efim18
Νεοφερμένο μέλος

σορι που θα σου το πω αλλα αυτο το μαθημα ηταν το χειροτερο απο αποψη ελεεινης βαρεμαρας! το θεωρω τελειως αχρηστο και αδιαφορο!Καλησπέρα σε όλους.
Μιας και δεν υπάρχει κανένα θέμα εδώ στον τομέα της θεωρητικής κατεύθυνσης, ας κάνω την αρχή.
(Καλώς σας βρήκα ως καινούριος παρεπιμπτόντως..)
Ποιά η γνώμη σας για το μάθημα της Φιλοσοφίας στη Β' Λυκείου;;
Φυσικά, θα μιλήσουν αυτοί που τώρα θα πάνε Γ' και γνωρίζουν αλλά και τα παιδιά που μετά από καιρό, φέτος που θα είναι Β', έχουν μια γνώμη και θέλουν ας πούνε.
Η δικιά μου άποψη είναι αρκετά καλή για το συγκεκριμένο μάθημα. Λίγο βαρετό ίσως μερικές φορές, λόγω της μεγάλης ομοιότητας σε διαφορετικές θεωρίες κτλ αλλά με τον κατάλληλο καθηγητή, μπορεί να γίνει ένα πολύ ευχάριστο μάθημα και καθόλου κουραστικό.
Μετά από τη Β' Λυκείου λοιπόν, έχω να θυμάμαι πολλά καλά στοιχεία από το μάθημα της Φιλοσοφίας. Σε κάνει να βλέπεις λίγο τα πράγματα από "πολλές οπτικές γωνίες", όπως έλεγε και η δικιά μου καθηγήτρια..
Για πείτε...
αν εσυ το βρισκεις ενδιαφερον καλα κανεις αλλα μαλλον η πλειοψηφια κοβει φλεβα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maridaki
Νεοφερμένο μέλος

thanous18
Περιβόητο μέλος

Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος

Σόρι που θα στο πω αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό μαθητών που το γουστάρουν τρελά.σορι που θα σου το πω αλλα αυτο το μαθημα ηταν το χειροτερο απο αποψη ελεεινης βαρεμαρας! το θεωρω τελειως αχρηστο και αδιαφορο!
αν εσυ το βρισκεις ενδιαφερον καλα κανεις αλλα μαλλον η πλειοψηφια κοβει φλεβα!!
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ενδιαφέρον και αφού μου αρέσει δεν με πειράζει το πως διδάσκεται αφού πρόσεχα.
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος

το πρόβλημα απέχθειας που λες είναι το σχολικό βιβλίο.Το βρισκω πολυ υποκειμενικο αυτο το μαθημα...Παρολο που δεν εχω διδαχτει ακομα κομματι της σχολικης υλης ασχολουμαι γενικως με το αντικειμενο και το βρισκω τοσο ενδιαφερον οσο και χρησιμο για την εκφραση και τον τροπο σκεψης του καθενος...Το θεμα ομως ειναι να εισαι σε θεση να κρινεις και να εισαι εκλεκτικος σε αυτα που διδασκει διοτι διαφορετικα θα σου φανει σιγουρα βαρετο...Αυτο ειναι κατ' εμενα το προβλημα της απεχθειας για το αντικειμενο: η ελλειψη προβληματισμου. Ωστοσο, ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος και επιλογη του το να ειναι συνοπτικος ή (πραγμα δυσκολο) λακωνικος. Προσωπικα ομως, η λακωνικοτητα πιστευω οτι συνεπαγεται και τεραστια τριβη με την γλωσσα..Πραγμα στο οποιο η φιλοσοφια συνεισφερει πολυ..Οποτε η φιλοσοφια ειναι μονο το αρχικο σταδιο που νομιζουν ολοι οτι κατεχουν και οτι ειναι περιττο..Κατα τη γνωμη μου πλανωνται πλανην οικτρά...
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω τη βαριεμαι αφανταστα!οκ,καλη η κουβετα,αλλα νιωθω οτι δε συζηταμε για κατι συγκεκριμενο που να εχεις να πεις κατι,και το μονο που ακουω ειναι ενα μπιρι-μπιρι ,σχετικα με τους κλαδους της φιλοσοφιας και κατι επιχειρηματα και δε γενικα δε βλεπω τιποτα που να συζητιεται...το μονο καλο ειναι οτι δε διαβαζεις τιποτα στο σπιτι!εγω παντως δεν την παλευω!
djimmakos
Διάσημο μέλος

Τι είναι ο άνθρωπος τελικά;
:p
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Εγώ πιάνω διάλογο με τον καθηγητή και οι υπόλοιποι κοιμούνται. Με πήρε πρέφα ότι ξέρω πέντε βασικά πράγματα και όλο ρωτάει.

Γενικά πάντως ανέκαθεν έβρισκα γοητευτική την φιλοσοφία, οπότε είναι λογικό και τώρα να απολαμβάνω το μάθημα.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτο θα πει απειροβαθης αγαπη :fss:Αγαπάμε φυλοσοφία έτσι; :heart:
Εχω δει τα βιβλια της φιλοσοφιας της λυκειου , οπως και τα μαθηματα φιλοσοφιας που χουμε στο μαθηματικο ειναι χασιμο χρονου.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

*Serendipity*
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χαρούλα!!!
Νεοφερμένο μέλος

arti
Νεοφερμένο μέλος

X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

Αγαπάμε φιλοσοφία έτσι; :heart:
Εγώ πιάνω διάλογο με τον καθηγητή και οι υπόλοιποι κοιμούνται. Με πήρε πρέφα ότι ξέρω πέντε βασικά πράγματα και όλο ρωτάει.
Γενικά πάντως ανέκαθεν έβρισκα γοητευτική την φιλοσοφία, οπότε είναι λογικό και τώρα να απολαμβάνω το μάθημα.
και βεβaia οχι

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

bessy
Νεοφερμένο μέλος

Από εκεί και πέρα παίζει σημαντικό ρόλο η θέση του καθηγητή αλλά και η θέληση της τάξης.
Μπορείτε να "εκμεταλλευτείτε" αυτές τις 2 ώρες της βδομάδας προς όφελός σας.
dancing_spirit
Νεοφερμένο μέλος

maraki love
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.