Ωστοσο ,το να προσπαθουν καποιοι να μειωσουν την αξια των αποφοιτων πολυτεχνειων τεινει στο αλλο ακρο,ουσιαστικα τους υποβιβαζετε .Εσυ,αμα ησουν σε μια οποιαδηποτε σχολη 5ετης που σε καθε ετος να εχεις τεραστιο φορτο μαθηματων και μεγαλης δυσκολιας, θα σαρεσε να σε εξισωνουν το ιδιο με μια 4ετης ιδια σχολη και με λιγοτερο αριθμο μαθηματων?Η λογικη απαντηση ειναι προφανως οχι.Ως εκ τουτου,ειναι αδικο ,να διεκδικουν οι αποφοιτοι τει αποκλειστικα επαγγελματικα δικαιωματα των πολυτεχνειων αλλα και επικινδυνο για πολλους λογους.Δηλαδη,θα εμπιστευοσουν να σε χειρουργησει ενας νοσηλευτης αντι για εναν γιατρο(οχι οτι αυτοι ειναι καλυτεροι αλλα τελος παντων)?Ετσι ειναι και με τους μηχανικους παιζουν με ανθρωπινες ζωες οταν βαζουν υπογραφες ,οπως πχ πριν λιγο καιρο με το λουνα παρκ και απο λαθη τους εχουμε θυματα .Αυτη ηταν η σκεπτικη μου, και ναι δεν ειμαι μηχανικος,αλλα εχω δικαιωμα να εκφερω την αποψη μου και μπορει να μη πιστευεις το οτι λεω αλλα πρεπει να υπερασπιζεις το δικαιωμα μου να το λεω διοτι εχουμε δημοκρατια.
υγ:δεν ειμαι αριστουχος φιλε μου και προσωπικα δε θα με χαλαγε να σπουδασω το αντικειμενο σου,αλλωστε απο οικονομικα τμηματα αμιγη και μη ειναι γυρω στα 15 νομιζω τμηματα...σκεψου να δινανε δικαιωματα και στα τει του 5ο πεδιου τι θα γινοτανε που ειναι αλλα τοσα.
Τα Πολυτεχνεία "μειώνονται" από μόνα τους όταν ενώ (υποτίθεται πως) εκπαιδεύουν επαγγελματίες για την έρευνα και ανάπτυξη (το λεγόμενο R&D) και για ακαδημαϊκή καριέρα αυτοί στο 80%+ των περιπτώσεων που εργάζονται στο αντικείμενο τους (βγάζω εκτός την πλειοψηφία που κάθονται ή κάνουν άλλες δουλειές) απασχολούνται σε δουλειές όπως π.χ. του εργοδηγού, του πωλητή τεχνικών προϊόντων, του σχεδιαστή κ.α., δουλειές δηλαδή οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο σε έναν απόφοιτο Ι.Ε.Κ. και για τις οποίες ένας απόφοιτος Τ.Ε.Ι. είναι overqualified!
Επομένως τους συναδέλφους διπλωματούχους δεν τους φταίει ούτε ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. που έτσι κι αλλιώς ΑΔΙΚΑ δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ Ε.Δ. από το 1983, ούτε οι πτυχιούχοι του Εξωτερικού, Κολλεγίων κ.λπ. που παίρνουν τα ίδια Ε.Δ. με τα Πολυτεχνεία χωρίς κανένα διαχωριστικό κριτήριο αλλά η καμπούρα τους και μόνο...
Η συζήτηση για Ε.Δ. Πολυτεχνείων και αντίστοιχων ειδικοτήτων είναι εξαιρετικά λεπτή και πολύπλοκη (π.χ. υπάρχουν σχολές Τ.Ε.Ι. που δεν έχουν τα στοιχειώδη, υπάρχουν σχολές Πολυτεχνείων που έχουν Ε.Δ. για πράγματα που δεν έχουν διδαχθεί, υπάρχει το Τ.Ε.Ε. που λειτουργεί υπογείως κατά των Τ.Ε.Ι. κ.λπ.) για να κάτσουμε να την κάνουμε από την αρχή μ' εσένα και τον κάθε εσένα...μην το παίρνεις προσωπικά, έτσι είναι!
Ζεις στο 2014 που ένας πτυχιούχος Κολλεγίου που εισήχθει με "0" μόρια και αποφοίτησε σε 3 χρόνια σου κουνάει τα καμπανέλια μέσ' τη μούρη και το κόμπλεξ που έχεις με τα Τ.Ε.Ι. ακόμα να σου φύγει;

Η άποψη σου σεβαστή αλλά χωρίς παρεξήγηση, έχει τόση αξία όση θα είχε αν ήταν η άποψη της προγιαγιάς μου ή όση θα είχε η δική μου αν μιλούσαμε για χρηματοοικονομικά ή όση θα είχε του Χαριστέα αν μιλούσαμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από το μπουζούκι!

Ειδικά το παράδειγμα "νοσηλευτή-γιατρού" (το τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο κλάδοι μόνο εσύ μπορεί να το ξέρεις) συνήθως τίθεται ως "σοβαρό" από εγκάθετα άτομα που φορούν παροπίδες...
Υ.Γ. Τα παιδιά από Τ.Ε.Ι. 5ου πεδίου μ' ένα μεταπτυχιακό έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα όπως οι συνάδελφοι τους στις οικονομικές σχολές των Πανεπιστημίων!
Γι' αυτό σου λέω, μην ανοίγεσαι και πολύ όταν δε γνωρίζεις ούτε τα βασικά γιατί εκτίθεσαι...
Ετσι λοιπον,πιστευω καταλαβαινεις οτι δεν λεω κατι παραλογο,και για να απαντησω και στον antis τα μορια εισαγωγης ειναι θεμα προσφορας και ζητησης των υποψηφιων,εξαρταται δηλαδη καθαρα απο τις επιλογες των υποψηφιων,γιαυτο σιγουρα δεν ειναι αντικειμενικος τροπος συγκρισης,αλλα το ανεφερα απο την αποψη οτι δεν μπορουμε να φτανουμε στο σημειο να λεμε <<ειστε βλακες που δεν περασατε σε τει ,δεν χρειαζοταν να προσπαθησετε τοσο πολυ για να περασετε σε παν/μιο και να κατσετε 5+χρονια με 60+ μαθηματα>>.
Θα στο θέσω αλλιώς...δεν είναι βλάκες, είναι τόσο "ξύπνιοι" όσο ήταν κι αυτοί που ξεσκίστηκαν να περάσουν Παιδαγωγικά με 19.000+ μόρια (

) κι έχασαν το διορισμό από κάποιον που πέρασε με "0" μόρια Βουλγαρία και αποφοίτησε δάσκαλος από εκεί!
Σε κάλυψα;
Τα επαγγελματικα δικαιωματα των ΤΕΙ πρεπει να αλλαξουν αλλα οχι να γινουν πανομοιοτυπα με αυτα των ΑΕΙ ,για παραδειγμα ενας ηλεκτρολογος απο ΤΕΙ να μπορει να υπογραψει για ηλεκτρικη εγκατασταση μεχρι καποιες κιλοβατωρες αλλα οχι οσες και ενας ηλεκτρολογος μηχανικος πολυτεχνειου.Γιατι ενα λαθος να γινει κινδυνευουν ζωες λογω ηλεκτροπληξιας το ιδιο ισχυει και για γεφυρες ή αλλες μεγαλες κατασκευες.
Όταν λες "να ΑΛΛΑΞΟΥΝ" τι εννοείς;
Έχει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. επαγγελματικά δικαιώματα;!Από πότε;