1. Αγοράζεις ενα καλόοο βοήθημα! Εγώ είχα του Θανάση Καραμήτρου από τις εκδόσεις Ζήτη. Έχει μέσα οργανωμένα τα μαθήματα με πλαγιότλους, ασκήσεςι κλειστού τύπου, ανάπτυξης, πηγές αναλυμένες, διαγωνίσματα κλπ
2. Όταν διαβάζεις κάθε μάθημα να δίνεις πολύ προσοχή στον
τίτλο και στους
πλαγιότιτλους
3. Πριν ξεκινήσεις να ''μαθαίνεις'' το κάθε μάθημα, πρώτα να το διαβάζεις όλο μια φορά για να έχεις μια γενική εικόνα του περιεχομένου.
4. Να κάνεις συχνές επαναλήψεις. Εγώ έκανα κάθε ΣΚ όσα μαθήματα είχαμε κάνει

5. Να μην αφήνεις τριήμερο/ ΣΚ/ διακοπές χωρίς ιστορία ( προσοχή! Όχι τον καιρό που θα σας αφήσουν για ξεκούραση από τα θερινά )
6. Θα έχεις συνεχώς την έκθεση ότι πολλά πράγματα δεν τα θυμάσαι. Μη τρελαίνεσαι. Αρχικά είναι απολύτως φυσιολογικό και έπειτα ΕΣΥ θα νομίζεις απλά ότι δεν τα θυμάσαι, δεν θα ισχύει ( αν έχεις διαβάσει βέβαια)
7. Αν σε βοηθάει να γράφεις, κάνε σημειώσεις όταν διαβάζεις με τα βασικά σημεία έτσι ώστε να μη ξεχνάς και τα πράγματα που πρέπει να αναφέρεις
8. Αν θέλεις μπορείς να μπαίνεις
εδώ . Είναι το σάιτ του καθηγητή μου.
Για την ιστορία, το υλικό στο ιντερνετ είναι ελάχιστο. Γι αυτό στο δίνω. Μπορείς μετά το μάθημα να κοιτάς τις παρουσιάσεις ώστε να δεις το περιεχόμενο άλλη μια φορά. Επίσης, στο τέλος έχει και ερωτήσεις με πηγες από το ΚΕΕ από όπου βάζουν συνήθως και στις πανελλήνιες.