Κατ'αρχάς, αν δεν το ξέρεις, η θεωρητική δε βγάζει βαθμούς 19500 και 19600 μόρια.
Αυτό είναι φύσει αδύνατον, άντε σπανίως 2-3 περιπτώσεις.
Η νομική θα πέσει, τουλάχιστον η Κομοτηνή. Με ποσοστό επιτυχίας στην κλίμακα 18-20 στα αρχαία 2,78%, λες να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ανέβει και να πάει 19000 μόρια? Οι αριστούχοι της θεωρητικής δεν κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά με τους αριστούχους της θετικής και της τεχνολογικής, κυμαίνονται πολύ πιο κάτω στον μέσο όρο τους, για τον πολύ απλό λόγο ότι πρόκειται για γλωσσικά μαθήματα και τα μόρια χάνονται έτσι απλά. Λες φέτος με τα τόσο απαιτητικά θέματα σε αρχαία, βιολογία(πολλοί θεωρητικοί την πάτησαν, μη κοιτάς τα γενικά ποσοστά), ιστορία, έκθεση και λατινικά να βρεθούν τόσοι με τόσο άριστους βαθμούς που να ανεβάσουν τη βάση της νομικής? Προφανώς θα αστειεύεσαι.
Σαφώς οι περισσότεροι αριστούχοι δηλώνουν νομική. Μεγάλο ποσοστό όμως δηλώνει φιλολογία,παιδαγωγικά,αγγλική φιλολογία, ξέρω μέχρι και παράδειγμα κοπέλας με 18200 που δήλωσε τεφαα. Η νομική δε γίνεται να ανέβει. Θα μιλήσω για την πόλη μου καθώς έχω ολοκληρωμένη άποψη. Από τους 150 υποψήφιους στη θεωρητική κανείς δεν έβγαλε 19000+. Νομική κομοτηνής έχουν δηλώσει αρκετά άτομα που την πιάνουν με +100-150 μόρια και κάποια άλλα που υπολείπονται μέχρι και 400 μόρια την περσινή βάση της. Νομική Αθήνας πιάνουν την περσινή βάση 2 άτομα και είμαστε κάποιοι άλλοι στα -15 με 20 μόρια. Αυτό δε σου λέει κάτι? Δε λέω ότι είναι ο κανόνας για όλη την Ελλάδα, αλλά αν μη τι άλλο κάθε χρόνο η πόλη μου βγάζει πολλές νομικές. Αλλά ας μην μακρυγορώ, μόνο και μόνο τα στατιστικά κάνουν λόγο για πτώση, και γιατί δηλαδή να μη δούμε την κομοτηνή στα 17900? Δεν το κατάλαβα. Πρέπει δηλαδή ο άλλος να ακροβατεί στο άριστα για να μπει σε μια σχολή? Εξάλλου και παλαιότερα τόσο είχε, όπως ανέβηκα θα ξανακατέβει. Δε γίνεται οι βάσεις να ανεβαίνουν συνεχώς.