Δεν με καταλαβες.Το βιντεο που παρεθεσες,με το βιντεο του Πλατωνα κανει αναφορα σην Πλατωνικη θεωρια για τους δυο κοσμους.Τον κοσμο των αισθησεων και τον κοσμο των ιδεων.
Θελει να πει,οτι οτι αισθανομαστε,δεν ειναι και αληθινο,ή δεν αποτελει την πραγματικοτητα,και ισχυει.Πχ με τις ανθρωπινες αισθησεις δεν θα μπορουσαμε να γνωριζουμε τους μικροοργανισμους(δεν τους βλεπουμε με γυμνο ματι).
Αυτο,δεν ισχυει στο επιπεδο που το θετεις με τα σημερινα δεδομενα,αλλα σε ενα κοινωνικοπολιτικο επιπεδο,πχ η θεαση της τηλεορασης,που ο θεατης νομιζει οτι βλεπει τα πραγματικα γεγονοτα,ενω ειναι διαστρεβλωμενα.
Σε ενα βιολογικο επιπεδο δεν ισχυει,διοτι πολυ απλα τα επιστημονικα συμπερασματα πλεον ο ανθρωπος δεν τα εξαγει με τις συμβατικες ανθρωπινες αισθησεις και μονο,αλλα χρησιμοποει μηχανηματα.Πχ,δεν βλεπουμε στον ουρανο με γυμνο ματι,αλλα εχουμε τηλεσκοπια.