Γεια σας!!
Φέτος έδωσα πανελλήνιες (θεωρητική κατεύθυνση με βιολογία) αλλά τα πράγματα δεν μου ήρθαν όπως τα υπολόγιζα... Υποθέτω πως έβγαλα γύρω στα 16.500 μόρια καθώς στην Ιστορία μάλλον πάτωσα, πράγμα που σημαίνει πως την πρώτη μου επιλογή (Ψυχολογία) είναι από δύσκολο έως απίθανο να την πιάσω. Η Ψυχολογία όμως ήταν πάντα το όνειρο μου και ίσως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επέλεξα την θεωρητική κατεύθυνση... Αυτή την στιγμή νιώθω να βρίσκομαι σε αδιέξοδο, καθώς δεν βλέπω ποια άλλη σχολή θα μπορούσε να με ικανοποιήσει.
Γενικότερα δεν τα πάω καλά με τα πιτσιρίκια, οπότε σχολές τύπου παιδαγωγικά τις αποκλείω. Έπειτα φιλολογικές ή παρεμφερείς σχολές από τις οποίες βγαίνεις φιλόλογος δεν με ενδιαφέρουν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μου αρέσουν ως αντικείμενο σπουδών ή ως επάγγελμα και πέραν αυτού δεν θα ήθελα να περιοριστώ στην αγορά εργασίας μόνο της Ελλάδας αλλά να μου δοθεί η ευκαιρία να μπορώ αν θέλω να βγω στο εξωτερικό. Τέλος σχολές τύπου κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες κλπ παρόλο που είναι πολύ ενδιαφέρουσες ως προς το αντικείμενο σπουδών, πολύ φοβάμαι ότι εξασφαλίζουν πτυχίο ανεργίας, αφού δεν οδηγούν σε κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Σκεφτόμουν την αγγλική φιλολογία ως δεύτερη επιλογή μιας και τα πάω πολύ καλά με τις ξένες γλώσσες, όμως πολύ φοβάμαι πως ούτε αυτό το τμήμα πιάνω με τα μόρια που μάλλον έβγαλα (ίσως αν γράψω τέλεια στο ειδικό μάθημα των αγγλικών, αλλά και πάλι δεν μπορώ να βασίζομαι σε αυτό!).
Βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω!! Να ξαναδώσω πανελλήνιες το σκέφτομαι, όμως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω φροντιστήρια πάλι. Και πέραν αυτού όμως, θεωρώ πως θα έπρεπε να δώσω την ευκαιρία φέτος στον εαυτό μου να ανακαλύψει τις επιλογές του (λένε πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται!!) και αν και πάλι δεν ικανοποιηθώ από το τμήμα που θα περάσω τελικά, τότε να το αποφασίσω.
Υπάρχει κάποιο τμήμα είτε στο 1ο είτε στο 3ο πεδίο που να πιάνω με αυτά τα μόρια και που πιστεύετε πως ίσως να αξίζει της προσοχής μου;; Βοηθήστε με να επιλέξω σχολή please!! Βρίσκομαι σε απόγνωση!!!