Αγαπητέ Λυκούργε:
1ον: Που είναι η ανακρίβεια;;; Τα νούμερα του Camridge έχουν πράγματι μειωθεί τραγικά, καθηγήτρια είμαι το ξέρω, εσύ Ο.Δ.Ε. είσαι ασχολήσου με τις εταιρίες.
Με θίγετε. Πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΣΟΕΕ με επιπλέον σπουδές -προσεχώς- σε μεταπτυχιακό ΜΒΑ είμαι. Πως λέμε τούρτα Black Forest με κερασάκι στην κορυφή. (και τι κερασάκι, κερασάρα που ανοίγει κρανία) Όχι σκέτο κερασάκι όπως λέτε. Δεν το γνωρίζατε, να που μάθατε και κάτι νέο για μένα!
Αλλά παλιότερα(δεκαετία του '90 που έδωσα εγώ Lower και Prof), που στην Ελλάδα δίνανε 150 χιλιάδες άτομα και τα αποτελέσματα αργούσανε όπως τώρα αργούν της ΕΑΕ κανένας δεν μιλούσε γιατί το Cambridge ήταν μονοπώλιο. Οπότε είπαμε έκαστος στο είδος του, άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω.
Μαζί δίναμε τη δεκαετία του '90, 5 χρόνια διαφορά (27-32) δεν είναι δα και πολλά, ένα τσιγάρο δρόμος. Παρόλαυτά αναγνωρίζω την επίκλησή σας στην αυθεντία του επαγγέλματός σας και σιωπώ. Εκεί που δεν σιωπώ είναι όταν (με τα όσα στοιχεία μπορώ να έχω ο άνθρωπος) εξετάζω τα ιδρύματα αυτά ως εταιρείες (το αντικείμενό μου δηλαδή όπως και η ίδια παραδεχτήκατε). Καταλήγω μάλλον στο συμπέρασμα ότι αν εγώ και εσείς κάνουμε έναν διάλογο και ανταλλαγή στοιχείων, ίσως με τη συνδιασμένη αυθεντία μας, να καταλήξουμε σε ακριβέστερα συμπεράσματα. Όμως βαριέμαι τώρα και πεινώ... Αν δεν βαριέστε εσείς, ίσως να το προσπαθήσουμε αργότερα που θα έχω γευματίσει.
2ον: Αν έχω περάσει το ECPE; Αγόρι μου καλό
Οικειότητες; Με κάνετε και ντρέπομαι!

(Αφού σου είπα βρε, σε πειράζω, τι το σοβαρεύεις το θέμα; Χιουμοράκι κάνω να σπάσει λίγο το νεύρο εδω μέσα απ' όλους, κάνε λίγο την αδιάφορη μπας και χαλαρώσουν τα παιδιά

)
Για τα άλλα δεν έχετε άδικο. Ασχολήθηκα όσο χρειάστηκε για να πάρω το χαρτί κι από κει και πέρα ούτε με πληρώνει κανένας, ούτε τίποτα. Απλά γουστάρω να μπω να τα χώσω στην ΕΑΕ γιατί ταλαιπωρούν τα παιδιά και μου άφησαν κι εμένα κακή εντύπωση. Εαν είχα άγχος για το Michigan και δεν είχα πάρει το Cambridge, τα ίδια θα έλεγα. Δεν επαναπαύομαι στο γεγονός ότι καβάτζωσα το καλό χαρτί και "άσε τους άλλους να κουρεύονται". Οφείλω σε κάθε περίπτωση να μπαίνω και να λέω τα πράγματα όπως τα νομίζω, πρώτον γιατί θα μπορούσα να είμαι (αν και είμαι πρακτικά αλλά δίχως άγχος) στη θέση των παιδιών αυτών και δεύτερον γιατί έσκασα 180 Ευρώ για μια διαδικασία του "bottom" με το συμπάθειο σε σχέση με την αντίστοιχη του Cambridge.
Και μεταξύ μας, δεν ομιλείτε με κάποιον που το πήρε με C αλλά με Α, άρα έχω την απαραίτητη ικανότητα να κρίνω ποιανού πιστοποιητικού η διδασκαλία με δυσκόλεψε και μου έμαθε περισσότερα εις βάθος (του Cambridge δηλαδή). Μη φοβάστε όμως, δεν θα ανταγωνιστούμε στον τομέα της Αγγλικής ποτέ, διότι εσείς και εγώ, είμαστε δυο άτομα με ακαδημαϊκή πορεία, ο καθένας στο -πολύ σοβαρό- αντικείμενό του. (εξάλλου εγώ νομίζω μόνο επάρκεια μπορώ να πάρω, οπότε άλλος ένας λόγος να μην ανησυχείτε)
Μπορούμε παρόλαυτά να γίνουμε καλοί φίλοι στο I-school. Θα δεχτείτε κάτι τέτοιο από έναν κακό μικρό ΛΟΧΡΗ/ΟΔΕίτη που σας την "μπαίνει" μέσα από το Internet;
