εγώ πιστεύω ότι φιλοσοφία είναι να μπορούμε εμείς να δώσουμε μια έννοια στο καθετί...ή πιστεύω θα βοηθούσε να μας έδιναν γνωμικά των φιλοσόφων για να μπούμε στο νόημα
Χμμμ! Δεν είναι αυτό η φιλοσοφία. Φιλοσοφία είναι φιλοσοφικά συστήματα. Είναι σαν τα μαθηματικά, δεν μπορείς να πας στην εξίσωση εαν δεν ξέρεις πρόσθεση. Η φιλοσοφία επίσεις έχει τους κλάδους της, την λογική την ηθική την επιστημολογία, την γνωσιολογία, την αισθητική κλπ
Στην φιλοσοφία επίσης εντάσσονται τα μαθήματα:
"Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών",
"Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας",
"Προβλήματα Φιλοσοφίας"
Θα ήθελα πολύ να κάνουμε μαζί το μάθημα της Φιλοσοφίας, εδώ στα φόρουμ, και να συζητάμε τακτικά, θα πρέπει όμως να οργανωθούμε πρώτα.
Αλήθεια πόσες ώρες την εβδομάδα κάνετε Φιλοσοφία; Σε ποιό κεφάλαιο είσαστε τώρα; Εαν θέλετε να βοηθήσω συστηματικά στο μάθημα, θα πρέπει να με βοηθάτε δίνοντάς μου πληροφορίες και κάνοντάς μου ερωτήσεις.
Είμαι στη διάθεσή σας.
Υ.Γ. Ας δούμε ένα ντοκυμανταίρ για τον Επίκουρο και την έννοια της Ευδαιμονίας
https://eteaching.forumup.gr/about168-eteaching.html
Σήμερα καταναλώνουμε με σκοπό να νιώσουμε ευχαρίστηση, αλλά το μόνο που μας μένει είναι η "λυπητερή"

Τι θα έλεγε σήμερα ο Επίκουρος;
Υ.Γ.2 Δίνω τον σύνδεσμο ενός δικού μου φόρουμ που έχει τους συνδέσμους του ντοκυμαντέρ. Το κάνω αυτό για να μην βρείτε κανένα μπελά με τα πνευματικά δικαιώματα. Χρεισιμοποιώντας "ενδιάμεσο site", το I school δεν φέρει καμία ευθύνη για την προέλευση του υλικού που δίνει το "ενδιάμεσο site"