Έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση και θέλω να πω το εξης…
Το μεταπτυχιακό δεν σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα και για μενα το μεταπτυχιακό είναι εξειδίκευση του προπτυχιακου (πρέπει με λίγα λόγια να υπάρχει συσχέτιση του προπτυχιακου με το μεταπτυχιακό)
Δεν γίνεται εγώ που σπουδάζω οικονομικά να κάνω μεταπτυχιακό στη νομικη και να το παίζω δικηγόρος…είναι αστείο να το λέμε αυτό…
Κάποιοι όμως κατάφεραν μέσω του μεταπτυχιακού να κάνουν στροφή καριέρας και μπράβο τους…δεν είναι για όλους αυτό και υπόψην ότι δεν θα το καταφέρουν όλοι αυτό…
Και ΞΑΝΑ λέω ένα καλό μεταπτυχιακό ισοδυναμεί με μερική ή ολική εξειδίκευση πάνω στο τομέα που έχεις στο προπτυχιακό!!
2) Σε ότι αφορά τα Courses…κει γώ σπουδάζω οικονομικά και γνωρίζω σε σχετικά καλό βαθμό προγραμματισμό σε γλώσσα R και Python αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αντικαταστήσω και να συγκρίνω τη γνώση που έχει ένας software engineer με μενα…μη τρελαθούμε τελειως…
Αν ήταν ετσι όπως είπε ο
@Samael θα σπουδάζαμε όλοι παιδαγωγικά και μετά με ένα μαστερ θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι θελουμε…δεν πάει ετσι…
3ον) Εγώ εργάζομαι τα ΣΚ παρολαυτα δεν χρησιμοποιώ την εργασία (+ κάνω αγγλικά για proficiency + παίζω μπασκετ την τοπική ομάδα) για δικαιολογία ως προς την ακαδημαϊκή μου ανέλιξη! (ναι οκ δεν πληρώνω ενοίκιο ) Διαβάζω παρα πολυ και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου όσο μπορώ και έχω μέσο όρο κοντά στο 8! Και το να κανεις διδακτορικό δεν είναι κακό ούτε σε κάνει άνεργο και τεμπέλη όπως λένε κάποιοι (εργάζεσαι όταν κανεις διδακτορικό αλλά στην Ελλάδα είμαστε τόσο πισω σε νοοτροπία ακαδημαϊκή που ότι και να πω είναι λίγο…)
Εγώ μπορεί από μικρός να έχω τρέλα με τον Χριστιανισμό, να πηγαίνω συνέχεια εκκλησία, να διαβάζω επιστολές, αγία γραφή και ο,τι άλλο υπάρχει (συγγνώμη παιδιά, είμαι τελείως άσχετος), και να αποφασίσω να σπουδάσω θεολογία γράφοντας τέλεια στις πανελλήνιες.
Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ελάχιστους αναπληρωτές θεολόγους παίρνουν στα σχολεία (για διορισμό δε θα μιλήσω καν) και 3-4 άτομα που ξέρω που τελείωσαν θεολογία, είναι πάνω απο 30 χρονών και δουλεύουν ως πωλητές σε μαγαζιά με ρούχα/παιδικά παιχνίδια με βασικό μισθό, γιατί δε μπορούν να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους. Άρα; Η επιλογή αυτή δε τους δικαίωσε γιατί δε μπόρεσαν αφενός να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους (μιας και οι επαγγελματικές προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου είναι ελάχιστες), αφετέρου να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.
Εγώ θα σας πω το εξής:
Σπουδάζω οικονομικά…ναι είμαι πολυ καλός φοιτητής με πολυ καλό μέσο όρο και προσπαθώ στο προπτυχιακό να χτίσω όσο το δυνατόν καλύτερο ακαδημαϊκό βιογραφικό ( ώστε στο μέλλον αν θέλω να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα)
Όμως εμένα το όνειρο μου ήταν-είναι και θα είναι η δημοσιογραφία! Έχω ταλέντο στο να γράφω κείμενα δημοσιογραφικά…και δεν το λέω μονο εγώ…το λένε και άλλοι(δεν είμαι ψωναρα

)
Παρολαυτα όταν έμαθα τι παίζει με τα κανάλια…τα κονε…κλπ και έπεσα από το σύννεφο του παραμυθιού που είχα πλάσει στο μυαλό μου πραγματικά αποφάσισα να ξεφύγω από αυτό τελειως…και να αφήσω τη δημοσιογραφία σαν ένα απλό όνειρο…
Το αν θα πραγματοποιηθεί δεν ξέρω…ελπίζω πως ναι αλλά με έναν καλό μισθό Γτ φίλος μου 30 χρόνων δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στη Αγγλία και δεν έχει «να φάει» …
Όποτε στράφηκα στη δεύτερη μου αγάπη τους υπολογιστές και έθεσα ως στόχο να περάσω πληροφορικη…δεν έπιασα τα μόρια και βρέθηκα σε οικονομική σχολή…οκ δεν πειράζει μου αρέσει εξίσου…
Από κει και πέρα…ναι τα όνειρα είναι ωραία απλά πρέπει να έχουν και έναν ρεαλιστικό και πραγματικό αντίκρισμα…
Προφανώς δεν λέω να σπουδάσουμε όλοι ιατρικη ή πληροφορικη αλλά αν δούμε ότι το «επάγγελμα των ονείρων» μας από κάπου μπάζει καλό είναι να δούμε και εναλλακτικές…
Σίγουρα θα υπάρχουν!!
Υ.Γ μιας που φέρατε το αλλαγή καριέρας στο προσκήνιο…
Σκεφτόμουν σήμερα το εξής :
Μου αρέσουν πολυ οι σπουδές μου με τις οποίες δυσκολίες και αν υπάρχουν παρολαυτα μου αρέσει ένας κλάδος που στην Ελλάδα δεν έχει καθόλου άνθηση γιατί είμαστε πολυ πισω σε αυτό το κομμάτι και είναι λίγο άσχετος με τον τομέα των σπουδών μου…
Σκεφτόμουν να ασχοληθώ μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών μου με τα Sport Analytics και την Ανάλυση δεδομένων στον αθλητισμό σε μεταπτυχιακό επίπεδο!!
Ποια η γνώμη σας πάνω σε αυτό; Είναι εφικτή μια τέτοια αλλαγή;