Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Μιας και δεν υπάρχει κανένα θέμα εδώ στον τομέα της θεωρητικής κατεύθυνσης, ας κάνω την αρχή.
(Καλώς σας βρήκα ως καινούριος παρεπιμπτόντως..)
Ποιά η γνώμη σας για το μάθημα της Φιλοσοφίας στη Β' Λυκείου;;
Φυσικά, θα μιλήσουν αυτοί που τώρα θα πάνε Γ' και γνωρίζουν αλλά και τα παιδιά που μετά από καιρό, φέτος που θα είναι Β', έχουν μια γνώμη και θέλουν ας πούνε.
Η δικιά μου άποψη είναι αρκετά καλή για το συγκεκριμένο μάθημα. Λίγο βαρετό ίσως μερικές φορές, λόγω της μεγάλης ομοιότητας σε διαφορετικές θεωρίες κτλ αλλά με τον κατάλληλο καθηγητή, μπορεί να γίνει ένα πολύ ευχάριστο μάθημα και καθόλου κουραστικό.
Μετά από τη Β' Λυκείου λοιπόν, έχω να θυμάμαι πολλά καλά στοιχεία από το μάθημα της Φιλοσοφίας. Σε κάνει να βλέπεις λίγο τα πράγματα από "πολλές οπτικές γωνίες", όπως έλεγε και η δικιά μου καθηγήτρια..
Για πείτε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ωστόσο θα ήθελες να μας περιγράψεις σε μέσες άκρες τι εξετάζει το μάθημα; Πρέπει να είναι ενδιαφέρον μάθημα που μπορεί να διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντες των παιδιών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Το μάθημα σε γενικές γραμμές εξετάζει τους φιλοσοφικούς κλάδους από την αρχαιότητα(Προσωκρατικοί για παράδειγμα) μέχρι και τους πιο πρόσφατους αιώνες.. Κυρίως δηλαδή από ευρωπαίους φιλοσόφους, όπως ο Καντ..
Οι ορίζοντες διευρύνονται αρκετά, γιατί έχει περιθώρια και για παράλληλες συζητήσεις, όπως το μάθημα της έκθεσης.
Και φυσικά όπως είπα και πριν, μαθαίνεις να κοιτάς τις καταστάσεις από πολλές οπτικές γωνίες

Χριστίνα20750
Νεοφερμένο μέλος

Υπάρχει όμως σα μάθημα επιλογής στη Γ'Λυκείου, αλλά τότε θά'μαι ανάμεσα στο δίλημμα "Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία";
Πάντως σκοπεύω να περάσω στο τμήμα Φιλοσοφίας και Κλασικών Σπουδών (Παν.Κύπρου), άρα μ'ενδιαφέρει άμεσα...
Keep informing us !

Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως μην κολλάς.
Εφ'όσον θες να περάσεις Φιλοσοφία θα σου έλεγα να πάρεις τα Κείμενα. Από την άλλη όμως, εμείς εδώ -και μάλλον και εσείς-τόσα χρόνια διδασκόμαστε το μάθημα των Κειμένων.
Οπότε εγώ σου προτείνω να επιλέξεις Φιλοσοφία, για να δεις και πως λειτουργεί το μάθημα μέσα σε μια τάξη...
Καλή Συνέχεια..

christine_ithaki
Νεοφερμένο μέλος

ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος

mastermind91
Νεοφερμένο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

chara7909
Νεοφερμένο μέλος

εμένα η φιλοσοφία δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη!!!
θεωρώ ότι είναι κάτι σαν ιστορία μόνο που είναι πιο εύκολο.
πάντως το καινούριο βιβλίο σε σχέση με το παλιο είναι πιο ωραίο..
προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω ότι εμείς έχουμε την ώρα της φιλοσοφίας για να κοιμόμαστε!!!

miv
Επιφανές μέλος

mastermind91
Νεοφερμένο μέλος

Creation
Νεοφερμένο μέλος

Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους να συζητούν για τη φιλοσοφία. Είναι ένα μάθημα που εαν διδαχθεί σωστά και δεν παρουσιάζεται με βαρετό τρόπο, προσφέρει πολλά στον άνθρωπο.
Ήμουν εξ'αποστάσεως φοιτήτρια και δοκιμάζω τις δυνάμεις μου στην εξ'αποστάσεως εκπαίδευση. Υπάρχει ένα φόρουμ εδώ https://eteaching.forumup.gr/forum-4-eteaching.html Εαν χρειάζεστε βοήθεια σε κάποιο απο αυτά τα μαθήματα γράψτε εκεί ή γράψτε για να καλέσετε εμένα ή κάποιον απο εμάς στο φόρουμ σας.
Creation
Πτυχιούχος Π.Σ. "Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Βλέπε Ζορμπάς - Καζαντζάκης..
Creation
Νεοφερμένο μέλος

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=xrShK-NVMIU[/ame] (πολύ μελετημένο...)
και όταν εκφράζεται μέσα απο τα μαθηματικά και την επιστημολογία.

mastermind91
Νεοφερμένο μέλος

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Creation
Νεοφερμένο μέλος

Ξέρει κανείς ποιοί είναι οι δύο βοηθοί του διαιτητή και τι ρόλο έχουν παίξει στην ιστορία της φιλοσοφικής σκέψης;
Anarki
Διάσημο μέλος

https://en.wikipedia.org/wiki/Confucius
Οι βοηθοί:
https://en.wikipedia.org/wiki/Augustine_of_Hippo
https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Aquinas
Μη νομίζετε οτι τους ήξερα ε, έψαξα απλά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.