτές οι ενέργειες μπορούν να εμποδιστούν από το αυτεξούσιο εκείνων που θέλουν να πλουτίσουν για παράδειγμα.

Δηλαδή οι θεραπείες των τυφλών και των παραλύτων γίνονται μέσω της δράσεως άλλων ανθρώπων;
Τους Ισραηλίτες τους έσωσε, υποτίθεται, από το λιμό με το μάννα εξο ουρανού, γιατί δεν κάνει και το ίδιο με τόσο κόσμο που πεινά και διψά;

Γιατί ο Θεός δρα μέσα από τις ενέργειες των ανθρώπων που βοηθούν τα παιδάκια και όχι μέσα από τις ενέργειες αυτών που τα βάζουν να δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι την ημέρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Δηλαδή οι θεραπείες των τυφλών και των παραλύτων γίνονται μέσω της δράσεως άλλων ανθρώπων;
Τους Ισραηλίτες τους έσωσε, υποτίθεται, από το λιμό με το μάννα εξο ουρανού, γιατί δεν κάνει και το ίδιο με τόσο κόσμο που πεινά και διψά;

Γιατί ο Θεός δρα μέσα από τις ενέργειες των ανθρώπων που βοηθούν τα παιδάκια και όχι μέσα από τις ενέργειες αυτών που τα βάζουν να δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι την ημέρα;

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τους Ισραηλίτες τους έσωσε προ Χριστού..

Ο θεός δρα μέσα από τις ενέργειες των ανθρώπων που του το επιτρέπουν με τη χρηση του αυτεξούσιου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fata Morgana

Δραστήριο μέλος

Η Fata Morgana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Δηλαδη ειναι διαφορετικος ο θεος προ και μετα Χριστου;;
Δεν εχω ακουσει πολλους να λενε 'με ρωτησε ο Θεος και μετα εδρασε μεσω εμου, βαζοντας με να κανω κατι..'
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Αν έσωζε ανθρώπους από την πείνα και από φυικές καταστροφές δεν θα ήταν παρέμαβαση στην ελεύθερη επιλογή.

Αν τον έβλεπες να τους σώζει απο τις φυσικές καταστροφές θα ήταν απόδειξη ότι υπάρχει. Αν σου αποδείκνυε ότι υπάρχει θα πίστευες σε εκείνον. Αν πίστευες εξαναγκαστικά σε εκείνον θα σου στερούσε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής (αυτεξούσιο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top